Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכול חברי הפורום.

כאמור הבטחתי להעלות תמונות שיפוץ הראש.

תהנו...

[ATTACH]81728[/Aתמונה 1530.jpg

תמונה 1531.jpg

תמונה 1532.jpg

תמונה 1535.jpg

תמונה 1536.jpg

תמונה 1537.jpg

הצרפתיה שלי אוהבת שאני מתעסק לה "במנוע":oops:

מי אמר שהצרפתיות לא חמות???( הצרפתיה שלי מתחממת מהר).

עריכה- החלפת רדיאטור הפכה את הצרפתיה לפולניה.:brickwall::brickwall:

פורסם

תמונות נוספות של הפרויקט.

תמונה 1542.jpg

תמונה 1541.jpg

תמונה 1540.jpg

פורסם

או שאני עיוור או שהתמונות לא מפורטות מדי, מה בדיוק שיפצת בתמונות? אני רואה רק מנוע ללא מכסה שסתומים.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

מעיון בהסטוריית השאלות של פותח השרשור, מתברר שקיימת זריקת שמן חזקה מאד, וזאת רואים היטב בתמונות.

ושראש המנוע מתפרק רק בגלל בעיית זריקת השן, שלדעתו הסיבה לכך היא נזילה מחבור בין בלוק לראש מנוע, סמוך לצילנדר מספר 1.

פותח השרשור בירר מחירים במוסכים, והגיע למחיר של כ2000 שקל.

מכיוון שלעענתו יש לו את הידע לפרק את הראש בעצמו וגם להרכיב בעצמו וגם לכוון(זה לדעתו בלבד), הוא החליט לפרק את הראש בעצמו, ותמורת פחות מ350 שקל קנה קיט שכולל אטם ראש 8 גומיות שסתומים, אטם מכסה שסתומים, אטמי סעפת פליטה,(אטמי סעפת יניקה לא הוזכר), והתמונות הנראות הם לפני השיפוץ.

לא הוזכר שטיפת המנוע, נקוי מכלול ההזרקה, החלפת חגורת טיימינג, מחזירי שמן טיימינג, מותחן, שמן מנוע מסנן שמן מנוע , מצתים, ישור והשחזת/ מלוי ראש. נוזל קירור, ועודד כל מרעין בישין שמתגלים תוך כדי.

האם הפרוייקט יצליח, האם הוא היה משתלם כלכלית, ומקצועית?

תנו לזמן ולתמונות, ולעדכון לענות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יפה מצידך שאתה משתף אותו בפרוייקט שלך...

בכדי לעורר התעניינות וגם לקבל תגובות ענייניות מומלץ להסביר את הסיבות שבגללן שיפצת את הראש+הסבר על תהליך השיפוץ+היכן רכשת את החלקים וכלי העבודה הנחוצם ותמונות ברורות יותר.

בהצלחה

איזה כייף לי :)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
מעיון בהסטוריית השאלות של פותח השרשור, מתברר שקיימת זריקת שמן חזקה מאד, וזאת רואים היטב בתמונות.

ושראש המנוע מתפרק רק בגלל בעיית זריקת השן, שלדעתו הסיבה לכך היא נזילה מחבור בין בלוק לראש מנוע, סמוך לצילנדר מספר 1.

פותח השרשור בירר מחירים במוסכים, והגיע למחיר של כ2000 שקל.

מכיוון שלעענתו יש לו את הידע לפרק את הראש בעצמו וגם להרכיב בעצמו וגם לכוון(זה לדעתו בלבד), הוא החליט לפרק את הראש בעצמו, ותמורת פחות מ350 שקל קנה קיט שכולל אטם ראש 8 גומיות שסתומים, אטם מכסה שסתומים, אטמי סעפת פליטה,(אטמי סעפת יניקה לא הוזכר), והתמונות הנראות הם לפני השיפוץ.

