Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
FairlyEvident

עוד מעט תגיד שאין הבדלים בין הפאג'רו אבולושין למיצובישי קינג "ראליי דאקאר" שמשווק בארץ. אנשים רצים לקנות אותו כי הם חושבים שהם פטרהנסל.

יש הבדל ענק בין הסנטרה והאלמרה והוא לא מסתכם רק בהחלפת בולמים לשל NISMO.

בשורה התחתונה שאתה מסתכל על שתיהן אתה חושב יונדאי, קורולה וכו'.

טעות בידך. למה להגיד דברים שאתה לא יודע סתם ? המכוניות זהות. בזה אין ספק כי זו עובדה.

המק"טים של החלפים זהים בין המכוניות. אפילו ניסאן ארה"ב אמרו לי שאין הבדל בין ה-INTERNALS של המכוניות.

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

Fairly Evident,

1) אם אתה טוען שבד"כ כתבות של חובבים יותר הוגנות ומקצועיות, יש לך חוסר אמון בסיסי בעיתונות הרכב ואין לי מה לומר על זה, מלבד שמהניסיון שלי זה פשוט לא נכון. אם כתב רכב הוא מקובע אז הוא לא צריך להיות כתב רכב. ואני לא מבין איך אתה יכול להגיד על מישהו שהוא מקצועי ועושה עבודתו נאמנה, אבל שהרבה מהציון של מכונית נקבע עוד לפני שקיבל לידיו את המפתחות - זו סתירה מוחלטת. ובכל מקרה, אתה מוזמן לשלוח לי בה"פ את שמו.

2) לא קראתי לסדאן מכוערת. רק לסדאן של האמריקאים, וביניהם הסנטרה. יש מכוניות סדאן יפות מאוד, ואני לא שופט מכונית לפי הסט-אפ שלה, כך שמבחינתי גם מיניואן יכול להיות יפה.

3) אם אתה קורא לסנטרה "מאוד ספורטיבית לקטגוריה", "Pocket Rocket", "ביצועים והיגוי ברמה של מכונית הרבה יותר יקרה", "מכונית מסלול" - אז ההגדרות שלך באמת בעייתיות, וממש אין לי מה להוסיף על זה.

4) כמו שאמרתי, על טעם ועל ריח אין להתווכח, ואם אתה אוהב את המראה של הסנטרה, זכותך שיהיה לך טעם רע... :wink:

5) אקסנט לא תתפרק ולא בטיח, אני חוזר ואומר שראיתי אקסנט שהפכו למכוניות מסלול באירופה. אני גם חוזר ואומר שיש מספיק מכוניות שתזרוק עליהם מנוע עם 170 כ"ס והן תסענה נהדר, כך שאין מה להפוך את הסנטרה הזאת ליחידה במינה.

6) מי שקובע אם העיצוב מוצלח זה הציבור? זו בדיוק הטענה שלי! שהאמריקאים חיים איפהשהוא בשנות ה-90 בכל הקשור לעיצוב, השמרנות שלהם משאירה אותם עם כלי רכב מיושנים ובעלי מראה עתיק. ובנוגע לאסתטיקה - אני אסמוך הרבה יותר על דעתו של איש מקצוע מאשר על סתם מישהו שראה את האוטו על הכביש. לדוגמא, אם יהיה טקס חלוקת פרסים לסרטי קולנוע או למוזיקה, מה תעדיף - שהזוכים ייקבעו בידי הציבור או בידי פאנל מומחים? שמה שיזכה זה סרט פעולה סוג ג' וקלי קלארקסון או דרמת איכות ומוזיקאיים נורמליים?

"אין מה לעשות. עיתונאות הרכב מושפעת ברובה מטרנדים שחולפים." - מילותיך שלך ודעתך הפרטית, בפירוש לא משהו עובדתי.

