Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ לגבי מיני מיינור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי הפורום שלום,

יש לי רישיון כשנה ועד עכשיו אני נוהג על הרכב של ההורים.

עוד מלפני הוצאת הרישיון אני מחפש רכב וכעת החלטתי לרכוש מיני מיינור כרכב צמוד בשבילי.

אם זאת ישנה בעייה, אין לי מספיק ידע במכונאות (דבר שע"פ מה ששמעתי חשוב כשאתה בעל מיני), ובנוסף אני רוצה להביא את הרכב לסטנדרטים גבוהים מאד ואני לא בטוח כי החזון שלי מציאותי.

מכר שלי, בעל מיני 83, הציע לי את רכבו שלו למכירה. המיני הוסבה למנוע 1300, היא זקוקה לצבע ופחחות וכן טיפולים קוסמטיים למיניהם. הסכום הנדרש על הקטנה הוא לא מעט אך גם לא בשמיים(המחיר לא יפורסם מסיבות אישיות).

כאן אני צריך את עזרתכם. האם כדאי לרכוש את הרכב למרות שאין לי ידע נרחב במכונאות? האם בכלל אפשר להביא את המיני למצבה בתמונה המצורפת? ואם כן, בסביבות כמה צריך להשקיע עליה.

תודה מראש.

דרור.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם אין לך ידע במכונאות או פחחות זה הכל של שאלה של תקציב וזמן שאתה מוכן להשקיע במיני שלך. תיאורטית אפשרי בהחלט גם בארץ להגיע לתוצאה כזאת או מאוד קרובה לה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

תקציב יש, לא בשמיים אבל יש בגבול ההיגיון. זמן פחות, אני לא רוצה לפרוס את ההשקעה לטווח ארוך אלא להגיע לתוצאה כמה שיותר מהר. השאלה שלי היא כמה כסף אני צריך להשקיע על מנת להגיע לתוצאה כזאת כולל החלפת פנים(כסאות, לוח שעונים)

פורסם

השאלה כמה גרוע המצב הנוכחי וכמה אתה מוכן להשקיע בעבודה איכותית.

לדעתי הקצה התחתון הוא כ 8-10K ש"ח לפחחות וצבע זולים + רפדות בסיסית + השלמות חלקים ותיקונים

הקצה העליון יכול להיות גבוה פי 4 ויותר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תתיעץ עם חברי מועדון החמש. יש להם נסיון במיני. הפורום שלנו לא רחוק מכאן...

למיני כרכב יומיומי יש לא מעט בעיות. ראשית הן מתחממות בקיץ כי הרדיאטור תקוע בצד בצורה ממש בלתי אפשרית לאקלים כאן.

שנית, הרכב נמוך וזה משמעותי בכבישים המחורבנים כאן.

שלישית, קשה עד בלתי אפשרי להתקין לו מזגן.

כל רכב אפשר להביא למצב תצוגה. זאת רק שאלה של כסף (יש חלקי פח למיני באנגליה ויש מועדוני מיני בכל מקום בעולם כמעט כך שיש מידע על מקורות חלפים). פרט לכסף אתה צריך התמדה וידיעה שאין קיצורי דרך.

מאידך זה רכב קלאסי קלאסי. חמוד ומיוחד..

בני (מנהל פורום רכבי אספנות)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

תודה על התגובות עד כה,

בנוגע לתקציב אני מוכן להשקיע בסביבות ה-10K, ואולי עם הזמן להוסיף פה ושם.

המכר, בעל המיני עליה אני חושב, הכריז בביטחה כי לתוצאה מקבילה לתמונה ניתן להגיע ללא קושי בסביבות ה10K, ולעמוד בסטנדרט גבוה. הבעייה שאובייקטיבי הוא לא כ"כ. האם יש אמת בדבריו?

האם ניתן להעמיד את הרכב במצב תצוגה בתקציב הנ"ל בלי להתפשר יותר מידי על איכות?

ובנוגע לדבריו של בני, האם ההשפעה של האקלים הינה קריטית עד כדי היות האקלים שיקול ברכישת הרכב? או שמא זהו פרט שולי שניתן למצוא לו פיתרון?

