Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
התשובה בגוף הטקסט.

מכשילים אותך, מועדי ב' , קורסים חוזרים, מועדי ב' , עוד קורסים חוזרים.

אין הבדל מב"ש, רק שאצלנו אין גוף סטודנטיאלי חזק שיכול לתת בראש לפקולטה.

זה פשוט לא מובן לי. אם מדובר במישהו חכם שיודע טוב מחשבים ואנגלית אז אני לא מבין למה צריך להיות סיבה להכשל בקורסים במועדי ב'?

אני מבין שיש קורסים קשים וכך גם אצלנו אבל כל מי שעם ראש טוב על הכתפים (ומדיבוריך בפורום רואים שיש לך ראש טוב) לא חוזר על קורסים. אני היתי צריך לחזור על קורס אחד בתואר, וגם זה בגלל שעשיתי טירונות במועד ב' אז נדפקתי.

כאן אתה נשלח לשנתיים חופש אם אתה נכשל באותו קורס פעמיים....

כאן אתה נשלח הביתה ;) מי שנכשל פעמים לא רשאי לקבל תואר באותו מסלול.

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

ידידי היקר.

אני אגיד זאת שוב : הסבל שאתה עובר במהלך תואר הנדסה באוני' לא דומה לשומדבר.

ולא משנה מה תגיד על המכון הזה שלמדת בו.

אם לא תהיה שם ,אתה פשוט לא תאמין שמנסים להכשיל אותך בכוונה.

המבחנים לא כוללים חומר שלמדת, אורך המבחן לא פרופורציוני לפרק הזמן המוקצב, והבדיקה מאוד מחמירה.

מי שבעוונותיו הגיע למועד ב' , הסיכוי שלו לעבור הוא אפסי, כי הם יוצאים מנקודת הנחה שמי שלא עשה /נכשל במועד א' הוא סטודנט חלש שראוי להפיל/לסנן/לזרוק אותו ולכן ראוי שיכשל. מועדי ב' קשים משמעותית.

זה נובע בין היתר מכך שהאוניברסיטאות מהדרג הראשון מתחרות ביניהן על יוקרה.

יוקרה = כמה שיותר נכשלים, ממוצע כמה שיותר נמוך וכמה שיותר נושרים.

גישה עקומה לחיים, אבל ככה זה עובד לצערי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לכל בוגרי המכונים/מכללות למיניהם, הנה מעט מהגיגי עמיתיי הטכניונים ,

שאולי יסייעו לכם להבין כמה קשה וכמה מקשים , גם בתקופות כאלה,

במיוחד כמה אנשים כבר איבדו את האמונה במוסדות האלה.

מתוך - בממ"ד - מחאת סטודנטים בטכניון:

הקלות מרחיקות לכת בפקולטה למתמטיקה:

סטודנט שישרת יותר מ-30 יום במילואים במסגרת צו 8,

משפחתו גרה באזור קו העימות,

ביתו ספג פגיעה ישרה,

ויש חשש לחייו בעקבות פציעה,

רשאי שלא להגיש בשיעורי הבית שלו את התרגילים שלידם שתי כוכביות.

כמו כן יהיה פטור בבחינה, מלרשום את שמו על כל דף בנפרד.

אס"ט מרחיבה את משאל הסיווגים שלה השבוע, והמשאל החדש יקיף גם את סגל ההוראה בקמפוס.

בין השאר נכתב שם כך:

"איש סגל יקר, בעקבות המצב, נבקש אותך לסמן מבין האפשרויות הבאות את האפשרות מתאימה ביותר למצבך:

א. איש סגל הסובל מתחילת הלחימה מאטימות, וחוסר יכולת לוותר על מבחן מפגר

ב. איש סגל שחש ברע בעקבות מתן 2% מגן לסטודנטים, (וגם זה יותר מדי לדעתו)

ג. איש סגל שאושפז בעקבות שמיעת המושג "פטור"

ד. איש סגל הנמצא בחו"ל, ועל הזין שלו כל הסטודנטים

התנגדות עזה בסנאט למתן מבחני בית לסטודנטים בצפון הארץ:

