Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חייב לציין שתחבורה ציבורית זו פשוט לא אופציה ריאלית. לקח לי להגיע מפ"ת להרצליה פיתוח בין שעה וחצי לשעתיים במוניות שירות, באוטובוסים אף יותר.

בחברה בה אני עובד מעודדים לקחת רכבים חסכוניים על ידי יצירת מכסה חודשית לדלק, למורת רוחם של חלק מהעובדים. בסופו של יום, ה"הטבה" הכספית לא ממש קיימת מכיוון שעלות הרכב עולה ממש כמו רכב חדש, היתרון היחידי הוא הנוחות בנוגע לטיפולים וקיומו של רכב חלופי במקרה תקלה.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
. בתקופה שעבדתי בהייטק אחד הדברים הבודדים שעזרו לי לעבור את היום היה הידיעה שבסוף היום (שזה 12 בלילה) אני מנקה את הראש בנהיגה בלנצ'יה ולא בנסיעה בלאנטיס.

ואם היית צריך לנסוע 30K בשנה עדיין היית נהנה מזה או שכל הדרך לעבודה היית חושב איך אתה הולך להתקע עם הרכב הנוכחי

שלך כשתרצה למכור אותו בגלל ק"מ גבוה ( מה שרץ לי בראש בפקקים )

פורסם

אני אישית הולך לאכול שטרונגול רציני מהרפורמה הזו, כי אני נוסע על רכב קבוצה 3 היום.

בנטו בסוף הרפורמה אנזק בכ 700 שקל, אבל אני בכל זאת חושב שאין מקום להמשך עיוות המס הקיים היום ויותר מכך (ואני מתפלא שאף אחד בפורום מוטוריקה לא כתב זאת) להשחתת תרבות המוטוריקה המתפתחת באיבה בארץ על ידי מכירת דגמי ליסינג בהמונים ואי הבאת דגמים מעניינים (מי אמר פוקוס ST?) בגלל שמסת המכירות כיום היא לציי הליסינג.

לדעתי אם צעירים בעלי הכנסה גבוהה יחזירו את רכבי הליסינג, הם ירצו לקנות משהו קצת כייפי, לפחות כך בחברה שלי, ויצרו לחץ להבאת דגמים חמימים מעט יותר. אולי זה יהיה שולי ובקצוות אבל אני מקווה שיחלש גל האביאו בלי ABS.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

זה טיעון מעניין..............

לאמרות שאם ממש מתעקשים אפשר לקחת מליסינג גם את STI, גם את GTI, גם את מיאטה וכו'.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
לדעתי אם צעירים בעלי הכנסה גבוהה יחזירו את רכבי הליסינג, הם ירצו לקנות משהו קצת כייפי, לפחות כך בחברה שלי, ויצרו לחץ להבאת דגמים חמימים מעט יותר. אולי זה יהיה שולי ובקצוות אבל אני מקווה שיחלש גל האביאו בלי ABS.

אני לא יודע באיזו חברה אתה עובד, אבל עבור האנשים שמסביבי, ואני מניח (או לפחות מקווה) שכולם כנראה נמצאים איפשהו באיזור ה20K לחודש, הוצאה של מעל 100K על רכב נראית תלושה מהמציאות.

מה לעשות שבסופו של דבר, מנטו של 12K לחודש, במקרה הטוב, קשה למדי להחזיק ST, או WRX, או אפילו מיאטה (אלא אם אתה הולך לזרוק חסכונות של שנים על זה, אבל זו לא חוכמה).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

תומך ביוזמה.

הליסינג התפעולי הינו רעה חולה. אני לא אומר שאין בו יתרונות או שאי אפשר לשפרו - אני מתייחס למצב הקיים.

שיישרו קו עם המיסוי, ושיורידו אותו לכל האוכלוסיה (ולא שלמגזרים מסויימים יהיה מיסוי נמוך יותר) - ואז כולם נהנים.

אולי אני (מאוד) אופטימי, אבל אולי עם הזמן, כשהמיסוי יעלה לליסינג (והוא יעלה - אין שום צל של ספק - הספק היחיד הוא כמה חברות הליסינג יצליחו למתן את העליה לאורך זמן כדי שלא כולם יברחו להם פתאום), תעלם מן המפה תופעת הליסינג התפעולי הארור שמציף את כבישנו הרעועים גם ככה בים של רכבים שאפילו לחלקם אין ABS. ועד ששינו את המיסוי לתת תמריץ ליבואנים לכלול ציוד בטיחות, המצב היה יותר גרוע - היו מתקמצנים גם על כריות אויר וכד'. ושלא נתחיל לדבר בכלל על תחזוקה ברמה פחות טובה מבשוק הפרטי כדי לחסוך עלויות, צמיגים מעץ, אבזור מינימלי, וכו' - וכמובן, את העובדה שבחברות מסויימות אפילו בחירת הצבע לרכב מוגבלת (כבר יצא לי להתקל בחברת היי-טק בה ניתן היה לבחור בין פורד פוקוס לבן לפורד פוקוס כסוף - וזהו! בלי שום רכבים נוספים).

מישהו פעם עשה טעות. אז נכון - המון אנשים נהנים ממנה היום - אבל זה לא אומר שלא צריך לתקן אותה. ואגב, הרי מי שהכי נהנה מהעיוות זה בכלל לא האנשים שמקבלים רכב ליסינג (שמתם לב שבמצטבר הרוב משלמים כמעט כמה שהיה עולה רכב פרטי בכל מקרה?) - אלא חברות הליסינג.

