Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לאחר שהציעו לי מחיר גבוה ממחיר רכישה על בקליות, החלטתי לקחת את הקיימות, ולעשות להם שדרוג קטן.

קודם כל, לא מדובר בהשחרה, בצביעה שעשיתי להבדיל מהשחרה, הזזתי את מיקום נורות התאורה, פנסי ברקס, שלא ניתן להזיזם מפאת חוסר חלק לבן בפנס הוחלפו בפנסי לדים חזקים שעוברים דרך הצבע.

השחרת בקליות הינה מעשה מסוכן, שפוגע בראות של רכבכם, ומשפיע מאוד על המרחק שבו רכבים אחרים רואים את רכבכם.

ובכן, המשימה, לעשות שני פסים בבקליה של סיוויק 95, שחור ואדום.

החומרים, נייר דבק לצביעה, סה"כ 4 שקל.

ספריי טמבור תרסיס שחור מט- 19.99

ספריי טמבור תרסיס שקוף מבריק- 19.99

וכמובן עיתונים לכיסוי הריצפה.

חשוב! צביעה עדינה כצביעה של בקליות למראה חלק ובוהק ואחיד יש לעשות במקום נטול רוח לחלוטין ועם הרבה סבלנות.

אופן הצביעה:

1- לוקחים כוהל, שופכים מעט על מטלית ומנגבים את כל הפנס כמה פעמים, כוהל מסיר שומנים מצוין וממיס לכלוך שמקשה על "הדבקת" הצבע ומראה חלק.

אין צורך לשייף, גם לא בנייר שיוף מים הכי עדין, שיוף גם עדין ביותר יהרוס את הצורה החלקה של הפנס ויתן גימור יותר גס.

2- מדביקים את החלקים שלא רוצים לצבוע בנייר דבק, זהו החלק שדורש הכי הרבה סבלנות, אם רוצים שני קווים אחידים צריך להתאמץ.

3- מכינים את האזור לצביעה, שמים עיתונים ומוודאים שאין רוח (!).

4- תחילה נרסס 3 שכבות של צבע שחור, כן כן שלוש שכבות אחרת באור שמש הבקליה לא התייה שחורה לגמרי, ובכן לוקחים את הספריי וממרחק של כ 15 סנטימטרים עוברים בתנועה ישרה לאורך כל הפנס, בלי להתקע על אזור מסויים ולהמישך בתנועה תמיד, מוודאים ששכבה ראשונה תפסה כל חלק בפנס ונותנים לצבע להתייבש, באזור נטול רוח מומלץ זמן של כ 5 דקות מצביעה לצביעה.

5- לאחר שריססנו שלוש שכבות של צבע שחור מט, נחכה כרבע שעה, אל תעשו פו על הצבע ואל תתקרבו יותר מידי, אבוי אם תיפול שערה או טיפת רוק על הצבע.

6- נמשיך בצבע השקוף, ממנו נצטרך רק שני שכבות, העקרון דומה כמו עם הספריי השחור רק שבספריי השקוף נשתמש בכמות גדולה יותר בכל שכבה, מומלץ כחצי יותר ממה שהשתמשנו בצבע השחור, תהליך זה נועד על מנת לתת לצבע השחור את הברק הנחוץ כדי שהחלק יראה כאילו הוא ממתכת.

7- סיום, שימו את הפנס במקום נטול רוח וחפצים שעולילם ליפול עליו, וחכו כשעתיים, כן כן שעתיים, הצבע השקוף מתייבש לאט יותר.

מצורפת תמונה של התוצאה הגמורה, גימור חלק ומושלם (הנקודות הלבנות בתמונה הינן מבועות פלסטיקר זעירות שנוצרות בכל פנס בעת תהליך היצור ואי אפשר להעלים אותן), תהנו.

(למי שרוצה ללמוד לצבוע פגוש, או חלקי פלסטיקה פנימיים בצורה דומה מוזמן לעיין במדריכים קודמים שפירסמתי בנושא זה).

05-05-07_2235.jpg

פורסם

כל הכבוד!:-D

חודש הבא שתכנס המשכורת(350 שקל) אני כנראה אצבע את הפגוש האחורי של האוטו שלי באדום

אני תכננתי לבנות סוכה ליד הבית ולהכניס את האוטו לשם ככה אין רוח אין כלום

קבל ח"ח על הפרסום

פורסם

וולק - רל תגיד לי שצבעת את המחזיר אור.

