Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1) אתה באמת לא מכיר את המכונית שאתה מדבר עליה וחבל. כמו שאני לא מתחיל לטעון טענות חסרות בסיס על הקליאו אל תדבר על מכונית שאתה לא מכיר.

2) SportsCompactCar הוא אחד ממגזיני הספורט המוטורי הגדולים באמריקה.

3) כמו האמריקאים אני אוהב מכוניות גדולות בעיצוב סדאן עם תא מטען גדול ונפרד. כל החיקויי "מיניואן" האלו שצצים כמו פטריות אחרי הגשם, כל הסופר מיני האלו שנראות כמו צעצוע. לא הטעם שלי ולא הטעם של האמריקאים. זה שאוהבים בארה"ב מכוניות סדאן לא אומר שיש להם טעם רע כמו שזה שאוהבים מכוניות האצ'בק באירופה לא אומר. אישית, אני נגעל מרוב מכוניות ה-5 דלתות ולדעתי הקליאו שלך אינה מושכת כלל ובהחלט לא הייתי רוצה להיות הבעלים של אחת. הייתי מעדיף סדאן קומפקטית בכל יום. זה לא הופך אותך לצודק ולא אותי. באירופה אוהבים 5 דלתות. במזרח הרחוק וארה"ב מעדיפים 4.

4) תקרא שוב את הכתבות. אמרו שהעיצוב שלה מושך ונראה מאוד ספורטיבי לקטגוריה.

5) אתה יודע שמכונית שזוכה להרבה שיפורים מעיד על גמישות פלטופרמת הרכב. לא מדובר כאן רק על שיפורים חיצוניים. כנס לפורום של ה- Performance ותראה לאיזה רמות של ביצועים הביאו את הרכב. האלמרה/סנטרה היא פלטפורמה מצויינת. להגיד "לקחת בסיס משעמם ולזרוק עליו פלסטיק" מתאים לסנטרה כמו שהוא מתאים ל-EVO. אתה צריך להבין שהפלטפורה של האלמרה/סנטרה נחשבת למצויינת בתחום הנאה מנהיגה. זו לא דעתי, זו דעת הציבור בארה"ב.

6) אני יכול להגיד אותו דבר על השוק האירופאי. אני חושב שרוב דגמי פז'ו מכוערים. כנ"ל בנוגע לרנו וסיטרואן. מה לעשות שגם האמריקאים מסכימים איתי.

7) יש הבדל מהותי בין יונדאי אקסנט לסנטרה SV. אם אתה לא מבין את זה מצבך לא קל. אתה באמת משווה מכונית משפחתית זולה מאוד עם פחות 90 כ"ס לסופרטיבית קומפקטית? שכוללת בלמי ברמבו? חלקים של NISMO? אתה יודע בכלל מה זה NISMO? מה הלאה, להשוות Golf GTI ל-206?

יש סיבה שהיפנים הצליחו לחדור לשוק האמריקאי והאירופאיות לא... ואני נמנע מלציין אותה כדי לא לעורר פה יותר מריבות ממה שכבר התרחש.

1) אני מכיר את האלמרה. אתה הוא זה שטען כי מתחת לעור הן זהות.

2) אכן, אבל כל האחרים? וד"א, אותו מגזין גדול ונחשב כתב בכתבה שאתה ציטטת:

We've come to like the SE-R Spec V in the two years since its introduction the same way we like Pam Anderson wearing a cardboard box. There are some really good parts under there, but you've got to get past the ugly packaging to find them

עיצוב מושך וספורטיבית לקטגוריה? לא נראה לי. מה גם שצריך לזכור שבשבילם הקטגוריה מורכבת מבדיוק הדברים שאתה אוהב - מכוניות סדאן רבועות ומשעממות ביותר. לא חוכמה להיות פחות מכוער מהאחרים...

3) אני לא נתפס להגדרות. מבחינתי אם העיצוב יפה, שיהיה מחובר לוואן מגודל אפילו, או טנדר. מה לעשות, מול המקוריות, הייחודיות ושאר הרוח שמציגות סיאט, סיטרואן ואפילו הונדה לאחרונה, כל אותן ספינות אמריקאיות מוצגות באור חיוור מאוד, עיצובית. ואת זה, אני משוכנע, יגיד לך גם כל freshman בפקולטה לעיצוב או כל צייר, פסל או אמן אחר. אני מאמין שאמנם על טעם ועל ריח, אבל יש גם דברים מוחלטים בעולם (או כמעט מוחלטים, אבל זה לדיון אחר).

