Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע לחלקכם, רכשתי לאחרונה גולף MK4 מנוע 2000 סמ"ק.

יש לי מס' שאלות טכניות ותפעוליות של מערכת הקלימטרוניק ברכב.

התרשמויות שלי, אנא תקנו אותי אם אני טועה:

• מצב Auto הינו מצב בו אני מכוון את הטמפרטורה הרצויה ברכב (מופיע בצג מצד ימין, ומשמאל מופיעה הטמפרטורה הנוכחית מחוץ לרכב?
  • במצב Auto, המדחס של הרכב עובד גם אם הטמפרטורה הרצויה גבוהה מן הטמפרטורה בחוץ? (להבנתי, ובהנחה שאני לא טועה, זהו בזבוז עצום הן של דלק, הן בלאי של המדחס והן פגיעה בביצועי המנוע).
  • מצב Econ הינו למעשה זהה למצב Auto אך ללא פעולת המדחס משמע הרכב יכול רק לאוורר ו/או לחמם את פנים הרכב אך לא לקררו?

אתמול בצהריים, להערכתי היה כ-20 מעלות בחוץ (לא מדדתי באופן מדוייק) ואילו ברכב הוצג כי הטמפרטורה בחוץ הינה 16 מעלות (לא יודע כמה באמת היה בחוץ אבל אין לי ספק שהיה גבוה מ-16). מאז אתמול אני עוקב באופן קבוע אחר הטמפרטורה החיצונית שהמערכת מצהירה עליה ויש לי תחושה שיש למערכת סטייה של כ-4 מעלות צלזיוס כלפי מטה בכל רגע נתון.

שאלותי הן:

• האם זהו סימפטום מוכר של המערכת?
  • איכן נמצאים חיישני הטמפרטורות הפנימי והחיצוני ברכב?
  • האם השערתי כי אם מד הטמפרטורה החיצוני אכן מזייף כלפי מטה, זה יגרום למערכת לבקר את הטמפרטורה הפנימית בצורה לא אופטימלית גם כן הגיונית?

במידה וזהו סימפטום מוכר של הרכב, האם מישהו יכול לתת הערכת עלויות מקורבת להחלפת החיישנים ו/או כיולם (באם זה ניתן)?

תודה מראש,

רפי.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום,

בגולף דור מותקן מדחס עם ספיקה משתנה כלומר המדחס עובד תמיד כאשר המזגן עובד.

כנראה שלא שמת לב שאתה לא שומע ניתוק וחיבור של מצמד המדחס כמו ברכבים קודמים שלך או לחילופיין אין שינוי בטורים. (זה תקין כי לא קיים מצמד)

1. ביחידת הבקרה (בצד שמאל של הפנל) מותקן חיישן טמפ' אשר מודד את הטמפ' הפנימית של הרכב.

2. סנסור נוסף מודד את חדירת קרני השמש (פוטו סנסור)

3. חיישן המודד את הטמפ' החיצונית

4. חיישן המודד את הטמפ' האוויר הנקי הנכנס לרכב דרך התעלה.

המידע מכול החיישנים נאסף ועובר עיבוד בתוך יחידת העיבוד של ה- CLIMAtronic.

לסיכום !

בקרת הטמפ' הפנימית של הרכב במצב AUTO לוקחת בחשבון בעיקר את הטמפ' הפנימית של הרכב לצורך משוב.

סטייה של 4 מעלות ואפילו יותר בין הטמפ' של דני רופ לטמפ' המוצגת על צג הקלימטרוניק זה תקין לחלוטיין.

שכחתי דבר קטן, הטמפ' לא מתעדכנת בפנל באופן רצוף אלה כול פרק זמן מסויים או שינויים קיצוניים בטמפ'.

איזה כייף לי :)

פורסם

הממ... קצת התבלבלתי.

כשאני במצב Economy אני 'מרגיש' את המנוע וסל"ד הסרק עומד יציב על כ-850-900 סל"ד.

כשאני מעביר למצב Auto (וגם במצב שליטה עצמאית משמע לא Economy ולא Auto) אני בהחלט מרגיש את המדחס נכנס לפעולה ורואה גם שינוי קל בטורים (עולים לסביבות ה-1150 סל"ד).

בשיטוטי בחיפוש אחר מידע נתקלתי במס' מקומות שטוענים שהמלצת היצרן הינה להשאיר את המערכת תמיד במצב Auto ועל 22 מעלות.

היה ואני צודק ובאמת המדחס עובד במצב זה ואילו אינו עובד במצב Economy ובהתחשב בעובדה שבמזג האוויר הנוכחי אין בדר"כ צורך בקירור אלא רק בשימור הטמפ' הקיימת או חימום, לא הגיוני יותר לעבור למצב Economy (שלא לפי המלצות היצרן) ובכך לחסוף הן בלאי, הן דלק והן לתרום מעט לביצועי המנוע?

תודה על המידע לגבי החיישנים. לא שיערתי שהמערכת כה מורכבת, הערכתי שמדובר רק בשניים (חיצוני ופנימי).

האם אתה יכול לומר איכן נמצא החיישן החיצוני ואיכן ה-Photo Sensor?

תודה!

רפי.

פורסם

רפי שלום,

1. במצב ECON רק מדחס המזגן עובר למצב OFF ואוויר נקי נכנס לרכב ללא קירור על ידי סניקת אוויר של המפוח הפנימי המותקן ברכב ואכן מצב זה תורם לחיסכון בדלק.

