Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

נראה לי שאין מנוס, וגם אני אצטרך להיכנע לחדשנות הטכנולוגיה.

אבקש את עזרתכם בבחירת מצלמה דיגיטלית:

חשוב:

• לפחות 4 מיליון פיקסלים (2000X2000?).
  • לא אוכלת סוללות בטירוף. אם אפשר, עם מתקן הטענה המתחבר לשקע.
  • כרטיס זיכרון זול!
  • לפחות X3 אופטי.
  • מחיר סביב ה-600 ש"ח.

פחות חשוב:

• כמות פיקסלים מטורפת.
  • זום דיגיטלי ענק.
  • גודל זעיר במיוחד וכד'.
  • שליטה ידנית.

בנתיים ההתלבטות היא בין ה-L4 שעולה 614 ש"ח לבין ה-Coolpix4600 שעולה 599 ש"ח.

אשמח לשמוע את דעתכם,

בתודה מראש,

משכנתא זה קל

פורסם

לא מכיר את שתי המצלמות הנ"ל.

ברשותי CANON A530 ואני מאוד מאוד מרוצה.

אומנם המצלמה מעט יותר יקרה אבל:

1- היא 5 MP

2- זום אופטי X4

3- אפשרות צילום ממצב אוטומטי לחלוטין עד למצב ידני לחלוטין

4- אפשרות שליטה ב ISO (עד 800)

התפעול שלה נוח ופשוט, גם במצב הידני - התפריט קל מאוד להבנה ונוח מאוד לתפעול מהיר. (לדעתי הרבה יותר נוח מהתפריט של ה COOLPIX למיניהן, לפחות מרושם ראשוני מהאחרון).

לא קטנה מידי אבל גם לא כבדה מדי.

האמת, שהיא מומלצת למי שרוצה שליטה ידנית על הצילום ולא רוצה או לא יכול להרשות לעצמו מצלמות יקרות יותר. אם התפעול הידני לא מעניין אותך לא יודע כמה היא עדיפה על השתיים האחרות, בכל מקרה, 2 תמונות לדוגמא:

מקווה שעזרתי, אפילו במקצת.

244571844_b4c79c34f9.jpg

266908111_becfdba239.jpg

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אהלן אלון,

אני מכיר את הקאנון המדוברת, והיא באמת ממש מומלצת בכל האתרים שאני מכיר.

הבעיה היא לשלם 300-250 ש"ח על אופציות שלא אשתמש בהן, כמו הISO והידניות, כמו כן 4 מ. פיקסלים נראה לי יספיק.

עזרת, אל תדאג. ;)

משכנתא זה קל

פורסם

תאמין לי, עם האוכל בא התיאבון. ואם תראה איזה הבדל של שמים וארץ יכול להיות בין איכות של תמונות אחרי שהשקעת איזה חצי שעה בהבנת הנושא והשתמשת בכמה אופציות ידניות - תאמין לי שזה שווה את זה.

ההבדל בין לחזור מטיול עם תמונות מעפנות לבין לחזור עם תמונות שכיף להסתכל עליהן שווה גם שווה עלות של תדלוק וחצי.

פורסם

my two cents:

לא ניקון!.

קניתי לבת הזוג 7900,היתה מצלמת הטופ של הקומפקטיות שלהם כשיצאה, ולעומת הסוני P120 שלי [קומפקטית אחרת] היא היתה איטית באופן משמעותי, צילומים מחורבנים עד בלתי אפשריים במצבי תאורה בעייתיים [אור של חדר זה כבר בעייתי] - למעשה - כל מצב שהוא לא אור יום מלא היה תאורה בעייתית עבורה.

מה שכן - כשכבר צילמה כמו שצריך - הצבעים היו מעולים, ההפרדה היתה כמו שניקון יודעים והכל היה חי באופן מטורף.

בסוף נקנתה קנון זולה והניקון נשארה להיות יפה על המדף

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
my two

[אור של חדר זה כבר בעייתי] - למעשה - כל מצב שהוא לא אור יום מלא היה תאורה בעייתית עבורה.