4) ראה תגובה ל-2)

5) הציבור בארה"ב נהנה מנהיגה בקו ישר על אוטוסטרדה. הוא ממש לא האורים והתומים בכל הנוגע להנאה מנהיגה. גם יונדאי אקסנט אפשר להפוך לחורכת אספלט, וזה שאפשר לזרוק על המכונית מתלים, בלמים ומנוע מחוזקים, לא הופך אותה לבסיס טוב יותר מכל משפחתית אחרת. את המשפט של הבסיס המשעמם שזורקים עליו פלסטיק - אמרתי ביחס לעיצוב החיצוני, לא לשיפור חווית הנהיגה.

6) שוב, אני ואתה לא חייבים להסכים בנושא העיצוב, אבל אני מוכן להתערב איתך שבהצגת המכוניות לאנשים מקצועיים מהתחום, תוכל לראות בקלות לאן הרוח נושבת (הרחק הרחק מהקופסאות האמריקאיות הללו). ותשאל את עצמך אם אתה חושב שדגמי רנו, פיז'ו וסיטרואן מכוערים כי הם לא אמינים וכי זה לא ניסאן (אה, רגע, רנו זה כן ניסאן...)

7) קודם כל, אם באמת רוצים אפשר להשוות גולף GTI לפיז'ו 206... GTI. מה אתה יודע, יש לא מעט סעיפים בהם הפיז'ו תצא וידה על העליונה. ותסלח לי, יצא לי לראות יונדאי אקסנט משופרות לעילא מתחרות על מסלול מרוצים - מכונית מרוץ אפשר לעשות מכל אוטו, אם משקיעים מספיק.

ובאמת כדאי שלא תציין את הסיבה - מכיוון שאין לה שום קשר לנושא המדובר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
איזו אלטימה? איזו שנה? איזה מנוע? לא נשמע לי הגיוני כל כך. לי היה התענוג הקצר (לצערי) לנסוע באלטימה SE-R בשיקגו והחוויה הייתה מצויינת.
דווקא בשיקגו נהגתי על מקסימה משנת 99 :). האלטימה שנהגתי בה הייתה 2003/4, לא בטוח.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

סליחה על השאלה , מבחינה טכנית ניתן הרי לשים דיפרנציאל מוגבל החלקה על כמעט כל מכונית נכון או לא ? ואותו דבר בלמי ברמבו במקום הבלמים המקוריים ?

אז אני רוצה לשאול אתם בטוחים שאם נקח אקסנט ונשים בה מנוע משופר של הסונטה ונשים לה דפרנציאל ובודי קיט היא תהיה שונה מהותית מהסנטרה הזו ?

יכול להיות שמשהו פספסתי בשרשור הזה אבל פשוט נראה לי שאלו השינויים היחידים שהביאו בין הסנטרה לאלמרה פשוטה , ואישית אני לא חושב שאלמרה היא יותר טובה מיונדאי

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אני אישית אוהב את ניסאן או יותר נכון את אינפיניטי... מכוניות באמת יפות וגם איכותיות למדי!

לדוגמא

2050927.001.1M.jpginfiniti-g35-coupe-1098.jpg

המכוניות הזאת מאוד יפה ובמציאות עוד הרבה יותר...

נסעתי גם בה מספר פעם והאוטו מתנהג לא רע בכלל

ובכלל אני חושב שהדגמים שלהם נראים טוב... משעממים?

אני ממש לא חושב זה סתם דעה קדומה של אנשים.

ורוני יש לנו עוד הרבה לשאוף כדי להגיע לרמה של האמריקאים אז נא ממך תחסוך מאיתנו את הזלזול החסר בסיס הזה.

הנה הM של אינפיניטי

Infiniti%20M45%20002.jpg

קליאו ספורט :roll:

פורסם

לאינפיניטי יש מכוניות סוף הדרכים, מדובר על חטיבת היוקרה של ניסן, בדיוק כמו לקסוס שהיא חטיבת היוקרה של טויוטה.

אבל שוב, מדובר על רכב יפני = פחון משעמם ואפרורי , מתיי האמריקאים יבינו שיש גם מעבר, שיסתכלו אצלינו , רנו מגאן, פורד פוקוס, פגו ועוד... אלה ה מכוניות.

