Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הסדק במיקום ובצורה שניתן לרתך אז אין בעיה. כבר ראיתי יותר מפעם אחת שמרתכים קרטרים בהצלחה. מדובר בקרטר מאלומניום או ברזל?

פורסם

אני לא בקי במחירים המדוייקים, זה נשמע יקר לרגע אבל 500 ש"ח לריתוך (כנראה TIG) + עבודה זה סביר במחשבה שנייה.

אם המיקום מאפשר לדעתי אין בעיה לרתך אבל נחכה להמלצת המומחים שעוסקים בזה יום-יום.

פורסם

גם אני פעם קרעתי את הקרטר.

ליפט, מוסכניק, רתך, מוסכניק, כמו חדש. אמנם הקרטר שלי היה מברזל, אך אני מעריך שאם ריתוך האלומיניום יהיה מקצועי לא תרגיש הבדל.

הטיפ היחיד שאני יכול להגיד לך הוא שיש להקפיד להחליף את אטם קרטר השמן (ואם אין אטם אז לפחות לחכות שהסיליקון יתייבש לפני סגירת הקרטר מחדש, ולא תצוץ נזילה חדשה). כמו כן באותה הזמדנות זה יכול לעשות רק טוב אם יפרקו ויינקו את מסנן השמן הגס של משאבת השמן.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בעייני עדיף לרתך את זה ולדרוש אחריות על הריתוך, הרכב לא מודל חדש כל כך וביום שתמכור אותו אף אחד לא יחזיר לך את השקעה שלך, אתה לא חייב שהוא ירתך את זה וידרוש 500 שקל אתה יכול לקחת את זה למישהו בעצמך, אבל במידה ויהיה בעיה יהיה לך כאב ראש (אף על פי שלא צריכה להיות בעיה בכלל אחרי ריתוך).

אם הוא רוצה 500 שקל כולל העבודה של פירוק והרכבה ותיקון מגן הסעפת אז הייתי מתפשר על 400 וסוגר איתו, זה כבר נשמע יותר נורמלי וצודק).

(עבודה שאפשר לעשות לבד בבית, לא צריכה להיות סיפור גדול).

פורסם

וואלה? בבית בתנאים ביתים אתה יכול/ יודע לרתך אלומיניום?

בטח יש לך TIG או MIG בבית......

אל תתפשר על תיקון, לך לבעל מקצוע שזו המומחיות שלו (אני בטוח שגם המוסך מוציא את העבודה החוצה)

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

הכוונה היתה לא לרתך בבית, אלה לפרק בבית את הקרטר לקפוץ לרתך,לבצע את התיקון הדרוש, ולחזור להרכיב את זה.

וכמו שאמרתי אני לא הייתי מתחיל להסתבך בבית עם זה, תמורת 400 שקל הייתי גומר עם זה במוסך.

פורסם

יש מכוניות שפירוק הקרטר הוא סיוט מאין כמותו ורק 500 ש"ח על פירוק והרכבה זה מחיר סביר. מאחר ואיננו מכירים את הרכב המדובר אין להסיק דבר. 500 ש"ח לפירוק, ניקוי, ריתוך TIG והרכבה זה מחיר סביר מאד. כמובן שאם יעשה בעצמו המחיר ירד לחצי לפחות. על ריתוך TIG לוקחים לפחות 100 ש"ח, אני מניח שבמקרה של קרטר שגם צריך לנקות קודם זה עולה קצת יותר.

לא לשכוח כמו שצויין נכונה- לוודא שמחליפים את אטם הקרטר.

פורסם

1. תתאמץ ונסה למצוא קרטר. סה"כ TS 2.0 של אלפא, לא? די נפוץ.

2. אם לא, מצא רתך שבאמת מסוגל לרתך אלומיניום שכזה (דק), ושלם לו את מיטב כספיך.

3. תמיד, אבל תמיד סע דרך המגינים!

משכנתא זה קל

פורסם

אז ככה בסוף הלכתי על ריתוך שעלה 400 ש"ח

עבודה 200 ש"ח

שמן 100 ש"ח (פילטר לא החלפתי כי עשיתי טיפול לפני 1000 ק"מ)

גומיה של האגזוז 20 ש"ח.(היה צריך לפרק את כל האגזוז כי אין ממיר והגומיה נקרעה)

סה"כ כולל מע"מ 830 ש"ח.(מע"מ על נזק שגרמו הרשויות)

אני הולך לשים איזה קרטון מתחת לאוטו לראות שאין נזילות. במוסך הרכב היה מונע על ליפט 20 דקות בערך ולא נראו שום נזילות.

• תוכן חדש...