Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אני אתן לעובבד שלי דירה אז אצטרך לחייב אותו במס. כנ"ל מתנות לחגים וכל הטבה אחרת אלא אם גילמתי אותה ושילמתי את המס בעצמי.

כמו שכתבתי כבר בשרשור הזה יש הבדל בין רכב שמשמש לעבודה לבין רכב שמשמת כהטבה. את הרכב של המנכ"ל, סמנכ"ל, מהנדס החברה והמזכירה צריך למסות בסכום גבוה אבל לא את רכבו של איש השיווק, הטכנאי וזה שמחלק סחורה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
באשר למתגוררים בפריפריה - קיימים כבר היום נהלים של החזר הוצאות רכב בהתאם למרחק ממקום העבודה

יש לך סימוכין ? בתור פריפריסט לא מוכר לי נוהל כזה.

לדעתי שורש הבעייה הוא בסירוב להכיר בהוצאות ההגעה לעבודה כפטורות ממס, הרי גם מי שנוסע בתחבורה ציבורית ומקבל החזר הוצאות נסיעה משלם עליהם מס וסופג את חלקם.

פורסם
כמו שכתבתי כבר בשרשור הזה יש הבדל בין רכב שמשמש לעבודה לבין רכב שמשמת כהטבה. את הרכב של המנכ"ל, סמנכ"ל, מהנדס החברה והמזכירה צריך למסות בסכום גבוה אבל לא את רכבו של איש השיווק, הטכנאי וזה שמחלק סחורה.

הבעיה היא זה הישראבלוף. הרי אם יחליטו שלמשרה זו מותר ולזו אסור מייד יצוצו משרות כמו "מזכירת חלוקת סחורה" או "טכנאי שירות לתחום ה-C++" וכו'

עקרונית אתה צודק ב-100%, אבל כל פעם שניסו לקבוע קריטריון ענייני (כמו גובה הרכב, למי שזוכר) יצא להם בסוף קריטריון "ענייני".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
יש לך סימוכין ? בתור פריפריסט לא מוכר לי נוהל כזה.

לדעתי שורש הבעייה הוא בסירוב להכיר בהוצאות ההגעה לעבודה כפטורות ממס, הרי גם מי שנוסע בתחבורה ציבורית ומקבל החזר הוצאות נסיעה משלם עליהם מס וסופג את חלקם.

הוצאות נסיעה אינן פטורות ממס, אולם עד כמה שידוע לי הם מחושבים לפי מרחק מקום המגורים מהעבודה כך שמי שגר באותה עיר קיבל פחות ממי שגר במרחק שעה וחצי נסיעה.

החישוב היה על בסיס דמי תחבורה ציבורית למרות שרוב האנשים הגיעו לעבודה ברכב פרטי.

פורסם
הבעיה היא זה הישראבלוף. הרי אם יחליטו שלמשרה זו מותר ולזו אסור מייד יצוצו משרות כמו "מזכירת חלוקת סחורה" או "טכנאי שירות לתחום ה-C++" וכו'

ועכשיו מה שיקרה זה שיהיו בחברה הרבה בני נוער שעובדים על שכר מינימום יום בשבוע ויש להם רכב צמוד כשאם תבדוק טוב תגלה שגם אבא שלהם עובד באותה החברה, מסתכר יפה ולא מקבל רכב צמוד אלא אחזקת רכב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אפשר ומחזיקים. וגם עם הכנסה של הרבה פחות מזה.

חוץ מזה, בימינו יש שיטות מימון לרכב חדש שיתאימו גם לשכרך הצנוע של 20K לחודש (מסכן, איך אתה חי מזה, בטח אוכל רק לחם וחומוס :x:evil: ).

בשביל 20K לא בטוח שהייתי קם בבוקר, ועדיין אני אוכל לחם וחומוס :twisted:

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

שלום,

הנושא של חישוב עלות הרכב הפרטי מול ההטבות של רכב צמוד מהחברה בעייתי ולעיתים קרובות התוצאות לא חד משמעותיות.

אבל יש נושא הזה הרבה צדדים שמתעלמים מהם, ולא סתם, כי למי שנוסע מרמת גן לעתידים (בערך 20 ק"מ הלוך) החזקת הרכב ע"ח החברה, ועוד רכב חדש דנדש היא הטבה עצומה כאדם פרטי.

