Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעיון בפורום הבנתי שכאשר מבצעים טיפול ראש מנוע שכולל השחזה של השסתומים (אם אני לא טועה), אז הקומפרסיה תעלה ותפעיל לחץ על טבעות הבוכנה, ומכאן לא יקח זמן רב לאוברול מלא. אז אם עושים טיפול ראש ניתן להחליף גם טבעות בוכנה על הדרך וגם (לפי דעתי ההגיונית) את כל קולרי השמן (גם מושפעים מלחץ) אבל האם צריך גם לעשות חריטה, או שאפשר רק לבקש שינקו את פנים הצלינדר, או שחייבים לקדוח ולהגדיל את גודל הצלינדר?

פורסם

"אז אם עושים טיפול ראש ניתן להחליף גם טבעות בוכנה על הדרך"

תמיד ניתן להחליף טבעות בוכנה,אבל לא "על הדרך".

זאת עבודה שונה המצריכה פירוק אגן השמן.ובמכוניות מסויימות הוצאת מנוע.

אפרופו "להחלפת בוכנות על הדרך",כשנה לאחר מלחמת כיפור, נסענו לטיול יחידתי לסיני

עד כמב שזכור לי, בראס מוחמד,עצרנו ליד קבוצה של בדואים,שעשו שיפוץ למנוע של

משאית מצרית.החלקים היו פזורים על ענפי תמר בחול.הכלים היו, מפתח שבדי גדול

פטיש,לום,וכמה סכינים מושחזים בצורות שונות.

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דוד מזר ידידי במקרה גם אני הייתי שם, והסכינים היו מיועדים לשם שחיטת כבש, והפטישים לבניית אוהל!

הם הם חיממו פיתות מרחו לבנה.... ועל הדרך שחטו כבש!

פעם ראשונה שאני שומע , שמפרקים ראש מנוע בשביל הכף, ובדרך מחליפים טבעות, חורטים צילנדרים, מחליפים מסבי טלטלים וגל ארכובה, לא קוראים לזה במקרה אוברול?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כן קוראים לזה אוברול.

כמו שציינתי מקישור שקראתי אחד שעשה שיפוץ ראש ודיבר על זה בפורום קיבל הערה (הארה) על כך שרצוי היה להחליף טבעות בוכנה כי הם לא יעמדו בלחץ החדש.

ודוד, בשום מקום לא אזכרתי החלפת בוכנות, דיברתי על טבעות בוכנה, כנראה שלא רגילים פה להשתמש בעיברית אז הנה בלעז, "רינגים".

נ.ב. אני לא מבין למה בפורום כולם תמיד עוקצים?

פורסם

בשורה הראשונה כתבתי טבעות בוכנה, בסוגריים בוכנות.(טעיתי)

יודע עברית כמוך,היה אמור להבין שהמילה אפרופו מפנה אותך למה שנכתב לפני.

זה צביקה עוקץ גם אותי,מה הוא דבורה?:roll: :roll:

בברכה

דוד

פורסם

ידידנו אל כעס ! חייך:roll:

כשמגיע הזמן לשפץ ראש מנוע,מורידים את הראש,ובודקים גם אם יש מדרגה בצילינרים.

מוזיזים את הבוכנה עם האצבעות,הלוך חזור.מכונאי מיומן יודע לקבוע אם יש צורך בהחלפת

טבעות בוכנה,גם לפי צריכת השמן של המנוע,ולפי מס הק"מ שהמנוע עשה.

כמובן שהמחיר שונה,בסביבות כפול.כשמחליפים גם טבעות,רצוי להחליף גם מיסבי טלטל.

במקרה שהמנוע הורד מהרכב,מחליפים גם את המיסבים הראשיים של הקרנק.

שיהיה לך מוצ"ש נעים.

דוד

פורסם

אני לא כועס, העניין הוא שאני שואל בנושא בגלל שאני מעוניין לעשות זאת לבד עד כמה שאפשר, כפרוייקט אפילו, רציתי לשמור את זה למינימום האפשר הן מבחינה כספית והן מבחינה של עזרה מכונאי ממוחה, ברור שאזדק לאדם שיודע מה הוא עושה ושזאת לא הפעם הראשונה שלו.

המנוע במצב הנתון היום במצב טוב, לא אוכל שמן ומים אבל לאור התקלות הרבות שהיו וטופלו (האחרונה שבהם הייתה טעות של המוסכנית שהחילף ראש מפלג אבל לא טרח לבדוק שהרוטור מתאים לראש), אני מעוניין לפרק את המנוע ולשפץ אותו (אם אני לא אצליח אז למדתי משהו, גם אם השיעור היה יקר ביותר) וכמו שאמרתי לשמור את ההוצאות למינימום האפשרי אז בנתיים אני מנסה ללמוד יותר ולהשיג כמה שיותר מידע על מה להחליף, מדוע, האם תמיד מחליפים או שיש מקרים בהם לא מחליפים הכל כדי שכשיגיע הזמן להתחיל (אני מקווה שאחרי ה20, איך שאני מסיים עם הפסיכומטרי) אני אדע בדיוק מה לעשות (אם לא בדיוק אז שיהיו לי קוים מנחים דיי מדוייקים).

