ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
לאחר בירורים שונים הגעתי למסקנה שהרכב המתאים למשפחתי הוא ה mpv מדובר על שנת הדגם 97-99 האם ידוע על בעיות מיוחדות? צריכת הדלק? נתוני הרכב (כוח,תאוצה וכו'). אמינות? סחירות (לשלם מחירון או פחות)? בתודה מראש לכל העונים!!
הודעה אחרונה מאת 205cti1.6, -
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
מה דעתכם על הרכב, בתור רכב FUN-CAR? כדאי להשקיע? מישהוא יודע מה הנתונים של מנוע ה-2300 שלו ומה נתוני התאוצה וכו'? והכי חשוב - אפשר להוסיף מגדש טורבו כמו של ה-9-5 משנת 1998 ואילך? ברור לי שמבחינת אמינות, עדיף לחפש במקום אחר, אבל אולי כדאי בשביל הכיף...
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי לכולם. אני מחפש לקנות רכב חדש (2002/1) בשבילי. מצאתי רכב מליסינג, 307 שנת 2002 יפהפה ושמור ביותר, בדיוק מה שרציתי חוץ משני דברים שעליהם אני מתלבט: 1. הרכב אוטומט. 2. הרכב 3 דלתות. שתי הסיבות האלה גורמות לי לוותר על הרכב מחשש לבעיה למכור אותו. רציתי לדעת עד כמה לדעתכם תהיה בעיה למכור את הרכב בגלל הסיבות הנ"ל. תודה.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בצער רב, אני מודיע שאבא שלי הכריח אותי לרדת מ - 206 ומכיוון שהוא בעל המאה ולכן גם בעל הדיעה, אני חייב להקשיב לו, ( ) והוא רוצה לקנות לי c-3(קומבינות מהחברה) חדשה 2004. מה אתם אומרים? עד כמה היא שונה מה-206 (ממש לא מכיר את הרכב הזה). מה היכולות שלו ואיזה דגם מועדף? תודה המבועס בבקשה נסו להמתיק את רוע הגזירה
הודעה אחרונה מאת beresford, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מקרה ראשון: 1.אוטו שנת 2002 שלושים אלף קמ' עם ריפודי עור מרופטים תושבת מנוע הרוסה (לגמרי מרעישה) המנוע נשמע כמו מנוע בוקסר של סובארו (טיימינג מרעיש) כשביקשתי לפתוח מכסה מנוע, נשארה לו הידית ביד(!!!) לא לדבר על זה שקבענו במרכז מסחרי של פולג והוא איחר כמעט בשעה יש להזכיר שכל פעם שהתקשרנו הוא אמר: "אני ברמזור אני מגיע אני ברמזור אני מגיע"... נו נו נראה כאילו עשו איתו ראלי בעזה לפי המצב! מה דעתכם? מקרה שני: 2. הבחור אומר שהוא גר בכפר סירקין, כל יום שישי או שבת הוא ממציא תרוצים למה הוא לא יכול להראות לנו את האוטו, ביום ראשון קבע עם אבא שלי בצומת סגולה (או משהו כזה). אמר בטלפון שצבע כנף ימנית עקב סריטה מכוערת אך בפועל היא לגמרי באוף סייד. הבחור שהראה את האוטו הוא…
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני נהג חדש וזה הולך להיות הרכב הראשון שלי ושל הבית. אני מחפש משהו קטן ואוטומטי במחיר הזה גג. אני גולש פה איזה חצי שנה ככה ומקריאה התאהבתי בצרפתיות. מצאתי אחד כזו 3 דלתות אוטומטית מנוע 1.6 שאלו הדרישות שלי מהאוטו: אמינות(בצרפתיות אין ממש אבל יש לי הרבה רצון וכוח להשקיע וללמוד את האוטו ואני לא יזניח אותו), עלויות החזקה(ביטוח, חיסכון בדלק וכו'). רוב הזמן המכונית תיסע בעיר נסיעות נסיעות קצרות יחסית. האם זה האוטו המתאים לי? איך המכונית, אמינות? בעיות מיוחדות (בגיר למשל שהוא לא נפוץ ל106). כמה עולה לצבוע או בעצם לסדר גג שהצבע בו "נכבה" כלומר כתמי שמש, כמו בפיזו אחרת שמישהו בפורום קנה לא מזמן?