לחברה המעסיקה אותו היה הרבה יותר זול לארגן הסעה מאורגנת, אפילו במוניות !!

גם המדינה יכלה לתת הטבות לחברות שמארגנות הסעות ציבוריות וע"י כך לעודד אותן.

אבל מה שיש לנו זו הטבה משמעותית בשווי של לפחות 2,500 ש"ח לחודש לעובד :

תחשבו בעצמכם ירידת ערל של רכב חדש ב 3 שנים, או ליסיניג תפעולי = 60,000+(טסט, מקיף וחובה 3 שנים)18,000. סה"כ מעל 25,000 לשנה.

אז שלא יבכו.

כמו כן אין שום סיבה להחליף רכבים כל 3 שנים. החישובים של חברת חשב ומשפחת קצין מטעים.

בתור התחלה שהחברות יחזיקו לעובדים רכבי יד שניה ואז גם העלות למיסוי תרד . . .

בברכה.

פורסם

משך הליסינג אשר עומד על 36 חודש נקבע על ידי חברות הליסינג משיקולי מכירת הרכב כמשומש ..

רכב ליסינג אשר מבצע בממוצע 35-40 אלף ק"מ בשנה, בחישוב תלת שנתי יעמוד על כ 100-120 אלף ק"מ ..

מעבר ל 3 שנים, תהיה בעיה קשה למכור את הרכב..

מעניין אלדד , מדוע המדינה מסרבת להוריד את שווי השימוש ברכב עם התישנותו, מדוע רכב חדש ורכב בן 3 ורכב בן 7 מאותה קבוצת שימוש משלמים את אותו שווי שימוש ללא תלות בשווי האמיתי שלהם??

אם רוצים רפורמה בשוק הליסינג , יש לבצע אותה בצורה נכונה וצודקת.

הצדק אינו נח רק במיסוי החד צדדי על מקבלי הרכב, אלא בהתאמת אותו מיסוי לערך הרכב בכל ימי חייו , ולא רק לקבל את המקסימום.

מישהו דיבר על צדק ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

מעניין אלדד , מדוע המדינה מסרבת להוריד את שווי השימוש ברכב עם התישנותו, מדוע רכב חדש ורכב בן 3 ורכב בן 7

מישהו דיבר על צדק ?

למה לבלבל את המוח?

עלות הליסינג קבועה ולכן השווי הכלכלי של ההטבה קבוע. זהו למעשה חוזה ל-3 שנים שמביא בחשבון (של חברת הליסינג) את עלות הרכב לחברת הליסינג (כולל ירידת ערך, עלות טיפולים וכו') + שולי הרווח שהיא מצפה להרוויח.

פורסם
מי שנוסע מרמת גן לעתידים (בערך 20 ק"מ הלוך)
20 ק"מ?!?!?!

ר"ג-עתידים זה משהו כמו שלושה ק"מ. מרחק שבאירופה עושים אותו ברכיבה על שביל אופניים או בשתי תחנות במטרו. :?

וזה בדיוק העניין. בעבור רוב רובם של צרכני הליסינג לא מדובר בתנאי מחייב להגעה ולביצוע של עבודתם אלא סתם בצ'ופר. המדינה צריכה לעודד עבודה יצרנית באמצעות הקלות מיסוי אבל לא צריכה לממן צ'ופרים.

אל דאגה, רוב החברות המחזיקות ציי ליסינג גדולים לעובדיהן יוכלו לעמוד בעול הנורא של גילום העליה (200 ש"ח) לעובדיהן. אני לא רואה את מניית אמדוקס מתמוטטת בגלל זה, ומניית קומברס - מניית קומברס התמוטטה כבר בגלל מנהלים טמעים עם עיניים רעבות לצ'ופרים.

פורסם
למה לבלבל את המוח?

עלות הליסינג קבועה ולכן השווי הכלכלי של ההטבה קבוע. זהו למעשה חוזה ל-3 שנים שמביא בחשבון (של חברת הליסינג) את עלות הרכב לחברת הליסינג (כולל ירידת ערך, עלות טיפולים וכו') + שולי הרווח שהיא מצפה להרוויח.

