Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עברתי לנסוע על גז.......

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב שלי , B4 מודל 2000 ידנית הותקנה אתמול מערכת לנסיעה ב גפ"מ.

עד עכשיו הנסיעה חלקה ושקטה .

מחיר ליטר 3.15 ש"ח (תדלקתי בחולון)

ההסבה בוצעה במוסך המרכזי של סובארו. ההחלטה לבצע שם את ההסבה נבעה מהסיבות הבאות.

רוב המערכות המותקנות בארץ הם איטלקיות, רב נקודתיות , העלות בסביבות 8000 ש"ח.

ההבדלים הם איכות ההתקנה , תמיכה בתקלות (אם יהיו) וצריכת הדלק (גז..)

קיימתי הרבה שיחות עם נהגי מוניות ומורים לנהיגה.

רובם מדווחים על נסיעה טובה, אולם לאחר מספר ביקורים במוסך לצורך כיוונונים וכיולים.

זה נובע לדעתי מחוסר נסיון של המתקינים.

לסובארו יש נסיון התקנה עם למעלה מ 300 מכוניות סובארו עם תצורה זהה לרכב שלי- מנוע בוקסר.

כל ה"פלאחים" כבר מתאימים למנוע ואורכי הצינורות (מרכיב קריטי) עברו כבר את מחלות הילדות. הם גם החליפו שלושה ספקים עד שהעסק התייצב.

אעדכן אתכם בהתאם, ונראה לי שכדאי ליסד פורום לבעלי גפ"מ- לתת מקומות תדלוק ומחירים, השוואת ערכות , תחזוקה עצמית וכו?

מה דעתכם?

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם
הכל טוב ויפה.

השאלה היא עד מתיי הגז יהיה יותר זול מהדלק (ראה ערך סולר).

זה ייפגע גם בעלות הגז הביתי?

:\ אנשים לא יוכלו לבשל בגלל שאנשים אחרים רצו לחסוך בהוצאות על דלק...

פורסם

כניראה שלא, בכתבה שהייתה בynet נכתב שהמחירים (כניראה) יועלו רק בתחנות התידלוק בדיוק בגלל הסיבה שהזכרת.

פורסם

אם המס יועלה רק על הגפ"מ לתחבורה צפו לראות קומבינות מגוונות בסגנון "חיברתי מדחס של מזגן לברז הגז של המטבח ומצד שני לפיית תדלוק שהשגתי בקומבינה" לתדלוק ביתי בגז.

משרד האוצר יודע שזה מה שיקרה אם יהיו הבדלי מיסוי, ולכן הם חוששים לבצע מהלך כזה (אבל אולי בכ"ז יבצעו)

פורסם בעיתון כלכלי לא מזמן שהם שוקלים האם (1) להעלות מיסוי על הגז כולל לאספקה ביתית, (2) למסות את הגז למכוניות יותר ואז תהיה את הבעיה של תדלוק פיראטי, או (3) לאסור הסבת כלי רכב נוספים לגז ולסגור עניין.

זה היה לפני מספר חודשים.

יש גם בעיה נוספת שהרכב הגז שונה במקצת בין המיכלים לבישול והגז שממלאים בתדלוק. (לא דרמטי - אבל זה עלול לגרום לפעולה לא אופטימלית של המנוע)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
(3) לאסור הסבת כלי רכב נוספים לגז ולסגור עניין.

בינתיים לא נראה שיש מהלך כזה, בחודשים האחרונים הוסבו יותר מ 300 כלי רכב נוספים .

בנוסף יותר בקרוב להסב כלי רכב מתחת לשנת 95

פורסם

אני הכי אוהב אנשים אופטימיים, בסגנון:

"כן! מחר יעלו את מחיר הגז והוא יהיה כמו בנזין!"

הרשו לי להסתייג ממכם. (גם אם זה כולל קרובי משפחה שמתנהגים כך)

ולא בגלל שאני חושב שלא יעלו את המחיר, יכול להיות שזה יקרה.

והרשו לי להעיר אתכם ולהזכיר לכם, שבדיוק בגלל גישה כזאת כל החיים שלכם מדשדשים במקום.

להתראות, ארז. שנוסע על גז ולא טורח ליחס חשיבות לאנשים פסימיים.

פורסם

נחכה ונראה מה יהיה, אני משום מה בטוח שזה לא יהיה שונה משום דבר במדינה הזאת, שזה אומר, עכשיו יש שקט, ברגע שמשהו יחליט לדבר בעניין = פתאום כולם יתחילו לדבר על זה ואז הסוף ידוע.

בינתיים יש שקט, ומי שמרוויח , מרוויח.

פורסם

גז בישול אינו תחליף לגפ"מ

האוקטן שלו נמוך מאוד ולכן לא בריא למנוע,

כך שאומנם אם יהיה הפרש במחיר יש סיכוי שחלק מהאנשים יתדלקו בגז בישול אבל זה בדיוק כמו מי שמתדלק ב 91 (כאשר עוד היה) במקום 98.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

גז הבישול קצת שונה בהרכבו מהגז המניע מכוניות כמו הנ"ל.

גז זה הוא משאב הרבה הרבה יותר זמין מדלק,

אין סיכוי שמחירי הגז יגיעו למחירי בנזין וכדומה, אולי יעלו עקב ביקוש , אבל לא בצורה קיצונית עקב מחסור.

פורסם

אתה מתבלבל עם גז טבעי.

גז טבעי (natural gas) יוצא מהאדמה כמו שהוא ולא מופק מנפט. הוא מורכב כמעט כולו מ-מתאן. משמש לתחנות כוח ועוד כמה דברים - לא לבישול ולא להנעת רכבים.

גפ"מ = LPG הוא תערובת של פרופאן ו-בוטאן באחוזים כאלו ואחרים (תלוי במדינה) המופק מזיקוק נפט בדיוק כמו בנזין.

המכוניות המונעות בגז הן על גז זה.

גז בישול הוא גם כן גפ"מ, עם אחוזים אחרים בין 2 הגזים הנ"ל. (אולי כמעט הכל פרופאן)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

היי, בודאי יעלה. ראה חימום מים בגז - העלות מזדחלת לכיוון שוויון לעומת עלות בחשמל כאשר בעבר היה הרבה יותר זול. היום ההפרש עומד רק על 30% זול יותר מחשמל. וקיימות כל מיני התחייבויות שחברות הגז דורשות לעצמן.

פורסם
בינתיים לא נראה שיש מהלך כזה, בחודשים האחרונים הוסבו יותר מ 300 כלי רכב נוספים .

בנוסף יותר בקרוב להסב כלי רכב מתחת לשנת 95

ומה לגבי המנועים הגדולים? - זה הכי חיוני לנו, הרי!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...