ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,522 נושאים בפורום הזה
-
טוב אז הקישור הזה יראה לכם בערך מה אני רוצה בעקרון יש לי 100 אלף ש"ח ואני רוצה להנות מהרכב ובאותו הזמן אני רוצה ראש שקט. אני אשמח להצעות מכם דניאל.
הודעה אחרונה מאת Shays, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מחפש סטיישן שנים 90-93, אוטומטי. אני יודע שהסובארו לוקח, אבל האם המיצובישי הוא הרבה יותר גרוע? (קל יותר למצוא אותו).
הודעה אחרונה מאת K&N, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אבא שלי מצא איזה קסרה אחת,יד שישית מונית לשעבר שנת 96 המנוע הלך כמעט קפוט לפי מה שהוא אומר... עכשיו אני שואל,כדאי לרכוש אוטו כזה?האם העלויות של החלפת מנוע יהיו ממש לא משתלמות. המחירון שלה אם אני לא טועה הוא 27K +- אממ שאלה שנייה היא,פיאט אונו,יש מצב למצוא אחת במצב טוב בתקציב של עד 15 אלף שקל,כולל ביטוח וכו.... תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת Olechko, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם הax וה106 הם זהות מבחינה מכנית, האם מדובר באותם מנועים ומכלולים? אותה שאלה לגבי zx ו306 תודה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
אלפא 164
מאת מכונאי מדרכה-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום .. ! רציתי לדעת כמה שיותר פרטים על אלפא 164 האם הרכב אמין מבחינה מכנית, האם יש לו בעיות מיוחדות שצריך לדעת עליהם או חלקים יקרים במיוחד, והאם הוא מומלץ בכלל או שהוא עוד נפילה של אלפא? תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים וסוף שבוע נעים. האם יש לי סיכוי למצוא אוטו ספורט מחברה או השכרה? נניח איביזה טורבו או קליאו 172 או HGT בשנתונים נמוכים ? מישהוא יודע מהי ירידת ערך של חברה או השכרה? תודה
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איזה פיג'ו הכי טובה??(אני מדבר על הקטנות... הישנות יחסית) בהתחשב במחיר ובתמורה שאני מקבל.... אמרו לי ש 205 GTI הכי טובה..זה נכון?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
דור ראשון מהם הדברים שידועים כבעיתיים?? מה לבדוק?
הודעה אחרונה מאת RedR, -
-
-
- אחראי פורום
- 36 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אז ככה ברשותי גולף וי5 שעשתה כבר מעל 120 אלף קילומטר אני מעוניין להחליף אותה ברכב חדש. כמובן שדיזל זה העדיפות הראשונה שלי אז מה כדי לקנות ? הנה מה שעלה לי בראש א. טוארג דיזל 5 ליטר 313 כ"ס ב. BMW סידרה 5 החדשה דיזל 218 כ"ס ג. אודי אי6 טידיאי 2.5 163 כ"ס אני יודע שחלק מהרכבים כאן יקרים וחלק בכלל לכבישטח אבל עליהם נדקלתי או שיש רעיון אחר ? אוטו מרגש שלא זולל הרבה דלק יותר זול אבל עדיין יוקרתי ? אני עושה פעם בשבוע שבועיים אילת-ראשון-אילת ומידי פעם אפילו פעמיים ביום תודה מראש על התגובות בברכה, עודד
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
-
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מכרתי את האופנוע, ועכשיו אני מחפש כלי 4 גלגלים. אומנם אין לי הרבה, אני רוצה לשמוע קצת עצות, האם כדי לי לחפש משהו או לחסוך עוד.. מה אני יכול למצוא. וכמובן שאני רוצה משהו עם פוטנציאל לשיפורים, ואפילו בניית טורבו. תודה תודה רמי
הודעה אחרונה מאת t.e.s, -
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מתלבט בין ההונדה סיוויק להאצ'בק, התקציב הוא קרוב ל-40k, 35K אבל ההעדיפות היא כמה שפחות יקר (את הכסף שנשאר אני ישקיע ברכב).. ההעדפה שלי היא לכיוון המאזדה, בעיקר בגלל ה-1.6 לעומת ה-1.4 של ההונדה והאמינות של ה-323, שהיא ממש גבוהה לפי מה שהבנתי. חשובה לי גם צריכת הדלק והבנתי שההונדה לא חסכונית (גם ב-1.6 וגם ב-1.4) אולי מישהו יכול לעזור לי? האם צריכת הדלק בהונדה עדיפה בהרבה על ה-323? אמינות? ביטוחים? (אמרו לי שהביטוח של ההונדה יקר יותר)??!! בתודה מראש, אמיר..
