ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני מחפש BMW סדרה 7 עד שנת 1995 מה דעתכם על BMW730, שנת 93 ידני !! אוטו במצב טוב - הכל עובד נסיעה נוחה ונעימה (מנוע 8 צילינדרים) דלק... שלא נדע האם כדאי לשים את ידי עליה?? יש נסיון מעשי למשהו?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, אני חדש בפורום, לכן אבקש לקבל בהבנה אם אינני מתנהג כמו שנוהגים פה / שואל שאלות שכבר ענו עליהן וכו'. יש לי כ- 15K ואני מחפש אוטו. להלן כמה דרישות: 1. אוטומט 2. אמין 3. חסכוני בדלק 4. נסיעות מתוכננות: בעיקר בתוך העיר: לאוניברסיטה ולים 5. בטיחות עד כמה שאפשר במסגרת התקציב (אני נהג מתחיל) כפי שבדקתי במחירונים השונים האפשרויות שלי הן: דייהטסו שרייד (91-92) רנו קליאו (91-93) סובארו ג'אסטי (92-93) פיאט אונו, סוזוקי סוויפט מתחילת שנות ה- 90 אשמח לשמוע המלצתכם. תודה מראש פאשה
הודעה אחרונה מאת יגאל, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אממ כמובן שהרכב צריך להיות אמין אוטומט או ידני זה לא משנה...נפח מנוע בין 1400 ל1800 צריך להיות לו לוק מושך משפחתית צעירה...האפשרויות שנלקחו בחשבון הם מזדה 323 F ויונדאי אקסנט שנת 96...
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני יודע שהיא צריכה להגיע במאי-מה לדעתכם יהיה מחירה\ביצועים? אולי מישהו נהג בה בחו"ל.. תודה
הודעה אחרונה מאת micronot, -
- 0 תגובות
- 821 צפיות
אחרי לבטים רבים התמקדתי על VR6 (ידני) או HONDA PERLUD (טיפטרוניק) השנים שבאות בחשבון הן 97-98 שתיהן בערך באותו מחיר היתי מעוניין בתגובות, מבעלי נסיון אם אפשר לגבי מי משניהן יותר מהנה, בעיות מכניות, נוחות נסיעה, עלות טיפולים...
הודעה אחרונה מאת leelo, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן, אני מקווה שזה הפורום המתאים לטופיק הנ"ל. אני מתכנן בימים הקרובים למכור את הרכב, האוטו שלי רחוק מלהיות "מושלם למכירה", ז"א המצב החיצוני שלו נראה זוועה, צבע מתקלף במכסה מנוע+גג, והמון עיקומי פח מהתקופה שאמא נהגה (אחד גדול ובולט. אין תאונות\שאסי או משהו בסגנון), חוץ מזה, המצב המכני מצויין (עבר המון טיפולים) חוץ מבעיה אחת(צריך להחליף צירייה). המחירון של הרכב הוא : 16,320 ואני חשבתי על למכור ב14. זה הגיוני למכור ב14? יש טיפים באיפה לפרסם את האוטו{עדיף בחינם, את הX שקלים על הפרסום אני מעדיף להשקיע באוטו החדש}(בנתיים הכנתי שלט ואני אפרסם בקרוב בפורום)? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת megapuzik, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לדודים שלי חבר ילדות שיש לו לאנצה והוא רוצה לימכור לי אותה ב 10 אלף שלק שנת 94 אתם חושבים שזה הגיוני ומה אתם חושבים על הרכב??
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אהלן, קיבלתי כמה אלפים ועלה לי רעיון למכור את הקליאו (שנת 92, למי שמעוניין בפרטי) ולקנות משהו דומה בשנים מתקדמות יותר. חשבתי על קליאו חדשה יותר אבל האריות (פיג'ו למיניהם) נראות לי מתחרות מספיק ראויות או שאולי יש בכלל מכוניות אחרות שאני יכול להסתכל עליהים? מה שאני מחפש ולא מוכן להתפשר: ידני - אני נהג חדש ועדיין "לומד", אני חושב שידני היא אופציה יותר טובה בשבילי. זה יותר כיף. "מוציא יותר" מהאוטו. נוחות - הקליאו נורא נוחה, גם באיכות המושבים וגם בנסיעה, לא רוצה "לרדת ברמה" (פיאסטה ופיאט אונו, שנראות לי מתחרות בקטגוריה ונהגתי\נסעתי עליהין, לדעתי, הרבה יותר נחותות בתחום הנוחות לכן הן יורדות מהפרק) מנוע 1400 לפחות - אני נוסע הרבה בחיפה, אני צריך משהו שיע…
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, ראיתי היום פולו ובעל הרכב טוען שבעבר כשגרר גרר את האוטו הוא כנראה פגע טיפה בחלק התחתון של האוטו. בפולקסוגאן אמרו לו בזמנו שלא היה שום נזק לשאסי (יש לו מסמך) ובבדדקה שנעשתה לרכב במכון בדיקה אמרו שיש כיפוף בקצה של השלדה מקדימה ומאחורה. מה אתם אומרים? למי להאמין? וזה סיבה לא לקנות אוטו? (האוטו במצב מעולה).
