Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

B4 2.0R חדשה, יש סיבה למה לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפחות 50 אחוז מהפסאטים הנעות על כבשי אצנו המשובחים הם ליסינג.

הפסאט נראית בפנים כמו בונקר צבאי, הכל שחור, והן כ"כ מכוערות, כבדות, מגושמות ולא אמינות (שלא לדבר על מנוע ה-2 ליטר 8 שסת' העתיק).

ה-B4 היא אתלטית אולימפית ביחס לגרמניה ונראית כמו משב רוח רענן ואביבי לידה. :smile:

איך הגעת, הB4 ובעצם כל שאר הקטגורייה היו מתים לקבל תא נוסעים כמו של הפאסאט.

מנוע 8 שסתומים נעלם לו עם כניסת הדור החדש של הפאסאט.

עכשיו יש מנועים מתקדמים( FSI, TDI16V) שמשודכים לתיבות עוד יותר מתקדמות(DSG וטיפטרוניק 6 הילוכים).

נכון, הB4 אתלטית וספורטיבית יותר, אבל רועי כתב שהנאה מנהיגה לא ממש רלוונטי.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם
איך הגעת, הB4 ובעצם כל שאר הקטגורייה היו מתים לקבל תא נוסעים כמו של הפאסאט.

מנוע 8 שסתומים נעלם לו עם כניסת הדור החדש של הפאסאט.

עכשיו יש מנועים מתקדמים( FSI, TDI16V) שמשודכים לתיבות עוד יותר מתקדמות(DSG וטיפטרוניק 6 הילוכים).

נכון, הB4 אתלטית וספורטיבית יותר, אבל רועי כתב שהנאה מנהיגה לא ממש רלוונטי.

הפסאט החדשה לא נכנסת בתציב ולא קשורה לשרשור הנ"ל בדיוק כמו ש-B4 3.0R ו-SPEC B.

Down shift to drift

פורסם
הB4 מגיעה רק עם 4 כריות אוויר.

קצת עלוב למחיר.

האקורד מגיעה עם 2 כ"א וזה לא גורם לאף אחד לא להמליץ עליה בפורום.

לגבי תוצאות מבחני הריסוק, תוכל לראות עפ"י הקישור שהבאתי, את תוצאות מבחני הריסוק של הB4 בANCAP שהוא למעשה השלוחה האוסטרלית של ארגון הNCAP מדדי הבדיקה זהים (למעט ניקוד בונוס שונה על תזכורת לאי-חגירת הנהג). עפ"י ארגון זה הB4 זוכה ל5 כוכבי בטיחות גם בגרסה המצוידת ב4 כריות אויר (היא נבחנה גם בגירסה עם 6 כ"א). למיטב ידיעתי זו המכונית הראשונה עפ"י ANCAP שגם עם 4 כ"א זוכה לציון של 5 כוכבים.

קישור למבחן:-

http://www.mynrma.com.au/liberty_03_suburu_liberty_nc.asp

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

רועי, העובדה הממליצים על האקורד למרות שהאבזור הבטיחותי שלה לא עומד בסטנדרט של משפחתומטית מלפני 3 שנים לא מנחמת אותי.

אם תקרא טוב את את הדף שקישרת אותי אליו תשים לב שהB4 לא נבחנה במבחן העמוד בגלל שאין לה כריות אויר בצורת וילון. לכן הציון של 5 כוכבים רלוונטי רק בריסוק חזיתי וצד רגיל.

ז"א, שהB4 לא עומדת ברמת בטיחות של מכוניות זולות בהרבה כמו הפיאט גרנדה פונטו, רנו קליאו 3 ועוד.

פורסם

עומר, לגבי התוצאה של מבחן הריסוק אתה צריך להבין שהמכוניות נבחנות במספר רב של פרמטרים בדרך להשגת הניקוד הנחוץ. במקרה של הB4, למרות העדר 2 כריות ויליון, המבנה היה מספק חזק כדי לספק את התוצאה הגבוהה. אם תקרא את הסעיף של מבחן הצד, תראה שהעובדה שהB4 לא נבחנה במבחן העמוד, גרם לה לאבד 2 נקודות בונוס. ניתן לראות עד כמה שילדת הB4 חזקה, כך שלמרות שהיא התחילה את המבחן במינוס 2 נק', בתוצאה הסופית היא הייתה יותר בטוחה ממכוניות מקבילות שנבחנו עם 6 כריות אויר (כדוגמאת האופל ווקטרה או המאזדה 6).

