Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[פאג'רו] מה אומר שעון ALTIMETER?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל הג'יפאים והמבינים בדבר.

חבר שלי רכש פאג'רו מהדור הקודם(1999) ובדש למעלה יש את ה-3 שעונים המוכרים.

אחד מהם מראה טמפ' חיצונית

השני מראה את הזוויות נטיה השונות.

השעון השלישי מראה סקלה של מספרים גם מסביב וגם על המחוגה עצמה.

רשום עליו ALTIMETER ולמטה רשום X100

ו..הוא ניתן לכיוון ידני.

מה תפקידו?

תודה.

פורסם

Altimeter הוא מד גובה. בד"כ הוא משמש במטוסים, שם אתה מכייל את הסקאלה ל-0 כאשר המטוס חונה על האדמה (למרות ששדה התעופה יכול להיות בגובה שונה ביחס לפני הים). זאת בכדי שתדע את גובהך ביחס לאדמה.

בפג'ארו שולב מד גבוה לשתי מטרות:

1. דאווין.

2. כדי שאם תצנח מצוק אל עבר תהום, יהיה לך מידע רב יותר מאשר לנהג של לנד-קרוזר, למשל.

פורסם

רגע, אז למעשה השעון צריך לעבוד עצמאית לפי הפרשי גבהים?

כי לפי איך שאני ראיתי במהלך הנסיעה הוא לא זז מילימטר, לא בעליות בדיונות ולא בירידות...

פורסם

אני מסוגל למצוא הרבה יותר שימושים למד הגובה הזה ממה שאתה טוען-זה לא אומר שאנשים ישתמשו בו לצורך הדברים האלו אבל בשביל אדם מנוסה הם חיוניים.

פאג'רו כרכב שטח אמור לבלות את ימיו בשטח (אמור), ניתן להעזר במד הגובה לקריאת מפות לצורך הניווט. כמו כן, במקרה שהחלטת לכבוש את פסגת ההימלאיה הינך צריך לדעת מתי האויר הופך ליהיות דליל מדי בחמצן (עד כדי רמה של עילפון ועוד תופעות לא נעימות).

אם אני באמת אשקיע מחשבה אני אמצא עוד שימושים.

מד הגובה נמצא שם כדי שישתמשו בו, נכון שהיום זה משמש לדאוויןף אבל אדם מנוסה, שקונה רכב שטח-כי הוא באמת יורד לשטח ידע להעריך את הדברים הקטנים הללו.

בנוגע לפעולת השעון-כן הוא אמור לפעול לבד ע"י מדידת הפרשי לחצים (כמו מד חום-רק במקום כספית שמתפשטת ככל שעולה הטמפ', נמצא שם נוזל דחיס אחר שכוייל למטרה זו).

פורסם
אני מסוגל למצוא הרבה יותר שימושים למד הגובה הזה ממה שאתה טוען-זה לא אומר שאנשים ישתמשו בו לצורך הדברים האלו אבל בשביל אדם מנוסה הם חיוניים.

פאג'רו כרכב שטח אמור לבלות את ימיו בשטח (אמור), ניתן להעזר במד הגובה לקריאת מפות לצורך הניווט. כמו כן, במקרה שהחלטת לכבוש את פסגת ההימלאיה הינך צריך לדעת מתי האויר הופך ליהיות דליל מדי בחמצן (עד כדי רמה של עילפון ועוד תופעות לא נעימות).

אם אני באמת אשקיע מחשבה אני אמצא עוד שימושים.

מד הגובה נמצא שם כדי שישתמשו בו, נכון שהיום זה משמש לדאוויןף אבל אדם מנוסה, שקונה רכב שטח-כי הוא באמת יורד לשטח ידע להעריך את הדברים הקטנים הללו.

בנוגע לפעולת השעון-כן הוא אמור לפעול לבד ע"י מדידת הפרשי לחצים (כמו מד חום-רק במקום כספית שמתפשטת ככל שעולה הטמפ', נמצא שם נוזל דחיס אחר שכוייל למטרה זו).

