Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס מכונאות רכב בצה"ל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת ההתעניינות שלי בתפקידים שמתאימים לי ואינם כוללים להיות עציץ מול מחשב יצא לי לשאול הרבה אנשים על תפקידים שונים. תפקיד אחד שקפץ לי ישירות לעין הוא מכונאי רכב צבאי.

עם פרופיל 45 אין לי יותר מדיי אופציות, אבל נראה לי שלהיות מכונאי רכב זה לא יפריע.

האם מישהו עבר דבר כזה? מה הדרישות? מה תנאי השירות? מה בעצם מלמדים אותי בצבא בקורס הזה? מה הנסיון שצוברים? עם אילו רכבים? ממה צריך להיזהר? והאם זה בכלל כדאי?

כל פרט בנושא יתקבל בברכה.

תודה.

פורסם

עדיף סבתא בבית שימוש מאשר חיל חימוש, ולעניין :

הייתי בסרט הזה זימנו אותי לקד"צ בחיל חימוש (צריפין בה"ד 20).

העבודה תכלס היא עבודה עם גריז כל היום להתעסק עם משאיות מלפני 30 שנה שאתה בשוק כל פעם מחדש שהן מניעות בכלל. סה"כ העבודה כמכונאי עומד מעלייך מישהו שהוא כמה דרגות מעלייך מקבל רכב שיש בו תקלה "מאבחן" אותה עלק ונותן לך להתגרז על הבעיה או במילים אחרות להחליף קלאצ'ים של משאיות, סופות וכד'.

מכיוון שהצבא עבר לרכבי ליסינג אז לא יצא לך לעבוד על רכבים פרטיים, הם כבר לא מתוחזקים על ידי הצבא ולכן אין לך לצפות ליותר מדי ניסיון לקבל מהעבודה.

סלח לי אבל באותה תקופה אני ראיתי את זה כלהיות הזבל של הצבא.

אבי.

פורסם

למה אנשים שלא מבינים תמיד מגיבים ?

בתור מכונאי רכב לשעבר ..

אתה לומד את כל המקצוע בצבא ..

עם שיחרורך אתה מקבל תעודה ממשרד העבודה

על מכונאות רכב סוג 1 (שאתה יכול לעבוד במוסך) ..

המקצוע אכן קשה .. לא פשוט כמו שחושבים ..

אבל יש כאלה שאוהבים את זה ..

הרכבים הצבאיים .. נ"נ .. ג'פ פתוח וכ'ו וכ'ו

הם כמו לגו .. הכל מתפרק בקלות .. אין מחשב רכב ואין כלום

חוץ מהאמר שיש לו מחשב רכב ..

זהו

רוב הטיפולים הם שגרתיים .. החלפת שמנים .. פילטרים וכ'ו ..

ראש מנוע וכ'ו תעשה רק אם תהיה בדרג ב' ..

שכחתי לציין אם אתה פרופיל 45 .. אתה פסול קורסים (עובד כללי)

אתה לא יכול להיות מכונאי רכב .

פורסם

אם זה באמת שווה את זה אני יכול גם להעלות קצת את הפרופיל. אולי ל64 אני אצליח.

האם צריך קד"צ כלשהו בשביל זה? או שאני יכול לקבל את התפקיד הזה בבקום ואז ללכת אחרי הטירונות לקורס?

פורסם
עדיף סבתא בבית שימוש מאשר חיל חימוש, ולעניין :

הייתי בסרט הזה זימנו אותי לקד"צ בחיל חימוש (צריפין בה"ד 20).

העבודה תכלס היא עבודה עם גריז כל היום להתעסק עם משאיות מלפני 30 שנה שאתה בשוק כל פעם מחדש שהן מניעות בכלל. סה"כ העבודה כמכונאי עומד מעלייך מישהו שהוא כמה דרגות מעלייך מקבל רכב שיש בו תקלה "מאבחן" אותה עלק ונותן לך להתגרז על הבעיה או במילים אחרות להחליף קלאצ'ים של משאיות, סופות וכד'.

מכיוון שהצבא עבר לרכבי ליסינג אז לא יצא לך לעבוד על רכבים פרטיים, הם כבר לא מתוחזקים על ידי הצבא ולכן אין לך לצפות ליותר מדי ניסיון לקבל מהעבודה.

סלח לי אבל באותה תקופה אני ראיתי את זה כלהיות הזבל של הצבא.

אבי.

מסכים עם כל מילה.

ואגב, 45 בריאותי זה לא פסול קורסים, רק 45 נפשי (שעם זה יש לך שלוש ברירות - עובד רס"ר, עובד מטבח, מאבטח מתקנים). 45 בריאותי פוסל חלק מהקורסים שדורשים כושר גופני, ומכונאי רכב אחד מהם (ותגיד תודה שכך).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ואם כבר בענייני צבא עסקינן, האם יש תפקיד כלשהו שחובב רכב עם הפרופיל שלי יכול לבקש? חוץ מתפקיד "נהג" כמובן. (אני מאד אוהב לנהוג בזמני החופשי, ומעדיף שזה יישאר כך)

פורסם

שמע, יש לי חבר שמשרת איתי בבסיס הוא קיבל לאחרונה את התפקיד מש"ק ליסינג עיקר עבודתו היא מול החברת ליסינג בעיקר טפסים אבל מדי פעם הוא נוסע להחליף רכבים חלופיים וכד' לא משהו שהייתי עושה 3 שנים אבל עדיין, תהיה סגור על עצמך שזה מה שאתה רוצה לעשות בצבא.

