Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר, ליגת על - טכניון, ת"א וב"ש (ואין העדפה משמעותית ביניהם - ממש לא!)

ליגה לאומית - בר אילן

מכללות - פשוט לא ליגה.

פשוט - על משרה עליה מתחרים בוגרי אוניברסיטה, לבוגר מכללה סיכוי אפסי. לא שבוגרי מכללה

לא מוצאים עבודה - אבל הם פשוט לא מתחרים בבוגרי אוניברסיטה.

הדובר משמש כמנהל מחלקה בחברת הייטק, ובמסגרת עבודתו ראיין וגייס מספר סטודנטים ומהנדסים.

ואם הדובר הקודם מעוניין - הוא מוזמן לשלוח אליי קו"ח בה"פ.

:turn-l:
  • תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מי שרוצה להיות "מהנדל" (חח) - כלומר מהנדס מנהל - ראוי שילמד תואר טוב באונ' ואח"כ תואר שני במנהל עסקים. הדבר האחרון שהייתי ממליץ זה ללכת ללמוד במכללת חמת גדר. (או רופין, סיים שיט).

פורסם

אני חושב שאתם מספידים מהר מדי את המכללות.

בראודה ידועה כמכללה בתחום ההנדסי מהטובות שיש.

לא מעט אנשים מעדיפים לגשת דווקא למכללות.

אין ספק שטכניון למשל הוא מעל כולם אבל בין זה לבין שלילה מוחלטת של כל מכללה שהיא יש הבדל עצום.

בסופו של דבר, מה שקובע בזמן ראיון עבודה זה הניסיון שיש בתחום, ובהרבה מקרים בארצנו גם קשרים (+פרוטקציות).

אני מכיר אדם גאון עם תואר שני בטכניון שלא מוצא עבודה, ומכיר אדם אחר שסיים מהנדס בבראודה ויושב על אחלה ג'וב לכל החיים.

אמיר.

פורסם

אני בתור סטודנט למכונות בב"ש יכול לאמת את התאוריה של אייל עם כי בכל מקום עבודה יש העדפה לבחירת מעומד ממוסד שממנו דווקא יצא המראיין.

לדעתי האוניברסיטאות פשוט ברמה אחת מעל בגלל המחקר. (אני ממש לא בטוח לגבי רמת ההוראה).

לגבי פסיכומטיר דווקא הפוך. אני התקבלתי לפי סכם הנדסה למכונות עם פסיכו של 570 – ממש לא בשמיים אבל עם מתמטיקה 5 וציון 98 (כנ"ל פיזיקה). בזמנו היה משקל ממש כבד למתמטיקה ופיזיקה לעומת פסיכו.

לגבי מכטרוניקה. אצלינו יש מסלול התמחות כזה בב"ש (אני אישית דווקא בחרתי מסלול תיכון – נראה לי יותר מעניין). במסלול זה לומדים המון בקרה, מערכות לינאריות, דינמיקה של רובוטים וכו'. לדעתי האישית כדאי להשקיע ולנסות להתקבל לאוניברסיטה.

ידוע לי שדווקא הראש מחלקה באריאל הוא פרופ' מב"ש.

עם יש עוד שאלות אתה מוזמן.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

ליגה לאומית - בר אילן

מכללות - פשוט לא ליגה.

פשוט - על משרה עליה מתחרים בוגרי אוניברסיטה, לבוגר מכללה סיכוי אפסי. לא שבוגרי מכללה

הדובר משמש כמנהל מחלקה בחברת הייטק, ובמסגרת עבודתו ראיין וגייס מספר סטודנטים ומהנדסים.

בר אילן בכלל לא קיימת על המפה מבחינת הנדסות.

הם הוציאו מחזור בוגרים אחד בהנדסת חשמל בכלל?

ולשואל בקשר למכללות.

אם מכללה אז חולון. כל השאר עושות צחוק מהעבודה. (גם חולון שכונתית בדרכה המיוחדת).

מתוך כל החבר'ה שלי ניתן לומר שיש לי נציג בכל אחד ממוסדות הלימוד שציינתי,

ויש לי השוואה מול העיניים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
בר אילן בכלל לא קיימת על המפה מבחינת הנדסות.

הם הוציאו מחזור בוגרים אחד בהנדסת חשמל בכלל?

עדיין לא, ככל הידוע לי. אבל, כידוע, רוב המהנדסים נכנסים למעגל העבודה כבר בשנה 3-4

(ולפעמים קודם). הסטודנטים של ב"א כבר בשוק העבודה.

אני בתור סטודנט למכונות בב"ש יכול לאמת את התאוריה של אייל עם כי בכל מקום עבודה יש העדפה לבחירת מעומד ממוסד שממנו דווקא יצא המראיין.