קישור לדף השוואה של הארגון לתוצאות מבחני הריסוק של המכוניות מאותה קטגוריה:-

http://www.mynrma.com.au/medium_2.asp

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

אני לא בטוח שאתה צודק לחלוטין.

עכשיו אתה נכנס לשטח דיי אפור.

אני לא יכול לומר מי תהיה יותר בטוחה בכולל הוקטרה (סתם דוגמא) או הB4.

גם אתה לא וגם לא המבחני ריסוק, למרות שהציון הכולל של הB4 גבוה יותר.

כי עם כל הכבוד למבחני הריסוק (ויש לי המון), בויכוח הספציפי הזה אי אפשר לתת תשובה חד משמעית.

פורסם

רגע, היא לא 3 ליטר?!?! ככה היא מופיעה ב"הגה" האחרון.

בכל מקרה אוטו חמוד ובטח מרגיש STI, מחיר ככה ככה...

אני מאמין שאפשר להביא משו יותר טוב במחיר הזה.

Polo 2012

פורסם

אפשר לשקול פאסאט חדשה ? אם אביך עושה נסיעת מבחן הוא לא

עוזב יותר את האוטו.אחרי התלבטויות קשות רכשתי אחת ואין מילים.

סה"כ מדובר על נסיעת מבחן. במידה ותרצה פרטים נוספים אשמח.

שקלתי גם b4 .

פורסם

תודה על התשובות.

הרף של 200K לא קדוש, אלא יותר עקרוני.

גם אם ה-B4 פחות טובה מהפאסאט בשיקולים של פאר/איכות (ואני מאמין שזה אכן כך), אני לא חושב שההפרש מוצדק.

בטח כאשר ה-B4 ברמה כזאת גבוהה.

הפרש של 60K ביניהן הוא די משמעותי.

כמו שזה נראה, אם הפאסאט היתה עולה 180-200K היא היתה הרכב הבא, מנוע מדהים, איכות ויוקרה, גיר מעולה.

שווה 20K יותר מה-B4. אבל לא יותר מזה.

לגבי המבחני ריסוק, יש לי בעיה איתם.

הם לא יכולים להיות תורה מסיני, הם נותנים כיוון כללי ותו לא.

א. בתאונות יש הבדלים בסוגי כלי הרכבים שמתנגשים.

ב. המהירות שונה.

ג. הזוית משתנה (כמה מעלות לפה או לשם, יכולות לשנות את התוצאה).

בגדול, אני לא חושב שאפשר להגיד שרכב עם 5 כוכבים, יותר בטוח מ-4 כוכבים, א-ב-ס-ו-ל-ו-ט-י-ת.

יש לו יתרון, אבל בעולם האמיתי, אני חושב שיש יותר מדי משתנים נוספים.

*אני כמובן לא מדבר על 2 כוכבים לעומת 5.

בן- BMW סדרה 5 נכנסת לתקציב רק בשנתון נמוך יחסית, כמו כן עלויות האחזקה שלה מטורפות (החל בביטוח וכלה בחלפים).

היה שיקול לבדוק 320D, אבל אחת מאובזרת (יד שניה כמובן).

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

B4, אכן קנייה חכמה, רכב מצוין,מהיר,יפה נדבק לכביש, רכב מפנק, אמין ביותר,אין בעיות מיוחדות, מרווח,נוח,שומר על הערך שלו,יש לו שוק טוב,אני ממליץ.

יש לי חבר טוב שהמלצתי לו , הוא עבר ממאליבו ל 2.0 B4, כל פעם שאנחנו מתראים, הוא מברך אותי.

קנייה נבונה.

תמורה מלאה לכסף, על זה יוכל להעיד כל מי שיש לו.

תעשה קפיצה יום אחד למוסך מרכזי ושאל דעתם של אנשים.

פורסם
תודה על התשובות.

הרף של 200K לא קדוש, אלא יותר עקרוני.

גם אם ה-B4 פחות טובה מהפאסאט בשיקולים של פאר/איכות (ואני מאמין שזה אכן כך), אני לא חושב שההפרש מוצדק.

בטח כאשר ה-B4 ברמה כזאת גבוהה.

הפרש של 60K ביניהן הוא די משמעותי.

