Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור מסתכל מהצד, ומשתדל להיות אובייקטיבי, נראה שבעייתך היתה נזילת מים מצנרת מתכת ,

שמובילה לרדיאטור חימום, או לקולר גירשנרקבה, והחלה לנזול, אובדן המים גרם להתרוקנות מי הקירור,

לאחר מלוי מי ברז ברכב שקיבל עד היום רק מים כאלה, בגלל סירקולציה טבעית , גלשו מעט מי הקירור החומים, והבוצה שהיתה קיימת ברדיאטור, מה שגרם לדרמה של חשד של פריצת שמן למי הקירור, להיות

דרמטי, ולגרום לניסיון של סחיטת פרוק ראש מנוע שלא לצורך, העובדה שהתגלית כתפרן, גרמה למוסכניק, לנסות לסחוט ממך

כרבע מהסכום, שמהם מחיר מרכיב העבודה, הוא לא שולי ודי נכבד, וכך יצאתם שניכם מרוצים, אך חשדנים.

האם הסצינה שתיארתי, לא קרובה למציאות?

אם כן אסב את המקצוע שלי לתסריטאי, ואחבור למנחם גולן.

בברכת חג שמח

ושנה טובה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צביקה קלעת בול, כולה כולה נזל פלנג' מים,מחירו כ-60 ש"ח.

אני מאמין ש-topagency הגיע למוסך על גרר(לא היה צריך)בעצת שכנו ופחד ממה שיגיד המוסך

ואמר לו שהשכן "שמבין "בדק ואמר שהלך הראש.אין יותר טעים למוסכניק שנכנס אוטו על גרר לקוח

שמהלל ומשבח את המוסך,ואומר שהשכן אמר... טעים יותר מהפרגיות שאכלתי בחג על האש.

צביקה שלא תטעה ב-3500 ש"ח אפשר לשפץ ראש כמעט פעמיים.

נחכה לחשבונית .

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

מכל ההודעות שאני רואה בפורום, עולה רושם מוזר - תגידו, אנשים פשוט לא יודעים שצריך למלא אנטיפריז ולא מי ברז ברכב? או שהם חוסכים את ה-50 ש"ח חד-פעמיים שמחזיקים לנצח, ע"מ להחליף רדיאטורים, צנרת, וראשי מנוע?

פורסם

תקשיב, זה כמו שאנשים עושים כל מיני קומבינות מוזרות בחשמל של הרכב, או בתא המנוע מבטלים כל מיני נשמים.

המוסכניקים של היום, יודעים יותר טוב ממהנדסי הרכב...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

למרות כל התסריטים המותחים של ניסיון העוקץ, אני דווקא חושב שכן נפרץ אטם הראש או נפגע הראש מנוע:

עבדתי על האוטו בחום (שבת בצהריים)כשהאוטו מונע כשעתיים בערך פתאום הייתה רעידה קלה באוטו

והאוטו נכבה.

ניסיתי להניע ושמעתי חריקות חזקות תוך כדי ראיתי בלוח שעונים שהמד חום מגיע לאדום.

פתחתי מכסה מנוע והמנוע הוציא עשן.לא ברמה עצבנית אבל יצא עשן.

לא מכיר הרבה מנועים שישרדו טראומה כזו.

פורסם

דניאל, לרמאות יש כללים משלה וגם ריח, אנחנו יודעים ומריחים איך היא מתחילה ומסתיימת.

השאלה אינה אם "נפרץ אטם הראש או נפגע הראש ".השאלות הם:

א. האם 3500 ש"ח הוא מחיר סביר לשיפוץ ראש,במיצובישי סופר לנסר מודל 95 ?.

ב. האם לחזק את הראש מעבר להוראות יצרן,לא ימתחו את הברגים ויגרמו יותר נזק ?.

ג האם סביר שהמוסך יתן אחריות,על ראש שלא הוריד ומסר לשיפוץ?.

ד. האם זה סוג העבודה שמוסך "מכובד " צריך לבצע?.

ה. האם 600 ש"ח מחיר העבודה +רווח על החלק,הוא מחיר סביר לחיזוק ראש,החלפת פלנג' או צינור?.

ו . האם חיזוק הברגים ירים את הראש ?.

עד כאן מספיק,האמין לי שיש עוד שאלות.

