Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא לא...

על אף שברקסים אינם בתחום התמחותי,ידוע לי חד משמעית כי רפידות חדשות שאינן פועלות לכאורה כראוי, יש לבדוק לאחר נסיעה של עשרות קלומטרים תוך שמוש נרחב בברקס ועד מאות קטנות של קמ'

מובן שהם בולמות, אך ההרגשה ספוגית,וחד משמעית ביצועים טובים פחות.

אם ניתן להתקינם באופן שיפעלו מייד בצורה אופטימלית אני בספק, אולי ניתן לשפר מה איכשהו, ואין לי את הידע איך, אך מידת השיפור הזו ככל שניתן אם ניתן תהיה מוגבלת,שכן להתאמה המלאה לא ניתן אלא להשתמש בהם ושיתאימו עצמם גם לצלחות בילום.

ד

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

בדיוק כמו שאמר דניאל, הלקוח אמור לקבל רכב תקין, גם אם יש לבלמים עדיין תהליך קצר של Break-in אצל הלקוח שיביא את הבלימה לכשירות של 100%.

פותח השרשור תאר מצב של באיכות בלימה ירודה מאוד שהוא בעיני ולפי מיטב הבנתי גם בעיני מרק לא תקין, משמע איזשהו שלב בתהליך התפספס.

מוטי

פורסם
ברשותי פיג'ו 205 שנ' 94 1400

מכיוון שהייתי קצר בזמן (הייתי חייב להכין את הרכב לנסיעה לאילת)

נכנסתי למוסך הראשון שהסכים לטפל ברכב מיידית ולהלן הפירוט:

שתי דסקיות בלם פלוס רפידות, פעמון לצירייה, שני מחזירי שמן, מסנן דלק, מסנן שמן, החלפת שמנים,(שמן מנוע ושמן גיר) שני תפוחי הגה וגומייה לצירייה (זו שהוחלפה הייתה קרועה ואגרה מים).

"שטנגה" של ידית ההילוכים.

לאחר מאמצים הסכימו לקבל "רק" 1500 כולל עבודה.

ימח שימם אני יודע שגזרו עליי קופון. (מעבר לזה לקחו לי את הדסקיות בלם הישנות כאילו זה שלהם, והרי ברור שהם מרוויחים עליהם "משהו")

מעבר לזה כל עשר דקות בא בן אדם שבוצע לו תיקון ברכב והתקלה נותרה בעינה או שהחריפה (זה היה ממש חריג באופן שנוגד כל סטטיסטיקה הגיונית) ,ודרש הסברים .

המוסך עצמו מתנהל בצורה חפפיניקית שזה לא להאמין .

כששאלתי תוך כדי העבודה על הרכב כמה הם מבקשים בעבור התקנת שעון חום הם רצו 400 ש"ח כולל התקנה (מיותר לציין שלטעות הזו לא הסכמתי)

תישמרו !!

מוסך הים התיכון רחוב משכית בהרצלייה.

נ.ב

המכונאי אפילו ביקש ממני עזרה בקריאת ד"וח המחשבלאחר שבדק אופל של לקוח שחזר אחרי תיקון (הוא לא ידע לקרוא את האנגלית ..אבל העיקר שיש להם מחשב)

קודם כל, אף אחד לא גזר עליך קופון כפי שאתה רושם מכיוון שביצעת טיפול מאוד מקיף לרכב שאני בספק אם היה זול יותר בכל מוסך מורשה נורמלי (ואני לא בטוח שאצל איזה חאפר המחיר היה זול בהרבה).

לגבי הבלמים, אם זו לא הרגשה שנוצרה בשל המירמור הגדול שלך על המוסך והמחשבה שכ"כ דפקו אותך אז תיגש עם הרכב למוסך שאתה כן סומך עליו או שלפחות קיבלת עליו המלצות ותן לאיש מקצוע לבדוק לך את הבלמים כדי שתהיה שקט.

פורסם

אני לעולם לא הרגשתי הבדל באיכות או יעילות בלימה שונה, לאחר החלפת רפידות או נסיעת מבחן של 100 קילומטר .

ליתר דיוק לא הרגשתי ירידה ביעילות הבלימה כמו שתיאר הבחור שפתח את האשכול.

אני מקווה שהוא יחזור למוסך וגם ידווח לנו מה הבעיה.

איזה כייף לי :)

פורסם

הנה הסבר קצר על התופעה ותהליך העבודה:

After any brake job is completed, a test drive should be performed. A test drive can ensure the brake system is operating properly. It can also help you to spot other problems with the vehicle.

The other reason a test drive must be performed is to mate the pads to the rotors. This can be called "break in" or "burnishing" the pads. Burnishing also can help to transfer a layer of the friction material onto the rotor. Some manufacturers call this transfer-layer technology and it can help to increase the life of the rotor.

The number of stops a technician should make will vary. Also, check the box or with the manufacturer for their recommended burnishing procedure. A good average is 10 to 12 stops. To mate the pads to the rotors make 10 to 12 stops from about 30 to 35 mph down to about 10 mph. Allow about 30 seconds between stops for cooling. This can also help to prevent the customer from experiencing a burning smell when they first apply the brakes for the first 100 miles. When you deliver the vehicle to the customer, advise them not to do any severe braking for the first couple of hundred miles.

Some are also "pre-burnished" to eliminate many of the problems that can occur if the pads are not broken in properly.

פורסם

דניאל,

קראתי את המאמר ועדיין זה לא מבטל את מה שכתבתי וגם את הדברים שלך ושל מוטי.

וגם רשום בסוף שיש יצרנים שמונעים את התופעות האלה על-ידי

"pre-burnished".

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, לא באתי לבטל אף אחד, רק להוסיף עוד פיסת אינפו.

בסופו של דבר, הבחור מיהר ולחץ לקבל עבודה מהירה ומיידית, וזה התוצאות....

פורסם

סתם כדי לעשות קצת סדר:

1. לא רימו את הבחור במחיר - המחיר סביר ביותר!

2. ברקסים צריכים לבלום ביעילות מלאה מהמטר הראשון של היציאה מהמוסך. זה נעשה לאחר נסיעת מבחן קצרה, מספר בלימות חירום לבחינה וכמובן - ניקוי הרפידות והצלחות משמן לפני ההרכבה (אכן יש ספריי מיוחד - אפשר לעשות את זה גם עם כל ספריי מסיר שומנים נורמאלי - או אפילו ספריי קרבורטור- למי שרוצה לבזבז כסף.

3. המוסך לא מרוויח על הרפידות הישנות - לכתוב את זה פה בפורום מצביע על חוסר הבנה טוטאלי.

4. אכן נראה, כי בעיית הבלימה כפי שמתוארת - נובעת מניקוז אוויר לקוי.

5. אינני מכיר את המוסך - אבל, אני תמיד ממליץ לגשת למוסך מורשה וגדול על פני מוסך קטן וחאפר - פשוט על הגדולים יש יותר בקרה של היבואנים ופחות סיכויים לקומבינוט בשביל 100, 500 או 1000 ש"ח.

לסיום, לקח לכולם - לפני שיוצאים בהאשמות וקביעות נחרצות כאלו - כדאי אולי להכיר את החומר - אחרת אתה יוצא "חמור". - מבלי כוונה לפגוע...

אלון

• תוכן חדש...