Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ לגבי מיני מיינור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מספיק בקיא לאמר לך לגבי עלויות מדוייקות, אבל גם ברכב חדש יותר ישנן עלויות יישור קו, ותמיד ייתכן שחודש אחרי הקנייה, ואחרי שהוצאת את התקציב על השיפוץ, חלק מסויים ישבוק. ברכב חדש ניחא, יש מלאי חלפים, אבל ברכב ישן ייתכן שהרכב יעמוד תקופה (כשאין תקציב לתקן, זה דווקא די מסתדר:wink: ).

אני לא יכול לספק לך תשובות לגבי הרכב הזה ספציפית, כי אני לא מכיר אותו בכלל. לכן אני מציע לך לפנות לפורום האספנות ולדבר עם האנשים - "אין חכם כבעל נסיון".

PUG-306 XSI MK2

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני לא מספיק בקיא לאמר לך לגבי עלויות מדוייקות, אבל גם ברכב חדש יותר ישנן עלויות יישור קו, ותמיד ייתכן שחודש אחרי הקנייה, ואחרי שהוצאת את התקציב על השיפוץ, חלק מסויים ישבוק. ברכב חדש ניחא, יש מלאי חלפים, אבל ברכב ישן ייתכן שהרכב יעמוד תקופה (כשאין תקציב לתקן, זה דווקא די מסתדר:wink: ).

אני לא יכול לספק לך תשובות לגבי הרכב הזה ספציפית, כי אני לא מכיר אותו בכלל. לכן אני מציע לך לפנות לפורום האספנות ולדבר עם האנשים - "אין חכם כבעל נסיון".

תודה יבין.

האם יש כאן מישהו שכן יכול לומר לי לגבי עלויות של כל השיפוץ עליו פירטתי בהודעתי הקודמת?

("פחחות וצבע, גריל חדש, ניקלים חדשים, 4 פנסים לגריל, פלסטיקים למיניהם שחסרים, מראות, אגזוז, ולבסוף להשקיע בפנים הרכב כלומר להחליף 2 כסאות קדמיים לכסאות ספורטיביים, ולרפד את המושב האחורי, ואם ישאר תקציב אז להחליף את לוח השעונים לשעון מרכזי.") וכל זאת באיכות טובה.

פורסם
תודה יבין.

האם יש כאן מישהו שכן יכול לומר לי לגבי עלויות של כל השיפוץ עליו פירטתי בהודעתי הקודמת?

("פחחות וצבע, גריל חדש, ניקלים חדשים, 4 פנסים לגריל, פלסטיקים למיניהם שחסרים, מראות, אגזוז, ולבסוף להשקיע בפנים הרכב כלומר להחליף 2 כסאות קדמיים לכסאות ספורטיביים, ולרפד את המושב האחורי, ואם ישאר תקציב אז להחליף את לוח השעונים לשעון מרכזי.") וכל זאת באיכות טובה.

תראה..שני סעיפים בעייתיים יש לך כאן:

המילים "פחחות וצבע" לרכב ישן מסתירות הרבה מוקשים. כי אתה רצית רמה גבוהה והרי פחחות וצבע זה חלון הראווה. אין בעיה בבדיקה לגלות ריקבונות ואם אתה רוצה לעשות עבודה ברמה גבוהה אז שכח מקיצורי דרך כמו חומרי מילוי וכו'.

גם ייבוא החלקים שאמרת יכול להיות בעלות של 4 ספרות.

הצעה שלי:

1. תתמקד בבטיחות וכאן על תתפשר. מכוניות נמוכות עם הנעה קדמית נוטות לבעיות בהגה ובמיתלים (ולמיטב ידיעתי המיתלים של המיני הם מיוחדים ויכול להיות שתיאלץ לייבא אותם).

2. אם הפח החיצוני בסדר, תתמקד בצביעה חיצונית טובה כי זה חלון הראווה ועושה לך חשק להמשיך. בנתיים תעזוב את הכסאות הספורטיביים ואת הריפוד תפתור בעזרת ריפוד מוכן טוב שתקנה באוטו דיפו. תעזוב גם את הפנסים המיוחדים, לוח השעונים וכו' ותקדיש כאמור את המקסימום לפחחות וצבע. את הדאווינים תשאיר לאחר כך כשתראה שהאוטו באמת נוסע טוב ועוצר טוב. הרי כל החיים לפניך...