פורסם

תאמין לי איזה תענוג ממש אני רואה את החסך של האמריקאים שאין להם את הפג'ו וסיטרואן עם אמינות של לאדה... מה אתה חושב שסתם הצרפתים ברחו משם?

הסיבה העיקרית שהיפנים כל כך מצליחים זה שהמכוניות שלהם הם בראש ובראשונה תמורה טובה לכסף פאר יחסי ואמינות בלי סוף זה מה שמחפשים שם ולכן יש נטישה גם של הדגמים האמריקאים.

אם הצרפתים היו שם? הם היו מוכרים 3 מכוניות בלחץ כמו הניסיון הכושל בסוף שנות ה80.. הם ברחו עם הזנב בין הרגלים.

מה לעשות שSTI עולה שם פחות ממה שרנו קליאו ספורט עולה פה..

קליאו ספורט :roll:

פורסם

ניסאן זה אחד היצרנים האחרונים שאפשר לזלזול בו

בכל זאת יש להם את האוטו ספורט הכי טוב שיצא מיפן אי פעם - הסקיילאן גיטיאר

אין כמעט שום מכוניות בעולם עם פוטנציאל שיפורים כזה

מכונית מאוד מוערכת בכל העולם תבדקו בכמה דולרים מוכרים גיטיאר34 בארהב ותבינו

E34 1995 BMW 540I M-SPORT WHITE

2001 SUZUKI GSX-R750 BLACK CUSTOM PAINT

פורסם

מה לעשות שSTI עולה שם פחות ממה שרנו קליאו ספורט עולה פה..

מה זה קשור בכלל למחיר המכוניות??

הסיבה שה-sti עולה שמה יותר זול משקליאו ספורט עולה פה זה בגלל המיסים הכבדים שממשלת ישראל מתילה על מכוניות חדשות לעומת המחירים הזולים של מכוניות בארה"ב.

ובאמת לא הבנתי עד עכשיו איך מזכירים את המכוניות של ניסאן ללא הסקיליין gtr המדהימה..

skygtr3.jpg

פורסם

וד"א, גם אני כמעט התחלתי לנחור מול התמונות של הסנטרות המהירות והעצבניות שסיפקת כאן. מצטער, לקחת בסיס משעמם ולזרוק עליו כונסים, פגושים וחישוקים מגודלים - זה ממש לא הסטייל שלי. גם ליונדאי אקסנט אפשר לעשות את זה. זה יוצא לא פחות דבילי.

בכלל, מתי כבר השוק האמריקאי ילמד להיות פתוח יותר לשינויים בעיצוב? הם תקועים עם הזבל הזה כבר עשרות שנים, ובעוד שכל שאר העולם מתפתח הם נשארים במקום עם מכוניות שנראות כמו קוביות עם קצת זכוכית. שים לב שלא דיברתי על היפנים, אלא על האמריקאים - שמכתיבים לאחיהם מעבר לים בדיוק איך הם רוצים שהמכונית שלהם תיראה - גמלונית, מנופחת, קופסתית וסתמית.

רוני

תהרגו אותי, אבל אני לא מסוגל להבין את ההנאה הקולקטיבית בלרדת על האמריקאים.

רובם בוחרים בקופסת פח יפנית? ככה זה ברוב חלקי העולם כולל בארץ הקודש, ובארצות שזה לא כך, זה נובע לדעתי בעיקר מהפרשים בשיעורי המיסוי.

מכתיבים לאחיהם היפנים? הגיוני, הם השוק הכי גדול בעולם, ככה זה עובד בדרך כלל.

בסיס משעמם? מעניין אם היית אומר אותו דבר על אימפרזה 1.6.

בשורה התחתונה בזמן שכאן המכורים ינהגו בקליאו ספורט ו-106 GTI, גם שם ימצאו חובבי

הרכב האמריקאים קופסאות יפניות שיודעות את העבודה לא פחות טוב(גם אם לא קוראים להם סנטרה). תשאל את מוטי :smile:

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם

ורוני יש לנו עוד הרבה לשאוף כדי להגיע לרמה של האמריקאים אז נא ממך תחסוך מאיתנו את הזלזול החסר בסיס הזה.

מאיזו בחינה? תעשיית הרכב האמריקאית נמצאת בשפל נוראי, הקונים מעדיפים לקנות תוצרת חוץ במקום פורד, ג'נרל מוטורס וכולי, במובנים רבים הם נמצאו עשרות שנים הרחק מאחורי האירופאים ואפילו היפנים, ורק לאחרונה הם מתחילים לייצר דברים נורמליים. אז על מה אתה מדבר?

