Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי רכש לא מזמן פיאט אונו,

ברכב מותקן מזגן ישראלי של חברת 'רסקור'

המזגן הזה פשוט סוף הדרך.. ביום הכי חם שיכוללהיות הוא מקפיא את פנים האוטו לרמה שאפשר לרעוד מקור.

אני רוצה להתקין אצלי [פ'גו 205] גם מזגן כזה.

רציתי לדעת איפה אפשר להתקין, כמה זה אמור לעלות ועל מה זה ישפיע? [חום מנוע גבוה מדי וכו...]

כמו כן, איזה מזגן ישראלי מומלץ שיתן תפוקת קור כמה שיותר גבוהה?

תודה רבה.

פורסם

זה לא שיש לך הרבה ממה לבחור...

אופציה נוספת (וזולה יותר) במקרה שלך היא לקנות את רכיבי מערכת מיזוג האוויר מפירוק (הרבה מה-205 הגיעו עם מזגן אורגינלי מהחברה)

הרכבת מזגן היא סיפור כלל לא פשוט (ולא זול) עלות הרכבת מזגן מקומי ברכב פרטי הינה סביב 5000 ש"ח

(אם מרכיבים מערכת חדשה)

מזגניסט טוב בפ"ת (אם כי אין לי מושג אם הוא מתקין מערכות מיזוג שלמות) "דה בסט קור" רח' גליס 17 פ"ת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בעקרון מזגן יש לי...

המדחס עובד, הגז לא בורח והאוויר הקר יוצא...

אבל [תמיד יש אבל] המערכת של הכפתורים [בורר חום/קור, וונטה ומיקום יציאת האוויר] לא עובדים..

הכפתור שאחראי על הוונטה עובד, אבל רק איך שבא לו והשנתיים האחרים לא.

ושניסיתי לשחק עם הכבל עצמו, האוויר לא שינה את מיקום יציאתו [סתימה במערכת] ?

חוץ מזה, המגזן עצמו לא ממש מקרר [אמרו לי שככה זה ב205] והוא יותר מזכיר לשבת מול וינטילטור...

קשה מאד לנסוע ביום חם עם חלונות סגורים ולקבל קצת אוויר קר...

צריך משהו שממש מקרר..

פורסם

אם כך "דה בסט קור" שעשו עבודה מצויינת על ה-244 אחרי שהמזגן לא עבד שם איזה 10 שנים, יוכלו לעזור לחיות גם את המזגן שלך.

בהצלחה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

השאלה הגדולה היא האם שווה להשקיע על מזגן של 205?

הוא באמת מקרר ברמה טובה או שעדיף להשאיר חלונות פתוחים..?

פורסם

אני שיפצתי לא מזמן את המזגן המקורי של ה205 שלי.

הוחלפו צינורות, רדיאטור פנימי ושסטום התפשטות, מייבש וכמובן וואקום-גז. סיפור לא קטן, והאמת, התוצאה מאכזבת משהו. בלילה המזגן מקפיא, אבל הוא לא עומד בעומס של צהריים חם במיוחד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
השאלה הגדולה היא האם שווה להשקיע על מזגן של 205?

הוא באמת מקרר ברמה טובה או שעדיף להשאיר חלונות פתוחים..?

למיטב זכרוני (עברו כבר הרבה שנים...) המזגן של ה-205 לא רע בכלל, ואין ספק ששווה להשקיע.

ול-Tzvika Pick תחזור למי שעה לך את העבודה שיבדוק את עצמו, המזגן צריך לקרר כהלכה בכל מזג אוויר חם ככל שיהיה.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

צביקה, איזה גז יש אצלך - חדש או ישן ?

האם המזגן מקורי ?

אם כל הרכיבים תקינים לחלוטין ובמצב טוב - יש 3 אפשרויות למקרה שלך:

1. המדחס חלש

2. המעבה לא יעיל

3. גז ישן שעובד על רכיבים של גז "חדש", מניסיון, לא מקרר בשיא היעילות כמו מערכת מלא של גז חדש (שסתום, מייבש ומדחס) שעובדים על גז "חדש" (R134a).

אני לא שולל את העובדה שאולי בכל זאת מי שמילא לך גז במערכת לא שם מספיק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז.. למיטב הבנתי

אחרי שיפוץ מזגן, כשאני אסע ב38 מעלות של איזור השומרון הרכב אמור להקפיא אותי בצורה לא רעה בכלל

ומה לגבי החום מנוע? גם הוא ישאר קפוא או שהאוטו יתחיל להזיע יותר מדי...?

פורסם
צביקה, איזה גז יש אצלך - חדש או ישן ?

האם המזגן מקורי ?

אם כל הרכיבים תקינים לחלוטין ובמצב טוב - יש 3 אפשרויות למקרה שלך:

1. המדחס חלש

2. המעבה לא יעיל

3. גז ישן שעובד על רכיבים של גז "חדש", מניסיון, לא מקרר בשיא היעילות כמו מערכת מלא של גז חדש (שסתום, מייבש ומדחס) שעובדים על גז "חדש" (R134a).

אני לא שולל את העובדה שאולי בכל זאת מי שמילא לך גז במערכת לא שם מספיק.

מזגן מקורי, לא אלכס.

הגז ישן לדעתי, אבל אני לא יודע זאת בוודאות.

בעצם, כשהגעתי למזגניסט כדי לבדוק מהיכן הדליפה, הוא זיהה את מקור הדליפה העיקרי בעזרת גשוש אלקטרוני שקצב הצפצוף שלו עולה ככל שריכוז הגז גבוה יותר, וכדי לאמת את מקור הדליפה בדק את האזור החשוד עם מיכל פרופיין, כאשר צבע הלהבה התחלף במגע עם גז.

כמדומני, זאת תכונה בלעדית לגז הישן. לא?

המעבה (הבקבוקון השחור, זה שיושב בתא המנוע עם חלונית הגז שמעליו, או שאני לא בכיוון?) הוחלף, יחד עם השסטום התפשטות והיחידה הפנימית שדלפו.

המדחס לא הוחלף אבל נמצא תקין.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

"מעבה" זה "רדיאטור" המזגן הקדמי והבקבוק שכתבת הנו ה "קולט מייבש" שתפקידו לייבש לחות מתוך הקרר (גז) של המע' וכן לשמש כמיכל קטן רזרבי של קרר (ולכן "קולט").

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...