כמו שזה נראה, אם הפאסאט היתה עולה 180-200K היא היתה הרכב הבא, מנוע מדהים, איכות ויוקרה, גיר מעולה.

שווה 20K יותר מה-B4. אבל לא יותר מזה.

לגבי המבחני ריסוק, יש לי בעיה איתם.

הם לא יכולים להיות תורה מסיני, הם נותנים כיוון כללי ותו לא.

א. בתאונות יש הבדלים בסוגי כלי הרכבים שמתנגשים.

ב. המהירות שונה.

ג. הזוית משתנה (כמה מעלות לפה או לשם, יכולות לשנות את התוצאה).

בגדול, אני לא חושב שאפשר להגיד שרכב עם 5 כוכבים, יותר בטוח מ-4 כוכבים, א-ב-ס-ו-ל-ו-ט-י-ת.

יש לו יתרון, אבל בעולם האמיתי, אני חושב שיש יותר מדי משתנים נוספים.

*אני כמובן לא מדבר על 2 כוכבים לעומת 5.

בן- BMW סדרה 5 נכנסת לתקציב רק בשנתון נמוך יחסית, כמו כן עלויות האחזקה שלה מטורפות (החל בביטוח וכלה בחלפים).

היה שיקול לבדוק 320D, אבל אחת מאובזרת (יד שניה כמובן).

מה מדהים במנוע של הפסאט?

מנוע FSI מאפן בנפח 2 ליטר ו-16 שסתומים ו-150 כ"ס המתקשים מאד להזיז את הפאסט/טנק ממקומה.

מכריח אותך להשתמש בדלק 98 יקר ללא צורך.

האר את עיני החברים.

Down shift to drift

פורסם

אם לא הייתי ברור, כאשר דיברתי על הפאסאט, דובר על ה-TDI עם DSG.

לא הרגילות. לא מחזיק מה-FSI כזאת יצירה מהוללת, מנוע חביב. זהו.

פורסם

אגב ניתן להוסיף כמה אלפים ולקבל את ה-B4 עם מערכת גז המורכבת ע"י היבואן - לדעתי כך תקבלו את הטוב מכל העולמות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם אני זוכר נכון מחירים, במחיר של פאסאט דיזל אתה כבר עולה ליגה לסובארו אאוטבק 2.5 ויכול להוסיף לה ערכת גז (שמעתי שעם קצת לחץ היבואן יודע לתת על הערכות הנחות משמעותיות. במיוחד בכלי רכב מהסוג הזה). דהיינו באזור ה 230,000 ש"ח.

אתה הגדרת מגבלת תקציב נמוכה יותר.

במידה וכך, אין ספק כי ה B4 היא האופציה העדיפה. מהרבה בחינות היא עדיפה על הפאסאט, גם ללא פער המחירים ביניהם.

אל נא תשכח את האופציה המעניינת של B4 סטיישן + ערכת גז. כל זה עדיין נמצא במסגרת התקציב שלך.

לפי הגדרותיך הB4 עונה יפה על הדרישות.

אם בקטגוריית הדיזלים עסקינן (ואופציית הגז מתבטלת בגלל סיבות כאלו ואחרות), הרי שסקודה היא האופציה המובילה לטעמי. שוב, אם זכרוני אינו בוגד בי, ה רי שבטווח המחירים שהגדרת תוכל לרכוש אוקטביה (מתחת לרף המחיר) או סופרב (מעל לטווח). כל אחת מהן טובה יותר מהמקבילה לה ב VW.

בהצלחה!

פורסם

סופרב זאת פאשלה של VW, כמו האחות המפגרת פייטון.

לא ברור למה יוצרה, קניבליזציה של דגמים מקבילים וכו'...

לא יהיה לה המשך, ככל הנראה.

זאת אולי תחושה שלי, אבל המבצעים האחרונים על הסופרב הם לפי דעתי כי נתקעו איתה בעולם.

אני יודע שזה נשמע פלצני, כאילו אני יודע הכל, אבל זאת התחושה שלי.

שני רכבים (פייטון וסופרב) שלא היו צריכים לצאת, ועד היום לא פוטרו מספיק אנשים ב-VAG שהיו אחראים על הפאשלות האלה.

אוקטביה? מאוד טובה. אני מודה, אבל זה בעצם גולף, ז"א קטנה יותר מהפאסאט.

מדובר על מפשחתיות+.

תודה על ההמלצות, שוב.

• תוכן חדש...