אני מכיר לא מעט אנשים, כמוני - גם הם בהיי-טק, שמסכימים שיש פה עיוות ושצריך לתקנו. ברור שאף אחד לא "שמח" שיקחו לו יותר כסף, אבל המצב הקיים לא יכול להמשך - והוא גם לא ימשך.

ניר

(שכבר לפני שנים הבין מאיפה משתין הדג וזרק את רכב הליסינג חזרה על חברת הליסינג, ולא התחרט על כך מאז...)

פורסם

וואלה לא מבין מה מפריע לכם שאנשים מקבלים מהעבודה הטבה של ליסינג, תיכף תידרשו גם שיביאו אוכל מהבית

אין לכם, רוצים ? אל תהיו צרי עיניים.

יש לכם, אתם לא רוצים ? תחזירו וסתמו.

לי אין, יש לי אפשרות לקחת, אני לא יקח גם אם יורידו את שווי המס גם ב 1000 שקל

פשוט אני לא רואה את עצמי נוהג על אוטומט יומ-יום.

כמה חפרתם ...

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אין לי שום בעיה עם מיסוי רכבים שלא משמשים לעבודה כמו רכבי מנכ"ל וכל מי שהרכב לא משמש אותו בעיקר לצרכי עבודה אבל למה צריך למסות פעמיים כל רכב?

כיום המעביד לא יכול לקזז את המע"מ ו 9000 ק"מ ראשונים לא מוכרים לו בדיוק מהסיבה של השימוש הפפרטי. אם אתנה רוצה למסות את הרכבים בסכום ריאלי אז תכיר ברכב למעסיק החל מהשקל הראשון (גם בקניה) ותפטור רכבי עבודה משווי השימוש המופרז. אין שום סיבה שטנדר יונדאי H1 קבינה אחת ישלם שווי רכב כמו מאזדה 3 2000 סמ"ק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
וואלה לא מבין מה מפריע לכם שאנשים מקבלים מהעבודה הטבה של ליסינג, תיכף תידרשו גם שיביאו אוכל מהבית.

אין לכם, רוצים ? אל תהיו צרי עיניים.

יש לכם, אתם לא רוצים ? תחזירו וסתמו.

אין לי בעיה עם הטבות שאנשים מקבלים ממקום העבודה שלהם.

מצידי שהמנכ"ל יעמוד ליד השעון נוכחות וימצוץ אישית לכל עובד.

יש לי בעיה עם זה שההטבה הזו היא לא ממקום העבודה אלא ממדינת ישראל. זו חלוקה לא צודקת של משאבים.

גם כשהמדינה נותנת כמעט במתנה נכסים לאחים עופר זה מעצבן אותי, ולא בגלל צרות עין. בגלל שכספי המדינה הם כספים שלי ושלך.

פורסם

עוד רעיון - למה שהחברה לא תארגן Carpool - שכל עובד בתורו ייקח ברכבו (או ברכב חברה תורן) עוד שלושה-ארבעה עובדים שגרים בסביבה שלו.

לדעתי מדובר בחיסכון אדיר בדלק וזיהום אוויר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

### קיבלת מוקדם יותר בשרשור הערה על עלותם הגבוהה של ציטוטים צמודים. הפעם תישלח חשבונית לביתך. ###

רעיון טוב לעובדי הייטק, אשר גרים באיזור המרכז, ואין בעייה של נגישות.

מה יעשו רבים (כמוני לדוגמא) , אשר צריכים להגיע יום יום לעבודה בפריפריה הרחוקה, למקומות שאפילו תחבורה ציבורית אינה מגיעה ??

אחד מאתרי היצור של החברה הוא בקיבוץ למרגלות הגולן, אך אני אמור להגיע ??

על כנפי המשיח ?

יואל שר האוצר להציע אלטרנטיבות הולמות לעובדים בפריפריה לפני שהוא מטיל מיסים ללא אלטרנטיבות חלופיות להגעה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

המעסיק יכול לארגן הסעות ממספר מקומות למקום העבודה. אני לא יודע במה אתה מתעסק אבל בתעשייה המסורתית אנשים מתחילים הרבה יותר מוקדם ממה שמתחילים בחברות ההי טק (בין 6 ל 7 בבוקר) ולרובם אין אפילו רכב פרטי שלא לדבר על רכב חברה. הם מגיעיפם או באוטובוסים או בהסעות של מקום העבודה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בחברה בה אני עובד מעודדים לקחת רכבים חסכוניים על ידי יצירת מכסה חודשית לדלק, למורת רוחם של חלק מהעובדים.

ואילו רכבים אתם יכולים לבחור על מנת לנסוע יותר קילומטרים במסגרת המכסה החודשית?

אתה יכול לבחור הונדה ג'אז? או רנו מגאן 1.4 ידנית?

איך בדיוק מעודדים לקחת רכב חסכוני כשכל ההיצע של חברות הליסינג מסתכם באלףששמאותאוטומיות, וכמה אלףחמשמאות קוריאניות שאינן חסכוניות יותר, או מכוניות זבל קוריאניות קטנות שלא הייתי לוקח גם אם היו משלמים לי?

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...