Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מנטו של 12K לחודש, במקרה הטוב, קשה למדי להחזיק ST, או WRX, או אפילו מיאטה (אלא אם אתה הולך לזרוק חסכונות של שנים על זה, אבל זו לא חוכמה).

התכוונתי לדברים קצת יותר זולים כמו גרסאות GTI של הצ'בקים וכו'.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה לעשות שבסופו של דבר, מנטו של 12K לחודש, במקרה הטוב, קשה למדי להחזיק ST, או WRX, או אפילו מיאטה (אלא אם אתה הולך לזרוק חסכונות של שנים על זה, אבל זו לא חוכמה).

אפשר ומחזיקים. וגם עם הכנסה של הרבה פחות מזה.

חוץ מזה, בימינו יש שיטות מימון לרכב חדש שיתאימו גם לשכרך הצנוע של 20K לחודש (מסכן, איך אתה חי מזה, בטח אוכל רק לחם וחומוס :x:evil: ).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
עוד רעיון - למה שהחברה לא תארגן Carpool - שכל עובד בתורו ייקח ברכבו (או ברכב חברה תורן) עוד שלושה-ארבעה עובדים שגרים בסביבה שלו.

לדעתי מדובר בחיסכון אדיר בדלק וזיהום אוויר.

כמו בצבא. אגב, אפילו שאני בסדיר אני נוסע לצבא כמעט כל יום ברכבים צבאיים רק כי יש אנשים שהרעיון הזה בשבילם הוא מובן מאליו.

אגב, מי שרוצה לראות קומבינות רציניות על השווי שימוש הזה - מוזמן לצה"ל. :) [אפשר לחתום על שליש רכב, כשהוא אצלך ברוב המקרים].

פורסם
רוב מגזר ההייטק אשר משלם עבור הרכב מהברוטו, ובנוסף צריך לשלם את המס.

מגזר ההיטק לא משלם בעבור הרכב מהברוטו, אלא "ממיר" 3000 ש"ח מהברוטו ברכב ליסינג, ואחר כך מגלגל עיניים ומשתומם מדוע מחייבים אותו במס, ועוד רוצים להעלות את שווי השימוש.

דוגמא: פלוני מרויח 20,000 ש"ח. בחר להוריד 3000 שקלים מהברוטו, וכעת הוא מרויח 17,000 ורכב השווה 3000, סה"כ 20,000.

נניח כי במקום רכב, היה מקבל שווה ערך כגון תלושי קניה. כעת הוא מרויח 17,000 ש"ח וכן תוי קניה בשווי 3000 ש"ח, סה"כ 20,000 ש"ח.

האם פלוני יכול לטעון כי לצורכי מס הוא מקבל 17,000 ש"ח ברוטו בלבד?

מה ההבדל בין תוי הקניה לבין הרכב? שניהם שוים 3000 ש"ח....

בברכה,

גלעד

פורסם

### בשם שיווא הקדושה, חדלו לצטט את ההודעה שמעליכם! ###

הטענה הזט אינה קיימת, העובד משלם על הרכב מס בדיוק כפי שהוא משלם על תווי הקניה + שווי שימוש.

שלא לומר שעל ה 3000 ש"ח של הרכב אין הפרשות סוציאליות, כך שהדוגמא שלך לא בדיוק קולעת.

פורסם
הטענה הזט אינה קיימת, העובד משלם על הרכב מס בדיוק כפי שהוא משלם על תווי הקניה + שווי שימוש.

לא נכון.

כשאתה מקבל תווי קנייה מתנה מהחברה היא מגלמת את שווים המלא למס בשבילך.

לגבי הפרשות סוציאליות, זה בין המעביד לעובד. העובדה שעובד עם רכב לא משלם את מס עבור מלא שווי ההטבה שהוא קיבל מהמעביד באה על חשבון כלל אזרחי המדינה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

### משרד הבריאות מזהיר, ציטוט ההודעה שמעליך עלול לגרום לצחלפת עציצים אקוטית ###

לא נכון לחלוטין, תווי שי הם הטבה שמחייבת תשלום מס על ידי העובד על פי חוק, וכל המעבידים שלי אכן ניכו את המס בשכר.

תלושי שי הם בהחלט לא חינם..

כמו כן, גם ענין ההפרשות אינו בין המעביד לעובד, כיוון שעל פי חוק המעביד אינו יכול להפריש את על הסכום שהעובד משלם על הרכב.

פורסם

אתם מסתכלים על אנשי ההיי-טיק,אך מה עם אנשי השירות,סוכני מכירות,שמרויחים 4500 במקרה הטוב,והם יפגעו מהעלאה?

ואין להם ברוב המיקרים כסף לקנות רכב ממודל מתקדם ,אז הם יקנו רכב ישן יחסית,פחות בטיחותי ויותר מזהם.

כך שיש שני צדדים למטבע.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

אם סוכן מכירות עבוד בשיבל "4500 במקרה הטוב" אז שילך למכור דברים אחרים שיכנו לו שכר יותר הוגן.