תהרגו אותי, אבל אני לא מסוגל להבין את ההנאה הקולקטיבית בלרדת על האמריקאים.

רובם בוחרים בקופסת פח יפנית? ככה זה ברוב חלקי העולם כולל בארץ הקודש, ובארצות שזה לא כך, זה נובע לדעתי בעיקר מהפרשים בשיעורי המיסוי.

מכתיבים לאחיהם היפנים? הגיוני, הם השוק הכי גדול בעולם, ככה זה עובד בדרך כלל.

בסיס משעמם? מעניין אם היית אומר אותו דבר על אימפרזה 1.6.

בשורה התחתונה בזמן שכאן המכורים ינהגו בקליאו ספורט ו-106 GTI, גם שם ימצאו חובבי

הרכב האמריקאים קופסאות יפניות שיודעות את העבודה לא פחות טוב(גם אם לא קוראים להם סנטרה). תשאל את מוטי :smile:

אין לי בעיה עם קופסאות פח יפניות, אבל ככה זה בהחלט לא ברוב חלקי העולם. ככה זה בארה"ב, שוק הרכב הגדול בעולם, נכון, אבל בטח שלא האיכותי בו. בדוק את כלי הרכב הנמכרים ביותר אצלם ותבין.

מה לעשות, וכנראה רוב האמריקאים תקועים בשנות ה-80-90 ולא מסוגלים לצאת מהבועה שלהם. זו הרי המדינה השמרנית ביותר בעולם. אז הם אומרים ליפנים שהם רוצים קופסאות רבועות ומכוערות כמו הסנטרה הזאת, והיפנים שמחים לספק, בעוד הם נהנים בעצמם מדברים קצת יותר מודרניים, לפחות מבחינה עיצובית ואיכותית (ולא רק). ואימפרזה 1.6 זה משעמם לא פחות מאלמרה, קורולה ואלנטרה.

שים לב שאני לא מדבר כלל על חובבי הרכב האמריקאיים. אני מאמין שיש להם מבחר די מרשים של מכוניות מצודדות קצת יותר מהסנטרה הזאת. וחבל בשבילם שהם מפספסים הרבה אירופאיות נהדרות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מה לעשות, וכנראה רוב האמריקאים תקועים בשנות ה-80-90 ולא מסוגלים לצאת מהבועה שלהם. זו הרי המדינה השמרנית ביותר בעולם.
???

אני גר בארה"ב ויש הרבה דברים שניתן לאמר בקשר למדינה הזו - אבל הכי שמרנית בעולם? גרים בבועה? לא להגזים...

מה שנמכר בטרה"ב זה מה שמתאים לתנאים פה - דלק זל, מרחקים גדולים, חניה בשפע... השוק הוא חופשי - מה שעונה על דרישות השוק נמכר. אני מוכן להתערב שאם בישראל . אירופה וכיו"ב התנאים היו זהים - לא היה שוני גדול. לפי מה שראיתי פעם אחרונה שבקרתי - עם ישראל נוהג במזדה 1600 אוטומטית... לפחות דגמי הכניסה של מזדה פה הם 2000

אם נחזור לניסן סנטרה - לא בדיוק משוא נפש האמריקאים - ואפילו אלה שאוהבים את ה-SER בוכים שהיא לא צל של דגמי 1991-1994

פורסם

אין מה לעשות , כל היפניות האלה STI,ניסן סנטארה , לקסוסים, וכל הפחונים האלו, ובכלל כל המכוניות בארה"ב הפכו לפחונים אפרוריים,קופסאות ריבועיות, יפניים ומשעממים.

שיבואו לטעום ממה שיש לנו להציע להם, מכוניות צרפתיות משובחות, מכוניות גרמניות איכותיות.

מה הם מבינים במכוניות בכלל האמריקאים האלה.

חיים בתוך בועה.

פורסם
1) אני מכיר את האלמרה. אתה הוא זה שטען כי מתחת לעור הן זהות.