אני בתור מראיין ומגייס, יכול לפסול את התיאוריה. אני למדתי בת"א, והתפלגות המהנדסים שגייסתי

איננה מוטה לכיוון ת"א. כשאתה מחפש עובדים, הדבר האחרון שמעניין אותך זה ה"נאמנות" למוסד

בו למדת. אולי נח לך לחשוב כי לא התקבלת מסיבה זו? קח בחשבון שאם לא היו רוצים לקבל אותך

משום שאתה לומד בב"ש - לא יזמינו אותך לראיון. אף אחד לא אוהב לבזבז זמן על ראיונות סרק.

פורסם

וסתם שאלה , איך אפקה עומדת בין המוסדות?

ליביו (שהיה כבר בת"א במכנית , התקבל לבאר שבע ובכלל הולך ללמוד מדעי מחשב בהרצליה :) )

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ליגה לאומית - בר אילן

מכללות - פשוט לא ליגה.

לא הייתי ממהר להגיד כי בר אילן היא ליגה לאומית בלבד.

כעת מסתובב המחזור הראשון השוק והבנתי שיש הרבה עבודה עבור בוגרי בר אילן.

שנית אני לומד בבר אילן (מסיים שנה ב' הנדסת חשמל) והרמה של הקורסים בהנדסה מאוד גבוהה ואת זה רואים לפי הפקטורים שנותנים, ולפי התנהגות המרצים של הנדסה, וכמובן שהחומר הלימודים לא טריויאלי.

ואני מסכים מאוד שמכללה היא ממש לא ליגה, בוגר של מיכללה הוא הרבה פחות עצמאי (מכל הבחינות כמעט) לעומת בוגר של אוניברסיטה. באוניברסיטה יורקים לך בפרצוף ואתה צריך לשרוד איכשהו.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

ואתה יודע מה ספי ?

זה עצוב - אבל זו בדיוק הבעיה של האוניברסיטאות.

כשאני משווה את זה ללימודים בחול (ויש לי כמה חברים שלומדים) זה ממש לא ככה.

רק בארץ זה משול לעינויים באורך 3-4 שנים.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
שנית אני לומד בבר אילן (מסיים שנה ב' הנדסת חשמל) והרמה של הקורסים בהנדסה מאוד גבוהה ואת זה רואים לפי הפקטורים שנותנים, ולפי התנהגות המרצים של הנדסה, וכמובן שהחומר הלימודים לא טריויאלי.

בוא נסכם את העניין ככה. אתה, כסטודנט, לא יכול להשוות. אתה לומד בבר אילן - ולא באמת יודע האם

רמת הבוגרים (או רמת הלימודים) של מקומות אחרים היא שונה.

פורסם

מספיק להתבונן על מבחנים של מוסדות אחרים. ישנם קורסים שלמשל בטכניון או בת"א המבחנים שם יחסית למבחנים שלנו הם פשוט בדיחה, וישנם מבחנים שאצלנו קלים ובטכניון ובת"א הם קשים. כמו כן אני עוקב אחד לאחד עם אנשים אחרים מהמכון הטכנולוגי ואוניברסיטת תל אביב, והקורסים שנלמדים אצלנו פחות או יותר באותה הרמה והחומר הוא אותו החומר.

המכון הוא שכונה אחת גדולה, אין שעורים, אין עבודות בקיצור שכונה בהתגלמותה.

ROOONEEYY

פורסם

ספי, לא נעים לי, אבל הרמה בבר אילן דיי נמוכה. משהו בסדר גודל של מכללה ממוצעת.

כבר יצא לי להשוות חומרים/ מבחנים / לעזור לאנשים משם.

YUVK. לא אמרתי שת"א הכי טובה, אני בכלל לא בטוח בכך.

אבל על דבר אחד לא תתווכח, ישנה עדיפות ברור לבוגרי אוני' ת"א ,בן גוריון והטכניון על פני כל השאר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל לפי מה שאני שמתי לב, בכל השנה הרמה רק הולכת ועולה בבר אילן, אתה צריך לזכור שהנדסה זו מחלקה חדשה מאוד בבר אילן, אבל הסגל הוא מאוד רציני שהגיע בין היתר מאוניברסיטת ת"א, ירושלים, והטכניון.

לפי דיבורים עם חברים שלומדים בת"א ובטכניון, אני יוכל לומר שרמת הלימוד די זהה. אבל למשל בטכניון המצב הוא שכל הסמסטר אתה לומד, ומגיע למבחן ופשוט מקבל חושך בעיניים ! ואז מתפלאים למה יש פקטור של 50% !!

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

• תוכן חדש...