פורסם

קשה לי להאמין שניתן להגיע לתוצאה הנ"ל בהשקעה של 10K.

אולי אולי אולי רק חיצונית, בהנחה שהיא פנימית ומיכאנית מושלמת (וקשה להאמין על רכב ישן).

מיני זה רכב מיוחד, רכב שמתחתנים איתו, שמשקיעים בו את כל הלב והנשמה.

גם אני רציתי (ועדיין רוצה) מיני, אלב בגלל מחסור בידע טכני ו/או זמן לתהליך שיפוץ הייתי מעדיף לקנות אחת שהיא כבר משופצת.

הרכב אכן נוטה להתחמם הגלל מיקומו לש הרדיאטור (בכנף), ראיתי בעלי מיני שאילתרו לו מיקום בחזית או ניתבו לו אויר קר.

כרכב יומיומי - אתה די צריך שתהיה לך עוד אפשרות ניידות.

חלק מתקלקל - הרכב עומד. אולי יום ואולי שבוע - אבל הוא עומד.

בגלל זה אני לא קניתי מיני, אני צריך רכב יומיומי ואין לי אפשרות להחזיק שניים.

לגבי מזגן - המיני שכמעט רכשתי קיבלה השתלת מזגן, כך שהדבר מאוד מסובך - אך אפשרי. והוא עבד בצורה תקינה לחלוטין.

שיהיה בהצלחה בכל אשר תבחר, ותעדכן.

אגב, הדסקטופ החדש שלי זוהי התמונה ששמת למעלה. סתם שתדע. והיא החליפה את התמונה של הרכב שלי. וזה אומר הרבה. 8)

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ב-10,000 שקל ניתן להגיע לתוצאה חאפרית, או במקרה הטוב למשהו "סביר".

לתוצאה בסטנדרטים גבוהים באמת יהיה קשה להגיע גם בסכום כפול, במיוחד אם

אתה לא יודע לעבוד על הרכב בעצמך (אבל לא רק).

קח בחשבון גם כי שיפוץ כזה עשוי לארוך זמן רב - אפילו שנה ויותר בחלק מהמקרים.

עד שחלקים באים, עד שמתאמים עם בעל מקצוע, עד שמרכיבים, וכדומה.

בכל הזמן הזה ייתכן ותמצא את עצמך בלי רכב, ועם לא מעט תיסכול אם משהו לא עובד או תקוע.

פורסם

תשמעו מבחינה מכנית אין מה לגעת יותר מידי. המנוע הוחלף לא מזמן ל1300.

ההשקעה פה היא על הלוק החיצוני(ראו תמונה לע"ל) והפנים (פנים=החלפת כיסאות, שטיחים, ריפודי דלתות ואולי אולי להעביר למד מהירות אמצעי כמו בדור הראשון).

האם לא ניתן לממש את השאיפות הצנועות הללו בסביבות העשרת אלפים ש"ח של השקעה נטו, תוך שמירה על איכות גבוהה?

ומדוע כל התהליך עלול לקחת למעלה משנה? לא ניתן לעשות הזמנה מרוכזת מאנגליה ולקבל הכל עד חודשיים ימים?

נ.ב- קונדסון אני מבין לליבך התמונה הזאת מככבת אצלי כבר זמן רב :)

פורסם

ברכב יש הרבה יותר ממנוע, לא חסרים חלקים שעלולים להיות בסוף חייהם.

על אחת כמה וכמה ברכב בן 25.

כפי שנאמר, 10K יספיק לפחחות, ריפודים, ועוד כמה דברים קטנים מסביב.

קח בחשבון שאם אתה קונה את הרכב הזה, סביר להניח שהוא יהיה איתך תקופה לא קצרה, וידרוש השקעה במהלך התקופה הזו, ככה שעדיף שהעבודה שתעשה תהיה באיכות גבוהה.

בכל אופן - רוב מי שקונה רכבי אספנות/רכבים למטרות שיפוץ נהנים מהתהליך לא פחות מהתוצאה.

PUG-306 XSI MK2

פורסם
תשמעו מבחינה מכנית אין מה לגעת יותר מידי. המנוע הוחלף לא מזמן ל1300.