לא הוזכר שטיפת המנוע, נקוי מכלול ההזרקה, החלפת חגורת טיימינג, מחזירי שמן טיימינג, מותחן, שמן מנוע מסנן שמן מנוע , מצתים, ישור והשחזת/ מלוי ראש. נוזל קירור, ועודד כל מרעין בישין שמתגלים תוך כדי.

האם הפרוייקט יצליח, האם הוא היה משתלם כלכלית, ומקצועית?

תנו לזמן ולתמונות, ולעדכון לענות.

בברכה

צביקה

צביקה שלום.

שאלת המון שאלות והנה התפנתי לענות עליהם.

1) אכן כן הנזילה היתה חזקה מאד מכיון בוכנה מ"ס1 ששם כידוע ישנו אטם שמן .

2) מברור במוסכים שונים( עצלנות שלי לעבוד) הובהר לי שעלות התיקון מתחילה ב 1500 ש"ח ללא שיפוץ הראש ( עבודות חוץ).

3)נקנה סט אטמים ( שליף) הכולל- פאקום ראש,מחזיר שמן דיסטרובוטור, אטם סעפת יניקה, אטם סעפת פלטה, גומיות שסתומים.

4)הראש פורק ולהפתעתי התגלו 2 חורים בראש המצריכם מילוי והשחזה כולל שטח לראש.

5) הראש נשלח לאחר כבוד לחרט, שריתך, השחיז, שייף, ליטש,והרכיב גומיות שסתומים חדשות שהתפוררו בעת פרוקם, עלות הנזק 650 ש"ח.

6) חגורת הטימינג כולל מותחן מחזיר שמן ומשאבת מיים הוחלפו לפני חצי שנה כך שלא היה צורך לגעת!!!...

7) פלגים- הרכב נוסע להנעתו( או הנאתו??) בפלגים של בוש עם 4 אלקטרודות( לא זוכר דגם). נוקו כמו חדשים.

8)נוזל קרור- מוחלף בכול שנה ( של חברת פרסטון) כך שבעת הפרוק נדרש היה למלא את החלק היחסי של הראש מנוע.

9)שטיפת מנוע- לאחר כול הרכבת החלקים נשטף המנוע ( על ידי קיטור) וחומר הממיס שמן.

10) שמן מנוע+פילטר- יוחלפו לאחר חיזוק ראש וכיון שסתומים שנית.

מחיר השיפוץ- 320 ש"ח סט אטמים+ 650 ש"ח שיפוץ ראש= 870 ש"ח!!!...

התמונות מדברות בעד עצמם.

בברכה.

תמונה 001.jpg

תמונה 002.jpg

תמונה 003.jpg

תמונה 004.jpg

תמונה 005.jpg

תמונה 006.jpg

פורסם

אכן התמונות המעודכנות מדברות בעד עצמם. המחיר זול להפליא.

הרכבת פלגים בעלי 4 אלקטרודות מיותרת ואינה מועילה במאומה.

לא ברור מי הרכיב את הראש והטיימניג למנוע, באם זה אתה ולא במוסך, הדבר בכל מקרה,היה משתלם מאד אתגרית וכלכלית.

כל הכבוד.

נא עדכן בהמשך,על התנהגות הרכב וצריכת השמן, ובאיזה צמיגות השתמשת?!

בברכת חג שמח

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
אכן התמונות המעודכנות מדברות בעד עצמם. המחיר זול להפליא.

הרכבת פלגים בעלי 4 אלקטרודות מיותרת ואינה מועילה במאומה.

לא ברור מי הרכיב את הראש והטיימניג למנוע, באם זה אתה ולא במוסך, הדבר בכל מקרה,היה משתלם מאד אתגרית וכלכלית.

כל הכבוד.

נא עדכן בהמשך,על התנהגות הרכב וצריכת השמן, ובאיזה צמיגות השתמשת?!

בברכת חג שמח

צביקה

שלום צביקה.

