Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבל על דבר אחד לא תתווכח, ישנה עדיפות ברור לבוגרי אוני' ת"א ,בן גוריון והטכניון על פני כל השאר.

אני לא אתווכח, כי זה מה שכתבתי

ליגת על - טכניון, ת"א וב"ש (ואין העדפה משמעותית ביניהם - ממש לא!)

ליגה לאומית - בר אילן

מכללות - פשוט לא ליגה.

:turn-l:
  • תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עדיין לא, ככל הידוע לי. אבל, כידוע, רוב המהנדסים נכנסים למעגל העבודה כבר בשנה 3-4

(ולפעמים קודם). הסטודנטים של ב"א כבר בשוק העבודה.

אני בתור מראיין ומגייס, יכול לפסול את התיאוריה. אני למדתי בת"א, והתפלגות המהנדסים שגייסתי

איננה מוטה לכיוון ת"א. כשאתה מחפש עובדים, הדבר האחרון שמעניין אותך זה ה"נאמנות" למוסד

בו למדת. אולי נח לך לחשוב כי לא התקבלת מסיבה זו? קח בחשבון שאם לא היו רוצים לקבל אותך

משום שאתה לומד בב"ש - לא יזמינו אותך לראיון. אף אחד לא אוהב לבזבז זמן על ראיונות סרק.

אתה שם לי אותך בתור דוגמא - וזה לגיטימי, אבל יצא לי לעשות מילואים לא פעם ולא פעמיים עם כמה מנהלים מאורבוטק ואפלייד ותוך כדי המשמרת בסופ"שית יצא שיחה (אותי בתור סטודנט זה עניין) והם אמרו שכך הם ממיינים קו"ח (לא מעדיפים בוגרים ספציפית - אבל זה המיון). בכל מקרה לאחר ראיון בתע"א אני יכול להגיד בוודאות שמעדיפים סטודנטים שעושים משהו תוך כדי התואר חוץ מלהוציא ציונים (בעלי נסיון במשהו שעשו באוניברסיטה).

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
בכל מקרה לאחר ראיון בתע"א אני יכול להגיד בוודאות שמעדיפים סטודנטים שעושים משהו תוך כדי התואר חוץ מלהוציא ציונים (בעלי נסיון במשהו שעשו באוניברסיטה).
לא הבנתי את המשפט המודגש.

אם סטודנט חסר עבודה בא לראיון, הוא יהיה בעדיפות נמוכה מכיוון שהוא לא עובד? הרי זו הסיבה שהגיע לראיון.

אשמח אם תסביר את עצמך (שאדע להתכונן - אני מסיים שנה ראשונה בהנדסת מכונות באוני' ת"א ואולי אני עושה משהו לא נכון בהתנהלות שלי).

פורסם

אם סטודנט חסר עבודה בא לראיון, הוא יהיה בעדיפות נמוכה מכיוון שהוא לא עובד? הרי זו הסיבה שהגיע לראיון.

אשמח אם תסביר את עצמך (שאדע להתכונן - אני מסיים שנה ראשונה בהנדסת מכונות באוני' ת"א ואולי אני עושה משהו לא נכון בהתנהלות שלי).

סתם דוגמא אישית:

חברים שלי בעלי ממוצע של 85 -90 ולומדים רוב היום.

אני בעל ממוצע 80 בערך אבל מקדיש המון מזמני האישי למכונית מרוץ (עקב כך אני יכול לרשום זאת בקו"ח).

כולנו הגשנו קו"ח ביריד התעסוקה האחרון שהיה. התקשרו אלי כבר משני מפעלים בתע"א, חבריי עדיין מחכים לטלפון.

סתם דוגמא אישית שבעקבותה הסקתי מסקנות, ורשמתי אותם כאן.

אגב אתה מרוצה?

פורסם

הוא יהיה בעדיפות נמוכה כי הוא חסר נסיון !

אייל, שעבד ב3 חברות הייטק שונות במהלך התואר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

איל, זה שעבדת מעיד על רצינותך ועל העובדה שצברת ניסיון מעשי. למרות זאת הרמה של המבחנים באונ' מול מכללות זה ממש לא מדד להשוואה. אם מדברים על הנדסת אלקטרוניקה אז מן הסתם המדד הוא עד כמה אתה באמת מהנדס? מה אתה יודע לעשות והאם אתה יכול לפתח/להריץ פרויקטים/להבין מה אתה עושה.