2) אכן, אבל כל האחרים? וד"א, אותו מגזין גדול ונחשב כתב בכתבה שאתה ציטטת:

We've come to like the SE-R Spec V in the two years since its introduction the same way we like Pam Anderson wearing a cardboard box. There are some really good parts under there, but you've got to get past the ugly packaging to find them

עיצוב מושך וספורטיבית לקטגוריה? לא נראה לי. מה גם שצריך לזכור שבשבילם הקטגוריה מורכבת מבדיוק הדברים שאתה אוהב - מכוניות סדאן רבועות ומשעממות ביותר. לא חוכמה להיות פחות מכוער מהאחרים...

3) אני לא נתפס להגדרות. מבחינתי אם העיצוב יפה, שיהיה מחובר לוואן מגודל אפילו, או טנדר. מה לעשות, מול המקוריות, הייחודיות ושאר הרוח שמציגות סיאט, סיטרואן ואפילו הונדה לאחרונה, כל אותן ספינות אמריקאיות מוצגות באור חיוור מאוד, עיצובית. ואת זה, אני משוכנע, יגיד לך גם כל freshman בפקולטה לעיצוב או כל צייר, פסל או אמן אחר. אני מאמין שאמנם על טעם ועל ריח, אבל יש גם דברים מוחלטים בעולם (או כמעט מוחלטים, אבל זה לדיון אחר).

4) ראה תגובה ל-2)

5) הציבור בארה"ב נהנה מנהיגה בקו ישר על אוטוסטרדה. הוא ממש לא האורים והתומים בכל הנוגע להנאה מנהיגה. גם יונדאי אקסנט אפשר להפוך לחורכת אספלט, וזה שאפשר לזרוק על המכונית מתלים, בלמים ומנוע מחוזקים, לא הופך אותה לבסיס טוב יותר מכל משפחתית אחרת. את המשפט של הבסיס המשעמם שזורקים עליו פלסטיק - אמרתי ביחס לעיצוב החיצוני, לא לשיפור חווית הנהיגה.

6) שוב, אני ואתה לא חייבים להסכים בנושא העיצוב, אבל אני מוכן להתערב איתך שבהצגת המכוניות לאנשים מקצועיים מהתחום, תוכל לראות בקלות לאן הרוח נושבת (הרחק הרחק מהקופסאות האמריקאיות הללו). ותשאל את עצמך אם אתה חושב שדגמי רנו, פיז'ו וסיטרואן מכוערים כי הם לא אמינים וכי זה לא ניסאן (אה, רגע, רנו זה כן ניסאן...)

7) קודם כל, אם באמת רוצים אפשר להשוות גולף GTI לפיז'ו 206... GTI. מה אתה יודע, יש לא מעט סעיפים בהם הפיז'ו תצא וידה על העליונה. ותסלח לי, יצא לי לראות יונדאי אקסנט משופרות לעילא מתחרות על מסלול מרוצים - מכונית מרוץ אפשר לעשות מכל אוטו, אם משקיעים מספיק.

ובאמת כדאי שלא תציין את הסיבה - מכיוון שאין לה שום קשר לנושא המדובר.

רוני

1) אתה מכיר את האלמרה? נהגת אי פעם באחת מהשנים האחרונות? לא נראה לי.

2) אתה צודק, הפאראציטוט שלי הוא מאחד הכתבות האחרות שציינתי. רק שתדע, בד"כ כתבות שנכתבות על ידי "חובבים בתחום" הרבה יותר מעניינות, הוגנות ואפילו מקצועיות יותר ממבחני דרכים שנכתבים על ידי כתבים מקצועיים בתחום. ההבדל בין כתב מקצועי לחובב הוא שהכתב החובב לא מקובע לפי מה שהתעשייה מגדירה כ"סטנדרט" ולא מתבייש לכתוב מה שהוא חושב לנכון. ההתנסות שלו עם המוצר (במקרה שלנו, מכונית) גם הרבה יותר ממושך ואינטימי. תראה, יש לי חבר שהוא כתב רכב מתחיל באחד מהמגזינים הגדולים בישראל (כמה שקשה להאמין) ויצא לי כמה פעמים לדבר איתו על הדרך בה הוא בוחן מכוניות. הוא מאוד מקצועי ועושה את עבודתו נאמנה אבל אם הייתם יודעים כמה אחוזים מהציון של המכונית נקבע עוד לפני שבכלל קיבל לידיו את המפתחות...

אתה קורא לסדאן מכוערת. אני חושב שהאצ'בק נראית חסרת פרופורציה ומוטציונית. אני מעדיף מכונית שנראית הרמונית וסימטרית ולא בועה בלי ישבן. זה הטעם שלי. זה הטעם של האמריקאים. לא יעזור.