דע לך שלצביקה יש חוש ריח לרמאויות,כמו למיצי שלי לבשר. :-D

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• ספונסר פורום
פורסם

תאמינו לי בא לי להתקשר למוסך הנל ולשמוע את גירסתו .

על סמך מה אתם קובעים שהוא רמאי שהוא גנב ,בסך הכל שמעתם פה דברים מאת לקוח מאד משונים

מאד מבולבלים (לא ישנתי ההיתי עיף וכו) ואתם רצים קדימה בהשמצות ,הללו גם יש להם כתובת

כי הרי שם המוסך כבר הוזכר ,חברים תרגיעו קצת

דוד .כנראה מאז הטרקטורים של בית קמה (שנסעו על נפט) אתה לא מעודכן במחירים

שיפוץ ראש מנוע (16V,)?סט שלייף ,ניקוי ראדיטור , שטיפת מע קרור,פלנש מים,פלש מנוע ,שמן מנוע, מסנן שמן

נוזל קרור,

כן הצעת מחיר כזאת בערך ,3000-3500 לפני מעמ

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
שיפוץ ראש מנוע (16V,)?סט שלייף ,ניקוי ראדיטור , שטיפת מע קרור,פלנש מים,פלש מנוע ,שמן מנוע, מסנן שמן

נוזל קרור,

כן הצעת מחיר כזאת בערך ,3000-3500 לפני מעמ

בחיי, הרי מוסכים לא משפצים ראש בעצמם, הם מוסרים את הראש לשיפוץ. נניח, הוא באמת זקוק לשיפוץ, ולא רק יישור שטח - הרי כל עבודה מעל 700 ש"ח (הדבר הכי חמדני שהספקתי לשמוע עד היום) כבר לא שווה, מול אופציה לקנות ראש משומש \ משופץ \ מיובא (ב-40% הנחה המקובלים בין בתי עסק, כמובן). וזה לא עובר את ה-1000 ש"ח, אפילו לא מתקרב.

כל החומרים (אטם ראש, פילטר שמן, שמן, אנטיפריז) - לא עוברים את ה-300 ש"ח, וזה ללא 40% הנחה של בית עסק.

אה, ומנוע מיבוא \ מפירוק עולה כמו שיפוץ ראש במחירים האלה? נו באמת. במיוחד שגם המנוע כנראה מגיע למוסך עם 40% הנחה..

Come on, אם סדר גודל של מחיר השיפוץ הוא 3000 ש"ח, אז זה רק אומר שהעושק הוא כללי לענף, ולא ספציפי למוסך.

ד"א, אני אישית לא טוען לרמאות, אבל בהחלט טוען לפתרון לא נכון מקצועית, ויקר עבור המחיר.

פורסם

לא מכיר את מחירי מיצובישי , אבל כן את של פז'ו , אז דוגמא למחירי חלקים:

אטם - 250 -300.

פילטר שמן - כ-50

שמן - 100-150

אנטיפריז - 70

רצועת טיימינג ששכחת - כ-200

מותחנים - עוד 150 עד 200

פלנג'+ גומיות תרמוסטט - 150

הגעת כמעט לאלפייה, עוד לפני עבודה ושיפוץ הראש.

למיטב ידיעתי במיצובישי המחירים לא זולים יותר, אפילו ההיפך.

• ספונסר פורום
פורסם

מרויחים על עבודה

מרויחים על עבודות חוץ

מרויחים על חלפים

מה יש כואב לך ,אתה לא מסוגל לשלם לבעלי מקצוע שעובדים תמשיך לטפל באופנוע שלך לבד

לקוחות כמוך אף מוסך לא צריך

פורסם
לא מכיר את מחירי מיצובישי , אבל כן את של פז'ו , אז דוגמא למחירי חלקים:

אטם - 250 -300.

פילטר שמן - כ-50

שמן - 100-150

אנטיפריז - 70

רצועת טיימינג ששכחת - כ-200

מותחנים - עוד 150 עד 200

פלנג'+ גומיות תרמוסטט - 150

הגעת כמעט לאלפייה, עוד לפני עבודה ושיפוץ הראש.

למיטב ידיעתי במיצובישי המחירים לא זולים יותר, אפילו ההיפך.

