Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בחיי, הרי מוסכים לא משפצים ראש בעצמם, הם מוסרים את הראש לשיפוץ. נניח, הוא באמת זקוק לשיפוץ, ולא רק יישור שטח - הרי כל עבודה מעל 700 ש"ח (הדבר הכי חמדני שהספקתי לשמוע עד היום) כבר לא שווה, מול אופציה לקנות ראש משומש \ משופץ \ מיובא (ב-40% הנחה המקובלים בין בתי עסק, כמובן). וזה לא עובר את ה-1000 ש"ח, אפילו לא מתקרב.

כל החומרים (אטם ראש, פילטר שמן, שמן, אנטיפריז) - לא עוברים את ה-300 ש"ח, וזה ללא 40% הנחה של בית עסק.

אה, ומנוע מיבוא \ מפירוק עולה כמו שיפוץ ראש במחירים האלה? נו באמת. במיוחד שגם המנוע כנראה מגיע למוסך עם 40% הנחה..

Come on, אם סדר גודל של מחיר השיפוץ הוא 3000 ש"ח, אז זה רק אומר שהעושק הוא כללי לענף, ולא ספציפי למוסך.

שלום.

תרשה לי להגיב בעדינות יתר!!!

אתה קשקשן כותב שטויות ולא מבין כלום אבל שום דבר במחירים!

בנוסף אתה מטעה ומבלבל את המוח.

שיפוץ ראש יכול לעלות ביין הסכומים הבאים מ-350 ש"ח עד 1500 ש"ח

תלוי מה מידת הנזק.

אתם ראש רק אצלך מחלפים אצלי או אצל כול בן-אדם נורמלי מחליפים מערכת סתמים לשיפוץ ראש. לתשומת לבך רק גומיות מובלים [איכותים]

עולים +- 15 ש"ח ליחידה כפול 16 + מע"מ =272 ש"ח.

בנוסף כול היתר כמו ששיימר ציין +- ועל זה תוסיף פלגים ושונות.

בנוסף את מי זה מענין אחוזי הרווח של החנות שיהיה 300 %

גם אצל רופא שינים אתה שואל או יודע מחיר עלות מוצרים או אולי במיסעדה אתה מציין שהשיפוד עולה למיסעדה פחות 50% .

לסיכום שיפוץ ראש כמו שצריך בכללי עולה +- 3500 ש"ח.

ולבעל הרכב המוסך רמאי שקרן ונוכל!!!

אין דבר כזה לחזק את הראש ולהרים אותו חרטה ברטה אמיתי.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• ספונסר פורום
פורסם

בני התחלת יפה ,אבל למה אתה כותב שהמוסך רמאי ושקרן ,אתה רוצה שיגידו עלייך דבר כזה.

אתה לא יודע בני שלפעמים באמצע השיחה עם הלקוח ,כשהוא רק רוצה לחזור על הדברים שסיכמנו

כבר הוא מתבלבל ואומר דברים בסגנון -אבל הרגע אמרת שתחזק לי את השמן ותכוון לי את הפילטר

אז כל שכן בני שאותו לקוח מגיע הביתה אחרי ארבע שעות שהסבירו לו במוסך והוא לא הבין כלום

אז הוא עושה סלט מהדברים ואומר הרימו לי את הראש , וחיזקו לי את הנוזל קרור

היום היתה אצלי גברת במוסך שביקשה הצעת מחיר ,לשני זולמי בעבועים קידמיים

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

בני, לא רציתי להמשיך בדיון הזה, אבל גררת אותי בחזרה עם ההודעה שלך - רק שלא יהיה לך חבל שהתחלת, כי דניאל, נניח, כבר יודע - כשאני כותב משהו, אני יכול לגבות את זה עם שם העסק ופירוט. זה כולל את המחירים.

כשאתה או כל מכונאי אחר ילמד את תואר המכונאי שלו 6 שנים, ואז עוד 5 שנים יעשה סטאג' כמעט בחינם, אני אקשור בצורה כלשהי בין מכונאים לבין רופאים. בינתיים, תעודת מכונאי זה לא בדיוק תואר.. בקושי קורס. אני צריך להמשיך?

