Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מילאתי לא מזמן ברכב שלי (טויוטה קורולה 98 ) אוויר בגלגלים - נכנסתי לתחנת דלק ויש שם טבלה והיה את הדגם של האוטו שלי ורשום כמה צריך לשים. לפני שהלכתי למלות שאלתי פה בפורום כמה אני צריך לשים כי אמרו לי שרשום בדלת שליד הנהג ולא היה רשום אצלי.

אחר שמלאתי ענו לי בפורום ואמרו שזה מתחת לתא הכפפות ואכן היה שמה - אני מלאתי 36 PSI ואצלי באוטו רשום 38

האם זה קריטי? וצריך למלא כמו שרשום? והאם צריך קודם לרוקן את הגלגל ואז לשים 38 PSI?

אשמח אם תענו לי

תודה ושבוע טוב

פורסם

לא צריך לרוקן את הצמיג אלא רק להשלים את החסר.

לא קריטי אבל רצוי שהשלמה תיעשה בהקדם.

נ.ב. רצוי שתחזיק ברשותך מד לחץ אוויר איכותי וקומפרסור (גם פשוט ב 40 ש"ח עושה את העבודה).

ולא לשכוח לחץ אוויר מודדים כשהצמיג קר.

פורסם
לא צריך לרוקן את הצמיג אלא רק להשלים את החסר.

לא קריטי אבל רצוי שהשלמה תיעשה בהקדם.

נ.ב. רצוי שתחזיק ברשותך מד לחץ אוויר איכותי וקומפרסור (גם פשוט ב 40 ש"ח עושה את העבודה).

ולא לשכוח לחץ אוויר מודדים כשהצמיג קר.

מה זאת אומרת כשה הוא קר?

מהבית שלי עד התחנת דלק הכי קרובה זה בערך 3 דק נסיעה או פחות - בזמן הזה הוא מתחמם הרבה?

פורסם

ב 3 דקות נסיעה הצמיג לא מתחמם ממש, בכל מקרה הבדל בין צמיג חם לקר זה כאשר הוא חם אתה מוסיף 10% יותר.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
ב 3 דקות נסיעה הצמיג לא מתחמם ממש, בכל מקרה הבדל בין צמיג חם לקר זה כאשר הוא חם אתה מוסיף 10% יותר.

אוקי תודה על המידע....

פורסם
עוד לא יצא לי לראות קומפרסור זול (במיוחד ב 40 ש"ח) שעושה את העבודה.

לאחרונה רכשתי קומפרסור (סיני אורגינאלי) כזה בתחנת דלק - העלות 40 ש"ח.

הקומפרסור מצוין להשלמת אוויר (3-4 PSI ) ולא מתאים לניפוח צמיג (הספק נמוך מידי), אם כי בעת הצורך גם את זה הוא יודע לעשות.

פורסם

אתה בטוח שהלחץ שאכתוב הוא 36-38?

כי זה נראה לי יותר מידי.

בפעם היחידה שהיה בצמיגים אצלי 35 (נגרם כתוצאה ממשאבה שממלאת 3 PSI יותר ממה שמבקשים וזה מסבך אנשים כמוני שבאים עם צמיגים קרים) כמעט עפתי מהכביש ב2 פניות שונות ורק אז נפל האסימון ובדקתי לחץ.

פורסם
אתה בטוח שהלחץ שאכתוב הוא 36-38?

כי זה נראה לי יותר מידי.

בפעם היחידה שהיה בצמיגים אצלי 35 (נגרם כתוצאה ממשאבה שממלאת 3 PSI יותר ממה שמבקשים וזה מסבך אנשים כמוני שבאים עם צמיגים קרים) כמעט עפתי מהכביש ב2 פניות שונות ורק אז נפל האסימון ובדקתי לחץ.

בתחנת דלק היה רשום שאני צריך למלות 36 קדמיים ו33 אם אני לא טועה באחוריים או ההפך

ואצלי באוטו מצאתי את המדבקה בתא הכפפות באותו היום והיה רשום ככה:

38 PSI ו36 PSI אני לא וזכר בדיוק אם 38 זה בקדמיים או אחוריים ולא משנה כרגע, מה שכן היה רשום "38 (~160 KM)

ועוד משו (160~ KM)

ואלהל לא יודע מזה אומר

אבל לגבי הלחץ זה כן זה 38 והמספר השני 36.

