Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מחר אני כנראה קונה 106 XS, שנת 96.

זה גם הזמן לעשות טיפול לרכב + טיימינג.

נראה לי שלהחליף שמנים ופילטרים אני יעשה לבד.

איזה שמן מומלץ לרכב הזה?

איפה יש חנות באיזור המרכז שתמכור לי את הציוד שאני צריך(פילטרים, שמנים ....)?

מה עוד כדאי להחליף/לבדוק ? פילטר דלק אולי?

בנוגע לטיימינג, האם אפשר לסמוך על מוסך רגיל שיעשה לי את זה או לקחת ליבואן לעשות טיימינג?

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

לגבי חנות במרכז אז יש את הפרסי ביצחק שדה שם תוכל לרכוש כל מה שאתה צריך ויש גם את ג'אן במסגר שמתעסק בחלפים של פג'ו וסיטרואן.

לגבי טיימינג אתה לא חייב מוסך של יבואן אבל מצד שני זו לא עבודה לחובבנים אז תלך רק למקום מומלץ .

אני גם ממליץ לבדוק את המצב של הבלמים,בולמים,צמיגים,גומיות למיניהן כמו על הציריות ומסרק ההגה, תפוחים, צינורות בלמים שלא יבשים וסדוקים, מצב של נוזל הקירור ובמידה ויש מי ברז אז להחליף לנוזל איכותי.

תוך כדי הלפת טיימינג תדרוש גם החלפת משאבת מים ורצוי תוצרת אירופה ולא סין.

דרך אגב אם הרכב נסע עם מים מהברז במערכת הקירור אני הייתי לוקח אותו ובודק טוב טוב כי המנועים הצרפתיים רגישים מאוד לעניין הזה.

כך גם בחשבון אפשרות של פירוק הרדיאטור וניקיון במכון רדיאטורים, צעד מאוד מומלץ.

פורסם

אני באוטו שלי (כאשר קניתי אוטו). אחרי שהחלפתי את הדברים הבסיסים שאתה אמרתה (מצתים, פילטרים).

הלכתי לעשות טסט וגם לך הייתי ממליץ לעשות את זה (אני לא יודע מה המצב של הטסט אצלך).

אולי את מפסיד את מחיר הטסט, אבל שווה לעשות את הבדיקה הזאת כי שם בעצם בודקים את הדברים החשובים באמת (חשובים לבטיחות שלך ושל נהגים אחרי)!

פורסם

מה זה הפרסי ביצחק שדה? מה זה זאן במסגר?

אפשר טלפון או לפחות כתובת מדויקת?

בנוסף, האם ידוע לכם איזה שמן כדאי לקנות?

איזה נוזל קירור כדאי לקנות?

איזה פלאגים?

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

לגבי חומרים לטיפול אז אני גם לפני חודש ככה קניתי 106MKII ,וגם אני ביצעתי לה יישור קו שהתחיל בטיפול 10K מקיף. הינה קובץ אשר כלל את החומרים הדרושים:[לרכב הנ"].

טיפול 10.doc

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

שמן - 10-40 חצי-סינטטי איכותי יעשה את העבודה. אני אישית ממליץ מניסיוני על השמן של מוטול, אבל הוא מעט יקר ואני מניח שהאחרים טובים לא פחות.

פילטר שמן - מקורי בלבד. תקנה מג'אן או מצנטרל.

הטיפול ברכבים האלו פשוט מאוד, אפשר לבצע בקלות בבית.

לגבי הפרסי - חפש כאן. בדוק את צנטרל שנמצאים ממש מולו.

בהצלחה, ולא לשכוח להחליף משאבת מים יחד עם הטיימינג.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
שלום,

מחר אני כנראה קונה 106 XS, שנת 96.

זה גם הזמן לעשות טיפול לרכב + טיימינג.

נראה לי שלהחליף שמנים ופילטרים אני יעשה לבד.

איזה שמן מומלץ לרכב הזה?

איפה יש חנות באיזור המרכז שתמכור לי את הציוד שאני צריך(פילטרים, שמנים ....)?

מה עוד כדאי להחליף/לבדוק ? פילטר דלק אולי?

בנוגע לטיימינג, האם אפשר לסמוך על מוסך רגיל שיעשה לי את זה או לקחת ליבואן לעשות טיימינג?

הצעה אחת - תגדוש.

בכל מקרה - קנה פילטרים מקוריים בלבד. החסכון על תחליפי יעלה לך ביוקר. אל תשכח (כמו שאומרים במוסכי פיזו) "פילטר שמן המנוע הינו לב המנוע - תמיד החלף בפילטר מקורי".

טיימינג ניתן לעשות בכל מקום. בחברה יעלה כ1200שקל, תלוי אם אתה דוחף משאבת מים גם ועוד כמה דברים מסביב.

אני אישית על פילטרים לא הייתי הולך לזא'ן, פנה לגנרל ברקס שיושבים ממש לידו במסגר. הם זולים יותר ומוכרים מקורי ולא תחליפי.

פורסם
אני באוטו שלי (כאשר קניתי אוטו). אחרי שהחלפתי את הדברים הבסיסים שאתה אמרתה (מצתים, פילטרים).

הלכתי לעשות טסט וגם לך הייתי ממליץ לעשות את זה (אני לא יודע מה המצב של הטסט אצלך).

אולי את מפסיד את מחיר הטסט, אבל שווה לעשות את הבדיקה הזאת כי שם בעצם בודקים את הדברים החשובים באמת (חשובים לבטיחות שלך ושל נהגים אחרי)!

על מה אתה מדבר? מבחן רישוי? או בדיקה לפני קנייה?

לפי מה שכתבת אני מניח שהלכת ועשית בדיקת רישוי. מה זה מצב טסט? או שהוא בתוקף או שלא.

מה בדיוק יצא לך מלעשות טסט?

מספר שילדה ומספר מנוע היית יכול לבדוק לבד. ברקסים יבדקו לך במוסך בטיפול 10K. צמיגים גם ניתן לבדוק לבד אם תקינים או לא.אם ההגה לא רועד ולא מושך לצדדים ואין נקישות אז סביר להניח שההיגוי תקין. נשאר לך לבדוק ביחד עם חבר אורות ווישרים.

אסף

• תוכן חדש...