אם כך מלכת האין הרבה אור היא ה-Fuji F30, שעם כניסת הדגם החדש בטח אפשר להוציא במבצע (אם כי לא מאמין שבפחות מ-1.2K)

[כל התמונות המצורפות מוקטנות בכ-30% מהמקורי וצולמו במוד "דביל שלא מבין מהחיים שלו"].

Resize of 0701120159.jpg

Resize of 0701200006.jpg

Resize of 0701240110.jpg

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ה"אין הרבה אור" מכונה ASA או ISO בנתוני המצלמה. כל מצלמה עם אפשרות ל ISO 800 ומעלה תתמודד לא רע עם תאורה חלשה.

פורסם

אתם רוצים להרוג אותי? (אל תענו).

הפוג'י באמת מצויינת, אך עולה 1500 ש"ח.

מה שמעניין, שבחו'ל הL4 עולה יותר מA530, וציוניהם דומים עד זהים:

C-net או dpreview.

אני כבר מבולבל, אני באמת רוצה את האופציות הידניות? מה לגבי זה שקאנון זוללת בטריות?

משכנתא זה קל

פורסם
ה"אין הרבה אור" מכונה ASA או ISO בנתוני המצלמה. כל מצלמה עם אפשרות ל ISO 800 ומעלה תתמודד לא רע עם תאורה חלשה.

במקרה של ה-F30 זו היכולת של החיישן. עם זאת נדרש פיצוי חשיפה בתנאי תאורה חזקים או משולבים.

עקרונית היא מגיעה עד ל-ISO של 3200, אבל גם תמונות ב-1600 הן סבירות בקושי, אם כי אפשריות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ב getit מוכרים עכשיו Canon A510 מוחדשת ב500 ש"ח עם 4 שנים אחריות ואופציה לכרטיס 1GB בתוספת 50 ש"ח.

אמנם רק 3 מגהפיקסל אבל זו הצעה אטרקטיבית ביותר.

http://www.getit.co.il/Group/27994/12

אתה צריך להגדיר את הצרכים שלך: אם תמונות למחשב, אלבום והגדלות מדפסת עד גודל A4 מספקים אותך הרי אין הבדל באיכות בין 3 ו 8 מגהפיקסל. המגהפיקסלים הגדולים הם בשביל מי שרוצה להפיק פוסטרים או לקחת חלק קטן מהתמונה ולהגדיל.

רוב אלה שמחפשים 5 MP עושים את זה כי פשוט אמרו להם שזה יותר טוב מבלי שהתעמקו יותר מדי במשמעות של זה.

לי יש 5 מגהפיקסל וכמעט תמיד אני מצלם במצב 3 מגהפיקסל כי חבל על המקום של הקובץ בכרטיס. (מה שכן חשוב זה לבחור את החדות המרבית)

הייתי פריק של אולימפוס וניקון הרבה שנים אבל בצילום דיגיטלי קנון שולטים ללא ספק גם מבחינת איכות וגם נוחות תפעול - תפריטים ואופציות חכמות.

גם לגבי ה"מוחדשת" אין לך מה לחשוש - במיוחד כשהאחריות היא ל 4 שנים.

באותו אתר מציעים גם את הA530 שעליה המליץ אלון - מצלמה כמעט זהה ל A510 אבל עם 5MP ב650 ש"ח ובלי האופצייה לכרטיס זכרון זול (במקרה זה אל תקנה מהם את הכרטיס המוצע באותו עמוד ב440 אלא תקנה בנפרד).

בשני המקרים מדובר במצלמות אמינות למדי ואיכותיות. בעיות נפוצות: מכסה בטריות נשבר (בכל המצלמות). מכסה עדשה עדין.

לגבי הFUJI - גם כן איכותיות מאד בצילום, אבל ממשק ואופציות פחות טובים מקנון. עד היום השתמשו בכרטיסי XD יקרים - לא מכיר הדגם הספציפי, כנ"ל רוב דגמי אולימפוס.