לעניות דעתי הרכבת פלגים בעלי 4 אלקטרודות דווקא מועילה בעת שרפת הדלק בצילינדר, עדיף 4 ניצוצות על אחד.

כמו כן הפלגים ברכב מורכבים כבר כ 30.000 ק"מ ונראים כמו חדשים.

עלות- לצרכן נמכרים במחיר של 180 ש"ח, אני מקבל אותם מאחי במחיר קרן של 60 ש"ח.

את הראש כמו הטימינג הרכבתי בעצמי ( נסיון של אי אלו אורולים ב- פיאסטה,שרייד,גאלאנט, ועכשיו פג"ו).

אני חייב לציין שחל שיפור בסחיבה,תאוצה, וכן הצליל של המנוע.

עדיין אין ביכולתי ללחוץ את המנוע למגבלות עד שלא יבוצע חיזוק ראש, וכיון ש"ס.

צריכת שמן- המנוע לא היה אוכל שמן ,אבל שהטורים הועלו לאזור 4000 סל"ד פלט האגזוז עשן לבן ( כנראה גומיות ש"ס).

באיזה שמן להשתמש?? כרגע אני עם 20/50 של דלקול.

יוחלף בעוד 300 ק"מ לחצי סינטטי 10/40 כמו שאמר ידידי המלומד אופיר.

בברכת חג שמח וכשר..

פורסם

עדיין לא אמרת איפה כל הדברים נקנו?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

זה מזכיר לי נשכחות, מה-AX... (ומהשיפוץ הנוכחי שלי, רק שממנו אין לי תמונות עוקבות, אלא רק כמה מדגמים).

כל הכבוד על היוזמה והביצוע.

אבל: בחשמל אתה לא מבין יותר מדי ;) . אין 4 ניצוצות, תמיד יש אחד, במסלול של התנגדות מינימלית. אתה מוזמן להוציא את הפלאג ולהסתכל עליו תוך כדי סיבובי מנוע והפעלת הצתה, תראה איזה יופי - כל פעם ניצוץ בודד. צביקה לא סתם כתב את זה, כל הפלאגים ה"מתוחכמים" קיימים בעיקר כדי להרוויח מהמשתמש המצוי עוד כסף (עם הסתייגות לגבי אירידיום - אלה באמת נותנים אורך חיים תמורת כסף).

פלאגים תמיד ייראו כמו חדשים אחרי ניקוי, גם אם זה הזמן שלהם להיקבר. אתה לא יכול לדעת את שחיקת האלקטרודות בלי למדוד בפילר גייג', ואתה לא יכול לדעת את התנגדות הפלאג בלי למדוד (והיא גם יכולה להשתנות).

אין שום צורך לבצע חיזוק ראש במנוע הזה, אם הורכב לפי הוראות (ברגים עם שלב סגירה אחרון זוויתי, ולא מומנט).

חג שמח :)

פורסם

בהחלט עבודה יפה, קבל ח"ח.

הארה קטנה, לעולם לא תקבל מפלג יותר מניצוץ אחד. המתח החשמלי מתפרק במכה אחת ולא מתחלק.

היתרון של פלגים אלו הוא באורך חיים הארוך שלהם ובשמירה על מרווח הצתה מדוייק לאורך הזמן.

הסבר - כשהפלג יוצא מהמפעל , כל האלקטרודות נמצאות באותו מרחק מהאלקטרודה המרכזית.

עם הזמן מתקבלת שחיקה והמרווח גדל. בפלגים אלו הניצוץ יעבור דרך המרווח הקטן ביותר, ולכן הזמן שלוקח לשחוק 3 אלקטרודות ארוך יותר.

פורסם

תודה רבה למגיבים.

למדתי ממכם משהוא על ניצוץ.

לתומי חשבתי שישנם 4 ניצוצות, אבל אף פעם לא חשבתי לבדוק את זה בפועל.

בכול מקרה הפלגים יוחלפו גם הם.

• תוכן חדש...