Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המסחרית של אבי מחלידה בכמה נקודות - מאחר ואותו זה מעניין כקליפת השום והוא לא יגש לפחח, רציתי לדעת אם יש דרכים לטפל בזה בדרכים ביתיות, אני לא מצפה להגיע לתוצאה של 100%, רק לגרום לזה להראות טיפה יותר טוב ולעצור את התפשטות החלודה.

אני אשמח לשמוע כל הצעה, אין לי בעיה גם להשקיע כסף בכלים ייעודיים וצבעים ייעודיים, יש גם חלק של "פאן" בעבודה.

מצורפות תמונות של חלודה בגג - נראית לי מסובכת לטיפול ובשלבים מתקדמים ואיתה כנראה לא אתעסק(אלא אם תאירו עיניי) , חלודה ממש מתחת לגריל, חלודה על מכסה המנוע - נראית לי קלה לטיפול, יחסית.

אשמח לשמוע דעתכם, איזה כלים נדרשים, איך להתמודד עם חלודה , כמה זה מסובך וכו'.

בצעתי חיפוש, לא מצאתי משהו שממש ענה על שאלותיי, אלא רק צביעות באמצעות צבעי ספריי / צביעה על חלודה עם המרייט / צביעה אצל פחח מקצועי שניסר חלקי פח וכו' -מה שנראה לי לא מתאים למצב כאן.

חלודה בגג.jpg

חלודה בגריל.jpg

חלודה במכסה מנוע.jpg

פורסם

מצתרף לשאלה. הקדמת אותי בפתיחת ההודעה.

אצלי מדובר ברנו 19, גם כן נקודות של חלודה בכמה מקומות. אפילו יש מקום שכבר נכנס מים לרכב דרכו.

ובפיאט על הגג כניראה ממכה יש קצת חלודה ואני לא רוצה שזה יתפשט.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

פורסם

רק תקון אצל פחח רכב המחייב חיתוך חתיכות הפח החלוד והלחמת והתאמת פח חדש, צביעה וכו'.

כל דבר אחר רק יצפה מעל החלודה בחומר, צבע וכו' והחלודה תמשיך להתפשט הלאה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אני לא בטוח שרק אצל פחח אפשר, מי שיש לו ידים טובות יכול לחתוך עם דיסק את החלקים הנגועים ,ואחרי זה לשייף את זה עם מלטשת. ואז יש חומר שנמכר בכל מקום כמו הום סנטר ואוטו דיפו, שנקרא דבק פחחים או שפכטל פחחים.

זה חומר שהוא בבסיסו לבן, שמערבבים אותו עם חומר אדום כזה שמגיע בשפורפרת, מערבבים ומורחים ולמי שיש יד טובה יוכל לעצב גם מחדש, ולהגיע לרמה של הצורה המקורית של אותו החלק.

החומר מתייבש ומעלה קצת אדים ואז הוא מתיבש מגיע למצב של חוזק של פלדה כמו אפוקסי פלסטלינה .

לאחר מכן אפשר לשייף אותו שוב עם המלטשת ולהגיע לגימור יפה יותר, צובעים בצבע יסוד ואחרי זה עם צבע קצת עם ספריי מיוחד או למי שיש קומפרסור אז צביעה עם קומפרסור טובה יותר,והכי כיף שעושים את העבודה הזאת לבד שאתה יודע שאתה עשית את זה ולא שילמת כסף ולא למדת כלום רק כסף .

החומר לא יקרה אני חושב כמות של בערך 250 גרם עם השפורפרת עולה בסביבות ה35 -40 שקל ויש כמיות גדולות יותר .

בהצלחהה אלמוג :-P

תאונה קטלנית . אני פצוע קשה, וסובי הנובחת הלכה לעולמה :cry:

בנוסף להכל, חודשיים שלילה ומשפט .

מקווה לטוב :-(

פורסם

אלמוג, חומר פחחים נועד במקורו רק כדי למלא חריצים קטנים לאחר עבודת פחחות ולא כדי לייצר ממנו חתיכות שלמות של חלק.