ומה עם אורות רוורס?

בכל מקרה - אשמח לראות תמונה של זה על הרכב עם אורות דולקים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא רואה סיבה להשתמש גם בספרי מט וגם בספרי מבריק.

אני השחרתי פנסים רק עם ספרי מבריק ובלי שקוף ושום דבר ועשיתי רק שיכבה אחת וזה ניראה על הרכב מעולה,הצבע חלק, וכל האור עובר כי זאת רק שיכבה אחת, אם להוריד את הפנס ולהסתכל על השמש אז זה ניראה כאילו הוא כמעט לא צבוע ושהצבע חום כי יש מעט צבע, אבל כשמרכיבים על הרכב ולא מגיע אור שמש מאחורי הפנס זה תמיד ניראה שחור מבריק גם מקרוב.

אם יש לך אפשרות תעלה תמונה של הפנסים דולקים.

פורסם

ילדים בבקשה להתבגר ! !

מה הצורך הילדותי ( שלא לאמר טיפשי ) , לצבוע את הבקליות ועוד בצבע שחור ? ? :?::shock:

מה הצורך לשנות משהו שלא סתם הוא ככה , ובמודע להגדיל את הסיכוי לתאונה עקב חוסר יכולת ויזואלית

נאותה מצד הנוסעים האחרים לראות את האורות (ועוד אורות ברקס !! ).

כנראה שזה משהו שאני אף פעם לא אבין......

למנהלים : פרסום שטויות כאלה לא ממש תורם לתרבות המוטורית בארצנו.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

נראה ממש יפה ואורגינל

אם תוכל בבקשה להעלות תמונות עם האורות דולקים

באור יום ובלילה ,ותפרט קצת על הלדים איך הכנסת אותם לתוך הפנס

וברשותך יש לך מדריך לצביעת טמבון ,כי המצב של הטמבון שלי לא מאיר פנים:wink:

בברכה אסיף.

פורסם
ילדים בבקשה להתבגר ! !

מה הצורך הילדותי ( שלא לאמר טיפשי ) , לצבוע את הבקליות ועוד בצבע שחור ? ? :?::shock:

מה הצורך לשנות משהו שלא סתם הוא ככה , ובמודע להגדיל את הסיכוי לתאונה עקב חוסר יכולת ויזואלית

נאותה מצד הנוסעים האחרים לראות את האורות (ועוד אורות ברקס !! ).

כנראה שזה משהו שאני אף פעם לא אבין......

אתה אולי אוהב את הרכב שלך מקורי אבל יש אנשים שאוהבים כך.

לגבי תאונות באמת מסוכן אבל יש אור ברקס שלישי.

פורסם
! !

גם פלצפנות לא.

הוא טען שהוסיף לדים,ואני בטוח שהוא עשה עבודה טובה.

זה הרבה יותר נחמד מלשים גרביונים .

:roll:

פורסם

לגבי תאונות באמת מסוכן אבל יש אור ברקס שלישי.

בוודאי, הרי אור ברקס שלישי נועד על מנת שתוכל לבטל את השניים האחרים. בשביל מה צריך שלוש, בכלל למה צריך אור ברקס.

יותר מזה, אם הוא יבטל את הבלמים, הוא לא יצטרך תאורת בלמים, רעיון גאוני.

פורסם
בוודאי, הרי אור ברקס שלישי נועד על מנת שתוכל לבטל את השניים האחרים. בשביל מה צריך שלוש, בכלל למה צריך אור ברקס.

יותר מזה, אם הוא יבטל את הבלמים, הוא לא יצטרך תאורת בלמים, רעיון גאוני.

ארז אתה מת על זה לא יעזור.

פורסם

זה ממש לא משנה אם תכתבו שאורגינל זה לא יפה ושהוא שם לדים.

השורה התחתונה היא שזהו שינוי של חלק שקשור לבטיחות,ואין שום קשר לאור בלימה שלישי.

כתבו פה על השטויות האלה לא מעט כולל עמית שהוא בוחן רכב,

אין בזה שום תועלת אלא ההפך הוא הנכון ! !

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

אומנם זה נראה יפה מאוד,שאלה האם ניתן לראות את אורות הבלמים גם אם הלדים שהוספת,מקווה שתעלה תמונות כשזה מורכב עך הרכב,ואיך רואים את האורות,בכל מקרה עבודה נקיה ויפה.

פורסם

ניפגש בטסט.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...