"אנחנו יודעים שהם לא באמת יעשו את זה בבית. הם הרי נמצאים במקלט. במקלט, כידוע יש הרבה אנשים, ומכאן, שאין ספק שהמבחנים יהפכו מהר מאוד לעבודה קבוצתית. ולזה, לא נסכים לתת יד"

פירסום ראשוני:

הצעה ראשונית של הטכניון בשיתוף אס"ט:

הבחינות יתקיימו בת"א, עירעורים ניתן יהיה להגיש ליד הקניון בערד.

שעות תירגול לפני המבחנים יערכו באוניברסיטת בן גוריון שבנגב, ושעות קבלה של מרצים בנתב"ג.

אגב, טפסים חתומים, ושאר אישורים שניתנים בימים רגילים בחלונות באולמן, ניתן להשיג כעת במשרד קמפוס בצור, ובעמדות הממוחשבות בביירות.

מקורות יודעי דבר:

מסתמנת הפסקת אש בטכניון: במהלך הבחינות יורשו הסטודנטים לצאת לעשן.

השבוע נערך סיור מודרך בטכניון לכל צוותי החדשות המובילים בארץ. בין השאר ביקרו הנ"ל במעונות, וסירבו להאמין כי כך נראה המקום – עוד לפני שפגעו בו קטיושות.

בעקבות המלצת המועצה להשכלה גבוהה למתן הקלות לסטודנטים, באס"ט מבטיחים כי ביום הסטודנט הבא, התורים בכניסה יהיו קטנים יותר. והרי בשביל מה יש אגודה ?

בעקבות המצב החליט מדור עתודה הדואג לרווחת העתודאים, לבטל את מסיבת בר המצווה המשותפת שהייתה צריכה להעירך על רחבת הדשא הראשית.עם הסטודנטים הסליחה.

חשיפה בלעדית: במסגרת ההקלות לסטודנטים, הטכניון מפרסם מספר שאלות מתוך המבחנים הקרבים:

מד"ר: מצא פיתרון למשוואה "אם תירו עוד פעם אחת על ביירות אני אפגיז את ת"א". כמו כן מצא משפחה שתסכים לארח אותך במסגרת "פיתרון פרטי".

פיזיקה 1/מ' : סטודנט נוסע מנהריה לטכניון במטרה להגיע לספרייה להשאיל ספר לימוד לקראת המבחנים. הסטודנט נע במהירות התחלתית של 50 מ'/שנ', ולאורך מסלול ישר. לאחר 20 דק' הסטודנט מאיץ בקצב של 2 מ'/שנ'. מתי יבין הסטודנט כי חבל לו על הזמן, ועדיף שיראה את הקורס בוידאו ?

מסגל קורס חדו"א 2/מ נמסר כי הציון הסופי בקורס יחושב במסגרת ההקלות באופן הבא:

0.00000001 % בונוס חד פעמי לכלל הסטודנטים

כמו כן,בוחן האמצע של הקורס יחשב כחמישית מערכו של המגן שהיה תקף, אילולא היה מגן, וזאת ללא סייג מהיותו גורם מגן-תקף-מגן לפי תקנה 2.3.2 וסעיף 1519 בהחלטת האו"ם.

ועכשיו תגידו שאנחנו לא מקלים !

בעקבות נסיונות הפגזה חוזרים ונשנים של צה"ל, ימצא שם חדש למעונות "עזה".

בין הישגי אס"ט במאבק למתן הקלות לסטודנטים: שמו של שרת הדואר הטכניוני t2 ישונה החל מהסמסטר הבא לt בלבד, וזאת מאחר וסטודנטים רבים התלוננו, כי כתובת האי-מייל שלהם ארוכה מדי. איתך לאורך כל התואר.

סכנה אקדמית חמורה: זה מתחיל בפטור למבחנים – ונגמר במרצה שאומר בוקר טוב, ואכפתי כלפי סטודנטים. זהו ללא ספק, סופה של האקדמיה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

טוב ,בתור אחד שלמד הנדסת מכונות בטכניון ,אני מחזק את דבריו של אייל .