כמה תקלות במה שכתבת,

1. "בן אדם מנוסה שממש אוהב שטח", לא קונה פאג'רו.

2. אתה מנווט בציר X ו-Y, אתה לא מנווט בציר Z. אני מקווה לפחות.

פורסם
כמה תקלות במה שכתבת,

1. "בן אדם מנוסה שממש אוהב שטח", לא קונה פאג'רו.

לא יודע אם יצא לך לעשות הרבה ניווטים בצבא, אבל כשיש לך מפה עם קווי גבה ,זה יכול לעזור לך באופן מסויים לדעת באיזה גבה אתה נמצא.

אתה גם יכול לזהות גיא או כתף עפ"י קווי הגבה רק ע"י מפה כזו.

לא לכולם יש את המפות הללו, והאמת היא שכשיוצאים לטיול עם המשפחה אין לאף אחד כח להתעסק איתן.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

עמית,

בתור נווט מנוסה(באזרחות, לא בצבא) אני יכול להגיד לך שהמד גובה הזה מיותר לגמרי. כשאתה מנווט על קוי גובה אין לך שום שימוש במד גובה אלא רק בעיניים, מה גם שהמקרה היחיד שאני יכול לחשוב עליו שבאמת רשום גובה של פסגת הר, זה אולי במפות אוויריות ובאטלסים.

בכל מקרה, המד גובה הזה זה סתם "וואסח".

מד גובה מכויל תמיד באופן יחסי לגובה פני הים, לדוגמא - גובה המסלולים בנתב"ג הוא 128 רגל, ולפני המראה מכיילים את מדי הגובה במטוס ע"פ דיווח בבמגדל פיקוח(ATIS - אם זה מעניין מישהו) שאומר באופן אוטומאטי את הלחץ הברומטרי באזור.

גובה נמדד במטוסים(ובכלליות) ע"פ לחץ ברומטרי, ובמטוסים נמדד ע"י ה-PITOT(מין שטרונגול כזה שיוצא מגוף המטוס) שבתוכו ישנה ממברנה/חיישנים שע"פ קריאתם יודע המטוס באיזה גובה/מהירות/שיעור נסיקה הוא נמצא.

http://home.att.net/~jdburch/systems.htm

תעשו חיים

אלעד

פורסם

דווקא עכשיו נזכרתי שיש מפות עם קווי גבה בספרי הטיולים של ברקאי בשטח, לפחות בחלקם אם אני לא טועה,הספר ברכב אם זה חשוב לך אני אלך לבדוק בערב.

לא רק פסגות של תלים מסומנות שם ,אלא קווי גבה לאורך כל המפה.

בכל מקרה ,רשמתי שזה יכול לעזור "באופן מסויים" לדעת באיזה גבה אתה נמצא ,ורק אם יש לך מפה מתאימה..

אין לי ספק שזה בעיקר בשביל הפוזה.

תרבחו ותסעדו:-D

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
אין לי נסיון בניווט רכוב, אבל בניווט רגלי ציר ה Z (הגובה מעל פני הים) הוא בהחלט שימושי.

בשעון שלי יש אלטימטר וידיעת הגובה המדוייק מזרזת את ההתמצאות במפה במקרה של ירידה או עלייה ממושכים.

מה שחשוב הוא לכייל את מד הגובה סמוך למועד הטיול במקום שגובהו ידוע בגלל ששינויים בלחץ האוויר בעקבות שינויי מזג אוויר משנים את הקריאה.

לגבי מד הגובה שציינת, מסופקני אם מד גובה שהדיוק שלו 100 מטר (X100) דורש כיול משום שהוא אינו מדוייק - המכשירים הנישאים עובדים ברזולוציה של 1-10 מטר - ולכן ככל הנראה הוא שם למטרות אינפורמציה בלבד, אלא אם כן אתה חוקר את השפעת הגובה הטופוגראפי על חגורות הצומח בחרמון...

• תוכן חדש...