זהו בדיוק, כיוון שהמס אינו מתחשב באובדן הערך של הרכב, חברות הליסינג מחויבת לחישוב הנ"ל , אם המס היה פרוגרסיבי, ומתחשב באובדן הערך של הרכב, אזי מחירי הליסינג היו יורדים במהלך ה 3 שנים, ואולי החוזים היו נמשכים יותר מ 3 שנים..

חשבת על זה ??

ומה בדיוק עושה עצמאי, אשר רכש רכב שבזמנו היה בקבוצה 6, ועתה כשהוא בן 5, הוא שווה 50% מערכו (במקרה הטוב..), האוצר מחייב אותו בתשלום שווי שימוש כאילו הרכב יצא בזה הרגע מהסוכנות ??

נראה לך הגיוני ??, צודק ??

רפורמה חכמה אשר הייתה מכסה את כל ההיבטים הייתה מתקבלת בברכה, אך הצורה שבה הדברים נעשים, וסימון העובדים כפרה חולבת , וכאמצעי קל לסחיטת כספים נוספים אינה נראית לי באופן אישי .

ואני לא עובד הייטק, והרכב הוא האמצעי היחיד שלי להגיע לעבודה בפריפריה הרחוקה.

פורסם
זהו בדיוק, כיוון שהמס אינו מתחשב באובדן הערך של הרכב, חברות הליסינג מחויבת לחישוב הנ"ל , אם המס היה פרוגרסיבי, ומתחשב באובדן הערך של הרכב, אזי מחירי הליסינג היו יורדים במהלך ה 3 שנים, ואולי החוזים היו נמשכים יותר מ 3 שנים..

חשבת על זה ??

נו... חשבת לכתוב טור כלכלי בגלובס?

בקיצור, הליסינג עולה X כסף.

העובד מקבל הטבה בשווי X וצריך לשלם מס לפי עלות ההטבה.

אובדן הערך זו בעיה של חברת הליסינג.

דרך אגב, חברת הליסינג עצמה כן מקבלת הנחה ממס על אובדן ערך הרכב, כי הפחת על הרכוש ("אובדן הערך") הוא "הוצאה" מוכרת לצרכי מס.

ומה בדיוק עושה עצמאי, אשר רכש רכב שבזמנו היה בקבוצה 6, ועתה כשהוא בן 5, הוא שווה 50% מערכו (במקרה הטוב..), האוצר מחייב אותו בתשלום שווי שימוש כאילו הרכב יצא בזה הרגע מהסוכנות ??

???

אתה בכלל יודע איך מחייבים עצמאי שרכש רכב על שימוש ברכב לצרכי עבודה?

פורסם

חברת הליסינג גם משלמת מס על מכירת הרכב, נו אז??

אם המדינה הייתה התחשבת בירידת הערך של הרכב, אזי העלות של הרכב הייתה יורדת במהלך 3 השנים, וכמוהו התשלום החודשי ושווי השימוש.

פשוט וקל..

פורסם
חברת הליסינג גם משלמת מס על מכירת הרכב, נו אז??

אם המדינה הייתה התחשבת בירידת הערך של הרכב, אזי העלות של הרכב הייתה יורדת במהלך 3 השנים, וכמוהו התשלום החודשי ושווי השימוש.

פשוט וקל..

ת'שמע, אין לי ממש כוח להעביר שיעור במימון, אז אני אסיים בזה:

ירידת הערך היא עניינו של בעל הנכס.

בעל הנכס הוא חברת הליסינג.

היא באה בחשבון עם שלטונות המס, בהתאם לחוקי המס, לגבי ההכרה באובדן השווי לצרכי מס.

כל זה אינו מעניינו המיסויי של מי שבסה"כ שוכר את רכושה של חברת הליסינג.

פורסם

נושא של הסעות הוא ממש על הכיפאק ופעם היה קיים בחברות גודלות (תדיראן, ECI ואולי עוד).

אבל בתנאים של היום מה יגיד ראש צווט או מנהל מחלקה כאשר עובד שלו יגיד בשעה 16:55 "אני חייב לזוז כדי לא לפספס את הסעה שלי הביתה"..............

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...