Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פיג'ו 205 שנ' 94 1400

מכיוון שהייתי קצר בזמן (הייתי חייב להכין את הרכב לנסיעה לאילת)

נכנסתי למוסך הראשון שהסכים לטפל ברכב מיידית ולהלן הפירוט:

שתי דסקיות בלם פלוס רפידות, פעמון לצירייה, שני מחזירי שמן, מסנן דלק, מסנן שמן, החלפת שמנים,(שמן מנוע ושמן גיר) שני תפוחי הגה וגומייה לצירייה (זו שהוחלפה הייתה קרועה ואגרה מים).

"שטנגה" של ידית ההילוכים.

לאחר מאמצים הסכימו לקבל "רק" 1500 כולל עבודה.

ימח שימם אני יודע שגזרו עליי קופון. (מעבר לזה לקחו לי את הדסקיות בלם הישנות כאילו זה שלהם, והרי ברור שהם מרוויחים עליהם "משהו")

מעבר לזה כל עשר דקות בא בן אדם שבוצע לו תיקון ברכב והתקלה נותרה בעינה או שהחריפה (זה היה ממש חריג באופן שנוגד כל סטטיסטיקה הגיונית) ,ודרש הסברים .

המוסך עצמו מתנהל בצורה חפפיניקית שזה לא להאמין .

כששאלתי תוך כדי העבודה על הרכב כמה הם מבקשים בעבור התקנת שעון חום הם רצו 400 ש"ח כולל התקנה (מיותר לציין שלטעות הזו לא הסכמתי)

תישמרו !!

מוסך הים התיכון רחוב משכית בהרצלייה.

נ.ב

המכונאי אפילו ביקש ממני עזרה בקריאת ד"וח המחשבלאחר שבדק אופל של לקוח שחזר אחרי תיקון (הוא לא ידע לקרוא את האנגלית ..אבל העיקר שיש להם מחשב)

פורסם

אני לא בטוח אבל נדמה לי שהבלמים החדשים שהם שמו לי חלשים יותר מהישנים שהוחלפו. (זה די ניכר)

אני צריכך ללחוץ עליהם הרבה יותר חזק ופנימה כדי לבצע עצירה מ-30 קמ"ש ל-0 מאשר זה היה לפני כן.

ממה זה יכול לנבוע?

האם יש דבר כזה עודף בנוזל בלם ואם כן חמה זה יכול לגרום.?

פשוט התעקשתי שהוא יבדוק את נוזל הבלמים ואחרי שהוא בדק הוא מילא את המיכל יחד עם הנוזל הישן עד כדי כך שהכול נשפך מעבר לשפה (הוא אמר שזה בסדר שזה יכול להיות ככה ) זה בסדר??????

פורסם

בגלל שמיהרת... ככה ייצא.

למוסך תמיד רצוי לפנות זמן כדי לא לצאת אח"כ במחשבה שעשו עליך קופה...

(אינני קובע אם עשו או לא)

Veni Vidi Vici

פורסם

תבדוק שלא הרכיבו רפידות הפוך. אצלי בטיפול האחרון שעשיתי במוסך הרכיבו אותם הפוך לאחר כמה ימים שהבלימה היתה חלשה פרקתי גלגלים ואת הרפידות והרכבתי נורמלי מאז הבלימה חזרה להיות נורמלית ואני לא הולך יותר למוסך אלה עושה לבד את מה שאפשר.

פורסם
שתי דסקיות בלם פלוס רפידות, פעמון לצירייה, שני מחזירי שמן, מסנן דלק, מסנן שמן, החלפת שמנים,(שמן מנוע ושמן גיר) שני תפוחי הגה וגומייה לצירייה (זו שהוחלפה הייתה קרועה ואגרה מים).

"שטנגה" של ידית ההילוכים.

לאחר מאמצים הסכימו לקבל "רק" 1500 כולל עבודה.

בלי קשר לכך שיכול מאוד להיות שהעבודה לא בוצעה כהלכה (במיוחד אם אתה טוען שהבלימה הרבה פחות טובה - למרות שיכול להיות שצריך לתת לדיסקים+רפידות החדשים קצת זמן להתאפס, או שלא ניקזו כמו שצריך), המחיר ששילמת ממש לא נורא.