3. המילה "ניקלים חדשים" קצת לא ברורה. אתה מתכוון לטמבונים? אם כן זה יכול להיות גם כן סיפור לא זול.

עצה שלי, תייבא חלקים במזוודה של מישהו או מישהי שנוסעים לחו"ל. בדרך כלל הם עוברים במסלול הירוק ושלום על ישראל.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
תראה..שני סעיפים בעייתיים יש לך כאן:

המילים "פחחות וצבע" לרכב ישן מסתירות הרבה מוקשים. כי אתה רצית רמה גבוהה והרי פחחות וצבע זה חלון הראווה. אין בעיה בבדיקה לגלות ריקבונות ואם אתה רוצה לעשות עבודה ברמה גבוהה אז שכח מקיצורי דרך כמו חומרי מילוי וכו'.

גם ייבוא החלקים שאמרת יכול להיות בעלות של 4 ספרות.

הצעה שלי:

1. תתמקד בבטיחות וכאן על תתפשר. מכוניות נמוכות עם הנעה קדמית נוטות לבעיות בהגה ובמיתלים (ולמיטב ידיעתי המיתלים של המיני הם מיוחדים ויכול להיות שתיאלץ לייבא אותם).

2. אם הפח החיצוני בסדר, תתמקד בצביעה חיצונית טובה כי זה חלון הראווה ועושה לך חשק להמשיך. בנתיים תעזוב את הכסאות הספורטיביים ואת הריפוד תפתור בעזרת ריפוד מוכן טוב שתקנה באוטו דיפו. תעזוב גם את הפנסים המיוחדים, לוח השעונים וכו' ותקדיש כאמור את המקסימום לפחחות וצבע. את הדאווינים תשאיר לאחר כך כשתראה שהאוטו באמת נוסע טוב ועוצר טוב. הרי כל החיים לפניך...

3. המילה "ניקלים חדשים" קצת לא ברורה. אתה מתכוון לטמבונים? אם כן זה יכול להיות גם כן סיפור לא זול.

עצה שלי, תייבא חלקים במזוודה של מישהו או מישהי שנוסעים לחו"ל. בדרך כלל הם עוברים במסלול הירוק ושלום על ישראל.

נלך לפי הסדר,

1.אני כמעט בטוח שבמיני הספציפית הוחלפו הבלמים לא מזמן ועם המיתלים לא צריכה להיות בעיה.

2.הפח החיצוני בסדר גמור, למעט כיפוף קטן בצידו של מכסה המנוע- לא משמעותי.

השאלה כמה עולה צביעה ברמה גבוהה (צבע אחד לבסיס וצבע שונה לגג) כולל תיקון הפחחות?

בנוגע לכסאות ובכלל לפנים הרכב חובה לערוך שינויים משום שהמראה של המצב הנוכחי לא מספק אותי ויותר מכך מפריע לעיניי.

3.אכן התכוונתי לטמבונים (במיני הטמבונים הם פס ניקל בפרונט, ואחד מאחורה).

בנוגע לייבוא חלקים עם מישהו שנוסע לחו"ל, זה חייב להיות לאנגליה לא?

פורסם

האם יצא לך לנהוג במיני הוא שהתאבת ברכב בגלל הצורה?

האוטו קופצני כמו קארטינג, בלמים חלשים, סיכוי סביר שהמנוע יתחמם בימי הקיץ, אין באוטו מזגן -אתה שוכח כמה חם בקיץ (תעמוד עם האוטו בפקק בשמש ותתחיל לדבר באידיש).

אם הגעת עד כאן והחלטת ללכת על מיני אז למיני ניתן להשיג כמעט כל חלק באנגליה

לדוגמא אתר מתוך רבים http://www.minisport.com/

תשב בבית ותחשב עלויות משוערות של החלקים (לא לשכוח עלות משלוח ומכס).

בקשר לפחחות, לפני הקניה קח את האוטו לפחח על מנת לקבל הצעת מחיר (בפורום יוכלו לתת לך פחחים מומלצים)

מכונאות, החבר שלך הרכיב מנוע . אני בטוח שמדובר במנוע משומש מאוד, תחפש המלצה למוסך המומחה במיני ותקבל חוות דעת.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

תודה אורן,

אכן יצא לי לסוע במיני ונהנתי מכל רגע.