ובינתיים, קשקשן הוא אתה, כי אולי שכחת, אבל כבר ביררתי מחירים לשיפוץ ראש, לראש משומש, למנוע, וכו', ואני יכול לציין, מה הם כוללים ואצל מי.

לתשומת לבך - אם הרכב לא מאבד שמן, לא מחליפים גומיות שסתומים. אם השסתומים אוטמים ולא סדוקים - לא מחליפים אותם ולא עושים השחזה לתושבות. אם הראש עובר בדיקת יישור - לא עושים לו יישור שטח. ולכן, המחיר שלך הוא פיקציה שהולכת מראש על אפשרות הכי יקרה, עם אופציה להשאיר בכיס את כל ה"עודף" על פעולות שאין צורך לעשות במקרה הגרוע, או במקרה היותר טוב והגון, סתם רווח על משהו שלא נדרש - אחרת, למה לא היית אומר את זה ללקוח, ומוזיל לו את העלות? ושיפוץ ראש הכי פשוט - יישור שטח - עולה 150 ש"ח, ולא אגורה יותר.

ולא מחליפים "פלאגים ושונות", אם אין בזה צורך. הפלאג נפגע מחימום יתר של מנוע? נו באמת...

זה בדיוק ה"אלמנט", נא להכיר. דחיפה של דברים ללקוח שהוא לא באמת צריך, וזה לא כ"כ משנה, אם זה בשביל הכסת"ח של המוסך, או למטרת רווח.

וכן, אחוזי רווח (או, ליתר דיוק, איך שציינתי את זה - המחיר של העבודה) צריך להיות בפרופורציות, ואם מסעדה תחליט לקחת 200 ש"ח על סטייק שעולה 40 ש"ח אצל קצב או 100 ש"ח בצורה לא פחות טובה במסעדה שכנה, אז קהל הלקוחות שלה יצטמצם בהתאם.

[עריכה] אם תרצה להתווכח על הכרחיות עבודה כלשהי בשיפוץ ראש (כמו - "אצל כל בנאדם נורמלי מחליפים סט שסתומים" וכו'), תקבל צילומים של ספר היינס של הרכב בפרקים הרלוונטיים, שאומר, מה צריך לעשות באיזה מקרה.

פורסם

מצטער- הגישה שלך אומרת שנתקן רק את מה שצריך , כי השאר תקין. הגישה מתבססת על האמונה שאם יהיה צורך לתקן משהו אחר - נרים ראש מנוע (בבית) ונסדר שוב.

ומה על הלקוח הממוצע שלא יעשה דברים כאלה בבית?

שוב האוטו יעמוד לפחות יומיים במוסך ? שוב לשלם על פו"ה ראש מנוע ? שוב אטם ראש? שוב כיוון טיימינג ?

ואיך המוסך ייראה? הרי לפני שלושה חודשים הרמת לי ראש, מה פתאום גומיות שסתומים עכשיו (בהנחה שזה מנוע שבו צריך להרים ראש בשביל זה) ? למה לא החלפת על הדרך?

כנ"ל לגבי קלאץ'.רצונעת טיימינג, השד יודע. לא תמיד צריך- אבל החסכון לא משתלם. עדיף לדעתי לתת את הבוחטה במכה, ולקבל שקט.

פורסם
מצטער- הגישה שלך אומרת שנתקן רק את מה שצריך , כי השאר תקין. הגישה מתבססת על האמונה שאם יהיה צורך לתקן משהו אחר - נרים ראש מנוע (בבית) ונסדר שוב.

ומה על הלקוח הממוצע שלא יעשה דברים כאלה בבית?

שוב האוטו יעמוד לפחות יומיים במוסך ? שוב לשלם על פו"ה ראש מנוע ? שוב אטם ראש? שוב כיוון טיימינג ?

ואיך המוסך ייראה? הרי לפני שלושה חודשים הרמת לי ראש, מה פתאום גומיות שסתומים עכשיו (בהנחה שזה מנוע שבו צריך להרים ראש בשביל זה) ? למה לא החלפת על הדרך?