הנה הערכות: רפידות פלוס דיסקים - 300 ש"ח; פעמון וגומיה לציריה - 100 ש"ח; מחזירי שמן, מסננים, שמנים - 250 ש"ח; תפוחי הגה - 150; שטנגה - 100 ש"ח. תוסיף על זה 400 ש"ח עבודה ועל הכל ביחד מע"מ, תקבל כ-1500 ש"ח, מחיר סביר לחלוטין.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אל תלחץ על הבלמים בכוח, תאט הרבה לפני ולאט יותר, חכה שהרפידות והדיסקים ישתפשפו ואז אתה תרגיש בלימה אם הכל תקין, גם אצלי הוחלפו בלמים ואחרי 200 300 ק"מ התחלתי להרגיש בלימה טובה

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

חבר'ה אני מתפלא עליכם...

אל תלחץ חזק על הבלמים...חכה 200-300 קילומטר.

נו באמת מה בני היה אומר על זה ??

אפקטיביות הבלימה צריכה להיות 100 אחוז לאחר החלפת רפידות בלימה.

ייתכן שיפור מה לאחר שהרפידות נשחקו קצת, אבל לא מצב כמו שהבחור מתאר.

האם החלפת נוזל בלמים לאחרונה ?

האם טיפלו לך במערכת ההידראולית של הבלימה,אולי יש אוויר במערכת.

איזה כייף לי :)

פורסם

גם לי המחיר נראה בסדר,

מה נראה לך שהם מרוויחים מהדיסקיות הישנות שלך?שתי צלחות עולות 80 ש"ח אם לזה התכוונת.

ולגבי הפעמון של הציריה , תקנו אותי אם אני טועה אבל אי אפשר להחליף ב 205 פעמון בלבד צריך את כל הציריה- אולי עבדו עלייך? ראית מה החליפו?

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אפקטיביות הבלימה צריכה להיות 100 אחוז לאחר החלפת רפידות בלימה.

ייתכן שיפור מה לאחר שהרפידות נשחקו קצת, אבל לא מצב כמו שהבחור מתאר.

LOL !!!!

אני מקווה מאוד שאף אחד כאן לא לקח את מה שאמרת ברצינות...

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מרק ידוע לך שצלחות בלימה מגיעות לפעמים עם שכבת חומר הגנה?
מקום מקצועי מרסס את הדיסק עם ספרי ניקוי כדי להסיר את השמן לפני התקנה.

מרק צודק במאה אחוז, הבלמים צריכים להיות תקינים לגמרי אחרי התקנה, דעתי היא שמדובר בניקוז אויר חאפרי אם בכלל נוקז האויר.

יאצק?

מוטי

פורסם

לאחר התקנת בלמים חדשים, אפילו מקוריים, יתכן מצב של הרגשה של בלימה קשה ו/או דוושה ספוגית.

זוהי תופעה ידועה ומוכרת גם ליצרני הרכב ויצרני הבלמים.

המוסך היה אמור לבצע 'התאמה' ראשונית לבלמים באמצעות נסיעת מיבחן, והעמסה בינונית לבלמים לפרק זמן קצר.

הלקוח אמור לקבל רכב תקין, בסופו של דבר.

פורסם

מניסיון אישי, מעולם לא קרה שמיד אחרי החלפת רפידות\צלחות הבלימה הייתה 100 אחוז. השיפור בבלימה תמיד היה לאחר מספר ימים, ובהדרגה. כל מכונאי שתחליף אצלו בלמים יגיד אותו הדבר.

מה שמדאיג יותר במוסך הזה הוא:

מעבר לזה כל עשר דקות בא בן אדם שבוצע לו תיקון ברכב והתקלה נותרה בעינה או שהחריפה (זה היה ממש חריג באופן שנוגד כל סטטיסטיקה הגיונית) ,ודרש הסברים .

המוסך עצמו מתנהל בצורה חפפיניקית שזה לא להאמין .

וזה :

המכונאי אפילו ביקש ממני עזרה בקריאת ד"וח המחשבלאחר שבדק אופל של לקוח שחזר אחרי תיקון (הוא לא ידע לקרוא את האנגלית ..אבל העיקר שיש להם מחשב)

פורסם
מקום מקצועי מרסס את הדיסק עם ספרי ניקוי כדי להסיר את השמן לפני התקנה.

מרק צודק במאה אחוז, הבלמים צריכים להיות תקינים לגמרי אחרי התקנה, דעתי היא שמדובר בניקוז אויר חאפרי אם בכלל נוקז האויר.

יאצק?

מוטי

להזכירך שבארץ ישראל המילה מקצועי לא מופיעה במילון?

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...