Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות בקשר לתדלוק בדיזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברה ..

יש לי כמה שאלות בקשר לקניה של רכב דיזל .

1. מדוע לקנות רכב דיזל ( כצרכן פרטי , ולא כמונית ) אם מחיר הבנזין אוקטן 95 בערך זהה למחיר הדיזל?

2. מדוע הביטוח / טסט / אגרה יותר יקרים לרכב דיזל? ( מחק את המיותר , מכיוון שידיעתי בנושא אינה חדה )

3. אם אני משתמש ברכב הדיזל שלי למטרות עבודה , אני מקבל החזר כלשהוא?

4. האם ידוע לכם כמה נהגי מוניות משלמים על ליטר דיזל? - והאם ההנחה היא חלק מסבסוד ממשלתי?

תודה.

שחר.

פורסם

1. בדיזל יש הנחות של שקל ויותר לליטר מהמחיר הרשמי והתחרות חריפה.

2. ככה, כי ככה משרד האוצר קבע כדי למרר לנו את החיים (אגב זה הולך ומשתווה לאגרת הבנזין)

3. אין החזר, יש הוצאה מוכרת. זה לא קשור לדלק אלא לסוג הרכב. למשל סוואנה מוכרת בהוצאות מהק"מ הראשון אם אני זוכר נכון, בפרייבט זה רק אחרי 9000 ק"מ הראשונים בשנה - שוב, לא זוכר במדוייק.

4. נהגי מוניות משלמים כמו כל אחד אחר (אלא אם יש לתחנה הסכם קיבוצי) ואין סבסוד ממשלתי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

1) בלאי מאוד איטי, מנוע שמיועד לעבודה קשה וארוכה. בסה"כ דיזל מומלץ לאנשים שנוסעים בין 30 ל-40 אלף קילומטר בשנה.

2) הביטוח והטסטים יותר יקרים לדיזל מכיוון שיש הנחה של המדינה על סולר, ככה שהמדינה צריכה להחזיר את זה איך שהוא. (לפי מה שאני הבנתי לפחות)

3) ממי אתה רוצה לקבל החזר?

4) אין לי מושג בקשר לזה.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

היי!

רכבים שזכאים לקבל החזר בלו על הסולר הם או מוניות או רכבים של מורי נהיגה, (גם טרקטורים ומשאיות אבל זה לא העניין.)

לכן, רכב פרטי גם אם הוא טנדר כלשהו, אינו זכאי לקבל החזר.

דרך אגב סכום ההחזר הוא 0.325 אגורות לליטר.

עוד פרטים בנוגע להחזר ובירור זכאות כאן: http://mof.gov.il/taxes

בברכה אבי.ע

פורסם

תוספת לדברים שנאמרו:

מחירי הביטוח של רכבי דיזל יקרים יותר אם בשל החלפים (זניח אך בכל זאת) ואם בשל ההנחה של חברות הביטוח שדיזל = יותר זמן על הכביש = סיכוי רב יותר לתאונה.

לעניין המחיר שנהגי מוניות משלמים אזי ישנן תחנות שעושות הנחות יתר לנהגי מוניות מעבר להנחה הרגילה ולא פעם נהגים מתדלקים אצל הפלסטינאים בכ3.6 ש"ח לליטר ובכך חוסכים לא מעט כסף.

ולבסוף אציין שמנועי דיזל חסכוניים יותר, נקיים יותר וזוכים לחיים ארוכים יותר ממנועי בנזין.

פורסם

מנוע דיזל צורך כ30% פחות ממנוע בנזין בעל הספק דומה.

מחיר הדיזל בפועל (כולל הנחה של 1.30-1.80) נמוך כיום בכ25%.

התוצאה היא שכיום עלות הדלק בכל נסיעה נמוכה בכ 45%.

מצד שני אגרת הרישוי גבוהה ב 1000-1300 לשנה (אולי אני לא מעודכן)

המגמה היא העלאה של מחיר הדלק עד לרמת בנזין (או קצת יותר) ובמקביל השוואה של מחיר הרישוי.

התוצאה: החיסכון בהוצאות דלק (30%) יהיה כבר מהקילומטר הראשון וזה ישתלם גם למי שנוסע מעט. מצד שני החסכון למי שנוסע הרבה יהיה גם 30%, הרבה פחות דרמטי ממה שהיה בעבר.

לבעלי מכוניות גדולות ובוודאי מיניוואנים כדאי מאד דיזל.

צריך גם לאהוב את סגנון המנוע:

טורבו דיזל קצת חלש ב1-2 שניות הראשונות לאחר הזינוק (השהיית טורבו) והוא נחלש גם במהירויות גבוהות מאד (הספק נמוך). הפיצוי הוא המון כוח במהירויות נורמאליות (מומנט גבוה).

לקח לי זמן להתרגל לזה שאפשר לעשות עקיפות קצרות במהירות בלי שצריך להוריד מהלך. אני יוצא לעקיפה עם הדיזל בתנאים שלא הייתי מעיז אפילו עם בנזין יותר חזק.

מי שלא צריך את התחרויות ביציאה מרמזורים מצד אחד, ולא נוסע במהירויות מטורפות (160

פורסם
מנוע דיזל צורך כ30% פחות ממנוע בנזין בעל הספק דומה.

מחיר הדיזל בפועל (כולל הנחה של 1.30-1.80) נמוך כיום בכ25%.