כנ"ל לגבי קלאץ'.רצונעת טיימינג, השד יודע. לא תמיד צריך- אבל החסכון לא משתלם. עדיף לדעתי לתת את הבוחטה במכה, ולקבל שקט.

את זה אני דווקא מקבל.

אבל, כמובן, בערבון מוגבל - כמו כל דבר. הרי אם יבוא לקוח עם תקלה בראש מנוע, אתה לא תציע לו להחליף את כל המנוע, תחליף רק את הראש, לא תגיד לו "יאללה, הראש נפרץ, מחר תבוא אליי עם בעיות בוצה, מחרתיים עם רינגים, אחרי זה עם מיסבי קראנק - בוא נחליף לך מנוע וזהו".

או, לחילופין, למה לא להשאיר את הברירה ללקוח? לא כולם טיפשים, אפשר לתת ללקוח את האופציה לבחור.

פורסם

כי בפירוק ראש מנוע אתה בכל מקרה עושה לפחות 3/4 עבודה מהדברים שצויינו, אם לא את כולה, ואילו נגיעה בבלוק לא נחוצה במקרה הזה. על אותו משקל - הורדת גיר לצורך תיקון , והקלאץ' בערך באמצע חייו. לא תחליף?

פורסם

כשאתה או כל מכונאי אחר ילמד את תואר המכונאי שלו 6 שנים, ואז עוד 5 שנים יעשה סטאג' כמעט בחינם, אני אקשור בצורה כלשהי בין מכונאים לבין רופאים. בינתיים, תעודת מכונאי זה לא בדיוק תואר.. בקושי קורס. אני צריך להמשיך?

ובינתיים, קשקשן הוא אתה, כי אולי שכחת, אבל כבר ביררתי מחירים לשיפוץ ראש, לראש משומש, למנוע, וכו', ואני יכול לציין, מה הם כוללים ואצל מי.

לתשומת לבך - אם הרכב לא מאבד שמן, לא מחליפים גומיות שסתומים. אם השסתומים אוטמים ולא סדוקים - לא מחליפים אותם ולא עושים השחזה לתושבות. אם הראש עובר בדיקת יישור - לא עושים לו יישור שטח. ולכן, המחיר שלך הוא פיקציה שהולכת מראש על אפשרות הכי יקרה, עם אופציה להשאיר בכיס את כל ה"עודף" על פעולות שאין צורך לעשות במקרה הגרוע, או במקרה היותר טוב והגון, סתם רווח על משהו שלא נדרש - אחרת, למה לא היית אומר את זה ללקוח, ומוזיל לו את העלות? ושיפוץ ראש הכי פשוט - יישור שטח - עולה 150 ש"ח, ולא אגורה יותר.

ולא מחליפים "פלאגים ושונות", אם אין בזה צורך. הפלאג נפגע מחימום יתר של מנוע? נו באמת...

זה בדיוק ה"אלמנט", נא להכיר. דחיפה של דברים ללקוח שהוא לא באמת צריך, וזה לא כ"כ משנה, אם זה בשביל הכסת"ח של המוסך, או למטרת רווח.

וכן, אחוזי רווח (או, ליתר דיוק, איך שציינתי את זה - המחיר של העבודה) צריך להיות בפרופורציות, ואם מסעדה תחליט לקחת 200 ש"ח על סטייק שעולה 40 ש"ח אצל קצב או 100 ש"ח בצורה לא פחות טובה במסעדה שכנה, אז קהל הלקוחות שלה יצטמצם בהתאם.

[עריכה] אם תרצה להתווכח על הכרחיות עבודה כלשהי בשיפוץ ראש (כמו - "אצל כל בנאדם נורמלי מחליפים סט שסתומים" וכו'), תקבל צילומים של ספר היינס של הרכב בפרקים הרלוונטיים, שאומר, מה צריך לעשות באיזה מקרה.

כניראה שהמכונאים שאתה מכיר עברו רק איזה שהוא קורס,ואת תעודת ההסמכה שלהם הם משלמים

שכירות חודשית לפנסיונר.

רק לידיעתך שמרגע שהחלטת ללמוד ללימודי הסמכה למכונאות רכב .כך בחשבון אם לא גמרתה בית ספר מיקצועי בשלב 3 .הלימוד כולל שלב 3 ולימודי הסמכה לוקחים כ-5 שנים כולל הבחינות ועבודת גמר.

