Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתכוון להתחיל ללמוד לתואר מהנדס מכוטרוניקה

כנראה שאני ילמד באראיל.

רציתי לדעת אם יש פה סטודנטים שלומדים את מהנדס מכוטרוניקה באריאל ומה הם חושבים על הרמה שם?

והם יש המלצות למקומות נוספים שכדאי לברר על לימודים בהם.

תודה ששון

m3forever

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק שתדע, שאתה הולך ללמוד מקצוע מאוד מעניין! שמתמחה בהמון תחומים (מכונות, חשמל/אלק', בקרה, פיזיקה, הכול בקיצור),אני הנדסאי מכטרוניקה וזה היה מאוד מעניין (בעיקר פרויקט הגמר של יד') ונתן לי הרבה ידע.

יש אפשרות לשלב את גם עם לימודי מהנדל?

ואני השמח לדעת מהם התנאי לימוד?

ואתה הנדסאי?

הייתה וולקן, היום יש קליאו ספורט MK1

פורסם

מכונות+אלקטרוניקה+מחשבים.

אני לא יודע אילו עבודות יש, אני יודע שאבא של חבר שלי מהנדס מכונות ויש לו C4 ונוסע לחו"ל פעמיים בחודש ונוסע בפאסאט החדשה שם :)

לוטן זק, איפה למדת ?

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

כן, יש כזה מקצוע מהנדל, נשמע מצחיק, אבל יש. וממה שהבנתי ממהנדס מכונות שעובד איתי בצבא, זה הולך להיות הדבר הבא (למרות שלא צריך להסחף). הוא אמר לי, שאם אני מתכוון להמשיך ללימודי מהנדס (וזה מה שאני מתכננן ללמוד שאני ישתחרר), זה שעדיף לי כבר ללכת על תואר מהנדל. כרגע, יש כמה מקומות שניתן ללמוד את זה, רק אני לא ממש יודע/ זוכר, איפה....

ומהי מכטרוניקה? מערכת מכטרונית, זו מערכת משולבת. שזה אומר, מערכת שמשלבת בתוכה, מכניקה, אלקטורניקה ובקרה כדי שניתן יהיה לבקר את המערכת הזו. המערכת המכטרונית הכיע מוקרת, היא רובוט. זה מקצוע שלדעתי מאוד מעניין ללמוד ואפשר ללמוד המון, כי מתנסים בהמון תחומים. במהלך השנתיים של הלימודים (כן, לצערי למדתי יג' יד' לפני הצבא) נגעתי בהמון תחומים וזה נתן לי המון.

למדתי המכללת אורט רחובות ושנה אחרי סיום הלימודים, קיבלתי את הדיפלומה. והיום, אני הדסאי עם תעודות... למרות שכבר שיכלתי להשתחרר בקרוב אם לא הייתי ממשיך ללמוד:roll::?

עוד שאלות?:lol:

לוטן

פורסם

מהנדל זה גימיק פרסומי של מכללת רופין.

בכל מה שקשור להנדסה, המכללה הזאת בין הגרועות בארץ אם לא הגרועה ביותר.

כל מה שנותר להם זה להמציא גימיקים זולים כדי למשוך סטודנטים.

אף מקום עבודה שמכבד את עצמו, לא ישכור את שירותיו של מהנדס / מהנדל של רופין.

זה מצב השוק כיום.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני בא מתחום הנדסת חשמל. תואר של מכללת אריאל, הוא סוג ג' - חברות רבות, כולל זו בה אני

עובד, פשוט לא יעיפו מבט שני על המועמד. ההמלצה שלי - אם אתה יכול להתקבל לתואר באחת

האוניברסיטאות - עדיף בהרבה. בת"א קשה להתקבל בגלל הביקוש - בב"ש קל יותר. אם אתה לא

יכול להתקבל לאוניברסיטה, תחשוב אולי על תחום אחר, או אולי על הנדסאי.

:turn-l:
פורסם
מה תפקידך בצבא? אתה שייך לחייל החימוש?
אני פרויקטר בצבא, אני יושב על תקן של קצין הנדסאי (קמ"ד=קצין מדור) למרות שאני לא קצין. אני מריץ, או בעצם "מנהל" פרויקטים. אני עובד עם 669 ושלדג ועוד כל מני יחידות מעניינות. וכן, גם עשיתי קורס של חיל חימוש (אבל אני בח"א ולצערי לא בירוקים), רגל עץ למי שמכיר. אני בעיקרון תומך לחימה, אבל מקבל משכרות של ג'ובניק רגיל בגלל שאני יושב בצריפין ולא ביחידה עצמה:mm_eek: ולא, אני לא גאה להיות ג'ובניק (ועוד בצריפין) אני רציתי בכלל להיות הכי קרבי.

הגעתי לתפקיד בגלל שהיחידה שלי חיפשה הנדסאי מכונות ושלחה לי זימון כי הייתי עם הנתונים הכי גבוהים. אבל למרות כל הדברים המעניינים שאני עושה וכל הקומבינות שיש לי (אמרתי כבר שאני על תקן קצין?), אני לא מבסוט מהמקום. ועדיין חושב שעשיתי טעות שהמשכתי ללמוד ולא התגייסתי ישר. אבל על הסיבות למה, אני יענה כבר בפרטי כי זה לא לשירשור....

לוטן

פורסם

אם אתה רוצה דירוג מהנדסים מבחינת השוק, מבחינה גסה על פי ידע אישי* שלי :

ליגת העל:

אוניברסיטת ת"א , אוני' בן גוריון , טכניון

ליגה לאומית:

המכון הטכנולוגי חולון , מכללת יהודה ושומרון באריאל (עם יתרון קל לחולון)

ליגה ארצית:

מכללת ת"א,בראודה, רופין ,סמי שמעון וכל שאר החאפרים.

הדובר מסיים כעת שנה ד' בהנדסת חשמל באוניברסיטת ת"א,

כבר התנסה לא מעט בחיפוש עבודה, ואף סינן מועמדים במסגרת אחד מתפקידיו.

נ.ב. לי היה הרבה יותר קל להתקבל לאוניברסיטת ת"א מאשר באר שבע דרך אגב.

הסכם של באר שבע נותן משקל גדול לפסיכומטרי וקטן יותר לבגרויות וזה של ת"א בדיוק ההפך...

אייל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אם אתה רוצה דירוג מהנדסים מבחינת השוק, מבחינה גסה על פי ידע אישי* שלי :

ליגת העל:

אוניברסיטת ת"א , אוני' בן גוריון , טכניון

ליגה לאומית:

המכון הטכנולוגי חולון , מכללת יהודה ושומרון באריאל (עם יתרון קל לחולון)

ליגה ארצית:

מכללת ת"א,בראודה, רופין ,סמי שמעון וכל שאר החאפרים.

הדובר מסיים כעת שנה ד' בהנדסת חשמל באוניברסיטת ת"א,

כבר התנסה לא מעט בחיפוש עבודה, ואף סינן מועמדים במסגרת אחד מתפקידיו.

נ.ב. לי היה הרבה יותר קל להתקבל לאוניברסיטת ת"א מאשר באר שבע דרך אגב.

הסכם של באר שבע נותן משקל גדול לפסיכומטרי וקטן יותר לבגרויות וזה של ת"א בדיוק ההפך...

אייל.

אהלן

כמה צריך לקבל בפסיכומטרי בשביל ללמוד מהנדס?

והאם ידוע לך על מכללות טובות שלא צריך פסיכומטרי?

• תוכן חדש...