3 שנים זה זמן ארוך

אבי.

פורסם

אתה יכול גם קד"צ (אם פתוח עוד בכלל)

וגם אחרי הטירונות .. ובכיף חימוש יקחו אותך כי אף אחד לא רוצה להתקרב לשם בכלל ..

עד כמה כדאי לך ? אאאאאאאאאאא תלוי באהבה שלך למקצוע

פורסם

תוריד את ה45 ל21 וסע לשלום

אבל אם לא,

קח ג'וב שאתה תהיה בו כמה שיותר בבית כדי שתצליח לעבוד.

ואגב מחזק את העניין שמכונאי בחיל חימוש כל היום מתקן אבירים וריוסים מלפני 40000 שנה זה לא נעים

וחבל שאין לי תמונה להראות לך איך נראים אחרי יום עבודה כזה

Jealousy is misery, suffering is grief

פורסם

עד עכשיו לא הגבתי, אבל זה כבר דרש תגובה הולמת.

זו הרוח, אלעזר! (אורן)

ככה הכי טוב - לגרבץ בבית, ולא לעשות צבא בשביל לעבוד במקום זאת.

לתת לאחרים לעשות את העבודה השחורה, בזמן שאתה מגרבץ.

מקווה שתגיע רחוק עם גישתך.

בהצלחה!

(הכותב לא רציני, להיפך.)

Passt scho...

פורסם

אז זהו שאני לא רוצה לשבת בבית ולגרבץ, וגם לא לשבת בצבא ולגרבץ. אמנם אני לא יכול לרוץ או לעשות כל מאמץ פיזי קיצוני אחר, ומבחינת הצבא אני חצי נכה, אבל לשבת מול מחשב ולגרבץ כל היום בקריה נראה לי ביזבוז של 3 שנים. אם כבר, אז ללמוד מקצוע שאני אוהב ושאני בספק שיצא לי ללמוד אותו בעתיד. (אני לא בכיוון של מכונאות כמקצוע, אלא יותר כתחביב.)

אבל לפי התגובות שלכם אני כנראה אלך על הייעוד שלי למחשבים בצבא שגם ככה חצי מנילה הייתה מלאה בו. וחבל. קיוויתי לראות לפחות תגובה חיובית אחת. אין פה אנשים שהיו מכונאים בצבא?

פורסם

אני הייתי. העבודה משעממת להחריד עד שאתה לפחות בחצי מהשרות שלך, התנאים לרוב חרא, והאנשים שהולכים לזה (במקרה של מנועני מטוסים לפחות) לא בדיוק כאלו שהייתי רוצה לבלות איתם יותר מדי.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם
אז זהו שאני לא רוצה לשבת בבית ולגרבץ, וגם לא לשבת בצבא ולגרבץ. אמנם אני לא יכול לרוץ או לעשות כל מאמץ פיזי קיצוני אחר, ומבחינת הצבא אני חצי נכה, אבל לשבת מול מחשב ולגרבץ כל היום בקריה נראה לי ביזבוז של 3 שנים. אם כבר, אז ללמוד מקצוע שאני אוהב ושאני בספק שיצא לי ללמוד אותו בעתיד. (אני לא בכיוון של מכונאות כמקצוע, אלא יותר כתחביב.)

אבל לפי התגובות שלכם אני כנראה אלך על הייעוד שלי למחשבים בצבא שגם ככה חצי מנילה הייתה מלאה בו. וחבל. קיוויתי לראות לפחות תגובה חיובית אחת. אין פה אנשים שהיו מכונאים בצבא?

תראה, אתה מדבר על שלוש שנים משמעותיות מהחיים שלך. זה שאתה אוהב מכוניות לא אומר שתהנה מלהחליף שמנים לג'יפים בסדנה מרחבית בטיז-ג'הנום, בטח אם בריאותית זה יהיה לך קשה. אגב, לעבוד על הלמבורגיני של הרמטכ"ל לא ייצא לך כי רכב לבן מטופל במוסכים אזרחיים.

אם המנילה שלך מלאה במחשבים, אולי זה מה שמתאים לך. אם תגרבץ או לא, זה כבר תלוי בך. כמעט בכל תפקיד אפשר להכניס תוכן ועניין אם אתה רוצה. ויש לי חברים ששירתו בכל מיני שעמומונים כמו מרכז בינוי ועשו אחלה שירות כי הם הוכיחו שהם אחראיים ואינטליגנטים וקיבלו סמכויות ותפקידים בהתאם. בכל תפקיד יש שיבוצים טובים יותר וטובים פחות, והכל תלוי בכמה רצינות אתה מפגין בזמן ההכשרות והקורסים. אם אתה רציני, תשובץ ביחידה איכותית יותר (עד כדי כך שיחידות מיוחדות יכולות למשוך אותך בסוף הקורס בניגוד לרצונם של קציני המיון) ואם אתה רציני ביחידה אליה תגיע, תקבל גישה ואחריות על דברים מעניינים יותר.

אם אתה מתכוון להיות מכונאי בחיים האזרחיים שלך, אולי שירות צבאי כמכונאי יכול לעזור (למרות שאפשר להגיע להסמכה שלב 1 גם באזרחות ותוך כדי נסיון על רכבים מודרניים יותר מאביר), אבל אל תהיה נעול על זה רק בגלל שמכוניות עושות לך את זה. שירות בקריה מול מחשב יכול להיות מרתק, תלוי איפה אתה נמצא ואיך אתה ממוצב ביחידה.

• תוכן חדש...