בקשר למזגן זו אכן בעיה.

האם מישהו אכן יכול להמליץ לי על פחחים ועל מוסך המומחה במיני?

פורסם

תודה אני אשאל...

נראה לי שבסופו של דבר אני אלך על זה, הרי אם נכנע לחששות לא נצליח להגשים את השאיפות נכון?

:wink:

האם יש לכם כמה עצות אחרונות שיסייעו לי בכל התהליך?

החל מעל מה לשים דגש בבדיקה וכלה במאיפה מומלץ לייבא את החלקים ובאיזה מוסך לטפל ברכב.

כל עצה תתקבל בברכה.:-D

פורסם

שלום

אני אחרי שיפוץ מיני +החלפת מנוע ל1300 וכול מה שאתה רוצה אתה יכול ליראות את התמונה לאיזה רמה היא הגיעה העלות שלי הגיעה קרוב ל18K ואת כול העבודה חוץ חוץ מהפחחות וצבע אני ואבא שלי עשינו לקח לנו שנתיים כולל פירוק והרכבה

אז נכון כמו שאתה אומר שאסור לפחד מהחלומות שלנו אבל אני לא חושב שתצליח להביא את המיני למצב שיש בתמונה כי הקיט של הכנפיים לבד עולה הרבה כסף ושלא נדבר על השעון המרכזי ועוד כמה חלקים שקשה מאוד להשיג בארץ

אז מה שכול חברי מנסים להגיד לך שמיני כמה שזה אוטו קטן הוא מאוד מאוד יקר ערך וכול חלק עוד יותר,

האוטו שלי פורק כמו שאומרים עד הבורג האחרון (ויש המון ברגים במיני) שופץ ,שוייף,נצבע ולא אצל בעלי מקצוע אלה אצלי בחצר בבית, אתה גם אומר שאין לך ידע במכונאות או בחשמל ופה הבעיה אבל אפשר לילמוד את זה עם הזמן .

א. אתה צריך בית עם חצר וחניה סגורה.

ב. המון זמן ולא למהר .

ג. הרבה כסף בצד ליתר ביתחון ולא רק 10K אלה הרבה יותר כי אתה לא הולך לעשות ולבנות הכול לבד אצל בעלי מקצוע

ועבודה עולה כסף .

בקיצור אחי חבל להתחיל ולהיתקע באמצע מה שקורה אצל הרבה מאוד אנשים עם הרכב הזה ואני מכיר כאלה הרבה

לצערי

בהצלחה

טל גלאפו

DSCN0148.jpg

DSCN0142.jpg

DSCN0145.jpg

מיני רכב שכובש את הלב]

פורסם

לשאלתך על פחחות וצבע ברמה טובה (לא ברמה הכי גבוהה בינלאומית וכו ) תעלה בערך 7 -8 אבל זה גם הערכה די גסה . יש כמה פחחים מומלצים(וכמה לא מומלצים) אז אם תגיד באיזה איזור אתה מחפש אנשים יוכלו לעזור לך. רמז אם תעשע חיפוש עם המיליה פחחות בפורום אספנות תמצא המון מידע .

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

טל תודה על התגובה ד"א אני חושב שאנחנו מכירים מהמפגש מיני בר"ג לפני כחצי שנה שהתקיים ביוזמת חבר וביוזמתי :)

ע"פ דבריך אני מבין שעלויות השיפוץ (18k) כוללות גם את הסבת המנוע ל1300, שע"פ מה שהבנתי זה סיפור דיי יקר. כך שאם במיני המיועדת כבר קיים מנוע 1300, נחסך ממני סכום לא מבוטל (תקן אותי אם אני טועה). כמו כן, איני מתכוון להשאיר את כל העבודה לבעלי המקצוע, בסופו של דבר 95% מן השיפוץ הוא חיצוני, משמע צבע ופחחות כמובן בידיים מקצועיות,התקנת אגזוז כנ"ל, ועם השאר (החלפת גריל, פנסים על הגריל, טמבונים, פלסטיקים והחלפת כיסאות) אני מניח שאוכל להסתדר בעצמי.