7) אם זה מפליא אותך שאני קורא להם שמרנית, למה אתה אח"כ שואל ממתי זה רע? כשאני אומר שמרנית אני לא מתכוון רק לעיצוב, אלא גם לסטנדרטים מכל הסוגים. למשל סטנדרטים של איכות, סטנדרטים של זיהום הסביבה, סטנדרטים של בטיחות אקטיבית ועוד. עד לא מזמן (ועדיין, לפעמים), המכוניות נראו מיושנות גם מבפנים (בלי קשר לכמות האיבזור שנזרק בתוכן), איכות החומרים הייתה נמוכה יחסית למתחרות (וגם זה חלק מרמת גימור), התחושה הייתה זולה, המנועים היו גדולים, חלשים ביחס לגודלם, מעוטי טכנולוגיה ומזהמים (חוכמה גדולה לייצר 3.6 ליטר עם 200 כ"ס), המכוניות התנהגו כמו מלח שיכור על הסיפון בזמן סופה וכן הלאה.

8 ) "קופסאות פח יפניות" זה לא משפט שלי אלא של zik. אני רק השתמשתי בו בתגובתי אליו. לא קראתי למכוניות גדולות, חזקות ומאובזרות בשם קופסאות פח יפניות. וד"א, בארה"ב האלמרה שלך תיחשב מכונית קטנה.

9) אימפרזה 1.6 ו-STI הן זהות מבחינת הפלטפורמה. מלבד זאת רוב החלקים שונים מהותית. האחת סתם משפחתית, השנייה מאוד מהנה לנהיגה. בדיוק כמו שגולף 1.6 יכולה להיות משעממת לנהיגה וגולף GTI לא. בדיוק כמו שיש הבדל ענק בין קליאו 1.2 לקליאו ספורט. פלטפורמה בעולם הרכב היא לא הסט של השלדה ביחד עם המכלולים המכניים והאלקטרוניים. אחרת אימפרזה רגילה ו-STI לא תהיינה בעלות אותה פלטפורמה.

10) אתה יכול לקרוא עד מתי שתרצה בפורומים של הסנטרה, אבל טבעם של פורומים ייעודיים להיות מ-א-ו-ד לא אובייקטיביים. אז אתה בהחלט יכול לצפות מהילדים בני ה-20 שגולשים בפורומים הללו שיהיו מאוהבים בסנטרה שלהם, ולא מודעים כלל לכך שיש מכוניות טובות יותר. (או שזה פשוט לא יעניין אותם, מהערצה עיוורת למותג).

ואו, ארוך...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תוסיף על זה גם את עניין האמינות המפוקפקת ואת הטכנולוגיה המתקדמת שמתחילה להראות שחיקה, היפנים מנסים להידמות לגולף דור 5 או רנו מגאן מבחינת השיכלולים ומה שמקבלים זה תקלות חוזרות של חיישנים ועוד.

פורסם

הציניות שלך אולי נורא משעשעת אותך, אבל אני לא אמרתי מילה על אמינות, וגם לא על היכולות של היפנים. לעצמם ולאירופאים הם יודעים טוב מאוד מה למכור, אבל לאמריקאים הם יודעים גם כן - ואלו שני דברים שונים לגמרי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

4) אי אפשר להגיד שאין הבדלים בפלטפורמה בין ה-1.6 ל-STI ואז להגיד שהן שונות מכנית. פלטפורמה בעולם הרכב = הסט של השלדה, המכלולים האלקטרונים והמכאניים. מה שאומר שכל מכונית שמבוססת על הפלטפורמה הזו תהיה דומה לאחרת. ברגע שכל המק"טים של החלקים זהים בין הסנטרה לאלמרה אתה מבין שהמכוניות זהות.