אגב, למיטב ידיעתי ראש מחלקת בר-אילן נגנב כשפתחו את הפקולטה ממכון לב.

אני עכשיו סימתי תואר במכון לב (אלק') אבל אני עתודאי אז אין לי את הדאגות שאתם אומרים של למצוא עבודה.

מה שכן אני יכול להגיד זה שחברים שלי מצאו עבודה בקלות (כמובן אלה בעלי ציונים טובים וראש טוב) וגם פרויקטים חיצוניים שנעשו עזרו להרבה אנשים להתברג מוקדם לתוך מקומות עבודה טובים (NDS אינטל וכו').

לגבי לעבוד תוך כדי - אני עבדתי אבל לא בתחום (מתרגל/מעבדות/בודק תרגילים וכדומה). מהסיבה הפשוטה שבמכון לב יש גם לימודי קודש כלומר לימודים מתשע בבוקר עד שבע וחצי בערב כל יום.

הטענה שמכללות הם לא בליגה נראית לי לא כל כך מבוססת מהסיבה הפשוטה שהניסיון והידע של הבנאדם זה מה שקובע, ומבחינת ניסיון מעשי מקבלים מעל לממוצע של האונ' במכון לב (לא יודע לגבי שאר המכללות).

צביקה

נ.ב. במכון ניתן תואר BSC, מכללה עם תואר BTECH אכן תהיה בעמדה נחותה יותר.

עריכה:

אינני יודע אם ראש המחלקה אבל מישהו שהוא פרופ' חבר שם הוא אכן ראש מח' אלק' לשעבר במכון.

עריכה2: ראש המחלקה הנוכחי במכון גם מרצה שם.

...Carpe Diem

פורסם

אני מהנדס מכונות בוגר הטכניון עם התמחות במכטרוניקה (בנוסף לבקרה וייצור).

מכטרוניקה זה למעשה תכן מוצרים אלקטרומכניים בד"כ בתוספת בקר ממוחשב. פרוייקט הגמר שלי במגמה היה משטח שיודע להטות את עצמו בהתאם לכוחות הצידיים הפועלים כדי שאם תניח עליו גולה היא לא תיפול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אייל לפי מה שאני שמתי לב, בכל השנה הרמה רק הולכת ועולה בבר אילן, אתה צריך לזכור שהנדסה זו מחלקה חדשה מאוד בבר אילן, אבל הסגל הוא מאוד רציני שהגיע בין היתר מאוניברסיטת ת"א, ירושלים, והטכניון.

לפי דיבורים עם חברים שלומדים בת"א ובטכניון, אני יוכל לומר שרמת הלימוד די זהה. אבל למשל בטכניון המצב הוא שכל הסמסטר אתה לומד, ומגיע למבחן ופשוט מקבל חושך בעיניים ! ואז מתפלאים למה יש פקטור של 50% !!

כל מילה בסלע, למעט שלושת המילים האחרונות - לפעמים הפקטור מזערי., ולפעמים אין בכלל. (הכותב קיבל 38 בחדוו"א 1)

:)

אבל מצד שני - אחי, לדוגמא, קיבל במבחן בפיסיקה 1 40 ומשהו - ועבר את הקורס על 80! (שיעורי בית ופקטור).

אבל זו לא דוגמא.

אביעד

אגב, אני מתלבט אם ללמוד אחרי הצבא הנדסת תוכנה בבן גוריון או בטכניון (התחלתי שנה בטכניון ועזבתי).

רוב החברות דורשות ממוצע 85 - האם יותר קל להשיג אותו בת"א? האם הייתם מסיקים מכך שכדאי ללמוד בת"א?

מה שכן, המעוונת בטכניון זולים מאוד.

פורסם

מעונות בטכניון זה מעונות "עזה" :lol:

תוכנה בב"ש זה סבבה, שותף שלי לומד - יושב על ממוצע 90, אבל לומד.

פורסם
מעונות בטכניון זה מעונות "עזה" :lol:

תוכנה בב"ש זה סבבה, שותף שלי לומד - יושב על ממוצע 90, אבל לומד.

ממש לא עזה. (עזה זה לצעירים). מסמסטר שני יש הרבה יותר טובים. לדוג' קנדה - דירת חמישה חדרים כל שותף חדר - 500 שקל לאיש.