הסנטרה היא כן ספורטיבית לקטגוריה. מאוד ספורטיבית לקטגוריה. זה בדיוק סוד ההצלחה שלה. בפחות מ-20 אלף אתה מקבל PocketRocket עם ביצועים והיגוי ברמה של מכונית הרבה יותר יקרה. מול מי היא מתחרה? מול הקורולה? מול הלאנסר? מול המאזדה 3? אף אחת מהן לא מגיעה במחיר הזה לרמת הביצועים הזו. היא באה מופשטת מאבזור וה-Saving Grace היחידי שלה הוא הכיף מהנהיגה. באותו מגזין שציטט כתוב שלא מדובר כאן ב-EVO או STI (והמחיר בהתאם) אבל בשביל הסכום שאתה מוציא אתה מקבל מכונית פשוט פנטסטית לנהיגה ם פוטנציאל שיפורים אדיר. היא לא מעודנת כלל אבל תוציא ממך חיוך בפניות.

3) אני חולק על דעתך. אני לא חושב שכל Freshman בפקולטה לעיצוב יגיד לך את זה. זה שהעיצוב הוא לא ב-Trend האירופאי העכשיו למיניוואנים מוקטנים לא אומר שהיא לא מושכת. אני חושב שהיא הרבה יותר יפה מ-307, מגאן, איביזה, גולף. הרבה יותר מושכת. למזלי גם שוק הרכב הגדול ביותר בעולם מסכים איתי. אתה צריך להבין שמחוץ לאירופה, השווקים מעדיפים סדאן. גם במזרח וגם במערב. זה שאנחנו קרובים יותר לאירופה וכתבי הרכב (שמכתיבים את הטרנד הנוכחי) מוזמנים להשקות במדינות שאוהבות 5 דלתות לא אומר שאירופה קובעת את הטעם בעולם הרכב. שוב, בארה"ב אוהבים סדאן. גם רוב הציבור בישראל.

אני לא אוהב מכוניות בועה שנראות כמו רובוטריקים על הכביש. מה לעשות.

5) פשוט לא נכון. תיקח שלדה של אקסנט ותזרוק עליה מה שאתה אוצה והמכונית תתפרק לך. יש גבול עד כמה שלדה יכולה להיות ספורטיבית. אני לא טוען ששלדת ה-N16 של ניסאן היא EVO, כי היא לא. גם בביצועים וגם במחיר. אבל היא כן הרבה יותר ספורטיבית מקורולה ובוודאי אקסנט. השלדה מסוגל לתת לך קצת יותר מסדאן הרגילה והדוגמה לכך היא הסנטרה. שוב, תבין שאתה מדבר כאן על מכונית מאוד זולה בארה"ב שכל דיכפין יכול להרשות לעצמו ולקבל ביצועים שסדאן רגילה לא מספקת.

ודרך אגב, אוטוסטרדות של קו ישר יש גם באנגליה וגרמניה. הסנטרה מכויילת מאוד קשיח. מאוד. אני מבטיח לך שיותר מהקליאו שלך. השוק האמריקאי כבר לא מחפש ספינות אוקיאנוס שמתנדנדות מצד לצד והסנטרה היא הוכחה לכך.

6) תשמע, מי שקובע מהו עיצוב מוצלח הוא לא המעצב, עם כל הכבוד. יש מספיק מכוניות מכוערות שיצאו מבתי עיצוב מאוד גדולים. מי שקובע אם העיצוב מוצלח זה הציבור. הוא קובע את זה כאשר הוא קונה את המכונית. העובדה שהסנטרה היא המכונית הנמכרת ביותר של ניסאן בארה"ב וניסאן נמצאת קרוב לצמרת המכירות מראה שכנראה הציבור האמריקאי כן אוהב את העיצוב. גם אני אוהב.

אז מה עם כתבי הרכב והאנשים המקצועים בתחום אומרים שרכב הוא יפה? ממתי הם אמת המידה בנוגע לאסטטיקה? חשוב שתהיה לך דעה משלך ואל תפחד לצאת נגד הזרם. היו מספיק מכוניות גרועות שהוגדרו "הדבר הטוב הבא" על ידי עיתונאות הרכב והרבה מכוניות טובות שזכו להתעלמות מוחלטת. אין מה לעשות. עיתונאות הרכב מושפעת ברובה מטרנדים שחולפים.