התוצאה היא שכיום עלות הדלק בכל נסיעה נמוכה בכ 45%.

מצד שני אגרת הרישוי גבוהה ב 1000-1300 לשנה (אולי אני לא מעודכן)

המגמה היא העלאה של מחיר הדלק עד לרמת בנזין (או קצת יותר) ובמקביל השוואה של מחיר הרישוי.

התוצאה: החיסכון בהוצאות דלק (30%) יהיה כבר מהקילומטר הראשון וזה ישתלם גם למי שנוסע מעט. מצד שני החסכון למי שנוסע הרבה יהיה גם 30%, הרבה פחות דרמטי ממה שהיה בעבר.

לבעלי מכוניות גדולות ובוודאי מיניוואנים כדאי מאד דיזל.

צריך גם לאהוב את סגנון המנוע:

טורבו דיזל קצת חלש ב1-2 שניות הראשונות לאחר הזינוק (השהיית טורבו) והוא נחלש גם במהירויות גבוהות מאד (הספק נמוך). הפיצוי הוא המון כוח במהירויות נורמאליות (מומנט גבוה).

לקח לי זמן להתרגל לזה שאפשר לעשות עקיפות קצרות במהירות בלי שצריך להוריד מהלך. אני יוצא לעקיפה עם הדיזל בתנאים שלא הייתי מעיז אפילו עם בנזין יותר חזק.

מי שלא צריך את התחרויות ביציאה מרמזורים מצד אחד, ולא נוסע במהירויות מטורפות (160יפה כתבת, רק כמה תיקונים:

1. אין turbo-lag של 1-2 שניות במנוע TDI מודרני. למעשה - יש פחות turbo-lag ממנוע בנזין מוגדש עקב העובדה שרוב המומנט מגיע כבר בסל"ד מאוד נמוך. אצלי באודי לדוגמא - הרכב מדביק אותך לכיסא מ1600 סל"ד בערך. בכל מקרה - גם בTDIים הישנים לא היה turbo-lag כזה גדול - אבל אכן היה.

בנוסף - הTDI שלי מאיץ יפה גם אחרי ה160 (ויעיד על כך דו"ח המהירות שאמא שלי קיבלה כשנתתי לה את האוטו...)

פורסם
יפה כתבת, רק כמה תיקונים:

1. אין turbo-lag של 1-2 שניות במנוע TDI מודרני. למעשה - יש פחות turbo-lag ממנוע בנזין מוגדש עקב העובדה שרוב המומנט מגיע כבר בסל"ד מאוד נמוך. אצלי באודי לדוגמא - הרכב מדביק אותך לכיסא מ1600 סל"ד בערך. בכל מקרה - גם בTDIים הישנים לא היה turbo-lag כזה גדול - אבל אכן היה.

בנוסף - הTDI שלי מאיץ יפה גם אחרי ה160 (ויעיד על כך דו"ח המהירות שאמא שלי קיבלה כשנתתי לה את האוטו...)

בוא נאמר שב160 קמ"ש יתרון ההספק של הבנזין מתחיל לבוא לידי ביטוי...

לגבי ההשהיה, אולי ההסבר הטכני שלי לא נכון, אבל הזינוק מעמידה אצלי חלש יחסית למנוע בנזין ותוך 1-2 שניות מרגישים את הכח. זה לא קורה בהאצה תוך כדי נסיעה אז זה כנראה באמת לא השהייה.

פורסם

כמובן שישנם יוצאים מן הכללב, וכם ישנם רכבי דיזל שגם מטפסים יפה לאחר ה-160..

לא מתעוררים לחיים ב-160 אך ללא ספק חים מצוים מאוד בטווח מהירות זה ואף הרבה יותר..

כמו שצוין מעלי, תלוי באיזה סוג רכב :wink:

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם
כמובן שישנם יוצאים מן הכללב, וכם ישנם רכבי דיזל שגם מטפסים יפה לאחר ה-160..

לא מתעוררים לחיים ב-160 אך ללא ספק חים מצוים מאוד בטווח מהירות זה ואף הרבה יותר..

כמו שצוין מעלי, תלוי באיזה סוג רכב :wink:

חיים מצויין במהירות גבוהה וגם בשקט - אצלי שיוט נינוח ב-160 מגיע סביב ה-3000 סל"ד. (HDI)

שווה פעם אחת לבדוק כמה ק"מ עושים באמת בשנה. לדעתי הרבה אנשים לא באמת יודעים. אני חשבתי שאני עושה בסביבות ה-10-15K עד שפעם אחת נתקלתי בקבלה על טיפול 10K כשהגעתי לטיפול הבא כעבור 4 חודשים. בדיקה קצרה של חיובי הדלק בשנה החולפת בויזה, הראתה שאני אכן עושה 30K בשנה.

באותו זמו הייתה לי קורדובה 1.6 שעשתה 1:10 בערך ולכן עלתה לי בדלק 16500ש"ח = 5.5 * 10 / 30000 בשנה. החלפתי לקסארה דיזל שעושה 1:16 כשאני לא נחמד איתה (רוב הזמן עירוני, שיוט ב-130 כשלא) וזה עולה לי 8500ש"ח = 4.5 * 16 / 30000.

גם כשמקזזים את הפרש האגרה בסך 1400 ש"ח, זה עדיין חוסך לי יותר מ-6500 ש"ח בשנה.

(add lightness' (Colin Chapman'

• תוכן חדש...