Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Z!on

תחרוש את הארץ , כנס לכמה חנויות שתמצא בדרך

תשמע כמה סאבים ( או שיותר נכון , תרגיש)

ואז תחליט

תחשוב קצת .. זה קצת קשה ליעץ ככה אתה לא חושב ? אם תלך בסוף על IDMAX או מה שזה לא יהייה

ולא תיהייה מבסוט ? מה אז ? תגיד שפה לא מבינים ובלה בלה ..

לכן הצעתי היא לא לקנות על עיוור זה סתם דפקציה .

בברכה רוני

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני יודע שזו דפקציה..,אבל אין לי את הזמן לשמוע סאבים ואובא שלי רוצה שאני יביא לו החלטה,אני ביקשתי סאב שלא ידרוש הגברה מפוצצת ככה שאני יוכל להביא לו מונו מתאים,הIDMAX ירד מהפרק,פירלס זה רק מMADISOUND-ככה שאבא שלי לא מזמין הוא רוצה לקנות,והאפשרות האחרונה שלי זה המון זה בחירה בין: PHASE,ADIR AUDIO SHIVA,JLAUDIO,FOCAL,INFINITY,XETEC,ROCKFORD,HERTZ

הבנתם למה אין לי זמן לשמוע זה כל כך הרבה חברות שרק אתם שמעתם ואני צריך החלטה מהירה של לבוא לחנות ולקחת,אתם מכירים את המאפיינים הייחודיים של כל סאב שהזכרתי,ואמרתי לכם מה אני שומע בעיקר ומה אני מחפש מהסאב(שישתלב יפה עם המוזיקה שאני אוהב ולא יבלע את הקומפוננט,ושיהיה חזק,מדוייק,איכותי ומהיר)

מקווה שתעזרו לי..תנסו לעשות בינהם השוואה קצרה ולתת לי החלטה..

אני ממש מודה לכם,בלעדיכם לא הייתי יודע כלום

TNX

ציון

פורסם
אני יודע שזו דפקציה..,אבל אין לי את הזמן לשמוע סאבים ואובא שלי רוצה שאני יביא לו החלטה,אני ביקשתי סאב שלא ידרוש הגברה מפוצצת ככה שאני יוכל להביא לו מונו מתאים,הIDMAX ירד מהפרק,פירלס זה רק מMADISOUND-ככה שאבא שלי לא מזמין הוא רוצה לקנות,והאפשרות האחרונה שלי זה המון זה בחירה בין: PHASE,ADIR AUDIO SHIVA,JLAUDIO,FOCAL,INFINITY,XETEC,ROCKFORD,HERTZ

הבנתם למה אין לי זמן לשמוע זה כל כך הרבה חברות שרק אתם שמעתם ואני צריך החלטה מהירה של לבוא לחנות ולקחת,אתם מכירים את המאפיינים הייחודיים של כל סאב שהזכרתי,ואמרתי לכם מה אני שומע בעיקר ומה אני מחפש מהסאב(שישתלב יפה עם המוזיקה שאני אוהב ולא יבלע את הקומפוננט,ושיהיה חזק,מדוייק,איכותי ומהיר)

מקווה שתעזרו לי..תנסו לעשות בינהם השוואה קצרה ולתת לי החלטה..

אני ממש מודה לכם,בלעדיכם לא הייתי יודע כלום

TNX

ציון

קלטתי שרשמת את האדייר אודיו שיבה. רועי א. מהפורום מוכר סאב כזה+תיבה ב-750 שקל. הסאב לא היה הרבה זמן בשימוש (כמה חודשים, 3-4 משו כזה), הסאב לא עבד קשה (אני אישית יודע, כי אני מכיר אותו ואצלו הרבה פעמים), ויש לך גם הזדמנות לשמוע אותו בפעולה. תיצור איתו קשר אם תרצה.