אולי כדאי להתעייץ קודם עם מישו במוסך או משו? שאני לא ישים סתם 38 וזה באמת נשמע הרבה....

מה אתם אומרים?

פורסם
שים 34 ותראה איך אתה מרגיש עם זה.

אה?!

מה זה השטויות האלה.

פותח השרשור את ספר הרכב יש לך?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לחץ אוויר לא תקין יכול להוות סכנה ממשית במהירויות גבוהות. קראתי לפני זמן מה מאמר על כך שבכביש 6 קרו מספר מקרים של תאונות קשות כתוצאה מהתפוצצות צמיגים- צמיגים שהיו במצב טוב. לאחר חקירת המקרים התברר שלחץ האוויר לא היה תקין. ההסבר הוא שבכביש 6 נוטים לחשוב שאין אכיפה משטרתית ולכן מגיעים למהירויות יותר גבוהות מהרגיל. במהירויות אלה מתחיל לחץ אוויר לא תקין להשפיע בצורה קשה על התחממות הצמיג ומכאן הגורם לתאונות (כל זאת בהתאם למאמר שקראתי).

38 אכן נשמע דיי גבוה ואני מציע לבדוק את העניין בשנית. אם אתה יכול צלם את המדבקה והעלה את הצילום.

להלן האפשרויות לסיים את הסאגה בצורה רצינית:

• טלפון לחברה, בקש יועץ שירות ובקש ממנו לברר לפי מספר רכב.
  • רשום את נפח המנוע, קוד המנוע ומידת הצמיגים כפי שמופיע ברשיון והחברים בפורום יוכלו לעזור.
  • הזמן מהחברה ספר נהג.
  • בדוק בספר הרכב אצל מישהו שיש לו רכב זהה לשלך (כולל צמיגים במידה זהה).

פורסם
לחץ אוויר לא תקין יכול להוות סכנה ממשית במהירויות גבוהות. קראתי לפני זמן מה מאמר על כך שבכביש 6 קרו מספר מקרים של תאונות קשות כתוצאה מהתפוצצות צמיגים- צמיגים שהיו במצב טוב. לאחר חקירת המקרים התברר שלחץ האוויר לא היה תקין. ההסבר הוא שבכביש 6 נוטים לחשוב שאין אכיפה משטרתית ולכן מגיעים למהירויות יותר גבוהות מהרגיל. במהירויות אלה מתחיל לחץ אוויר לא תקין להשפיע בצורה קשה על התחממות הצמיג ומכאן הגורם לתאונות (כל זאת בהתאם למאמר שקראתי).

38 אכן נשמע דיי גבוה ואני מציע לבדוק את העניין בשנית. אם אתה יכול צלם את המדבקה והעלה את הצילום.

להלן האפשרויות לסיים את הסאגה בצורה רצינית:

• טלפון לחברה, בקש יועץ שירות ובקש ממנו לברר לפי מספר רכב.
  • רשום את נפח המנוע, קוד המנוע ומידת הצמיגים כפי שמופיע ברשיון והחברים בפורום יוכלו לעזור.
  • הזמן מהחברה ספר נהג.
  • בדוק בספר הרכב אצל מישהו שיש לו רכב זהה לשלך (כולל צמיגים במידה זהה).

לגבי המדבקה אני יצלם ויעלה מחר

לא הבנתי אבל לאיזה חברה התכוונתה.....

מה שאני יכול להגיד זה שנזכרתי בו עכשיו - דיברתי בעל הרכב שלי לשעבר (קרוב משפחה שלי) והוא אמר לי שהוא היה ממלאה תמיד 30 PSI בכל הגלגלים......והיה לו את הרכב כמעט 3 שנים

אבל מחר בבוקר אני יצלם את המדבקה ואני יעלה אולי תוכלו לעזור לי יותר טוב

פורסם

אין סיכוי שאתה אמור למלא 38 PSI !

זהו לחץ מאוד גבוה. עד כמה שאני זוכר זה 32 מקדימה ומאחורה בין 28-33 בהתאם לעומס.

אני אחזור אליך בעוד כמה ימים שהספר רכב יהיה ברשותי לגבי הלחץ המדוייק.

בבעלותי גם קורולה 98.

• תוכן חדש...