Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעלת תיבה סלעספיד או איך שכותבים את זה.

עשיתי חיפוש כבר, אך לא מצאתי התייחסות לאמינות של הרכב.

הרכב ישמש כרכב לאישה בשבוע, ייסע מעט מאוד (10K בשנה בערך), צריכת הדלק לא מהווה פקטור.

נוחות ואמינות..מה אתם אומרים?

לכל שאר היתרונות של האלפא אני מודע.

פורסם

הרכב אמין, אך יש אמינים ממנו. הוא גם נוח, אך יש נוחים ממנו.

אם אלה השיקולים, חפש רכב אחר - חבל שתתאכזב מהאלפא. כדי להנות ממנה צריך לחפש את ההנאה בנהיגה, ולנהוג איתה הרבה, וחזק. בוא נגיד ככה, ביקור חובה בנס-הרים לפחות פעם בחודש.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

תראה, אני יודע שאתה צודק.

ואני חייב להגיד לך שכעיקרון כבר החלטנו על רכב שטח, אך ברגע ששמעתי על האלפא,

משהו השתנה אצלי במוח, לא יודע מה ולמה אבל החלטתי שזה מה שאני רוצה, למרות שזו

מתיחה של התקציב בעוד הרבה הרבה כסף.

אבל אני צריך לחשוב גם על סעיף האמינות והנוחות כי הרכב הוא גם ובעיקר של אימא שלי,

והיא לא תקנה רכב שיהיה הרבה במוסך, לכן אני שואל, אם תחת נהיגה רגועה בנסיעות עירוניות.

הרכב נחשב נוח? הוא ישמור על אמינות טובה?

בוא שאל את זה בדרך נוספת, מחירי החלפים והטיפולים באלפא - יקרים יותר משל וולבו?

ובנוסף, מהי צריכת הדלק של הרכב?

פורסם

אמרת שצריכת דלק אינה פקטור... תשמע, לא צברתי ניסיון על 2.0 TS. היתה לי 147 1.6 כמה שנים שעשתה עם רגל ימין כבדה בסביבות 1:11 בממוצע, ועכשיו על ה-2.0 JTS בסביבות 1:9 בממוצע, אם כי מאז שעברתי לJTS הייתי פחות מחוץ לעיר בהשוואה לממוצע בעבר... אני משער שה-2.0 TS קצת פחות חסכוני מה-TS הישן, אבל בנהיגה פחות תובענית תשאר בסביבות ה- 1:10.

לגבי עלות חלפים ב-147, לא יודע להשוות לוולוו, בוא נגיד שזה יקר בהשוואה לחלקים מקבילים בפיאט, מן הסתם... אני פחות עקבתי אחרי העלויות לאורך השנים, הרכב בסה"כ לא עשה הרבה צרות. אבל הוא היה ידני.

לגבי נוחות צריך להדגיש - מבחינת רכות על הכביש, כמו שאמרתי יש יותר נוחות, והרכב בהחלט מצריך מידה של זהירות בכביש משובש במיוחד. מבחינת הפינוק וכו' בתוך הרכב, לא חסר כלום לעומת זאת, המושבים הם מהנוחים והתומכים ביותר שישנם במכונית כלשהי, קל למצוא תנוחת נהיגה טובה לכל מבנה גוף, סביבת הנהג מאוד ממוקדת בנהג, וכל אלה הם אלמנטים שתורמים לדעתי ל"נוחות" ולהנאה של שהיה במכונית גם בפקק, לפחות כמו ספיגת מהמורות.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

בבו - בן כמה אתה? האם הרכב הולך לשמש את אימך ואתה רוצה אלפא רק כדי ליסוע קצת בסופ"ש?

ערן - במידה והמקרה הנ"ל הוא אכן מה שקורה כאן, אני חושב שיש להדגיש לבחור שהוא לא ממש ימצה את יתרונות הרכב, אלא פשוט יגרום עוול לאמא שלו, שאני אישית בטוח שתעריך יותר S60 לדוג'.