אם כך, אינני מבין מדוע העלות של ההשקעה המתוכננת עתידה להיות גבוהה משלך?

בנוגע לאזור אני גר בת"א.

מצפה לתשובתכם בנידון.:-o

פורסם

היי שוב

את המנוע אני הכנסתי לבד(אישור ממוסך מורשה רק צריך להביא ויש לי חבר אז ככה שלא עלה לי כסף) ובשביל להשיג את המנוע קניתי אוסטין מטרו שלמה נוסעת עם טסט והכול ופירקתי את המנוע ובין השאר גם את הברקסים אחורי וקדמי (מתאים 1 ל1)

אתה צריך גם הסבה של ברקסים וגלגל 12" שאם לא יודעים קשה מאוד לעשות, אצלי במיקרה יש משאבת ברקס עם שלוש יציאות כך שזה חוסך לי הוצאות על יבוא צינורות ברקסים שאין בארץ להשיג ,צינורות מיוחדים וזה לא זול וכול כמה שנים טובות צריך להחליף כי זה צינור .

אני מתכוון להגיד לך שההשקעה מהירה לא תיתן לך כלום צריך לקחת את הפרויקט הזה ממש לאט

וכסף פחחות טוב וסבירה תעלה לך בין 5K -ל8K וזה למצב טוב וסביר ועם אתה לא מפרק מנוע אז תיקח בחשבון שמאחורי המנוע יהיה צבע ישן ולא כול כך יפה

שמתחילים לשפץ מיני צריך כסף

דבר איתי בפרטי אני מוכן להסביר לך את כול סדר העבודה שעשיתי למיני שלי וגם סכומים

טל גלאפו

מיני רכב שכובש את הלב]

פורסם

תודה לטל ולכולכם.

אם למישהו יש עצות אחרונות אני אשמח לשמוע.

מבטיח לעדכן :lol: .

בתודה רבה,

דרור.

פורסם

בעבר גם אני חשבתי לקנות מיני, ההתלהבות גדלה כל פעם שראיתי עוד מיני מדהימה (ויש לא מעט בירושלים)

עוברת לידי או חונה בצד..ההיגיון אומר רכב קטן/ישן/פשוט=זול..התשובה כן ולא. כיום מיני במצב טוב- עולה לבדה 12-15

אלף שקל, אותם אקזמפלרים רחוקים שנות אור מהחיזיונות שלך, או לצורך העניין גם שלי. אבל הרכישה זה כנראה החלק

היותר פשוט וזול של התהליך מכיוון שצבע ברמה עולה הרבה כסף, פחות או יותר כמו הרכב עצמו. ניקלים,ג'אנטים,צמיגים,

וכל שאר החלקים החיצונים עולים גם לא מעט (סדר גודל של אלפי שקלים). חלקי הפנים המיוחדים הם אקסטרה, אבל

בכל זאת לא רוצים להרגיש בתוך קופסת נעליים כך שתוסיף עוד כמה אלפים טובים. כל התהליך שהוזכר לא כלל דברים מכאנים

שדורשים גם הרבה $, סבלנות וידע (ובמקרה שאין ידע אז עוד $). שורה תחתונה- מיני זה תחביב יקר מאוד, במיוחד

כשרוצים להגיע לרמה גבוהה, ולפעמים רק להחזיק אותה יכול לעשות חורים גדולים בכיסים. בארץ רוב המיני היפות והמטופחות

מתחילות ב25K ויש כאלה שגם עוברות את ה50K. אם אתה לא יכול להכפיל את התקציב של השיפוץ (לא הרכישה) עדיף

שלא תתחיל.

1.8T 8)

פורסם

אם נסכם את מה שטל אמר נראה שמה שהצעתי לך לא רחוק מכך. קח את מירב הכסף ותתמקד בפחחות וצבע ואת כל היתר שמור לזמן מאוחר יותר. אל תתפרס בכמה נושאים כי אז לא תסיים דבר.

פחחות וצבע טובים חוסכים אחר כך המון בעיות בארץ הלחה שלנו ואין כאן קיצורי דרך.

בהצלחה, מכל הלב.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תוכן חדש...