Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

חבר שלי לקח רכב לבדיקה לפני קניה - וביקש את עזרתי בפיענוח התוצאות.

בעיקר מעניין אותי:

1. מה רמת הנזק במנוע, וכמה להשערתכם יעלה לתקן את זה.

2. כיפופים בקורות תחתית. האם זה עונה על הגדרה של "קצה שילדה"? האם יש לזה משמעות פרט להורדה במחיר?

3. האם אתם רואים בעיות אחרות? והאם לדעתכם כדאי לקחת את הרכב תמורת הורדה הולמת במחיר?

תודה מראש :-)

carcheck7em.gif

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

אני לא חושב שאתה באמת רוצה להיכנס לסרט הזה.

הוא ללא ספק עבר תאונה, אבל מאחר ולא ראיתי את הרכב, קשה לי לנחש אם יש לכיפופים בקורות משמעות בטיחותית. רוב האנשים יחשיבו את זה כפגיעת שלדה.

ראש מנוע "בדרך" לפי הבדיקה. נשמע שהמנוע במצב מאד לא מקורי.

נראה ששיחקו עם לוח השעונים, אולי בדרך גם הורידו ספרה או שתיים מהקילומטרז', או הוציאו כמה נורות התראה שהמוכר לא רצה שתראה - לחץ שמן למשל... (מעניין למה)

יש בבדיקה הזאת הרבה סעיפים שהם לא כסת"ח, ולא מופיעים בכל בדיקה.

לא ציינת דגם ושנתון, אבל הוא עבר הרבה (=יותר מדי) בחיים שלו.

תשתף אותנו בדגם הרכב (+שנתון, ק"מ, יד), ובסיפור שלו, ואז אולי נהיה יותר חכמים.

אורי

פורסם

תודה רבה אורי!

כמו שציינתי - הרכב לא עבורי, אלא עבור חבר... לי יש את הבובה שלי :-)

מטעמי צנעת הפרט, והיות והרכב לא נמכר עדיין, רק אציין שמדובר על רכב בן מעל 10 שנים, עם מעל 160 אלף ק"מ.

לאחר שנהגתי ברכב - אני חושב שרוב מה שכתוב בבדיקה הוא לא קריטי, פרט למצב המנוע (גמור? הורגש גם בנסיעה) והפגיעה הנ"ל בשילדה (שנחשבת בעלת משמעות נמוכה?).

המזגן פעל כאשר אני בדקתי אותו, המתלים נראו די בסדר (4 בולמים חדשים), ולא ראיתי בעיה מיוחדת בגיר, קלאץ' בכל מקרה ידרוש החלפה, והלוח שעונים ידרוש תיקון (דבר שעולה כמה מאות שקלים מנסיוני).

אשמח לדעות נוספות.

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

ראשית, לא הייתי קונה מכונית עם מד חום פגום, ונורת לחץ שמן פגומה, חשוד מדי בעיני.

אולי המנוע מתחמם ולחץ השמן נופל, ואתה פשוט לא רואה את זה?

שנית, מנוע גמור ופגיעת שלדה הן סיבות מספיקות לא לקנות רכב.

זה צריך להיות רכב מאד נדיר ומאד מבוקש כדי לקנות אותו במצב הזה.

אין לי מה להוסיף בלי לדעת מה הדגם המדובר... על פניו לא נשמעת לי קנייה טובה.

אורי

פורסם

אורי אל תטעה את ליאור, פגיעה בתחתית תחת הסעיף משמעות נמוכה, היא ממש לא פגיעה בשלדה ואין לה כל השפעה על התנהגות ובטיחות הרכב.

ליותר מחצי טופסי הבדיקה שאני ראיתי היה רשום את הליקוי הזה.

פגיעה בשלדה במכוני הבדיקה יצויין בדרך-כלל תחת סעיף של משמעות גבוהה.

לגילו של הרכב הבדיקה נשמעת סבירה לגמריי.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
אורי אל תטעה את ליאור, פגיעה בתחתית תחת הסעיף משמעות נמוכה, היא ממש לא פגיעה בשלדה ואין לה כל השפעה על התנהגות ובטיחות הרכב.

|

אני כתבתי "קשה לי לנחש אם יש לכיפופים בקורות משמעות בטיחותית. רוב האנשים יחשיבו את זה כפגיעת שלדה." לדעתי זה די מדויק, יש לזה השפעה על הסחירות של הרכב (הלואי שלא היתה, אבל ככה זה עובד במקומותינו).

ול-fireball - את הדף של בדיקת הקומפרסיה יש לך, או שגם הוא מסווג? :wink:

אורי

פורסם

לגבי מד לחץ שמן וזה:

אני לא מסכים, אם מדובר בשעון שמן כמו נגיד שיש ב106 או וולקן, אז בהרבה מכוניות זה כבר לא תקין ואנשים פשוט לא מסדרים זה לא חיוני כנראה...

לגבי מעיכות בתחתית:

ליאור, אם תלך לבדיקה ויגידו לך שיש מעיכות, לך תחפש את הגרריסט שלקח את האוטו מהמדרכה של פיטסטופ, או בקיצר מעיכות תחתית לא נחשב קצה שלדה ולא כלום זה קורה ממדרכות מגרירות וכל דבר שבא במגע עויין עם הגחון

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

איזה אוטו זה בכלל?

רוב השטויות שכתובות בטופס הבדיקה לא קשורות לכלום, אפשר להתעלם מ-70% ממה שרשום שם.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...