Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי לנצ'יה קאפה טורבו שנת 96 בשבת האחרונה נסעתי ברכב ופתאום דוושת הקלאץ' נישארה למטה ומאז אין לי קלאץ' חיפשתי וחיפשתי מאיפה למלא שמן ולא מצאתי. מצאתי רק מאיפה מרוקנים אוויר.

אם יש מישהו שיכול לעזור לי אז תודה מראש. אני צריך לדעת אם זו בעיה של חוסר שמן או שהמשאבה שלו הלכה. ואיך בכלל ממלאים ומאיפה... תודה- רמי -

0524663108

פורסם

מר בחור טוען כי הקלאץ' ברכבו הידראולי - משמע, עובד באמצעות נוזל ומשאבה, ללא כבל קלאץ.

ברוב הרכבים בעלי קלאץ הידראולי שיצא לי להכיר ולהתעסק איתם - נוזל הבלמים ונוזל הקלאץ נמצאים באותו המיכל, כלומר, נוזל הבלמים משמש גם את משאבת הקלאץ - בין משאבת הקלאץ למיכל נוזל הבלמים קיים צינור.

ברוב המקרים בהם יש כשל במערכת, מנסיוני, מדובר במשאבה התחתונה, אותה "בוכנה" שאחראית על תנועת הקלאץ, אבל יש לבצע בדיקה מעמיקה יותר ולגלות לאן נעלם הנוזל.

פורסם

אכן זה באותו המיכל... הלכה לי המשאבת קלאץ' ואז מישהו הסביר לי את הכל לעומק... אצלי לפחות זה אותו מיכל... בכל מקרה עדיף אני מאמין לפנות למישהו המבין בלאנצ'יות ולא לסתם מוסך על מנת להיות בטוח בתיקון.

הרכב שלי הוא אלפא ספרינט.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

תודה לכם אנשים טובים על התגובות!

מישהו רק יודע אולי במקרה כמה עולה המשאבה הקטנה הזו?

ושוב תודההה

"רמי"

פורסם

אני מניח שבכל רכב זה מתומכר אחרת בהונדה סיויק בזמנו עלה לי 250 ש"ח במוסך מורשה משאבה ,עבודה ושמן

172 סוסים כבר לא מספיקים אז קנינו הונדה מצוננת

פורסם

שלום לכולם,

יש לי שאלה,

שתי המערכות שדיברתם עליהן עכשיו(קלאצ' ובלמים) לא אמורות להיות הרמטיות?

כלומר, אסור שהנוזלים יצאו מהמערכת? הרי זה הרעיון במערכת הידראולי, שזה עובד על עיקרון של לחץ נוזל...

אז איך הדבר ייתכן אם יש מיכל בתא המנוע? איך העסק הזה עובד?

אני מצטער אם השאלה נראת טיפשית או לא מובנת, פשוט אני חדש בעסק... עוד אין לי אוטו(וגם להורים אין)..

בתודה,

אלברט

פורסם

זה אמור להיות הרמטי באמת, אבל מה לעשות שיש נזילות בעולם ?

כשיש אטימה גרועה שמתפתחת עם הזמן, אז בגלל שהנוזל נתון בלחץ כשאתה לוחץ על הקלאץ', כל לחיצה שלך שופכת קצת נוזל החוצה. בסוף אין מספיק כדי ליצור לחץ ולהפריד את הקלאץ' ואתה לא יכול להעביר הילוכים (ובמקרה היותר גרוע גם לא יכול לבלום)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

נראה לי שאלברט התכוון לאיך זה שזו מערכת אטומה אם יש מיכל שאפשר לפתוח ויש בו גם אויר.

המיכל הזה בו נמצא הנוזל ההידראולי מחובר באמצעות חור קטן לצילינדר שבתוכו נעה בוכנה אשר דוחסת נוזל לתוך המערכת ההידראולית. כאשר לוחצים על הדוושה והבוכנה נעה, היא מניעה יחד איתה שסתום שסוגר את החריר שמוביל למיכל, וכך המערכת נסגרת הרמטית, וכל הנוזל שנדחף מהבוכנה הולך לצנרת הבלימה/קלאץ'.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אצלי בטויוטה ישנם שני מכלים נפרדים, אחד לנוזל בלמים ואחד לנוזל ההידראולי של הקלאץ'.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה כך גם ברוב המכוניות שיצא לי לפרק. בכל מקרה זה לא משנה, כי ברגע שהבוכנה מופעלת, היא מנתקת את הצילינדר מהמיכל.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
תודה לכם אנשים טובים על התגובות!

מישהו רק יודע אולי במקרה כמה עולה המשאבה הקטנה הזו?

ושוב תודההה

"רמי"

לי באלפא שזה אולי טיפה יותר מקביל לשלך מאשר הונדה המשאבה כולל עבודה עולה 350, המנוע הוא 1.7 כמו באלפא 33

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

נראה לי שאלברט התכוון לאיך זה שזו מערכת אטומה אם יש מיכל שאפשר לפתוח ויש בו גם אויר.

קלעת בול ותודה רבה על התשובה המקצועית!

אלברט

פורסם

שיפצתי משאבה כזו לפני שבועיים, בגילי המופלג לזכור משהו שבועיים זה יוצא דופן, ועל זה צריכה להיות המחמאה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

חברים - רק תזכורת קטנה - קיימים רכבים בהן יש שתי משאבות קלאץ' - שווה לברר אם זה המקרה או לא - ואם כן - לטפל בהתאם.

אצלי למשל - יש זוג משאבות [עליונה - בדוושה, ותחתונה - על הגיר עצמו]

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תוכן חדש...