Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מידע על דייהו לאנוס האם הוא אמין? כדאי לקנות ?

המתן קטנה וג'רמי מייסד עמותת "אלל" (אמור לא ללאנוס) יעלה ויתן הסבר מנומק.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

בסה"כ רכב אמין ועושה אתצ העבודה כמו שצריך(להגיע מא לב).הנאה מנהיגה? שכח מזה בטיחות? שכח גם כן.

עגלה שנוסעת ולא רואה מוסך.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

מצטרף לידידנו העזתי,

הכול עניין של מה אתה מחפש ברכב שלך ועל אילו דברים אתה מוכן להתפשר.

סה"כ התמורה למחיר ברכב זה היא טובה אבל אל תצפה לחווית נהיגה מטורפת.

למרות שבפורום זהו לא רכב בעל הערצה רבה דווקא בשוק הרכבים המשומשים כיום

הוא בעל סחירות טובה מאוד בשל מחירו הזול יחסית.

יש לשים לב שאתה לא נופל על איזה גרוטאה שעברה התעללות בליסיניג מכיוון שלא מזמן נפלטו הרבה כאלה לשוק.

פורסם

אבל הרי כל העניין הוא שהתמורה למחיר בלאנוס היא לא טובה. מדובר ברכב מיושן, לא איכותי, בסיסי ביותר, רועש, חלש, לא נוח ולא בטיחותי. תמורה למחיר? רק אם כל מטרתך בחיים היא לחסוך כסף, וגם כאן יש חלופות עדיפות. בהנחה ובנאדם שקונה אוטו רוצה לקבל גם רמה מסוימת של איכות חיים, הלאנוס היא בפירוש בחירה גרועה. אם אתה בנאדם שמסתפק בטלוויזיה 21 אינץ', רמקולים של מחשב, בגדים של סבא שלך, מחשב פנטיום 2 וכוס מים בבית קפה - אולי, רק אולי, הלאנוס היא בשבילך. אם אתה רוצה משהו שיתן לך קצת איכות ונוחות בנוסף לאפשרות להגיע ממקום למקום - חפש במקום אחר.

ואם כבר הזכרתם תמורה למחיר - אמנם היא פחות אמינה מלאנוס, כנראה, אבל סיטרואן קסארה מהשנים המוקדמות (ובכלל, בעצם) היא האי-מא של התמורה למחיר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אבל הרי כל העניין הוא שהתמורה למחיר בלאנוס היא לא טובה. מדובר ברכב מיושן, לא איכותי, בסיסי ביותר, רועש, חלש, לא נוח ולא בטיחותי. תמורה למחיר? רק אם כל מטרתך בחיים היא לחסוך כסף, וגם כאן יש חלופות עדיפות. בהנחה ובנאדם שקונה אוטו רוצה לקבל גם רמה מסוימת של איכות חיים, הלאנוס היא בפירוש בחירה גרועה. אם אתה בנאדם שמסתפק בטלוויזיה 21 אינץ', רמקולים של מחשב, בגדים של סבא שלך, מחשב פנטיום 2 וכוס מים בבית קפה - אולי, רק אולי, הלאנוס היא בשבילך. אם אתה רוצה משהו שיתן לך קצת איכות ונוחות בנוסף לאפשרות להגיע ממקום למקום - חפש במקום אחר.

ואם כבר הזכרתם תמורה למחיר - אמנם היא פחות אמינה מלאנוס, כנראה, אבל סיטרואן קסארה מהשנים המוקדמות (ובכלל, בעצם) היא האי-מא של התמורה למחיר.

רוני

אהבתי את האי-מא (עיין ערך מאיה בומבילה...).

ולענייננו - תרשה לי לחלוק עליך. בסה"כ הרכב הוא זול, אמין, מאובזר באופן יחסי ובגרסה הידנית שלו אפילו חסכוני למדי ובנוסף הסחירות שלו מצוינת.

נכון שהוא לא הכי בטיחותי ונכון שחסר לו כוח סחיבה... אבל אם המשתמש ברכב לא צריך אותו יותר מלנסיעות מ A ל B ברדיוס קטן יחסית אז אני חושב שזה בהחלט יספק אותו.

ולעניין הקסרה - נכון שהיא בעשרות מונים עדיפה על הלאנוס מבחינת נוחות והנאת הנהיגה... אבל האמינות... בעייתית משהו.

אז אם ההתלבטות היא בין רכב משעמם אבל כזה שנכנס למוסך לטיפולים בלבד לעומת רכב מלהיב שהופך אותך למכר קרוב של המוסכניק שלך... אני חושב שעדיף את הראשון.

VW Jetta 2015 MK something :-)Kia Sportage 2017

פורסם

זוהי בדיוק שאלת השאלות. אפשר הרי להניח כי המחיר שלהן דומה ואז להפנות את השאלה ל-100 אנשים: מה תעדיפו באותו מחיר - סיטרואן קסארה או דייהו לאנוס. רובם המוחלט יעדיף את הלאנוס לדעתי, ולו בשל ה"שם" של סיטרואן בתחום האמינות. כמובן שאותם אנשים ישכחו, או לא ידעו, כי הקסארה הייתה אהובה ביותר על נהגי מוניות - מה שאומר שהאמינות דווקא טובה בהחלט. (יש לשים לב שזה נכון עד להופעת המולטיפלקס, כלומר בדור הראשון של הקסארה, לפני מתיחת הפנים).