ניתן לעשות את מה שכתבת אך כמובן שזאת עבודה חןבבנית ולעולם התפשטות החומרים בחום ןהתכווצותם בקור שונה בין פח הרכב והחומר פחחים שעלול להתנתק או שיפתח סדק בנקודות חיבור. ראיתי הרבה מקרים כאלו בעברי המקצועי במוסך.

עבודה כזאת מבצעים סוחרי רכב הרוצים להוזיל עלויות תיקון ןשהרכב יראה יפה ומה יקרה בעוד שנה לא מעניין אותם כלל.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

לפי מה שאני רואה פה ,אצל המסחרית וגם הרנו זה כבר ריקבון.

אפשר לעכב זמנית את ההתפשטות על ידי מריחת חומר שנקרא "ממיר חלודה" (יש בהום סנטר ,אם מישהו ממכם גר בירושלים אשמח לתת לו ,נתקעתי עם הרבה),אבל תיקון אמיתי נעשה אצל פחח, הוא חותך את החלק החלוד ומרתך טלאי חדש.

הרנו שלי כרגע בפחחות ,היא שם כבר 40 יום,היו צריכים לפרק אותה לגורמים כדי לתקן חלודות.

היה אצלה איזור שתוקן על ידי המון חומר וקרה בדיוק כמו שרפי לין תיאר,התבקע סדק באיזור עם החומר,הפחח הוריד את זה ישר את הפח ושייף.

חלודה תמיד חוזרת,אבל תיקון אמיתי שלה רק על ידי חיתוך וריתוך טלאי חדש במקומה.

פורסם

הדרך המתאימה במקרה הזה לפי דעתי -:שיוף , מריחה של ממיר חלודה וצביעה של צבע מתאים עם מברשת. זה לא יפסיק את ההתפשטות אבל יעכב וישפר את המראה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

רנו טרפיק???

לעניינינו, כל הרכב שווה 2.5 לירות, אני לא הייתי משקיע בפחחות אצל פחח

מנקה חלודה עם ממיר חלודה צבע יסוד וצבע לבן (אפילו ספריי)

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

הרכב הוא רנו 19 שנת 94

אני גם לא הייתי לוקח אותו לפחח.

הנה ציטוט של פותח האשכול:

"רציתי לדעת אם יש דרכים לטפל בזה בדרכים ביתיות"

ממיר חלודה הוא גם אוטם את החורים שנוצרו? במקרה שלי יש נזילה בתוך האוטו באזור החלודה.

פורסם

הממיר לא אוטם,הממיר גורם לחלודה להפוך לסוג של חומר שחור וקשה ובכך מעכב זמנית את ההתפשטות,כמו שיעצו לך אחרי שאתה מורח את הממיר והחלודה נהפכת שחורה ומתקשה,שים קצת חומר פחחות וצבע,אולי הצבע והחומר פחחות עצמו יתן לך איזשהיא אטימה.

פורסם

עידן, הכוונה היתה לזיהוי המסחרית:-D

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

שמע אחי כדי שלא יראו תחלודה אתה יכול לשפשף אותה עם נייר זכוכית עדין מספר 0 ..

זה מורד את כל החלודה ופשוט משאיר רק תסימן של הפח עצמו..

אחרי ששיפשפת אתה יכול לעשות מה שכל השאר פה מעליי רשמו לך..

בהצלחה.. אצלי זה עבד לפחות.

ד"א אם תשפשף ליד הפנס זה יוריד לך גם את כל הצבע שמסביב כי הכל רקוב.. קח בחשבון..

פורסם

לבחור עם הרנו 19,החלודה שיש לך בדלת האחורית בגבול עם הגג זו בעיה נפוצה ברנו עם דלת חמישית,גם לי היתה את הבעיה הזאת היו צריכים לחתוך ולרתך פח חדש,תפרק את הפלסטיק שמתחת ותבדוק שהחלודה לא הגיע עמוק יותר עד לשם.

attachment.php?attachmentid=78035&d=1170433587

• תוכן חדש...