Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לי דוגמא - ספר היינס לאופנוע שלי, מול ספר יצרן.

בספר יצרן בקושי ברור, מה הולך לאן, ההסברים בקושי מובנים.

בספר היינס יש בדיוק את כל הדברים, אבל עם תמונות והסברים מפורטים.

אתה רוצה לספר לי שברכב המצב שונה?

[עריכה] דוד ענה במקומי ויותר טוב ממני, למה התכוונתי בעניין הגיר.

בחור צעיר תקרא טוב את מה שאני כותב ותכניס לך לראש.

כאחד שיש ברשותו מאגר מידע כמעט של כול הרכבים הקיימים בשוק, אני אומר לך חד וחלק הספרות של היינס במיוחד עבור הדור החדש של הרכבים מתאימה גם לחובב טיפולים עצמאים וגם למוסכניק.

רמת הפירוט בספרות של היינס היא דלה לעומת הספרות המקורית של היצרן או של בנטלי.

1. בספרות של היינס היום אין פרק העוסק בדיאגנוסטיקה וקודי תקלה.

2. אין הסבר איך לשפץ גיר אוטומטי או טיפטרוניק.

3. המידע בספרות מתייחס בדרך כלל לדגמי מנוע מסויימים ולא כול הדגמים שיצאו לשוק באותם שנים.

4. מידע לא מתעדכן

5. הפירוט דל לעומת ספרות שיצאה לאור לפני 15 שנים מסיבה אחת פשוטה, הרכבים היום גדושים במערכות שלא היו קיימות לפני 15 שנים ולכן המוציא לאור לא יכול להכניס לתוך ספר של 300 עמודים את כול מערכות הרכב.

אין תחליף לספרות היצרן שלפעמים צריך להשקיע מעט זמן בכדי ללמוד את ההגיון שבספר.

איזה כייף לי :)

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מה זה אומר שבבדיקה עם חומר נוזלי התגלה CO במים ?

עושים בדיקה כזאת, יש חומר נוזלי כחול שבמגע עם גז CO הופך צבע לירוק.

אם מעמידים את המכשיר מעל הפתח של הרדיאטור, שואבים את האדים ממנו והחומר מחליף צבע - סימן שגזי פליטה פורצים למע' קירור דרך ראש מנוע.

בדיקה לא אמינה בעליל במקרה של תוצאה שלילית - גם אם היא לא מגלה פריצה של אטם ראש, זה לא אומר שאין באמת פריצה. לא שווה שקל מהכסף שלוקחים עליה.

פורסם
בחור צעיר תקרא טוב את מה שאני כותב ותכניס לך לראש.

כאחד שיש ברשותו מאגר מידע כמעט של כול הרכבים הקיימים בשוק, אני אומר לך חד וחלק הספרות של היינס במיוחד עבור הדור החדש של הרכבים מתאימה גם לחובב טיפולים עצמאים וגם למוסכניק.

רמת הפירוט בספרות של היינס היא דלה לעומת הספרות המקורית של היצרן או של בנטלי.

1. בספרות של היינס היום אין פרק העוסק בדיאגנוסטיקה וקודי תקלה.

2. אין הסבר איך לשפץ גיר אוטומטי או טיפטרוניק.

3. המידע בספרות מתייחס בדרך כלל לדגמי מנוע מסויימים ולא כול הדגמים שיצאו לשוק באותם שנים.

4. מידע לא מתעדכן

5. הפירוט דל לעומת ספרות שיצאה לאור לפני 15 שנים מסיבה אחת פשוטה, הרכבים היום גדושים במערכות שלא היו קיימות לפני 15 שנים ולכן המוציא לאור לא יכול להכניס לתוך ספר של 300 עמודים את כול מערכות הרכב.

אין תחליף לספרות היצרן שלפעמים צריך להשקיע מעט זמן בכדי ללמוד את ההגיון שבספר.