הודעה אחרונה מאת BMW, -
אפשר פרטים על הרכב? תקלות בעיות וכו'? ולמה מוכרים אותו ב 20 30 אלף מתחת למחירון?
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
- 1 תגובות
- 870 צפיות
אבי אשר מתכנן לקנות אוטו כבר די הרבה זמן אך לא ממש את התכנון העלה מועמדת חדשה אשר נראת לו וכנראה שאותה הוא ירצה לקנות. העלמה או יותר נכון המגעילולה המכוערת והמזויעה היא סוזוקי ליאנה. ניסיתי להשיא אותו מהחלטתו אך הוא בשלו נחוש לקנות סוזוקי ליאנה חדשה! כדי שטרגדיה כזו לא תיווצר בביתנו אני מבקש ממכם בכל לשון של בקשה לספר לאדון למה לא לקנות סוזוקי ליאנה ולספר לו על המועמדות שכן כדאי לו לשקול. תודה!
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 3 אלף צפיות
שמתי עיני על הרכב הבא: טויוטה קורולה 92 עם 175K קילומטר, גיר ידני. המוכר טוען שהרכב עם בעיית סינכרונים בגיר וצריך לעבור טסט בעוד שבועיים. הרכב נקי ויפה (לא קיבל מכות).מחיר המחירון הוא כ23K המוכר מוכן להתגמש על 20K שאלתי: א. איך נראית לכם העסקה מבחינת המחיר והתמורה. ב.איך המנוע של הרכב (זאת גרסת הקרבורטור) ג. מה זה לעזאזל "סינכרונים בגיר" וכמה זה עולה ד. האם יש בעיות מיוחדות ברכב הזה תודה על הסבלנות אורן
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אנחנו משפחה של 6 נפשות (!!!) ואנחנו רוצים להחליף רכב. כרגע יש לנו את הקאיה קרניבל ואנחנו שוקלים להחליף למאזדה MPV החדשה. אני אשמח לקבל תגובות לא בסגנון של : " קח ת ...." או משהו בסגנון. בתודה אוהד.
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אני חדש פה, אשמח אם תעזרו לי בהתלבטות בקניית רכב חדש, המחיר אותו דבר בערך (ניסאן אלמרה סדאן 1800 והונדה סיוויק סדאן-הדגם עם הסאנרוף שבמבצע עכשיו) הנקודה הכי חשובה מבחינתי היא האמינות, האם יש הבדל בין הסיוויק הטורקית לסיוויק היפנית? ומצד שני מדוע האלמרה שקיבלה מקום ראשון בדירוג האמינות (יחד עם הסיוויק) לא מצליחה במכירות? כמובן חשובה גם הבטיחות (זה רכב למשפחה) ושמירת הערך (בהתחשב בנ"ל)
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 941 צפיות
שלום ברצוני לרכוש אוטו ישן וזול... מצאתי רנו 11 נפח מנוע 1600 שנת 88 מבפנים היא נראת חדשה...מבחוץ היא בכלל לא יפה..מלאה מכות קטנות... הבן אדם אומר שאין שום בעייה באוטו והאוטו נראה לי סבבה ולא רועש... הוא מוכן למכור לי אותה עם טסט חודשיים ועם ביטוח חובה עוד 5 חודשים במחיר של 2500 שקל... אפשר להוריד ל 2000 האוטו הילוכים (5 הילוכים) מה דעתכם ? מה הניסיון שלכם עם רנו מהשנתונים הללו? והאים רנו היא כמו סיטרואן ופיזו שדומות? ואם כן איזה רנו דומה למה תודה
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 40 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
אז ככה, עומד אני בצומת דרכים בחיי, בקרוב אחליף את הלנטרה שלי, הבחור שמחזיק את הארנק אמר שיש לו שתי הצעות, אחת הונדה סיביק קופה ESI מנוע VETEC (לא זוכר נפח) שנת 95 אוטומטית. ומצד שני פיג'ו 306 קבריולט (לא יודע שנה או גיר) שניהן במצב בסדר בלי תאונות שלדה למניהן. אני יודע שזה קשה ככה לזרוק באוויר (לפחות עד שיהיו לי פרטים נוספים) אבל בנתיים, מה לדעתכם יותר טוב? והאם ההתנהגות של ה306 קבריו' שונה בהרבה מה306 הרגילה בגלל הבדלי המשקל והשלדה? מחכה לתשובה.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 7 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שכן שלי מוכר, האוטו במצב מדהים כמו חדש. עבר לא קצת - 100K. והוא מבקש פחות מהמחירון. אבל השאלה שלי היא , איך האוטו בכללי ? אם מישהו מכיר אותו טוב ... תודה
הודעה אחרונה מאת RS6, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
חבר שלי קונה אוטו, והוא מצא ניסאן אלמרה, 2001, 1600. העיניין הוא שיש לה 20K על השעון. מעורר חשד? שווה בדיקה? מה אתם בכלל אומרים על האוטו הנ"ל? האם יש אופציות יותר טובות באותו המחיר ? (60K אם זכרוני אינו מטעני... או שמא זה 70 ?! לוי המניאק... ) תודה !