בברכה,גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

הנה רשימה(סליחה על האורך) של סאבים שאני הייתי קונה בעיניים עצומות יחסית. ברשימה השתדלתי לעמוד בדרישות עד 400$ נצילות של 89-90 מינימום והגברה ראויה. כולם לדעתי עומדים בדרישת SQ.

כמו כן לא מצאתי קישור אבל שני הסאבים של a/d/s/ עם הממברנה הלבנה מומלצים. הם לא נצילים אבל מאוד טובים.

פייז בארה"ב אין להשיג. מה שנמכר שם זה Phase linear שזה שם שנקנה ע"י audiovox ואלו מוצרי זבל , לא לגעת!!!

אגב 400 דולר זה בערך 1700 ש"ח בארץ מה שיתן לך אפשרות לקנות את הפייז היי גרייד שעומד בכל הדרישות שלך ומעבר.

http://www.woofersetc.com/index.cfm?currentpage=2&fuseaction=page.display&category_id=23&page_id=14&mfg_account_ID=36

http://www.woofersetc.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=2060

79 דולר יותר ,,, אבל!!!

בעיינים עצומות:

http://www.woofersetc.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=2547

http://www.woofersetc.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=1979

http://www.woofersetc.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=4125

http://www.woofersetc.com/index.cfm?fuseaction=product.display&Product_ID=2011

http://www.crutchfield.com/S-1bSlFkYIRoj/cgi-bin/ProdView.asp?g=520&I=500SWX1042

http://www.crutchfield.com/S-1bSlFkYIRoj/cgi-bin/ProdView.asp?g=520&I=107MM2124

http://www.cardomain.com/item/ECLSW8200

פורסם

טוב נמאס לי...לא יהיה לי ככה בחירה בחיים אני צריך לשמוע וזהו..

איזה חנות יש בארץ שאתם מכירים,או משהו שיש לו כל כך הרבה סאבים לשמוע..-אני מדבר על הרבה סאבים! ווככה אני יוכל לשמוע ולהשתכנע!

TNX

אנשים

פורסם
אבל אני יכול להגיד משהו יותר כללי: IDMAX, זה סאב מפלצת. נקודה.

ובשביל סאב מפלצת, אתה דיי זקוק למערכת מפלצתית שתוכל "לתחזק" אותו. כלומר, זה כל הבלאגן מסביב: תיבה עם קירות עבים (ולא ה19 מ"מ הפשוטות ב100 שקל באוטודיפו), קבל חזק שישמור על אספקת מתח קבוע לסאב, כבלים עבים למגברים, מגבר מפלצת, בידוד לבגאז' ולדלתות ורצוי גם לפלסטיקים המרשרשים באוטו (כי הכל יצוף על פני השטח במכה הראשונה של הבאס).

חוצמזה, אתה גם תזדקק לסט מאוד מאוד חזק כדי שהוא ישתלב יפה והסאב לא ישתלט עליו מאחורה. (כי אחרת הסאב כל הזמן יהיה במינימום כוח).

אני לא חושב שאתה צודק.

ה IDMAX הוא לא סאב מפלצת ולא נעליים. זה שהוא מסוגל לקבל 1000 וואט לא הופך אותו למפלצת .

אני לגמרי לא מסכים איתך לגבי 2 דברים עיקריים :

1. חוסר דיוק - ה ID מדוייק מאוד. אומנם לא בחנתי אותו מול הפירלס , אבל כן בחנתי אותו מול סאבים SQ ברמה הגבוהה ביותר. אין לו שום נחיתות בדיוק. אני שמעתי את ה ID בהרבה קונפיגורציות וגם ביום יום אצלי ברכב . דיוק לא חסר לו. ואני לא פשרן בתחום הדיוק.

2. הוא לא דורש שום הערכות מיוחדת יותר מסאבים אחרים. לא תיבות מיוחדות , לא חיווט מיוחד ולא הספקים מטורפים כדי להישמע מדויק ודומיננטי בצורה הנכונה. הוא לא מתשלט על המוזיקה יותר מכל סאב אחר שמנגן באותה עוצמה. הוא נשמע מעולה עם הספק של 500+- RMS.