אתה יודע למה רנו קנו 50 אחוז ממניות ניסאן? הם רצו להשתמש בידע הטכני שיש לניסאן בנוגע לבקרת יצור ובקרת איכות כדי לייצר מכוניות אמינות יותר. זה עד כדי כך פשוט. תחפש ב-YNET ותראה שהיתה שם בערוץ הרכב כתבה לא מזמן שרנו רוצה להעביר את יצור כלל המכוניות שלהם לידיים של ניסאן. דרך אגב, הסנטרה הנוכחית (B15) היא המכונית האחרונה של ניסאן המקטגוריה שמשתמשת בחלקים שהם 100 אחוז ניסאן. ה-Sentra SpecV החדשה (כקונספט עדיין, למרות שיש גם סנטרה "רגילה" חדשה לגמרי שכבר נמכרת בארה"ב):

2005_07_azeal.jpg

היא כבר בסיס משותף של רנו וניסאן שישמש גם את המגאן הבאה. דרך אגב, אני פחות אוהב את העיצוב שלה לעומת הסנטרה הנוכחית. ייקח לי זמן להתרגל.

אני לא חושב שכל דגמי רנו, פיז'ו וסיטרואן מכוערים. אבל אני לא אוהב את רוב הדגמים שלהם. למה אני לא אוהב את ה-307 למשל? היא לא מכוערת אבל היא לא מושכת אותי. היא נראת כמו מיניוואן. בועתית כזו ללא טוסיק. Not my cup of tea.

זה שאתה קורא לתעשיית הרכב בארה"ב שמרנית מפליא אותי. ממתי זה רע? הם יכולים להגיד שתעשיית הרכב באירופה אוונגרדית מדי והם צודקים באותה מידה. זה שרכב נראה יותר "נועז" לא הופך אותו ליפה יותר.

7) כן, אבל הגבול שאתה יכול לשפר אקסנט לא גבוה במיוחד. הפלטפורמה לא גמישה מספיק. מה עכשיו, תשווה לי אקסנט משופרת ללאנסר איוו?

הסנטרה היא מכונית מסלול זולה שמגיעה מהיצרן ולא צריך להוסיף לה דולר אחד כדי להנות מנהיגה.

פורסם
דווקא בשיקגו נהגתי על מקסימה משנת 99 :). האלטימה שנהגתי בה הייתה 2003/4, לא בטוח.
זו בטח היתה הגרסה הרגילה ולא ה- Altima SE-R.

זה כמו שתסע על אימפרזה 1.6 ותגיד שהיא לא ספורטיבית.

פורסם
סליחה על השאלה , מבחינה טכנית ניתן הרי לשים דיפרנציאל מוגבל החלקה על כמעט כל מכונית נכון או לא ? ואותו דבר בלמי ברמבו במקום הבלמים המקוריים ?

אז אני רוצה לשאול אתם בטוחים שאם נקח אקסנט ונשים בה מנוע משופר של הסונטה ונשים לה דפרנציאל ובודי קיט היא תהיה שונה מהותית מהסנטרה הזו ?

יכול להיות שמשהו פספסתי בשרשור הזה אבל פשוט נראה לי שאלו השינויים היחידים שהביאו בין הסנטרה לאלמרה פשוטה , ואישית אני לא חושב שאלמרה היא יותר טובה מיונדאי

בברכה יהודה

יש הבדל מאוד פשוט. השלדה של האקסט לא מיועדת לזה. היא גם לא תעמוד בזה. היא תתפרק לך בהיולך שני. אתה לא יכול לשים מנוע של 180 כ"ס לכל מכונית שאתה רוצה מבלי לבצע שינויים מאוד מהותיים במערכות המכניות שלה. ברוב המשפחתיות זה בכלל לא אפשרי. העובדה שהסנטרה והאלמרה זהות מראה על הפוטנציאל שיש לשלדה הזו ביחס לסדאן אחרות.

חוצמזה, הסנטרה SV מגיעה מהיצרן ככה. אתה נכנס לסוכנות וקונה מכונית מסלול ב-18 אלף דולר. אין אקסנט כזו. אם תהיה, תגיד לי כי זה יכול להיות מעניין. אז נדבר.

נכון לעכשיו, ניסאן היא רמה אחת מעל יונדאי. בזה אין ספק. וזה תקף לכל טווח המכוניות. החל מהמיקרה ועד ל-PETROL.

• תוכן חדש...