אתה מבלבל כאן בין כמה דברים. פלטפורמה היא בסיס, לא יותר. סע באימפרזה 1.6 ובאימפרזה STI, ותראה שבערך הדמיון היחיד הוא ב(אין) מקום לרגליים. המכלולים המכניים העיקריים ל-א דומים. מיתלים שונים, בלמים שונים, מנוע שונה, שיטת ההנעה שונה. הן נוסעות אחרת, מתנהגות אחרת, מרגישות אחרת - ואין כל אפשרות להקיש לגבי האימפרזה 1.6 לפי היכרות עם ה-STI. באותה צורה בדיוק, אין כל קשר - למעט הפלטפורמה הבסיסית - בין סתם לאנסר לאיוו 9. ואין כל קשר בין התחושות, ההתנהגות והכיף שמעניקה סנטרה SE-R לסנטרה רגילה - או אלמרה.

דוגמה שתמחיש לך את המשמעות של פלטפורמה, דווקא מניסאן בארה"ב. ניסאן משתמשת בפלטפורמה המכונה F-Alpha כבסיס לארבעה דגמים: טיטאן, פרונטיר, פאת'פיינדר וארמאדה. לטנדרים בקבוצה יש קפיצי עלים מאחורה, ל-SUV-ים קפיצי סליל. בין הטיטאן לפרונטיר יש הבדלי-ממדים עצומים, וכנ"ל בין הפאת'פיינדר לארמאדה. גם המנועים אחרים לגמרי. הפרונטיר והפאת'פיינדר נבדלים זה מזה בשיטת ההנעה הכפולה, ואפשר להמשיך באותו סגנון. בקיצור, אף אחד לא יעלה על דעתו לטעון שלמעשה מדובר בארבע מכוניות שהן בעצם אחת.

ועוד תיקון למשהו שכתב מישהו אחר בשרשור זה - הפרימרה והאלטימה ממש לא זהות (למרות שהפלטפורמה הבסיסית משותפת). הן שונות בדברים מרכזיים כמו בסיס גלגלים (הבדל של 12 ס"מ - בערך כמו ההבדל בין ב.מ.וו סדרה 3 ל-5, למשל), ובאורך הכללי ההבדל הוא משהו כמו 30 ס"מ. המנועים שונים, התיבות שונות... בקיצור, הבסיס דומה, האוטו שונה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

7) אם זה מפליא אותך שאני קורא להם שמרנית, למה אתה אח"כ שואל ממתי זה רע? כשאני אומר שמרנית אני לא מתכוון רק לעיצוב, אלא גם לסטנדרטים מכל הסוגים. למשל סטנדרטים של איכות, סטנדרטים של זיהום הסביבה, סטנדרטים של בטיחות אקטיבית ועוד. עד לא מזמן (ועדיין, לפעמים), המכוניות נראו מיושנות גם מבפנים (בלי קשר לכמות האיבזור שנזרק בתוכן), איכות החומרים הייתה נמוכה יחסית למתחרות (וגם זה חלק מרמת גימור), התחושה הייתה זולה, המנועים היו גדולים, חלשים ביחס לגודלם, מעוטי טכנולוגיה ומזהמים (חוכמה גדולה לייצר 3.6 ליטר עם 200 כ"ס), המכוניות התנהגו כמו מלח שיכור על הסיפון בזמן סופה וכן הלאה.

כאן אתה עושה טעות ומסיק שהאמריקאים שמרנים בגלל שהיצרנים האמריקיים היו - אם זה היה נכון GM ו FORD ו-CHRYSLER לא היה בבעיות... העובדה היא ש-CHRYSLER מצליחה יחסית מאחר שלקחו סיכונים.

סטנדרטים של זהום בארה"ב - ביחוד ב-CALIFORNIA גבוהים יותר מאירופה - בגלל זה מכוניות רבות מאירופה לא נמכרות פה.

סאנדרטים של איכות - איך אתה מגדיר איכות? אמינות או רמת גימור? בארה"ב מכוניות אירופאיות רבות כשלו בגלל אמינות נמוכה - ולדעתי - טוב שכך - עדיף מכונית פרקטית ואמינה מאיכות חומרים גבוהה ואמינות נמוכה (לדוגמה - VW) - בגלל זה VW בצרות בארה"ב...

• תוכן חדש...