אין לי שום דבר נגד הפירלס , והוא כנראה סאב מצוין , אבל אני הייתי הולך על ה ID פשוט בגלל שהוא יותר רווגוני זו הסיבה שהוא החליף אצלי את הג'נסיס אוידיופיל. מעבר לעובדה שהוא מדיוק ונעים הוא גם יודע לתת בראש כשרוצים - אם אני שומע קצת מוזיקה שחורה ראפ או כל סגנון אחר ובא לי שידפוק אז הוא דופק.

תעשה חיפוש בפורום , דובר המון על ה ID וגם על עניין ההגברה שלו שמשום מה יש אנשים בפורום שהחליטו בלי שום ניסיון מספיק , ובלי שום היגיון שה ID הוא סאב בעייתי שדורש הגברות חזקות וחבל שכך . נכון שהגברה שתנצל את כל ה 1000 וואט שהוא מסוגל לקבל זה עסק יקר. אבל לא צריך את זה נקודה . גם בחצי מההספק הנ"ל הוא נותן עוצמה מצויינת וזאת בלי שום התפשרות על הדיוק.

מעבר לכך , במידה ותרצה לשמוע את הסאב אצלי אתה מוזמן . אני אומנם בתקופת מבחנים כרגע , אבל אם אתה רוצה לקפוץ אלי לשמוע אותו אתה מוזמן לדבר איתי בפרטי.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
טוב נמאס לי...לא יהיה לי ככה בחירה בחיים אני צריך לשמוע וזהו..

איזה חנות יש בארץ שאתם מכירים,או משהו שיש לו כל כך הרבה סאבים לשמוע..-אני מדבר על הרבה סאבים! ווככה אני יוכל לשמוע ולהשתכנע!

TNX

אנשים

אתה חמוד אם אתה חושב שתצליח לעשות "יום האזנה מרוכז" בחנות אחת!

אתה יודע כמה חנויות, אנשים ומכוניות עברתי בתקופת החיפוש שלי?? ולא תמיד הכל מסתדר, אז נגיד אם לא הספקתי לשמוע אצל אחד מהחבר'ה של הפורום במפגש, צריכים לחכות למפגש הבא... ולא חסר עוד "עיכובים" שונים אחרים.

וגם למה שתחשוב שחנות שלא מכירה אותך, תרצה פתאום לתת לך לשמוע את כל ליין הסאבים שלהם כשיש להם עוד לקוחות שבאים ואומרים "תן לי בבקשה פיוניר דגם כזה וכזה".

קיצר גבר, אין מה לעשות, זה קניה שאתה לא עושה בלחץ של זמן כי פתאום יש לך אפשרות להזמין מחו"ל, זה משהו שמבנים, מחליטים מה אתה רוצה ואז מחכים להזדמנות הראשונה לקנות את זה!

ובלי קשר לזה, שלחתי לך משהו נחמד אתמול בפרטי, תבדוק את זה, יכול להיות מעניין!

בברכה!

יונתן.

פורסם
אני לא חושב שאתה צודק.

ה IDMAX הוא לא סאב מפלצת ולא נעליים. זה שהוא מסוגל לקבל 1000 וואט לא הופך אותו למפלצת .

אני לגמרי לא מסכים איתך לגבי 2 דברים עיקריים :

1. חוסר דיוק - ה ID מדוייק מאוד. אומנם לא בחנתי אותו מול הפירלס , אבל כן בחנתי אותו מול סאבים SQ ברמה הגבוהה ביותר. אין לו שום נחיתות בדיוק. אני שמעתי את ה ID בהרבה קונפיגורציות וגם ביום יום אצלי ברכב . דיוק לא חסר לו. ואני לא פשרן בתחום הדיוק.