ההשקעה פה היא על הלוק החיצוני(ראו תמונה לע"ל) והפנים (פנים=החלפת כיסאות, שטיחים, ריפודי דלתות ואולי אולי להעביר למד מהירות אמצעי כמו בדור הראשון).

האם לא ניתן לממש את השאיפות הצנועות הללו בסביבות העשרת אלפים ש"ח של השקעה נטו, תוך שמירה על איכות גבוהה?

ומדוע כל התהליך עלול לקחת למעלה משנה? לא ניתן לעשות הזמנה מרוכזת מאנגליה ולקבל הכל עד חודשיים ימים?

נ.ב- קונדסון אני מבין לליבך התמונה הזאת מככבת אצלי כבר זמן רב :)

חד משמעית לא.

רק הייבוא יעלה לך כמה אלפים.

ואיכות גבוהה עולה כסף.

אל תשכח גם שכשאתה מפרק את האוטו מתגלים דברים..למשל רקבונות ברצפה או בקורות.

תראה, אני מבין שאתה דלוק על המיני וזה מראה שיש לך טעם טוב. אם אתה מרגיש שחייב להחזיק ברכב, קח אותו, תשקיע את ה 10K בדברים הכרחיים ותראה אם אתה מסוגל להתמיד.

בכל מקרה, כרכב יומיומי לא יהיו לך חיים קלים..

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

למען האמת לא הייתה לי כוונה לפרק את הרכב, התכנון שלי הוא להשקיע קודם כל בפחחות וצבע, אז להזמין את כל החלקים אותם אני רוצה ביניהם: גריל חדש, ניקלים חדשים, 4 פנסים לגריל, פלסטיקים למיניהם שחסרים, מראות, אגזוז, ולבסוף להשקיע בפנים הרכב כלומר להחליף 2 כסאות קדמיים לכסאות ספורטיביים, ולרפד את המושב האחורי, ואם ישאר תקציב אז להחליף את לוח השעונים לשעון מרכזי.

בני, תשמע, אני לא חושב שיש לי טעם להתחיל אם אני יודע שאני לא אגיע לתוצאה הרצוייה. זה סתם יתסכל אותי ויגרע את כספי לשווא.

אולם אם תגידו לי שהתוצאה אפשרית בתקציב הנ"ל (אולי עם חריגה קטנטונת), הרכישה תתבצע מחר. עזרו לי חברים יקרים:roll: .

פורסם

לא נראה לי שאף אחד יתחייב לך על זה כאן, פשוט כי זה לא אפשרי.

אף אחד כאן לא ראה את הרכב, וכמו שאמרו לך, בהחלט ייתכנו עלויות נסתרות.

בכל אופן - אם זה חלום שלך, לך על זה וקח את הזמן.

אני אישית לא בטוח שזה הרכב בשבילך - שיפוץ רכב יכול לקחת הרבה זמן, יזע ודמעות, ולעיתים גם כסף רב (לא ניסיתי בעצמי, עדיין). אם התהליך עצמו לא משמח אותך, אולי עדיף שתפזול לכיוונים אחרים.

PUG-306 XSI MK2

פורסם
לא נראה לי שאף אחד יתחייב לך על זה כאן, פשוט כי זה לא אפשרי.

אף אחד כאן לא ראה את הרכב, וכמו שאמרו לך, בהחלט ייתכנו עלויות נסתרות.

בכל אופן - אם זה חלום שלך, לך על זה וקח את הזמן.

את אותן עלויות נסתרות(דוגמת רקבונות ברצפה ו\או בקורות) לא ניתן לאתר בבדיקה?

ומלבד זאת, שאני מדבר על שיפוץ אני מתכוון חיצונית בלבד (ופנים הרכב), ללא התעסקות בפן המכני, ולא כמו שיפוצים אחרים שבמסגרתם הרכב מפורק לחלוטין ומורכב מחדש.

האם גם אם זה רק שיפוץ חיצוני (+פנים הרכב) הוא עניין מסובך המצריך הרבה זמן?

• תוכן חדש...