להקים מוסך מינימום 300000 ש"ח.ליפני ציוד עובדים ארנונה וכול'.

אף אחד לא מיתיימר להשוות לעבודת הקודש שרופא עושה.להקים קליניקה אתה צריך חדר של

3 על 4 מ' מחשב וידע .

לפי מה שאתה כותב לדרך הפעולה של שיפוץ ראש מנוע .היינו עובדים רק על עבודות חוזרות.

אפילו לפיאט 600 התימחור שלך לא מתאים .

ומה תגיד על ההשוואה לרופאים בשמירה על חיי אדם. שיש לכל אחד מאיתנו את המימנות לכך.

(ע"י קורס )זוכר.

אני מזמין אותך ומוכן גם להראות לך כמה לוקח מכון לשיפוץ ראש מנוע .לעבודה התחלתית של

יישור ראש.

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם
כי בפירוק ראש מנוע אתה בכל מקרה עושה לפחות 3/4 עבודה מהדברים שצויינו, אם לא את כולה, ואילו נגיעה בבלוק לא נחוצה במקרה הזה. על אותו משקל - הורדת גיר לצורך תיקון , והקלאץ' בערך באמצע חייו. לא תחליף?

שמר, תלוי בנהג, אם הוא יודע שהוא עושה 10K קילומטר בשנה, למה להחליף קלאץ'? אם הוא יודע להשתמש בקלאץ' בצורה זריזה ואצלו קלאץ' מחזיק מעבר לממוצע, למה להחליף? 50 אחוז זה הרבה, זה גם יכול לקחת שנתיים, אישית, לא הייתי מחליף.

פורסם
את זה אני דווקא מקבל.

אבל, כמובן, בערבון מוגבל - כמו כל דבר. הרי אם יבוא לקוח עם תקלה בראש מנוע, אתה לא תציע לו להחליף את כל המנוע, תחליף רק את הראש, לא תגיד לו "יאללה, הראש נפרץ, מחר תבוא אליי עם בעיות בוצה, מחרתיים עם רינגים, אחרי זה עם מיסבי קראנק - בוא נחליף לך מנוע וזהו".

או, לחילופין, למה לא להשאיר את הברירה ללקוח? לא כולם טיפשים, אפשר לתת ללקוח את האופציה לבחור.

שמע, מילים כדורבנות אני מסכים עם כל מילה שכתב Jack_R1.

מוסך רון כתבת:דוד .כנראה מאז הטרקטורים של בית קמה (שנסעו על נפט) אתה לא מעודכן במחירים.

עדיף שלא תדע במה אני מעודכן או לא.תפסיק לספר סיפורים,אנחנו לא בגן ואתה לא הגננת.

אם אתה משלם לניקוי רדיאטור 200 ש"ח, ועולה לך 2000 ש"ח חלקים ושיפוץ הראש ,מצבך באמת קשה.עם המחירים שאתה מציין,אתה יורה לעצמך ברגל. כתבת ל- Jack_R1.: "לקוחות כמוך אף מוסך לא צריך" באותה מידה אפשר לומר שמוסך כמוך אף לקוח לא צריך.

אז תחשוב על זה.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

שמר, ארז ענה חלקית במקומי :) אני הייתי בודק, כמה עולה קלאץ', ומשווה עם מצב חשבון הבנק, ואופן השימוש. אם הייתי רואה שעוד שנה לא אצטרך להוריד את הגיר - לא הייתי עושה קלאץ', אם היה יוצא שהקלאץ' נורא זול או שהוא הולך להיגמר תוך 3 חודשים (אבל מי אוכל קלאץ' כל חצי שנה) - הייתי עושה.

nko, תודה על המידה. אבל יש לי הרבה הסתייגויות:

קודם כל, אותו עניין - אני לא חושב ששיפוץ של מה שבאמת צריך, ולא עבודה גורפת, יביא עבודות חוזרות - רק עבודה גרועה עושה את זה. מצד שני, אף פעם לא היה לי מוסך, ואני יכול לדבר רק מניסיון שלי - והוא מוגבל. ובאותו עניין - אני גם חושב שצריך להיות הבדל בין מישהו שבא בגלל חימום יתר קצר (מקסימום - עיוות ראש), ומישהו שבא עם חצי מהשסתומים מפוצצים בכלל שהוא סחב רצועת טיימינג 120K ק"מ והיא נקרעה לו בפנים (נשאר שם משהו מהראש בכלל?).