2. הוא לא דורש שום הערכות מיוחדת יותר מסאבים אחרים. לא תיבות מיוחדות , לא חיווט מיוחד ולא הספקים מטורפים כדי להישמע מדויק ודומיננטי בצורה הנכונה. הוא לא מתשלט על המוזיקה יותר מכל סאב אחר שמנגן באותה עוצמה. הוא נשמע מעולה עם הספק של 500+- RMS.

אין לי שום דבר נגד הפירלס , והוא כנראה סאב מצוין , אבל אני הייתי הולך על ה ID פשוט בגלל שהוא יותר רווגוני זו הסיבה שהוא החליף אצלי את הג'נסיס אוידיופיל. מעבר לעובדה שהוא מדיוק ונעים הוא גם יודע לתת בראש כשרוצים - אם אני שומע קצת מוזיקה שחורה ראפ או כל סגנון אחר ובא לי שידפוק אז הוא דופק.

תעשה חיפוש בפורום , דובר המון על ה ID וגם על עניין ההגברה שלו שמשום מה יש אנשים בפורום שהחליטו בלי שום ניסיון מספיק , ובלי שום היגיון שה ID הוא סאב בעייתי שדורש הגברות חזקות וחבל שכך . נכון שהגברה שתנצל את כל ה 1000 וואט שהוא מסוגל לקבל זה עסק יקר. אבל לא צריך את זה נקודה . גם בחצי מההספק הנ"ל הוא נותן עוצמה מצויינת וזאת בלי שום התפשרות על הדיוק.

מעבר לכך , במידה ותרצה לשמוע את הסאב אצלי אתה מוזמן . אני אומנם בתקופת מבחנים כרגע , אבל אם אתה רוצה לקפוץ אלי לשמוע אותו אתה מוזמן לדבר איתי בפרטי.

טוב, כמו שציינתי כבר בתחילת, המשך, וגם עכשיו בשירשור: זאת דעה אישית שלי. והיא גם לא מבוססת על התכונות האבסולוטיות של הID, אלא על התנאים השוררים אצלי ספציפית באוטו. כלומר, בלי בידוד, בלי חיזוקי פלסטיקה (ופלסטיקה צרפתית ברוך השם צריך לחזק), בלי קבל ובלי מצבר/אלטרנטור מחוזק או משהו.

מה שמוביל לתוצאה הבאה: במכת סאב חזקה מספיק, האורות באוטו, בלוח מחוונים ובפנסים הקדמיים והאחוריים יורדים לכמעט חצי מהעוצמה שלהם! כל האוטו מתחיל לרעוד, וכל מה שאני שומע זה קירקושים של פלסטיקים מכל עבר!!

אני לגמרי ובשום צורה לא מזלזל בID, ואף יותר מכך, אני שמעתי אותו עובד אצל חבר בתיבה מטורפת (של 35 מ"מ ו52 מ"מ קיר קדמי ששקלה איזה 50 קילו בעצמה), יחד עם פוקאל K2P ועם בידוד מקיף לכל האוטו, והוא נשמע פיצוץ! (למרות שקצת חזק מדי לטעמי האישי).

אבל בתנאים שבהם אני משתמש בו אצלי, הוא לא היה שווה את זה, כי על מנת שהוא לא ישתלט לי על הסט החלש שלי מקדימה, כל הזמן הנחתתי אותו לרבע עוצמה.

ואגב, לגבי ההגברה, אני מסכים איתך שגם על 500 וואט הוא מפציץ בטירוף! ולפי דעתי לא צריך יותר עוצמה מזה. אבל מה שכן, הוא חייב מערכת תיגבור חשמלית מאוד חזקה, אחרת האוטו לא מחזיק אותו מספיק טוב וכל האורות מהבהבים.