הודעה אחרונה מאת alomm, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רצוי שיהיה אוטו מהיר... לצעירים... כי אני עומד להוציא רישיון בעזרת השם.. על מה אתם ממליצים??
הודעה אחרונה מאת LiorB, -
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, קוראים לי יואב ואני חדש פה - אבל שמעתי המלצות חמות מאד. אני מחפש לקנות 206, עוד לא סגור בדיוק איזה, ורציתי לברר אם ידוע לכם על חברת השכרה שמחזיקה רכב זה בצי הרכב שלה? אני שוקל לקנות מהשכרה, או יותר נכון זה כסת"ח לאבא. תודה
הודעה אחרונה מאת pita100, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב במחיר של כ 40 אלף אולי קצת יותר.. מחפש רכב קטן ... שישמש אותי לנסיעות קצרות מידי יום לעבודה. מנוע 1600, עדיף ידני, לא זולל דלק , חלקים זולים, שוק טוב וכל השאר.... עכשיו אני מעדיף יפני כי המליצו לי עליו כאמין, והוא באמת אמין לפי מה ששמעתי חשבתי על סוזוקי סוויפט 98 1600, או על מזדה 323F, או שבכלל עדיף ללכת על סיטרואן סקסו (לא אוהב אותו ממש......) אם יש לכם רעיון או עצה , תודה...
הודעה אחרונה מאת yoav206GTI, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
דעתכם על פיאט קופה טורבו 96'?
הודעה אחרונה מאת msigal, -
-
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
כמה שאלות לקראת רכישה: א. האם ההבדלים בין הדגמים שווים את ההפרש במחיר ? [לפי מגאזין "אוטו" ה- 2000 מהירה יותר ויותר קלה משמעותית ] ב.האם תיבת ה- Q טובה או מסרסת את כוח המנוע ? ג. האם יש רמת גימור גבוהה (ריפודי עור, חלון בגג וכו') גם במנוע 2000 ? ד. האם כדאי לרכוש 325/323 במקום ??
הודעה אחרונה מאת silver-mr2, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
זאת אומרת יש איזה רובר אחת ממש יפה שראיתי היא קטנה קומפקטית כזאת נראה לי 214 איך היא אמינה? זולה בתחזוקה/אחזקה??
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
התקבלתי למקום עבודה חדש, וכחלק מתנאי ההעסקה דרשתי רכב צמוד. דרגה 2 היא המשתלמת מבחינתי, המשמעות היא רכב שמחיר המחירון שלו הוא עד 116,000 לערך. אם אינני טועה, הרכבים הפופולארים בדרגה 2 הם מאזדה לאנטיס ופורד פוקוס (בדגמים היותר פשוטים שלהם). יש למישהו המלצה לרכב דרגה 2 ? תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים, אשמח לשמוע חוות דעתכם המקצועית : אני מחפש רכב העונה על הפרמטרים הבאים : * מחיר של 20,000 - 40,000 ש"ח (לא חדש כמובן) * קטן יחסית, קומפקטי ונוח * חסכוני מבחינת צריכת דלק, ועלויות חלפים * אוטומטי - מומלץ, לא קריטי * אמין בקיצור, רכב קטן, חסכוני, אמין ונוח המלצות ? אגב, כנראה ארכוש אותו באחד ממגרשי המכוניות כגון אוטו-סנטר, האם יש עוד מגרשים ? (אני מכיר רק את אוטו סנטר ) ודבר אחרון, מה עלי לדרוש/לבצע מאוטו-סנטר, בעל קניית הרכב ממנו ?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בתקציב של 120-130K עם התלבטות בין סיאט איביזה/לאון חדשה לבין אודי TT משומשת, שנת 2000 יד 3 מה עדיף?