מלבד זאת - אם הרכב היה אכן ראוי למאכל אדם כרכב מהמודלים הספציפיים הללו (מכיוון שעלי להשוות למשהו, ולא אשווה אותו למכוניות מלפני עשור ויותר, אלא ביחס לשנתון בו הוא יצא) - אז לא הייתה לי בעיה להמליץ עליו כרכב אמין, זול, בסיסי ומצוין לצורך הגעה מ-A ל-B. אבל גם את הדברים הללו הוא עושה גרוע ביחס לכמעט כל רכב מאותו השנתון, אז מה יצא לנו פה? אוטו שהוא כמו המאווררים הישנים שהיו תוקעים על הדשבורד של מכוניות ישנות ללא מזגן, לעומת בקרת אקלים חדישה. או אם תרצה - פנטיום 2 בעוד שכולם משתמשים כבר בפנטיום 4 ומעלה.

גם לא מדובר כאן ברכב לא מהנה ונוח כמו לנטיס לעומת רכב כן מהנה ונוח כמו הקסארה. אני בכלל לא מדבר במושגים של הנאה מנהיגה. אני מדבר במושגים של נוחות ליום-יום. מושגים שגם הנהג הפשוט אמור להבין. כמו שבבית הוא לא ירצה לשבת בכסא קשה אלא בכורסא רכה, כמו שבבית הוא ירצה מכשירי חשמל שפועלים בשקט ולא כאלו שמרעישים, כמו שבבית הוא ירצה הרגשת בטחון - כך גם בקסארה מול הלאנוס. אתה מבין את האנלוגיה?

נכון, רוב האנשים יעדיפו רכב משעמם שלא נכנס למוסך על פני רכב מלהיב שהאמינות שלו שנויה במחלוקת, אבל אני לא מדבר כאן על שני כלי רכב קיצוניים כאלו. אני מדבר על מכונית גרועה, נקודה. מול מכונית טובה, נקודה.

זה לא אומר לרגע שאני חושב שפותח השרשור יקנה קסארה, רוב הסיכויים שהוא מזדעזע מהמחשבה, אבל אתה יודע מה? הפסד שלו. בסופו של דבר סיטרואן קסארה מהמודלים הראשונים בשוק הישראלי היא מציאה היסטרית. רכב מצוין במחיר זול עד כדי גיחוך. 25000 ש"ח לרכב משפחתי שנת 99'? איפה תמצא כזה דבר? אה, כן, אצל דייהו... נו באמת :lol:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הבהרה ראשונית ודיסקליימר - לאנוס הוא הרכב הגרוע ביותר שנהגתי בו בימי חיי (אולי קצת יותר טוב מטנדר פולונז).

אבל.... ויש אבל גדול - לרוב האנשים הדרעק המוטורי הזה הוא מספק לחלוטין. בסה"כ הוא נוסע ממקום למקום בלי להתקלקל הרבה וזה בשבילם מספיק.

זה שיש אלטרנטיבות טובות בהרבה לא מעניין אותם, כי כאמור - רק שלא יתקלקל.

רבים מהחברים שלי לא יבחינו אם תסיע אותם בלאנוס או בלג'נד, להם הלאנוס מתאימה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אליבאבא - אולי זאת אחת הבעיות של עמישראל - חוסר המודעות הזו. אי היכולת להבחין. משהו שבשבילי ובשבילך הוא כנראה כל כך בסיסי, עד כי קשה לנו להבין כיצד אנשים לא מתייחסים אליו. או שמא הם כן, ופשוט המצב הכלכלי לא מאפשר להם טוב יותר.

ובכל מקרה, אני עדיין רוצה להאמין שאנשים מסוגלים להבחין באיכויות, כמו שהם יכולים להבחין בהבדלים בין טלוויזיה 21 אינץ' לפלזמה 50 אינץ'. או בין גבינת שמנת איכותית לחצי אחוז שומן. אנשים רבים כל כך מתלבטים שעות באם לבחור טויוטה קורולה או מזדה 3 מהעבודה (או מהיבואן) - שתי מכוניות שעבורם תהיינה זהות כמעט לחלוטין בתמורה. אז לא להבחין בהבדלים המהותיים בין לאנוס לקסארה, נניח?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
סרוניס תפסיק בבקשה לדבר על אוכל, בשביל זה יש את האתר של בוקששטר.

מה לעשות שזו ההשוואה היחידה שאני יכול להבין בעצמי ולהזדהות איתה. נניח קליאו ספורט MK1 לעומת MK2 זה כמו פסטה ברוטב נפוליטנה עם שמן זית משובח ופרמז'ן למעלה, לעומת ספגטי עם רוטב עגבניות מהשופרסל עם גבינה צהובה מגורדת סוג ג'. יש מבין? :lol:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...