תודה, למדתי. כנראה שזה מסביר, למה באופנועים המצב שונה - המערכות פשוטות בהרבה, גם בהזרקה אין ריבוי מערכות מחשב כמו במכוניות, ולכל אופנוע יש דגם מנוע יחיד עם גיר ידני טורי.

למזלי, קניתי רכב שדומה לאופנוע - אין הזרקה, אין מערכות בקרה, והגיר ידני... היינס כנראה יספיק :)

פורסם

בדיקה לא אמינה בעליל במקרה של תוצאה שלילית - גם אם היא לא מגלה פריצה של אטם ראש, זה לא אומר שאין באמת פריצה. לא שווה שקל מהכסף שלוקחים עליה.

זאת אומרת שלפי בדיקה של המכונאי מוטי, למיצובישי יש פריצת ראש בוודאות ?

מוטי זיהה CO בנוזל הקרור.

פורסם

כך לדוגמא את הרכב שברשותך שיחסית די ישן לעומת גולף דור 4 מבחינה טכנולוגית ורמת איבזור.

ברכב שברשותך אין את המערכות הבאות:

רק הערות/אזהרות/הארות וטיפול שוטף=כמה פרקים

6 כריות אוויר=חצי ספר של היינס

מערכת ,ESP,EDL,ABS=חצי ספר נוסף אם לא ספר נפרד

ומה עם שאר המערכות ?

מערכת הגה כוח חשמלי סרווטרוניק=ספר הינס שלם

אתה יודע מה זה לתעסק היום עם מערכת בקרת אקלים ?

איזה כייף לי :)

פורסם
זאת אומרת שלפי בדיקה של המכונאי מוטי, למיצובישי יש פריצת ראש בוודאות ?
כן, במקרה החיובי, פריצת אטם ראש וודאית.

[עריכה] מרק10, זהו, הפחדת אותי סופית. לא קונה אוטו מעל שנת 90, אלא אם כן אקים מוסך לפניכן :)

פורסם

מוסך רון, אתה שוב חושב שיש לך עסק עם ילדים.

"הוא מיד סיפר לי את כל הסיפור בלי לשאול מה זה עינייני או למה אני שואל"

עוד לא נולד המוסכניק שיענה לשאלות בטלפון, בלי להיות בטוח או להזמין אליו את המצלצל.

באמת מקרה נדיר של התערבות מיצידך.מוזר,בדרך כלל כל מוסך נמנע מלהיכנס לענינים של מוסך אחר

אפילו מסרב בתשלום לבדוק ולתת ללקוח מכתב, על מצב התיקון שבוצע במוסך אחר.

"האינטואיציה שלי מיד אמרה לי שהאיש בעל מקצוע הגון ,ישר". גם האיטואיציה שלי אמרה לי ולא מיד שאתה לא בעל "מוסך רון " אלא עובד שם,לא הגיוני שלבעל מוסך יש את הזמן להיתעסק בשטויות.קראתי גם את התגובה השגויה שלך, בקשר למנוע צעדים בפיגו' 307.

אז בבקשה לא לעבוד עלינו. :-P

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• ספונסר פורום
פורסם

דוד .אם אתה לא מאמין לדברים שפרסמתי פה בנוגע לתגובתו של המוסך ,אתה מוזמן להתקשר למוסך

כפי שאני עשיתי ולשמוע בשיחת טלפון אחת קטנה את אותם הדברים שאני שמעתי וסגנונם ,אני בטוח שמוטי בעל המוסך ישמח לספר לך את גירסתו .(מוסך שבח בחולון תבקש את מוטי)

אבל אתה הרי לא תעשה את זה ,כי אתה והחתולה שלך מיצי שניכם אוהבים דם וכשאתם מזהים הזדמנות לתקןף אתם לא מחמיצים ,כגון כמה עולה פלנש 60 שח ,כשהמחיר האמיתי יותר מ-300

לעצמי זה לא התעסקות בשטויות לבדוק ולהגיע לאמת ,לפחות לשמוע את גרסתו של הצד השני

אני באמת לא מבין איפה החברים ההגונים מבין הפורום שיתיחסו לתגובתו של בעל המוסך ולדברים

שעולים מהם-ומשאיר אותי בעצם עם אחד קטנוני שלא מפסיק להציק.