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני בקרוב חוגג 16! ואני מת לקנות תוםקאר לא בגלל שאני מתלהב וכאלה אני פשוט חייב משהו שיסיע אותי ממקום למקום וזאת נראת לי האפשרות הכי טובה! אז אם אפשר את דעתכם אם כדאי לי בככל אם זה בככל שווה את המחיר?(יד שנייה 40 אלף) ותתנו לי יתררונות וחסרונות 1 תודה רבה!! יניב
הודעה אחרונה מאת yaniv69, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ההתלבטות היא בין מכונית קומפקטית/משפחתית משנת 96-97, לבין מכונית קטנה משנת 99. האופציות שחשבתי עליהן: סיטרואן קסארה 97-98 סיטרואן סקסו 97-98 יונדאי לנטרה/ אקסנט 96-97 דייהטסו סיריון 99 יונדאי אטוס 99 מה עדיף, כמובן משיקולי נוחות, כדאיות, אמינות, עלות טיפולים וחלפים, חסכון בדלק... בקיצור, הכל! (כמובן מעדיף כמה שיותר חדש...) תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מבחינת אמינות?? צריכת דלק?? עלויות כלליות וכאלה??? אני מחפש רכב והאיביזה היא בתקציב שלי אבל אני צריך אוטו אמין וזול... איך הוא?? נ.ב. אני מדבר על שנתונים של 95' עד 98'.. בדגמים clx של החמש דלתות או הלטינו תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Sygnus, -
-
- 0 תגובות
- 965 צפיות
שלום רב! אבקש לדעת פרטים על מס רכבי שטח. ייתכן וארכוש את אחד מן הדגמים הללו והייתי מעוניין לשאול מי מהם הכי טוב/שווה רכישה: 1.Land Rover -Discovery/FXI 2.Opel Frontera 4X4 3.Toyota 4 runner 4.mitsubishy pajero אבקש לשמוע פרטים על הדגמים הללו רק בטווח השנים 94-96 וכן על אמינותם ,טיפולים,דלק וכן אף הוצאות כגון ביטוחים ותיקונים תודה.
הודעה אחרונה מאת Blade2k, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אוקיי, השאלה שלי היא כזו: האם שווה עכשיו לרכוש רכב (פיאט טיפו, 94, ב11,000 ש"ח, לדוגמא), למצוא אחת שהטסט שלה נגמר בעוד שנה בערך, לבטח אותה ביטוח חובה (כמה זה יצא? 2000 שקל לנהג צעיר + חדש ?), פלוס ביטוח צד ג' (אין לי מושג מה המחירים פה... אם יש לכם מושג, אל תתביישו לכתוב). להנות מהרכב עד הגיוס (להערכתי בערך בנובמבר השנה), ואז בזמן הגיוס לתת אותו לאשתו של אחי, שהיא תשלם על רשיון רכב+ביטוחים ולקחת את האוטו בימי שישי כשאני חוזר מהצבא (שריון...) מה אתם אומרים? נא להתחשב בעובדה שאני אדם דל אמצעים...
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום. האם יש בארץ ניסן אלמרה האצ'בק ?? מופיע במחירונים אבל לא ראיתי מודעות ולא ראיתי על הכביש... תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 19 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
חבר טוב שלי רוצה לקנות מכונית מנהלים הוא מתלבט בין אודי A4 1.8 ליטר טורבו לסיטרואן c5 שלוש ליטר, שניהם באותו מחיר, חבר שלי נוטה לאודי בגלל התדמית. האודי יותר ספורטיבית יפה ודינמית, הסיטרואן יותר מפוארת נוחה ומרווחת. מה הייתם לוקחים ולמה?
