Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך עובדת בקרת השיוט?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יכול להסביר איך עובדת בקרת שיוט בגרנד פרי? יש לי את האוטו כבר שבוע ועדיין לא הצלחתי עם זה.

פורסם

לבקרת שיוט יש עקרונות הפעלה פשוטים למדי -

ON-OFF מפעיל ומכבה את המערכת.

SET קובע את המהירות שאתה רוצה לשייט בה, בד"כ בלחיצה על כפתור.

נגיד אתה רוצה לשייט ב-90 קמ"ש, אתה מאיץ למהירות של 90 קמ"ש וכשהגעת לשם אתה לוחץ על SET.

במידה ונגעת בדוושת הבלם מאיזושהי סיבה, נגיד שמישהו חתך אותך, מערכת בקרת השיוט תנטרל את עצמה ותחזיר את השליטה המלאה אליך, אתה יכול להאיץ מחדש ל-90 קמ"ש וללחוץ על SET שוב, או פשוט לבצע RESUME שבד"כ מתבצע ע"י הזזה של ידית או לחיצה של כפתור נוסף.

בהרבה מכוניות קיימת אפשרות להעלות או להוריד את מהירות השיוט בזמן שבקרת השיוט פועלת, בד"כ הפונקציה תופיע בסימן + או ACCEL (קיצור של ACCELERATE), וכנ"ל בכיוון ההפוך.

גם הפונקציה הזו בד"כ עובדת ע"י הזזה של ידית.

מוטי

פורסם

למה אצלי זה לא עובד?? אני יודע להפעיל את הבקרת שיוט שאני לוחץ על כפתור set כלום לא קורה אפילו לא נדלקת מנורה בלוח שעונים בדקתי פיוזים וחוטים והכל טוב.

פורסם

אולי יש לך כפתור ON שצריך ללחוץ קודם לכן.

אצלי זה כך במונדיאו והיה גם במזדה 6.

רק אחרי זה כל הכפתורים של בקרת שיוט מתחילים להגיב.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
אם כבר - איך בקרת השיוט עובדת מבחינה מכנית?
במכוניות ישנות עם בקרת שיוט היה אפשר להרגיש איך שזה דוחף את הדוושה.
פורסם

לא רק בישנות, גם בפורד מונדיאו חדשה. ככה זה בחלק מהמכוניות בהן יש קשר מכני בין הדוושה למצערת.

איך זה עובד בפועל? סתם מחשב. בדיוק כמו ללחוץ על דוושת התאוצה, רק אוטומטי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...