אז אם כעת למישהו יש תגובות נוספות יתקבלו ברכה.

הרכב בכל אופן הוא אאודי 80 שנת 86 אוטומט עם מנוע מדגם RN (שנה מעל) והקרבורטור של המנוע המקורי (המנוע המקורי היה מסדרה DT) פירבורג (מנוע הRN הגיע במקור עם קרבורטור קייהין 2)

ונתון להיום עבר קרוב ל340 אלף ק"מ.

ושוב תודה.

פורסם

קודם כל יחס הדחיסה משתנה בגלל שמשחיזים את הראש עצמו ולא את השסתומים.

מעבר לזה ברור שאם יחס הדחיס יעלה וטבעות הבוכנה כבר בלויות חייבים להחליפם , האם יש לחרוט את הצילינדר קובעים לאחר שמודדים את הצילינדר וקובעים את מידת השחיקה כנגד מידות מקוריות של היצרן , וכך הלאה הכל זה מדידה והשוואה לנתוני יצרן .

זה לא מסתיים רק בהחלפת מייסבים אולי צריך לחרוט גם את גל הארכובה , אני לא בטוח שיש בידך את כל מכשירי המדידה הנ"ל.

ולכן תעשה שוב חשבון של תועלת העניין ותשקול לקנות מנוע מיבוא עם קילומטראז' נמוך ואת ההחלפה תעשה לבד עם עזרה של בעל מקצוע .

פורסם

ניסן אם הבנתי נכון אין כאן בכלל שאלה של עלות מול תועלת, הרכב משמש לבחור כלי עבודה על מנת ללמוד כיצד ואיך עושים זאת ומדוע, כפי שהתברר ממנו, המנוע תקין, ואין צורך גם לגעת בראש המנוע,

ההעבודה קשורה על מנת להרחיב את הידע של הבחור בתחום המעשי, ומה שנותר לו לאחל לו בהצלחה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

סבבה אז אם ככה הבחור צריך ללמוד קודם כל איך מודדים כל חלק ואיך עובדים עם אותו מכשיר מדידה , ורק לאחר מכן להתחיל לפרק הלכה למעשה.משום מה אנשים חושבים שהכל נורא פשוט ואפשר תוך זמן קצר ללמוד מקצוע שדורש נסיון של שנים כדי לבצע את המדידה הכי פשוטה.

כמו שהמרצה שלי לתורת המנוע אמר יש בן-אדם שיכול למדוד יום שלם מנוע ולא להגיע לשום מסקנה ויש בן-אדם שתוך שעתיים כבר יסיים את כל המדידות ויספיק גם להזמין את כל החלקים.

לא פלא שבבחינת ההסמכה בחולון זאת אחת התחנות הכי קשות.

פורסם
לא פלא שבבחינת ההסמכה בחולון זאת אחת התחנות הכי קשות.

הצחקת אותי:shock: מדידות מנוע---תחנה של 15 שעה גג, וסיימת.

זה שהרבה נכשלים בה לא עושה אותה קשה כלל.

ההסבר פשוט מאוד, מכונאים היום רק מחליפים מנועים ולא משפצים, אז הם כבר לא יודעים למדוד.

פורסם

סליחה על הבורות אבל לאלו מדידות אתה מתכוון כיוון שיש יותר ממדידה אחת שניתן לבצע בתוך הצלינדר,

אחת שהיא דיי ברורה והיא מדידת הקדח והשוואה אל גדלי הקדחים האפשריים (לאחר המקורי כמובן), כמו כן אני יודע על מדידה שאמורה לקבוא את מבנה פני השטח (אסור ששטח הצלינד יהיה חלק כי אחרת אין מעבר של שמן בכלל(ואמרו לי שזה לא ביר) מצד שני פני שטח מחורצים מדי (אמור להיראות כמו קנה של אקדח, חריצים ספיראליים) גורמים לאיבוד רב של השמן, ויש כאמור עוד מדידות שאני בטוח אפילו לא מודע אליהן.

מישהו יודע אוליי היכן ניתן להשיג מידע מדויק על העניין או מכיר בעלי מקצוע ספציפיים שעוסקים בחריטה ובשיפוץ מנועים באזור הצפון כדי שאוכל לדבר עמם ולדלות מהם עוד פרטי ידע?

NISSAN אתה צודק כמובן, איך לבנות מנוע זה קל, דיי כמו משחק לגו, להרכיב אותו כך שיעבוד בכלל ונכון כולל התיחסות לידע במדידות שונות בו הוא דבר משמעותי שהדרך הטובה ביותר (לדעתי) ללמוד אותו היא דרך ניסיון מעשי, אבל בפעם הראשונה רצוי שמישהו ידגים לך איך עובדים עמם, חבל שכיום לא בכל מוסך יודעים איך לעבוד עם כלים אלו ואחרים, ואיך מבצעים מדידות, ואני לא מאשים אותם, היום יותר קל וזול להחליף מנוע ולא לתקן אותו.

• תוכן חדש...