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מי שמכיר מנסיון או שמועות חוות דעת על רכבים אמריקאים משנות ה 80 כמו אולדסמוביל מנועים V6 או V8 או שברולטים או פונטיאק למשל ראיתי את האוטו הזה ב classiccar http://www.classiccar.co.il/ads/adDetail.asp?cat_id=2&sub_id=1&ad_id=575 כמה הוא צריך לעלות בערך? מאוד מצא חן בעייני אני נורא אוהב מכוניות שלוש דלתות גדולות מסוג זה אנא אימרו לי איזו אהבה דורש רכב זה ומהן התקלות הנפוצות בו ובכלל עצות או חוות דעת מניסיון או מהכרה אצמל אחרים תודה רבה כפיר.
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כפי שאתם כבר מבינים התקציב שלי מאוד דל אז אני בוחן את האפשרויות...מה דעתכם על האוטו הנ"ל? איזה דגם הכי טוב? יש לו בעיות נפוצות? אמין? חסכוני בדלק? נוח? חלקים זולים? תהיה לי בעיה למצוא אחת כזאת? בקיצור כל מה שעולה לכם בראש...ואם יש לכם גם אתרים על האוטו הזה יהיה נחמד מאוד דרך אגב איך כותבים אוטוביאנקי באנגלית?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
איביזה GLX3
מאת shay!- 1 תגובות
- 775 צפיות
מצאתי איביזה דגם GLX שנת 90 3דלתות מנוע 1500 הילוכים המחירון שלה 8,000 עשתה 150 אלף ק"מ בערך....ניראת שמורה לגמריי.. רציתי לדעת כמה כדאי לשלם על אוטו כזה
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום. אני מאמין שרובכם מכר/רכש רכבי יד שנייה. שאלתי היא כזאת. האם ההעברת בעלות קודמת לקבלת הכסף? או להיפך?
הודעה אחרונה מאת Sygnus, -
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום. האם תוכלו לדרג את רשימת הרכבים הבאה ? התקציב שלי הוא 50K-57K. מחפש רכב אוטומטי, 1600, משנת 97 והלאה. חשוב 1.שיהיה אמין 2.מחיר ביטוח לא גבוה מדי 3.נח לנהיגה 4."נאה למראה".. הרי הרשימה: אסטרה אופל סיוויק LS הונדה קורולה XLI טויוטה לאנטיס F מאזדה איביזה STELLA סיאט קסרה SX סיטרואן גולף CL פולקסווגן בורה פולקסווגן תודה.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אני מחפש רכב משומש מהנה לנהיגה... המחיר הוא בין 80 ל110 אלף שקל, שיהיה לא יותר משנתיים על הכביש... אפשרויות לדוגמא, קליאו ספורט, 206 CC אשמח לקבל הצעות
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
- 2 תגובות
- 916 צפיות
שלום אנשים, בימים אלה אני מחפש אוטו משפחתי (עד 30,000) ונתקלתי ביונדאי לנטרה, לפי לוי יצחק שנת 96 ידני עולה 27,000 ולא ברור לי אייזה צורה יש לאוטו מכוון שיש סימן החלפת צורה לפני 96 ואחרי 96. אני בטוח שלפני 96 יש את הדגם המרובע ואחרי את העגול. מישהו יודע אייזה צורה לדגם של 96?
הודעה אחרונה מאת -יובל-, -
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מישהו יודע איזה מנוע שני ליטר יש בפיזו 206 CC משהו אמר לי שזה מנוע עם 159 כ"ס לא נראה לי... הוא גם אמר שהוא ממלא רק דלק 98 אוקטן... זה יכול להיות? אגב... כמה צריך להוריד מהמכירון אם אני רוצה לקנות... מחיר מחירון הוא 130 אלף
הודעה אחרונה מאת NadavRally,
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 304 אורחים (הצג רשימה מלאה)