לגבי אנשי שרות - פותרים את זה בצורה פשוטה - תעבוד עם הרכב ובסוף היום תשאיר אותו בחניה אצל מעביד - כך לא תחויב במיסים...........

לא נעים אבל אמת............

הקיצר, אין מה לדאוג - איגוד יבואני רכב + בעלי חברות ליסינג (שגם כך מחזיקים 90% מהמדינה) יסגרו כבר עם האוצר דיל שמתאים להם.

לנו אין כאן שום say............ לא נעים אבל אמת........

גנאדי

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אם אני לא טועה, במקרה של רכב עבודה שמשמש לצורכי עבודה, אז הרכב רשום על החברה, והעובד חותם על הצהרה שלא ישתמש ברכב לצורכיו האישיים (כסת"ח אחד גדול, לאבא של חבר שלי היו מספר שנים C15/אקספרס/קנגו/ברלינגו/דובלו מחברות כבלים/יס/בזק והוא שכח מה זה לשלם על דלק), וכך העובד לא מחוייב במיסים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

העובד לא מחוייב במיסים רק אם זה רכב עבודה שהותקן עליו ציוד עבודה קבוע ושאינו מאובזר להסעת נוסעים. אז אם יש לך טנדר קבינה אחת שמותקנת לו זרוע גרר קבועה מאחורה זה רכב עבודה. בכל רכב אחר יש מיסוי על שווי השימוש האישי ברכב.

פורסם

גם במקרה כזה תחוייב בשווי רכב.

יש לי טנדר חד קבינה שמשמש להובלות ואסור לי לתת אותו נהג שלי אם אני רוצה שלא יחייבו אותנו בשווי שימוש ושיכירו לי בכל המע"מ.

גם נסיעה לעבודה נחשבת לנסיעה פרטית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אגב, לכל המתחסדים שטוענים שמצב המיסוי על הליסינג מעוות - שכחתם שגם המסים על ההכנסה ועל הרכבים מעוותים וגבוהים?

נ.ב לא נראה לי שאי-פעם אקח ליסינג בעתיד, אבל תמיד נחמד שיש את האופציה. חוץ מזה, שתמיד אפשר להתקמבן (כמו בצבא) ולקחת ממישהו רכב לסופ"ש רק כשממש צריכים את הדלקן (טיול, אירוע משפחתי וכו'), וכך לחסוך את שווי השימוש.

פורסם
אגב, לכל המתחסדים שטוענים שמצב המיסוי על הליסינג מעוות - שכחתם שגם המסים על ההכנסה ועל הרכבים מעוותים וגבוהים?

מה הקשר?

המיסים על רכבים גבוהים, אבל לא מעוותים, כי הם שווים לכולם. כנ"ל המיסים על הכנסה (להוציא דוגמא אחת מאוד ספיציפית).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קיימת צביעות רבה בכל הקשור לנושא הליסינג, כשהדגל הוא אי השיוויון בין אילו אשר מקבלים לאילו שלא מקבלים,והנזק שהשיטה גורמת לשוק הרכב בארץ והצפת השוק בדגמים לא מענינים..

אז זהו , שזו צביעות לא קטנה.., אי השיוויון הוא ניכר ומתקיים בכל תחומי העבודה , וחוצה את כל המיגזרים..

על אותו משקל, מדוע לא למסות את חשמל החינם שמקבלים עובדי חברת חשמל לדוגמא ??

או את ההטבות של אנשי מקורת ובזק ??

אולי למסות גם את דירות השרד של חברי הכנסת ואלופי הצבא ??

ויש עוד דוגמאות רבות , אך משום מה הדבר הקל ביותר היה להיתפס לתחום הרכב ,להוריד גרזן ולגדוע חלק ניכר מהכנסות של מוצמדי רכב..

אנשי שירות ומשווקים מרוויחים ברובם סכומים אשר נעים בסביבות של בין 5000 - 7500 ש"ח, כאשר ההטבה הגדולה עבורם הוא הרכב, אשר עיקר השימוש בו לצורכי עבודה..

אני רוצה לראות את כל יםי הנפש פה בפורום מחזירים את הרכב לחברה בשעות לא מקובלות של הלילה , ומתחילים להתנייד הביתה בתחבורה ציבורית דלילה עד לא קיימת..

להטיף זה קל..

ובנוגע לרכבים המונוטונים.., גם פה הצביעות גדולה, או הזיכרון קצר...

בוא ניזכר בבחירות המוטוריות של עם ישראל משנות השמונים ועד היום...

סובארו ליאונה..

מיצובישי לנסר

מיצובישי סופר לנסאר

מאזדה 323

מאזדה 3 ( יוצאת דופן..)

ממש פנינים מוטוריות.., ככל הנראה זה מה שהעם דורש , וזה מה שהוא מקבל מהליסינג..

יתרה מזו, אם הליסינג לא היה קיים, השוק הישראלי מזמן היה נכבש על ידי תוצרת יפן, ומעט ה 307 המאגאן והסניק אשר נמצאות על הכביש גם הם היו נעלמות..

הישראלי סוגד ליפניות, ולא יעזור דבר, הליסינג רק משקף את הדמות במראה, לא נעים אבל זו האמת..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...