לשאלתך דוד אם אני בעל המוסך ,אז כן דוד השם המלא שלי הוא רון אוחנה ואני הבעלים של המוסך

מוסך רון המסגר 31 תא-המוסך בגודל 1100 מטר מוסך מודרני עם שבעה ליפטים שמונה עובדים וממוצע של 15 כניסות ביום .אפילו אתה מוזמן לבקר בלי להודיע מראש

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

פעם היה במרוקו זוג נשוי (50 שנה) שמעולם לא רב. שלחו כתבי טלוויזיה לראיין אותם לגבי אורחות חייהם ואריכות הימים של נישואיהם.

פתח הבעל וסיפר:

"לפני חמישים שנה , עת נישאנו , הייתה החתונה בכפר של הוריה של אשתי היקרה.

בבוקר למחרת, פנינו ללכת אל ביתנו החדש בכפר בו גדלתי , ואביה נתן לכלה הטרייה חמור לשבת עליו לאורך המסע.

החמור פסע בנחת אחריי, במשך כ-20 ק"מ , ואז לפתע נעצר. פניתי אליו בנימוס אך בתקיפות , ואמרתי לו - "חמור , פעם ראשונה !" . החמור נפנף באוזניו ומייד המשיך בדרכו.

לאחר עוד 15 ק"מ, שוב תקע החמור רגליו בקרקע , והפעם התעקש שלא לזוז. הרמתי את קולי ואמרתי לו - "חמור , פעם שנייה !". למשמע הצעקה החמור החל לזוז בשעטה לכיוון הבית.

500 מ' לפני הבית , נעצר החמור שוב, הפעם סירב לזוז בתוקף. חמתי בערה בי - וצעקתי "חמור ! פעם שלישית!" . לאחר מכן נטלתי את סכיני ותקעתיה בליבו של החמור, שנפל מת.

מייד כשנפח החמור את נשמתו , הזדעקה אשתי " מה אתה עושה? אתה נורמלי ? למה הרגת אותו ?"

ואז פניתי אליה בשקט ואמרתי לה - "אשה ! פעם ראשונה !"

מאז לא רבנו...

לפיכך -

דוד , רפי קליין ומוסך רון ! פעם ראשונה !

פורסם

אני עם רון. לפחות טרח להרים טלפון ולבדוק את הפרטים, ופעם גם ביקרתי אצלו במוסך, עושה רושם של מוסך מקצועי, ויש לו גם שם טוב.

דוד, בתור צופה מהצד, נראה שאתה מחפש באופן עיקבי הזדמנויות לעקוץ ולתקוף - לעיתים ללא סיבה. קנה שק איגרוף ובפעם הבאה שאתה מרגיש שבא לך להתחרע, תוריד כמה "כאפות" לשק. מבטיח לך שהוא לא יחזיר :-)

פורסם

אחד המעשיות המרשימות, עם המוסר השכל, ששמעתי מעודי, מאת מספר הסיפורים הנכבד רסר שמר.

חג שמח

והזדמנות לבקש סליחה איש מרעהו, לכבוד יום הכפורים, אני מבקש סליחה מבעל המוסך ופותח השרשור מוזמן לעשות זאת גם כן, זוהי הוכחה שלמטבע יש שני צדדים, ויש לשמוע תמיד את גרסת הצד השני, במקרה זה מוסך שבח.

שנה טובה

וגמר חתימה טובה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לכבוד יום הכיפורים,אני מצטרף להודעתו של ידידי צביקה.מבקש סליחה מכל חברי הפורום ובמיוחד מרון אוחנה.באם פגעתי בהם תוך כדי סערת הדיון,על פי רוב שלא במתכוון.

רון, תודה על ההזמנה לבקר במוסך,אולי אחרי החגים. להביא איתי גם את מיצי ?.:-P

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תוכן חדש...