לגבי הבטריות - אתה חייב מטען וסוללות NiMH שהביצועים שלהן במצלמות מעולים ועוברים אפילו אלקליין חד פעמיות.

כשתתחיל להתרגל למצלמה בהחלט ייתכן שתרצה להשתמש באופציות ידניות.

למשל: מהירות נמוכה כדי למרוח תמונה, מהירות גבוהה כדי להקפיא תנועה של עצם נע במהירות (בתנאי שתנאי האור מאפשרים) צמצם פתוח כדי לבודד עצם מהרקע ע"י כך שרק הוא בפוקוס והרקע מטושטש, צמצם סגור כדי לתפוס דווקא את העצם עם הרקע - למשל מרבד פרחים (גם כאן בתנאי שתנאי האור מאפשרים).

הקנון מאפשרות חשיפות ארוכות של 15 שניות או אולי אפילו יותר. זה שימושי מאד כשמצלמים בתנאי תאורה גרועים בעזרת חצובה או סתם הנחת המצלמה על משהו ושימוש בצילום עצמי כדי שהלחיצה שלך לא תרעיד את המצלמה.

פורסם

את ה A530 תוכל לקנות גם ב 100 שח יותר (700 שח סה"כ) אם תתפשר על "מחודשת" עם 4 שנות אחריות ו 512 מ"ב זיכרון. תוסיף עוד 100 (סה"כ 200) ותקבל אחת חדשה גם כן עם 512 מ"ב זיכרון (SD למיטב ידיעתי נחשב לזיכרון מאוד זול).

איציק

אהלן אלון,

אני מכיר את הקאנון המדוברת, והיא באמת ממש מומלצת בכל האתרים שאני מכיר.

הבעיה היא לשלם 300-250 ש"ח על אופציות שלא אשתמש בהן, כמו הISO והידניות, כמו כן 4 מ. פיקסלים נראה לי יספיק.

עזרת, אל תדאג.
;)

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם אין לך מספיק מזומנים ל-A530 חדשה, אז לך על ה-A430

מצלמה נחמדה למדי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מה הסיפור עם המחודשות עם האחריות ל4 שנים? הרי לחדשה נותנים מקסימום 3 שנים על קרט או MDK, ופה בא מישהו עלום שם 4H או משהו ונותן יותר אחריות על משהו שכבר נדפק פעם?

מישהו התנסה?

משכנתא זה קל

פורסם

4H זה בכלל לא מישהו עלום שם אלא הספק הכי גדול של מצלמות באינטרנט. המרכז שלהם זה פוטו ניסים במרכז ירושלים.

אני קניתי מהם כבר 10 מצלמות לכל מיני בני משפחה ולמתנות בר-מצווה וכדומה.

מה שכן, קרוב לוודאי שאם תבוא עם מכסה בטריות שבור או תריס שלא נסגר טוב יטענו שזה באשמתך, אבל זה כך לגבי כל ספק אחר כולל היבואן הרשמי. אם צריך תיקון באחריות או בתשלום הם עושים בעצמם.

האתר שלהם הוא camera.co.il אבל הרבה פעמים הם מוכרים אותם מוצרים במחירים נמוכים יותר (או קומבינציות אחרות) דרך אתרים אחרים.

לעיתים קרובות המחירים הכי זולים שלהם זה ב OLSALE אבל היום לא ראיתי שם כמעט מצלמות במכירות לא פומביות.

בקיצור זה לא מישהו שהולך להיעלם לך עם המצלמה או האחריות אבל כמו בכל מקום תצטרך להתווכח ולהוכיח שהתקלה לא באשמתך.

אני עוקב כל הזמן אחרי מחירים וכפי שכתבתי לך העסקה של הA510 + הכרטיס (אם ה3MP מספיקים לך) היא מעולה.

• תוכן חדש...