הודעה אחרונה מאת Bull, -
-
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ברווזים בניוטרל גודשים את הדרך לעבודה כל יום. צפים להם לאיטם במורד נחל הפקקים המיותר העומד איתן כל השנה. ואחרי מצב רוח פיוטי כזה אפתח בבוקר טוב. אני וחברתי מחפשים לנו רכב. (היא רוצה רכב, אני רוצה לישון) מחשבות תקציב נעות סביב ה 20K (זוג צעיר בכל זאת). רצוי רכב אמין, לא "קופסא" כהגדרתה (מכוניות קטנות וכו, למה יש לי הרגשה שאני פותח פה תיבת פאנדורה?). בין האופציות שראיתי בעיתון היו: יונדאי אקסנט עד מודל 95. יונדאי לנטרה עד 96. פיז'ו 306 סדאן. כולם פורסמו בעיתון תחת מחיר המחירון. אני לא כל כך מכיר את שוק הרכב ואני לא יודע מה המשמעות של רכב חברה או כמה מורידים בכלל. מצאתי יונדאי לנטרה 96 מחברה אבל הם רוצים 1000 תחת המחירון, וראית…
הודעה אחרונה מאת tygger, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מעוניין בייעוץ על רכב מסוג אאודי 80 גרסת קופה מנוע 1800 . איך הוא בכללי , האם הוא אוטו בעייתי ? האם החלפים שלו זהים לאאודי 80 רגילה ? איך הוא מבחינת חשמל , גיר וחלודה ? ושאלה קצת שלא קשורה האם ב.מ.וו 318 מאותו מודל יש לה התנהגות ואחיזה כמו האאודי ?
הודעה אחרונה מאת msigal, -
- 0 תגובות
- 945 צפיות
שלום לכם אני אוהב אמריקאיות , עכשיו אני עומד לקנות פונטיאק le-6000 ואני לא ממש מכיר את האוטו אז מי שיוכל מניסיונו לתת לי חוות דעת על האוטו כמו חסרונות ויתרונות אני ישמח מאוד . נ.ב אני ישמח אם בחסרונות לא יהיה רשום צריכת דלק גבוהה וכל הדברים שברורים מאליו וגם אם יהיה אפשר לצרף תמונה אני ישמח .תודה מראש , ליאור .
הודעה אחרונה מאת mercedes - 300d, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
נסעתי איתה מגדרה עד נתניה ולהלן רשמיי. נתחיל בנוחות נסיעה - הרכב מאד נוח ושקט ומפנק. מהבחינה הזאת - אין בעיה. מנוע - שקט מאד, ממש מפתיע. האצות בהחלט טובות והגיוניות, יציאות מרמזורים בהחלט מרשימות, אם כי במהירות גבוהה יש תחושה מסויימת של היעדר מספיק כח. בסל"ד נמוך, יש בהחלט מספיק כח וזמינותו טובה. עיצוב - לדעתי מאד יפה ועולה בהחלט על עיצוב האלמרה ולדעתי גם הטויוטה. באנגלית אומרים sleek. אני לא יודע איך לתרגם לעברית. פחות יפה מהמזדה. בגלל היות הדגם שטוח יחסית, מראה בוצ'י וספורטיבי. נקודות רעות: הופתעתי לרעה מהבלמים. נקודה זו עלתה גם במבחן הרכב שבוצע ב ynet ולפי סוכן המכירות, החברה עשתה תיקון. לדעתי - לא מורגש שום תיקון והבלמים מרגישים מוזר. יש בלימה אבל מל…
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי עוד חודש וחצי לטסט ואני שוב מתלבט בין 2 מכוניות. האם לקנות לנסר ידנית 1500 GLX 92 בסביבות ה14 אלף ש"ח או לחפש עבודה, לקבל עוד עזרה מאבא ואני לא יודע איך להשיג עוד 3 4 אלף ש"ח ולקנות פונטו 1100 (לא משנה לי כ"כ הדגם הספציפי ) ב17 18 אלף מקסימום ? איזו עדיפה מבחינת נוחות ביצועים טיפולים אמינות ובכלל איזו עדיפה בסך הכל? (צריך לזכור שהפונטו ב18 אלף היא הדגם הכי פשוט לעומת הלנסר GLX ) תודה, יוסי.