דבר שני - מחירים. מכיר את "ברזני"? הם אלה שעשו לי את החריטה (יישור שטח) ובדקו אטימת שסתומים. 150 ש"ח יישור + 30 על כל תושבת שסתום שיהיה צורך להשחיז. לא מחירים מיוחדים בשבילי - לא מכיר אותם, רק קיבלתי עליהם המלצה טובה. 100 ש"ח אטם ראש גרמני בחנות ברחוב המקביל לרח' בית אלפא, נדמה לי, ויכולתי להשיג אותו יותר זול בדיאבד. לא פיאט 600, סיטרואן AX :)

יש לי רכב זול לתחזוקה, אבל הוא אירופאי, והיפניים צריכים לעלות פחות, אני לוקח גם את זה בחשבון.

ולגבי המכונאים - הלוואי ובארץ כל המכונאים שמועסקים במוסכים היו לומדים כמו שאתה מתאר. אבל אתה באמת חושב שזה המצב?

ואין לי שום דבר נגד קורסים.

כתבתי כמה מחשבות שלי בנושא בשרשור של יגאל - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=130563

פורסם

יש לי שאלה לכל המכונאים שבפורום, האם יוצא לכם להתקל מידי פעם,

במקרים, שיש פריצה של אטם ראש מנוע, והדבר היחיד שצריך להחליף

זה את האטם ראש בלבד ? זאת אומרת שלא צריך השחזה, לא מילוי ולא כלום.

האם יש מקרים כאלו ? או שזה נדיר?

פורסם

פולו,גולף יש , אבל נדיר.

Jack_R1, אני מכיר את "בראזני" המנוע הראשון שחרט לי היה בשנת 73.האבא היה מגוייס למלחמה

הבן חרט לי את המנוע יצא טוב(לא אכל שמן)אבל שכח לחרוט קאנטים להכנסת הרינגים.

בהרכבה שברתי רינג,נאלצתי לנסוע אליו שוב,וגם לקנות סט רינגים חדש מישראל שובל.

בברכה דוד.

עריכה* חבריי הפורום מי יכול להסביר לי, למי הפנה נתי קובלנץ את המילים:"ובינתיים, קשקשן הוא אתה"

קראתי ושוב קראתי ולא הבנתי. :-D

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אוקיי חברים אני רואה שההודעה שלי העלתה דיון סוער לגבי אלמנטים :-)

אני חדש בתחום אבל אני לא טיפש לכן אני לא חוזר למסך הנ"ל בחיים.

הוא גבה לי 800 שקל אחרי שרצה לגבות 1100 שקל אחרי שסיכם איתי על 900

לדעתי הוא לא נגע במנוע ולו לשנייה אחת.

מה שכן הוא החליף טרמוסטט שבו היה חור ומשם נזלו המים

שם אנטי פריז והחליף שמן מנוע זהו.

עכשיו האוטו נוסע בסדר גמור רק שיש לו רעידות בעצירה

ברמה סבירה אבל מוגברת ממה שהיה בעבר.

מקווה שמחר אני אקבל את המפרט של מה שהוא "עשה" לאוטו ואני אעלה לפה.

בברכה

גלעד

פורסם

כל הברזל הזה גוש ברזל גדול

סורי אני בור ועם הארץ במכניקה של רכבים.

וכן היה שם חור לא קטן.

ותכלס בחישוב שקול התרמסוטט עלה 350 שקל ככה ששילמתי 450 על "ההגבהה של הראש מנוע"

ככה שזה לא נורא כי גם ככה הייתי צריך לשלם על עבודה+על החלפת נוזלים לאוטו.

אבל למה לשקר ולהגיד הרמתי את הראש מנוע בחיזוק.

• תוכן חדש...