Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7040 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי על קונפיגורציה של שימוש ב 2 פילטרים לדלק במקביל במקום בפילטר אחד.

האם בשימוש בזוג פילטרים במקום פילטר יחיד יש סינון טוב יותר של הדלק שנכנס לקרבורטור?

או שזו סתם שטות חסרת חשיבות ובזבוז של כסף ומשאבים?

אשמח לקבל כל תגובה / אינפורמציה בנושא

בתודה

דביר

Renault Clio 1.4 carb. mk1 1993 manual

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם

האם בחיפושית זה יהיה טוב?

ראיתי שיש אנשים ששמים אחד לפני המשאבה ואחד אחרי , איך השיטה הזאת? מומלץ?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

ניראה לי שאם הפילטרים "נקיים" אז זה לא צריך לעשות בעיה.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

לפי דעתי פילטרים נקיים לא פוגעים בזרימת הדלק, אך אם אני טועה אשמח אם מישהו יכול לתת תשובה יותר חד משמעית בקשר לזה ולשאלה שנשאלה בתחילה.

שבת שלום

דביר

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

פורסם
זה לא מוריד את לחץ הדלק?

אם הם במקביל הם לא מורידים את לחץ הדלק כי שטח המעבר הוא כפול.

בכל מקרה לא יתקבל סינון יותר טוב כי חלקיק שהיה מספיק קטן לעבור פילטר אחד יעבור גם את השני. הדרך היחידב להשיג סינון יותר טוב זה שני פילטרים עם כושר סינון שונה כשהגס יותר ראשון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מענין, אילו סוגי פילטרים של דלק ישנם להשיג עם רמות סינון שונות?

כמובן שבטח אסור לנסות לשים פילטרים גסים מדי כי אז באמת זרימת הדלק תהיה דלילה.

אם כבר לנסות את זה, אז הרעיון של פילטר גס-> פילטר דק יותר נשמע טוב

אשמח לשמוע כל עצה בנושא

בתודה,

דביר

פורסם

כל פילטר או כל אלמנט בדרך מוריד את לחץ הדלק ברמה מסויימת אבל,שוב, כל דבר בא על חשבון משהו אחר,רוצה להשיג סינון יותר טוב , אין מה לעשות ,זה יבוא על חשבון לחץ הדלק , שהריי 2 מסננים זו התנגדות כפולה מאשר 1.

אצלי ברכב יש פילטר לפני המשאבה(מקורי), ולפני הקרבורטור(אני הוספתי), לאור מצב עגום של הדלק בארץ ובלאי של המערכות.

את הפילטר האחורי אני מחליף כל חצי שנה(10 שקל), ואת הפילטר לפני הקרבורטור, מתיי שאני רואה קצת מלוכלך, אני גם אותו מחליף, או לפי חצי שנה(10 שקל נוספים), כעיקרון זה שלפני הקרבורטור אמור להחזיק יותר זמן כי הוא נמצא אחרי סינון אחד כבר, או למעשה 2, כי גם למשאבת הדלק יש מסנן משלה, שאותו לא מחליפים, הוא במשאבה עצמה.

בגלל הפגיעה בלחץ הדלק(אחרי שמדדתי עם שעון לחץ וראיתי איזו ספיקה עלובה יש למשאבה המקורית תחת עומס), אני שמתי משאבה חזקה יותר, בהתחשב בלחץ התקין שאמור להגיע לקרבורטור, 3-3וחצי PSI כמובן,מעבר לזה יכול רק להזיק, כיום הספיקה גם תחת לחץ גז מלא, עומדת על 2.5-3 PSI קבוע.

בכל אופן, סוגיית 2 מסננים במקביל יכולה לבוא בחשבון אך העניין מסורבל ולהתחיל לפצל צינורות דלק במנוע,2 מסננים זה קצת בלאגאן וגם לא הכי בטיחותי.

פורסם

בלבלתם לגמריי, הוא אמר לשים שני פילטרים במקביל! לא בטור, בדיוק כמו בנגדים אם שתי נגדים נמצאים במקביל ההתנגדות שלהם חצי, כלומר שאם פילטר אחד מקשה על הזרימה, אז שניים במקביל יקלו על הזרימה פי 2 מפילטר אחד, כמובן שהסינון לא ישתנה, אבל אפשר לשפר את הזרימה במערכת ככה. מבחינה רעיונית זה נחמד, מבחינה מעשית אני בטוח שאין לזה שום משמעות

פורסם

שני פילטרים במקביל לא יורידו את ההתנגדות , למעשה הם לא ישנו את ההתנגדות במאומה, וגם לא את הפילטריזציה, מכיוון שהדלק יתחלק בין שני הפילטרים,הסינון יישאר למעשה אותו סינון.

שורה תחתונה - שני פילטרים במקביל לא ייתנו כלום מלבד העובדה שייקח להם יותר זמן להתלכלך , תצטרך להחליף אותם נניח לא כל 10 אלף , אלה כל 15 אלף.

בחשמל זה עובד, בזרימת דלק = לא!

פורסם
שורה תחתונה - שני פילטרים במקביל לא ייתנו כלום מלבד העובדה שייקח להם יותר זמן להתלכלך , תצטרך להחליף אותם נניח לא כל 10 אלף , אלה כל 15 אלף.

מדוע החלטת שבזורמים זה לא עובד?

זה עובד בדיוק כמו בחשמל ובדיוק כמו הגדלת קוטר צינור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
שני פילטרים במקביל לא יורידו את ההתנגדות , למעשה הם לא ישנו את ההתנגדות במאומה, וגם לא את הפילטריזציה, מכיוון שהדלק יתחלק בין שני הפילטרים,הסינון יישאר למעשה אותו סינון.

תן לי את החוק (בתרמודינמיקה?) שעליו אתה מסתמך בקביעה של התנגדות שלא תשתנה. נראה לי שאתה טועה.

נניח הפרשי לחצים בכניסה וביציאה = פוטנציאל, הפרש לחצים X גורם לזרימה Y, הפרש הלחצים נשאר זהה (הנחה), לא משנה כמה פילטרים מחברים במקביל, והזרימה גדלה ל-Y * מס' פילטרים.

מה שכן, הספיקה המקסימלית האפשרית גם תגדל עם חיבור פילטרים במקביל, אבל אני לא יודע אם זה יהיה רלוונטי - אני מניח שמתכננים את המערכות ככה שהפילטר יאפשר ספיקה מקס' הרבה יותר גדולה ממה שנדרש בפועל.

פורסם

זו התשובה הנכונה ביותר ושמתאימה לשאלות פותח השרשור:

• תוכן חדש...