2. לצורך איבחון תקלה במערכת עם בקרת אקלים יש צורך להתחבר למחשב איבחון בכדי לבדוק האם קיימת תקלה באחד מרכיבי המערכת.

3. חיישן טמפ' חיצונית מותקן מתחת למכסה המנוע בצד שמאל קרוב לחלון מתחת לכיסוי הפלסטיק לרוחב החלון. החיישן מודד את הטמפ' החיצונית בצורה מקורבת בלבד.

וזה למה ?

הטמפ' החיצונית המוצגת בפנל לא תשתנה כול עוד מהירות הרכב מתחת ל-15 קמ"ש וטמפ' נוזל הקירור מעל 70 מעלות צלזיוס, התיכנון הוא כזה בכדי למנוע תצוגה שגוייה של הטמפ' עקב החום הנפלט מהמנוע שמשבש את ניטור הטמפ' החיצונית.

4. במידה וקיימת תקלה במערכת המיזוג או באחד הרכיבים כול הסימנים בפנל התצוגה של הקלימטרוניק מתחילם להבהב ואז יש לחבר את הרכב למחשב איבחון(ואצלך המצה הוא לא כזה).

בקשר לאופן פעולת המדחס ועליית הטורים בזמן הפעלת המזגן ברכב שלך קצת קשה להסביר באופן מדוייק מכיוון שקיימים 3 סוגים של מדחסים בגולף דור 4 ואופן פעולתם שונה.

במידה ותרשום לי את קוד המנוע כפי שרשום ברשיון הרכב אוכל להגיד לך איזה מדחס קיים ברכב שלך.

1. מדחס עם קלא'צ אלקטרומגנטי.

2. מדחס ללא קלא'צ.

3. מדחס עם קלא'צ בעל מוט פיתול אלסטי .

בערב אני הסביר לך היכן מותקן כול חיישן

פורסם

מרק תודה.

לא כל כך משנה לי איזה סוג מדחס יש אצלי.

רק רציתי לוודא שההגיון והתחושות שלי אכן נכונות, משמע, במהלך החורף, אפעיל את המערכת במצב אקונומי מאחר ובדר"כ אין צורך בקירור ולכן חבל שהמדחס יעבוד ויצרוך את תצרוכותיו.

אחת לשבועיים, אפעל את המדחס למס דקות ע"מ לשמור על אורך חייו.

בעניין החיישנים, אמש סיימתי לקרוא את המסמך המצויין ששלחת אלי ולמעשה יש שם תשובות לכל יתר השאלות שהעליתי... המון תודה ובעצם כבר ענית לי על הכל!! אל תתאמץ בערב.

תודה רבה,

רפי.

פורסם

מרק, אתה בטוח בנוגע למיקום חיישן הטמפ' החיצונית?

קיבלתי פעם מכה במראה בצד של הנהג, ומנהל הפחחות במוסך המורשה אמר שמזל שזה רק הזכוכית, כי כל ה"בית" יקר בגלל חיישן המזגן שיש בתוכו.

• ספונסר פורום
פורסם

החישן במראה הימנית ממוקם באיביזות ,בגולף 4 החיישן ממוקם צמוד למנוע מגבים .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• ספונסר פורום
פורסם

הטעו אותך ,באף רכב מקבוצת ואג(שנוסע בארץ) אין חיישן כזה במראה השמאלית ,יש באיביזה ,קורדובה ,אולי פולו קלסיק ,אבל רק במראה הימנית.

פורסם

רפי,

את החיישן לניטור הטמפ' הפנימית המותקן ביחידת הקלימטרוניק בצד שמאל (ראה תמונה) תוכל לבדוק בצורה פשוטה.

תקרב כוס מים חמים מאוד למרחק של 3-5 סנטימטר מהחיישן ותמתין 15-30 שניות, לאחר שהמערכת תגלה טמפ' גבוהה אוטומטית המפוח יעלה את הספיקה וגם יחידת הקרר תוריד את הטמפ'.

ראה שרטוט היכן החיישן ממוקם (למעשה קיימים שני חיישנים ביחידת הקלימטרוניק)

untitled.JPG

פורסם
מרק, אתה בטוח בנוגע למיקום חיישן הטמפ' החיצונית?

קיבלתי פעם מכה במראה בצד של הנהג, ומנהל הפחחות במוסך המורשה אמר שמזל שזה רק הזכוכית, כי כל ה"בית" יקר בגלל חיישן המזגן שיש בתוכו.

ראשית אני בטוח לגבי גולף דור 4, איזה רכב יש ברשותך ?

פורסם
ראשית אני בטוח לגבי גולף דור 4, איזה רכב יש ברשותך ?

אכן, דור 4, שנת 2001, על הכביש מאוקטובר 2000.

לאור התשובות לגבי המראה/חיישן, אני מופתע מתגובתו של הבחור במוסך, שאגב אני מאוד מעריך את מקצועיותו יושרו.

פורסם

בגולף דור 4 אין חיישן טמפ' במראה השמאלית, ייתכן שהבחור התכוון למפשיר אדים שבחלק מהדגמים מותקן במראה.

אני לא בטוח שהדגמים שהגיעו לארץ קיים מפשיר אדים במראה.

• ספונסר פורום
פורסם

מרק ,בכל הגולף 4 שהגיעו עם מראות חשמליות ,מצויידות גם במפשיר אדים.

• תוכן חדש...