פורסם
בבו - בן כמה אתה? האם הרכב הולך לשמש את אימך ואתה רוצה אלפא רק כדי ליסוע קצת בסופ"ש?

ערן - במידה והמקרה הנ"ל הוא אכן מה שקורה כאן, אני חושב שיש להדגיש לבחור שהוא לא ממש ימצה את יתרונות הרכב, אלא פשוט יגרום עוול לאמא שלו, שאני אישית בטוח שתעריך יותר S60 לדוג'.

אז ככה...אני לפני גיוס.

יש לי עוד חצי שנה שהאוטו יהיה בעיקר שלי

ולאחר מכן רק בסופי שבוע.

אימא שלי לא רוצה רכב כמו S60, אלא רכב קטן יותר, אך היא אמרה שאין לה בעיה עם כל רכב שירצה אותי.

אם אנחנו לא הולכים על האלפא, אז זו תהיה קאיה ספורטאז', שנת 97.

פורסם
אם מה שאתה מחפש זה נוחות ואמינות, תיקנה פוקוס.

אבל זה לא מה שאני מחפש - זה מידע שחסר לי על האלפא, על כל שאר יתרונותיה וחסרונותיה

קראתי כבר בשרשורים אחרים, אלו הם הפרמטרים שחסרים לי במשוואה.

פורסם

קח בחשבון שסלהספיד אינה תיבת הילוכים אוטומטית, אלא ידנית עם שליטה אוטומטית.

אופי ההתנהגות שלה שונה מאוד מאופייה של תיבה אוטומטית. מי שמחפש תיבה אוטומטית עם העברות הילוכים רכות ובלתי מורגשות, יחטוף עליה עצבים די מהר, בעיקר אם השימוש העיקרי במכונית יהיה בתוך העיר.

העברות ההילוכים שלה די מורגשות, ובמצבים מסויימים אפילו קופצניות.

פורסם

לי זה נשמע כאילו אתה מאד נעול על ה147

ולא משנה מה נגיד לך אתה תחליק את זה ובסוף תקנה 147

ובסוף תתפוס את הראש ותגיד "האוטו לא מתאים לי"

ותחזור אלינו עם אצבע מאשימה

תעשה חושבים טוב טוב

זה רכב עם נשמה ספורטיבית

אבל אם אתה מחפש רכב קטן כיפי ואמין

קח פולו או גולף

אמין יחסית זריז

לא שותה דלק בטירוף ובטוח

תעשה חושבים טוב טוב

אני מבין שאלמנט הכיף הוא מאד חשוב

אבל כל השאר גם חשובים

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם

נהגתי על הרכב לפני כחודשיים. אני רציתי לרכוש אותי לכבוד אבא שלי.

הרכב מאוד נחמד מבחינת צליל, מנוע, היגוי, אחיזה. הוא נראה טוב ומרגיש מצויין.

מהצד השני התיבה הרובוטית נורא מעצבנת. אני אולי הייתי מסתדר אבל אבא שלי שרגיל לתיבה רגילה היא נוראית. אני מניח שגם לאמא שלך היא לא תתאים.

מבחינת אמינות - הרכב שאני נסעתי מאוד הפתיע את אבא שלי בכך שידית ההילוכים פשוט התנתקה לו מהמקום והיינו צריכים להחזיר אותה (משעשע מאוד). רוב סיקרי האמינות יגידו לך שהרכב לא אמין יחסית לכל המתחרות בסביבה.

נוחות - לא משהו. הרכב קשיח. בשבילי זה טובכ, לאבא שלי שאוהב קשיחות ברכב זה נחמד אבל מבחינת אנשים שאוהבים רכב נוח ומפנק זה לא ממש עושה את זה.

בקיצור אלפא כמו אלפא. היא בהחלט נכנסה לך ללב ואני יכול להבין את זה. בתור רכב לאמא זו טעות גדולה.

תמלא את מצוות כיבוד הורים וקנה משהו אחר...

• תוכן חדש...