אגב ללומדים בטכניון - צפוייה דיאטה רצינית, עקב העליות. במיוחד אלו שגרים בקנדה ולומדים מכונות. (יצטרכו ללכת כ-600-700 מטר של עלייה תלוייה ביותר). אני לא רואה את עצמי שם בלי איזו ג'אסטי מתפרקת. :)

לאייל - תכיר את מכון לב. אמנם מכללה, אבל אחת הטובות. חבר'ה טובים.

פורסם

מקווה שהם לא מכשילים על זיהום אוויר.

איפה הם ממוקמים בכלל? הפתעתם אותי עם המכון הזה.... :-D

לא אמרתי שהם לא חבר'ה טובים, אבל אני בטוח שהם ממוקמים בליגה ג' מבחינת קבלה למקומות עבודה ללא קומבינה כלשהי, כלומר להתקבל בתהליך סינון רגיל וממושך.

בקשר לחושך בעיניים. זה גם קורה לרוב באוניב' ת"א , רק שבשנה האחרונה בוטלו הפקטורים / הארכות הזמן, או כל דבר שיכול לסיים לך לעבור בכבוד, וזאת למרות שהשקעת את הנשמה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
סתם דוגמא אישית:

סתם דוגמא אישית שבעקבותה הסקתי מסקנות, ורשמתי אותם כאן.

אגב אתה מרוצה?

לא היו לי יותר מידי ציפיות ביחס לרמת המרצים וההוראה, כך שאיני יכול לומר שאני מאוכזב. למרות זאת, בהשוואה לשאר ההנדסות, עושה רושם כי אנחנו מקבלים מרצים ומתרגלים לא מן השורה הראשונה ובאופן מפתיע, מקבלים פחות הקלות מאשר אחרים (כמו למשל רמיזה על שאלות שיהיו במבחן, פקטורים וכו').

לגבי רמת העניין בחומר הנלמד - אני מסיים שנה ראשונה וכידוע לך, הרוב זה מבואות במתימטיקה ופיזיקה כללית שלא מעניינים אותי במיוחד. הקורסים הייעודיים שלנו (שרטוט ומדע חומרים) עשו רושם מעניין, כך שמהם אני מרוצה (אם כי, במקרה הזה, אני לא כ"כ מרוצה מצורת הלימוד).

ובנוגע לנסיון המקצועי כאשר ניגשים לחפש עבודה - כנראה שאני בכ"ז בדרך הנכונה, עם 3 שנות שירות כמכונאי רכב בצבא וכן תקופה קצרה במפעל לייצור מרכבים של משאיות. ובכל מקרה, הנחתי כי כדאי להתחיל להכנס לתחום עוד בתור סטודנט, כי יצאתי מנקודת הנחה כי נסיון יותר חשוב מציונים (אשר כמובן שרצוי שיהיו סבירים, אך לא חובה מצויינים).

* לזה ששאל לגבי הנדסת תוכנה בב"ג - אין הנדסת תוכנה בב"ג, אלא "תוכנית להנדסת תוכנה" וכדאי שתברר היטב מה כולל התואר הזה, מכיוון שאני קיבלתי רושם שמשהו שם מעט מסריח:

הם קיבלו אותי לשם כאשר הסכם שלי כלל לא התאים (עשיתי מכינה וכאשר נרשמתי לב"ג עוד לא התקבלו הציונים). לאחר שלא שילמתי, הם שלחו לי עוד מכתב, שבו הם מודיעים שזו הזדמנות אחרונה ושכדאי שארשם כי יש להם ביקוש רב מאוד (לעומת זאת, כאשר לא שילמתי לאחר שהתקבלתי להנדסת מכונות לא קיבלתי שום מכתב התראה).

כמו כן, שיטת הלימוד הינה כלדקלמן (נכון ללפני שנה): שנתיים ראשונות יחד עם מדעי המחשב ושנתיים אחרונות יחד עם מערכות מידע.

ז"א כי אין רקע פיזיקלי בכלל ולכן כאמור זו נקראת "תוכנית להנדסת תוכנה" ולא הנדסת תוכנה.

בכל מקרה, האמור לעיל נכון לפי בדיקה שלי לשנה"ל הקודמת ולכן כדאי לברר האם העניין עדיין תקף.

פורסם

כמהנדס מכונות שראיין מועמדים והיה מועמד בעצמו, כפי שכבר נאמר הטכניון, אונ. בן גוריון ואונ. ת"א הן הטובות יותר ובפער משאר המקומות.

נסיון מעשי שווה המון למי שרק סיים ללמוד, אבל מתיישן מהר...

מקווה שתרמתי.

• תוכן חדש...