מחירים שאני מכיר (נפרץ לי הראש לפני חודשיים, עלה לי 250 ש"ח ושעות עבודה שלי, ד"א):

אטם - בסביבות 100, מותחנים - על מה אתה מדבר? לא מכיר כאלה, רצועת טיימינג - לא מחליפים כל שני וחמישי, מחליפים פעם ב-60K ק"מ או מה היצרן שלו אומר, וזה חלק מה"אלמנט" שהמוסכים אוהבים, פלנג' - 60 שדוד ציין קצת יותר קרוב למחיר, תוסיף עוד 300 לשמן LM סינטטי מלא + נוזל PRESTON + טרמוסטט סתם בשביל הכיף, אם התחמם לו הרכב (קןקן מים רותחים יכול לחסוך גם טרמוסטט) והנה, לא עברת את ה-500, ולא עשית חצי דבר רע לרכב.

מוסך_רון - כמה אתה חושב שצריך לשלם למוסך על עבודה שלקחה לי משהו כמו 4 שעות ברחוב, ללא כלים פנאומטיים שמזרזים אותה פי כמה, עם 0 ניסיון קודם במכוניות בכלל ובמכונית ספציפית שלי בפרט, ובלי ליפט שגם היה עוזר?

בנוסף, על כל החלקים המוסך מרוויח את ההנחה שנותנים לו הספקים, אם הוא אומר את המחיר הרשמי של החלק ללקוח, ללא ההנחה.

אז מה יוצא לנו, נלך למקרה הכי גרוע - 2000 ש"ח חלקים + עבודות חיצוניות, כשעל חלקים כבר יש רווח. מה נשאר לעבודה - עוד 1500 ש"ח? האם זה מוצדק? מה שאתה לא לוקח בחשבון, זה שאנשים תמיד מוכנים לשלם עבור עבודה שמישהו אחר יעשה במקומם, אם מחיר העבודה אכן מוצדק. ואת ה"מוצדק" כל אחד קובע לעצמו, אבל חייב להיות הגיון כלשהו מאחורי המחירים, כדי שייראו מוצדקים גם לכאלה שיודעים להעריך את העבודה הנדרשת, ולא רק ללקוח הפשוט שלא מבין מהחיים שלו.

וזה חרג לגמרי ממטרת השרשור הזה, נראה לי, וההמשך של הדיון הזה לא צריך להיות כאן, אולי בשרשור של yigaljet.

• ספונסר פורום
פורסם

נתחיל מזה שאני דיברתי על שיפוץ ראש מנוע כללי . הכולל מילוי אלומיניום ,השחזה והתאמת שסתומים

ישור שטח,ולפעמים גם הח מובילי שסתומים.עבודת חוץ כזאת עולה כ700-800 שח

במקרה כזה תצטרך קיט אטמים ולא רק אטם ראש.עלות כ350 שח לסט איכותי

ניקוי ראדיטור(עב חוץ) כ200 שח

פלש מע קרור(שמן במים)

שמן מסנן ,נוזל קרור,פלנש כזה או אחר

כן עלות חלפים כ 2000

ועבודה כ1000-1200 שח

אתה ליד הבית יכול לעבוד באיזה סטנדרט שאתה רוצה ,ואתה מוזמן לחסוך איפה שאתה רוצה

על מוסך מוטלת אחריות וחובה לבצע עבודה יסודית ועבודה עולה כסף.

אתמול אישתי ביקרה אצל רופא פרטי עם הילדים -ביקור של שעה ללא כל אביזרים או תרופות עלה 1500 שח

פורסם

רק הערת אגב - המחירים ללקוח לעולם יהיו גבוהים מאלה שמקבל המוסך. בדיוק כמו שאתה לא יכול לקנות בסופר מוצרי חלב במחירם הסיטונאי , כך בכל תחום ,כולל המוסכים - הלקוח הסופי ישלם את המחיר לצרכן, אולי עם הנחה של עד 10 אחוז. כך עובדת שרשרת המזון הצרכנית.

לגבי רצועה ומותחני טיימינג - אני לא מוצא שום סיבה (אלא אם העסק ממש חדש) לא להחליף גם אותם ברגע שמורידים ראש- כיוון שהחסכון במקרה זה בטל בשישים.

• תוכן חדש...