הודעה אחרונה מאת mcyossi, -
-
- 0 תגובות
- 904 צפיות
אבי היקר רוצה לקנות משפחתית 1600 אוט' בתקציב של עד 30 אלף. מצאתי במקרה מגאן 1.6 אוט' שנת 96 והיא נראית לי יותר מעניינת מהיפניות למיניהן. השאלה היא איך השנתון הזה..ידועות בעיות כלשהן? איך הגיר?נורמלי?. המחירון שלה 36 ורוצים עליה 30. עוד אפשרות לא יפנית: אופל אסטרה. בנוסף לזה, האפשרויות שנראות לי הן: סופר לנסר, אפלאוז, 323, בלנו, לנטרה ואולי גם סיויק. מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת אליה, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מדובר על רכב אמין (חסר תקלות), מודל חדיש, משפחתי (כאילו 4 דלתות) מדובר על אחי אשתו ותינוק מודל 2004 , בטיחותי, אוטומטי ,לא ספורטיבי ... לא שותה דלק..... חסכוני מילה נכונה להגיד...... השמח לקבל הצעות בנושא... עשיתי חיפוש והוא מצא לי 3335 ממצאים שאין להם קשר לשאלה שלי... אז בבקשה.... תודה מראש ובכבוד רב ברק ג.
הודעה אחרונה מאת BigMan, -
- 41 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אהלן... לפני כחודשיים ביקשתי פה יעוץ לרכישת רכב ספורטיבי באיזור ה 40 אלף... בסוף לא קניתי כלום (לקח זמן למכור את הרכב שלי...), אבל כל עקבה לטובה!!! התקציב היום נמתח לאיזור ה 50-60 אלף שקל... הדרישות זה רכב מושלם!!! אבל אני אהייה קצת יותר ספציפי, רכב עם מנוע חזק יחסית, התנהגות ספורטיבית, נראה טוב, לא קטן (כלומר בטיחותי...), אמין, ולא ספרטני מידי... ואל תציעו לי 306 GTI, כי הייתי על סף רכישה של אחת (התאהבתי באוטו...), אבל נסוגתי אחרי שדיברתי עם רועי צוקרמן, ואחרי שדיברנו עם מנהל מוסך פיז'ו והוא אמר לנו להתרחק מהרכב הזה!!! כל הצעה תתקבל בברכה...
הודעה אחרונה מאת Moshe_P, -
- 42 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
להזכירכם: מכרתי עכשיו פיז'ו 206 XS בשווי 54 אלף, מגבלת הסכום שלי היא 80 אלף ש"ח ולא פרוטה יותר, אני לא מת על מכוניות קטנות. חשוב לי(לא לפי סדר) : מהירות, נוחות, איבזור, ידני, מהנה, יפה, לא ישן מדי, אחזקה זולה (יחסית למכוניות ספורטיביות יקרות), אמרתי כבר מהירות ?! ומנוע לא גדול מדי גג 2 ליטר עם אפשרות למוגדש. האופציות שעלו במוחי(כן לפי סדר) : קבוצה ראשונה : גולף GTI, פולו GTI, גולף VR6, אודי A3 1.8T, סיאט איביזה טורבו. קבוצה שנייה : פונטו HGT, רנו קליאו B ספורט. קבוצה שלישית : אלפא 156, וולו S40 T4, פאסאט 1.8T. תנו את חוות דעתכם על המכוניות הנ"ל אני אשמח לשמוע עוד הצעות וביקורות. תודה, דניאל.
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום... חברה שלי תהיה זקוקה לרכב בקרוב... ומאחר ואני לא ממש מבין בתקציבים האלה אני פונה אליכם... הקריטריונים שבנושא (בטוח, אמין, אוטומטי) הם היחידים שחשובים, בסעיף הרצוי אני רק אוסיף "משהו שיראה חמוד" אם אפשר, אה ורצוי גם רכב קטן ושנתון כמה שיותר גבוה כמובן. אז מה כדאי לחפש ??? אם יש הצעות עם חריגות קלות מהתקציב(גג 2K) אפשר להציע אותן גם. תודה! ינון.
הודעה אחרונה מאת Inoni,
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 311 אורחים (הצג רשימה מלאה)