מנסים להכשיל אותך במועד ב' ,אבל כמובן זה תלוי בכל מרצה .

יש לי כמה חברים שלומדים במכללת בראודה והרמה שם די גבוהה .

יש גם מס' מרצים מטכניון שמלמדים בבראודה .

ויש גם מכללות "שמחלקות ציונים " - הרמה שם נמוכה .

עדיין ההעדפה אצל מעסיקים תיהיה לקחת איש אוניברסיטה או טכניון ,

כמובן אם סיימת מכללה אם ממוצע 85-100 כל מקום יקבל אותך .

אם סיימת אם ממוצע נמוך תיהיה לך בעייה להשתלב ,

אבל אם המזל שיחק לך ,או יש לך קשרים טובים אז לא משנה איפה תלמד.

מקומות כמו אינטל ,מייקרוסופט וחברות אליטה בארץ בדרך כלל מעסיקות סטודנטים מאונ' ,הביקוש להתקבל לעבודה שם מאוד גבוהה .

לדוגמה :מיקרוסופט בשנה שעברה, רצתה תלמידי טכניון אם ממוצע מעל 80 .:-) ממוצע שמעטים מגיעים אליו בטכניון .

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום, מצטער על הקפצת תר'ד ישן, אבל השאלה שלי בדיוק באותו נושא.

מאז הויכוח הנ"ל עבר כשנתיים +,

האם לדעתכם רמת המכללות כגון אפקה, אריאל ובמיוחד סמי שמעון עלתה? ירדה? ההבדל בין בוגרי אונ' למכללה תמיד יהיה, אבל , האם הפער קטן? גדל? האם באמת יש עדיין הבדל ענק במיון כח אדם לפי מוסד לימודיו ?

ועוד שאלה לקצת מעמיקים בנושא המכונות ומכטרוניקה:

האם יש משרות ובכלל עבודה בהנדסת מכונות (מכטרוניקה) עם קשר ל " בדיקות לא הורסות" NDT/NDI "אל הרס"?

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%9C_%D7%94%D7%A8%D7%A1

תודה.

פורסם
שלום, מצטער על הקפצת תר'ד ישן, אבל השאלה שלי בדיוק באותו נושא.

מאז הויכוח הנ"ל עבר כשנתיים +,

האם לדעתכם רמת המכללות כגון אפקה, אריאל ובמיוחד סמי שמעון עלתה? ירדה? ההבדל בין בוגרי אונ' למכללה תמיד יהיה, אבל , האם הפער קטן? גדל? האם באמת יש עדיין הבדל ענק במיון כח אדם לפי מוסד לימודיו ?

ועוד שאלה לקצת מעמיקים בנושא המכונות ומכטרוניקה:

האם יש משרות ובכלל עבודה בהנדסת מכונות (מכטרוניקה) עם קשר ל " בדיקות לא הורסות" NDT/NDI "אל הרס"?

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%9C_%D7%94%D7%A8%D7%A1

תודה.

במקרה עבדתי כסטודנט בNDI/NDT

תחום משעמם מאוד - הצלחתי להחזיק בו רק חצי שנה!

אין שום קשר למכטרוניקה.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
במקרה עבדתי כסטודנט בNDI/NDT

תחום משעמם מאוד - הצלחתי להחזיק בו רק חצי שנה!

אין שום קשר למכטרוניקה.

אצל מי עבדת בבדיקות לא הורסות ? גבי שואף עם הסניף שלו בבאר-שבע ?

ביצעת בדיקות צבעים חודרים או/גם אולטראסוניק ואולי כמה צילומים (רדיוגרפיה) ?

איזה כייף לי :)

פורסם

יש לי נסיון רב בכל השיטות, ולדעתי זה תחום ממש לא משעמם, השאלה שלי שאם יש פיתוח של שיטות/בדיקות?, והאם לדוגמה מוסמכי רמה 3 בNDT יכולים לשלב תואר בהנדסת מכונות עם NDT?