עכשיו בלי קשר לזה, אני שמעתי את שניהם אצלי באוטו, על אותה המוזיקה האלקטרונית (שאיתה הכי טוב לבדוק מהירות סאב), ובתאכלס אני אהבתי את ההתנהגות של הפירלס יותר. לא יודע להסביר בדיוק במה, אבל איכשהו הוא הרגיש יותר נכון.

אגב בעוצמות נמוכות, הם זהים לחלוטין, שניהם מדוייקים רצח, אבל ככל שהעוצמה גדלה, הID מתחיל (לי אישית לפחות) להרגיש פחות ופחות מדוייק. כמובן שהוא עדיין יותר מדוייק מ90% מהסאבים שנמצאים בשוק, אבל זה לא מספיק משכנע כדי להשקיע בו סכום כפול מהפירלס.

אגב, אני לא יודע איך הג'נסיס XLS, אבל הפירלס XXLS הוא סאב לא חלש בכלל! ואם אני צריך להרשים מישהו עם סאב חזק, תאמין לי שאני לא צריך יותר ממנו! (אני אישית אף פעם לא שם אותו יותר מ2/3 עוצמה וגם זה בלחץ).

בברכה!

יונתן.

פורסם

אגב, אני לא יודע איך הג'נסיס XLS, אבל הפירלס XXLS הוא סאב לא חלש בכלל! ואם אני צריך להרשים מישהו עם סאב חזק, תאמין לי שאני לא צריך יותר ממנו! (אני אישית אף פעם לא שם אותו יותר מ2/3 עוצמה וגם זה בלחץ).

מה הנתונים של ה-XXLS? כלומר כמה RMS הוא יכול לקבל?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
מה הנתונים של ה-XXLS? כלומר כמה RMS הוא יכול לקבל?

500RMS אם אני לא טועה.

אצלי הוא עובד על 390RMS.

בברכה!

יונתן.

פורסם

עכשיו בלי קשר לזה, אני שמעתי את שניהם אצלי באוטו, על אותה המוזיקה האלקטרונית (שאיתה הכי טוב לבדוק מהירות סאב), ובתאכלס אני אהבתי את ההתנהגות של הפירלס יותר. .

לא נכון!

מוזיקה אלקטרונית לא טובה לבדיקות כאלו בעיקר גם היא מלאה בקליפיניג.

המוזיקה הנכונה היא : מתופפים כבדים (dave mathews band,dream theater,depp purple), נגני קונטרה איכותיים( יו יו מה למשל) , ודיסקי מוזיקה שחורה של להקות שמנגנות בכלים ( סטיבי וונדר, רוטס) .

מוזיקה שחורה חדשנית ומוזיקה אלקט' מנוגנת עם תדרי באס יחסית מאוד חד גוניים וכמו כן בתדרים גבוהים מעל 70-80 הרץ שאלו תדרים שבהם סאב כבר פחות מנגן ופה מתחילים תפקידיהם של המיד באסים.

פורסם

אל תדאג, זה נבחן לפחות על 5-8 סוגי מוזיקה שונים. פשוט אני שומע דיי הרבה אלקטרוני (או לפחות שמעתי עד לא מזמן). וזה היה הרף מבחינתי, כי סאב שלא יצליח לנגן את זה, גם אם הוא טוב לשאר הדברים, פשוט לא יתאים לי למערכת.

אגב, יש את הדיסק בדיקה של פוקאל נראה לי (עם 6 טראקים), שהראשון והשני בו בוחנים רק כלי הקשה שונים, והסאב הזה מדייק בו בטירוף!

בברכה!

יונתן.

פורסם
מאיפה אפשר להשיג את הדיסק הזה?

תעשה חיפוש, דובר על כך בעבר.

מה גם שאני לא חושב שכדאי לך לכוון את המערכת לפי הדיסק בדיקה (מה שהרבה אנשים חושבים) כי בסופו של דבר אתה צריך לכוון את המערכת שלך לפי המוזיקה שאתה שומע יום יום.

לא חותם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...