פורסם

מרק, עבדתי אצלנו בתע"א במעבדה.

יצא לשרטט דגמי כיול עם פגמים מלאכותיים ב COMPOSITE.

אני יודע שגבי שואף זה הקבלן חוץ שלנו, פרט לזה אני לא יודע עליו כלום.

במקום בו עבדתי אכן עוסקים בפיתוח שיטות חדישות של |NDT.

כיום אני עובד כמתכנן צמוד איתם (יש לנו ניסויים משותפים), בעיקר בודקים דגמים אחרי ניסוי באמצעים שונים (הקשה, אולטרסון וכו').

לשלב NDT עם מכונות? אם כבר אז הנדסת חומרים, לא?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

עבדתי אצל גבי שואף לפני 18 שנים במעבדה במשמר השבעה ! היום אני מתאר לעצמי שהבן שלו יוסי שואף מנהל את המעבדה.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש לי כמה חילוקי דעות לגבי מכללות ואוניברסיטאות וכו' וכו' בהנדסת מכונות בעיקר.

בעיניי, יש מקומות גרועים יותר וגורעים פחות. אני חולק על חלק גדול מהנמצאים כאן - אונ' ת"א היא בהחלט לא המקום ללמוד בו הנדסת מכונות.

ב"ש והטכניון אכן מעולות, והן מקום מצויין.

המכללות, חלקן טובות וחלקן רעות. אני לא יכול לומר, על מכון לב לדוגמה - שזו מכללה יוצאת דופן ברמתה. ההתמקדות שלה באלקטרואופטיקה לתואר ראשון, שאין כזה בשום מקום אחר - היא זו שמביאה משם הרבה בוגרים לצבא. לא בגלל רמה יוצאת דופן.

צריך לזכור שבמכללות הפרופסורים מקבלים כסף כדי להרצות. באוניברסיטה הם מרצים כחלק מתנאי המחקר שלהם.

אוניברסיטאות נחשבות טובות יותר בענייני מחקר: הן מקבלות תקציבי עתק מהמדינה (במיוחד הטכניון) לבניית מעבדות משוכללות הרבה יותר. זה היתרון הגדול של אוניברסיטאות על פני מכללות.

גם ייתכן שהאוניברסיטאות נחשבות טובות יותר בגלל הרמה ה"קשה" שזה לא אומר שהיא טובה, באוניברסיטאות. שם צריך ללמוד בעיקר לבד, לפרופסורים אין כח בשבילך, והמתרגלים מקבלים שכר זעום ובודקים רק חלקים מהבחנים. (ציטוט ממתרגלים מהאונ' העברית).

צריך לזכור שרוב האוניברסיטאות, אולי למעט הטכניון, יקבלו אותך לתואר שני לא משנה מאיפה הגעת, כל עוד יש לך ציון של 85 ומעלה - מה שהרבה יותר קל להוציא במכללה, לאו דווקא כי הרמה פחותה, אלא כי שם מקבלים יחס ותשומי ומלטפים לך את הטוסיק.

מעבר לכל זה אני מכיר כמה וכמה מנהלי פיתוח ומנהלי חברות שיבחרו את המהנדסים שלהם על סמך ראייה מרחבית ויכולת הנדסית - בלי קשר למוסד ממנו יצאת.

בנוסף יש את שיקול העבודה תוך כדי - מכללה מאפשרת גמישות רבה יותר ויש מי שזה חשוב לו.

דבר אחרון: לא משנה אם אתה מצטיין הדיקאן - אתה לא יוצא מהאוניבריסטה מהנדס, בטח לא מתכנן - זה בא רק עם הנסיון.

בהתאם לרוח הדברים של כותבים אחרים:

הדובר הוא מנהל חברה לפיתוח מכאני, היה מנהל פיתוח בכמה חברות בעברו ומעסיק של מהנדסי מכונות - לא למד הנדסה מימיו ושוקל אולי ללמוד באפקה השנה.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

• תוכן חדש...