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז ככה , אחרי כמעט חודשיים שאני מחפש ספורטיבית קטנה עד 25K הגעתי לבחור הזה עם רנו קליאו RSI יד שלישית 112K ק"מ - נראית במצב מצויין... לפני שאני הולך עם האוטו לבדיקה הייתי שמח לדעת כל מיני דברים שכדאי לדעת לפני בדיקה , כמו צריכת דלק ממוצעת בנסיעה "רגועה" , מחלות "ילדות" של הרכב וכיו"ב. אם תשאלו אותי - הרכב נראה טוב מידי לרכב שנת 95 , אבל מצד שני רואים שהבחור מכור לניקיון... כל עיצה\הצעה\אזהרה - תתקבל בברכה . שלכם "נוהג בסוויפט וחולם על STI " - יניב.
הודעה אחרונה מאת .tommy g, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חבר שלי מעוניין לרכוש רכב יד שנייה וכרגע הוא מתלבט בין סובארו אימפרזה לבין פיג'ו 405/406 . השאלה המרכזית שלו היא איזה רכב עדיף מבחינת עלות האחזקה ? איזה מהם מבקר יותר במוסך? וכמה בערך עולה להחזיק רכב בסדר גודל שכזה לחודש. בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בן משפחה שלי עומד בפני קניה של האוטו הנ"ל רציתי לדעת האם יש מחלה שכיחה או משהו בעייתי במיוחד באוטו ואיך הוא מבחינת אחזקה? אני לא מדבר על כך שהאוטו בבעלות איזה ילד שקורע את האוטו אני שואל איך האוטו בזמן שנוהגים בו רגוע
הודעה אחרונה מאת eyal_sh, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכל העוזרים והמייעצים. ראיתי שיש םה אנשים רציניים שמבינים, ואשמח לייעוץ. כמו שאתם יכולים לנחש אני מחפש רכב. רכב ראשון בשבילי- מזל טוב. אני מחפש רכב "מיני" ( בלי תחת...) חזק מספיק בשביל כל העליות בירושלים עד האוניברסיטה לא רוצה להשמע כמו בחורה - אבל מחפש רכב עם מראה "צעיר" ויפה. ואוטומטי ( ) תקציב: כ- 40,000. שנה: מקווה ללפחות 98. { במאמר מוסגר אני אציין שמ"סקירה" שטחית מצאה חן בעיני סיאט איביזה, אבל לא מצאתי בתקציב כזה משהו נורמלי, גם ה-1.4 אוטומט 98 יקר יותר... מצאה חן בעיני- רובר סדרת ה-200. אבל נמסר לי שהחלפים יקרים, ושבכלל היא לא שווה את המחיר, ומלבד המראה אין לה הרבה מה להציע.( כמו כמה בחורות שאני מכיר) איך טויוטה סטרלט? אופל קורסה? …
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 2 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מדוע ההבדלים במחירים בינהם כל כך גבוהים ? הם לא פונים לאותו קהל ? אשמח לקבל הבהרות ומידע על ההבדל בין שני רכבים אלו... ברכת סוף שבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת natla, -
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ידוע לי שהשאלה עלתה פה כבר כמה וכמה פעמים ולכן סליחה מראש. חבר שלי מחפש כרגע אוטו....וכמו כל הצעירים הדבר הראשון שהוא מחפש באוטו זה פוזה ומהירות, הדבר השני זה אמינות וצריכת דלק לא גבוהה מדי. מעדיף רכבים לא צרפתיים.תודה לכל העונים וסליחה
הודעה אחרונה מאת alex, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ברשותנו רכב מסוג רובר 827 שנת 95'. החלטנו למכור אותה, מסיבות כאלה ואחרות. המחירון של הרכב הוא 42K. אנחנו דורשים 35K (נראה לי זה טעות להגיד לאנשים כמה באמת אנחנו דורשים כי אז הם מתחילים להוריד אותנו לסכומים שגורמים לי ). היום בא קונה שנראה רציני, רצה לתת לנו 29K במזומן. כלומר 13K מתחת למחירון שזה 30% מתחת למחירון! שזה דיי מעליב.. כי לאוטו אין בעיות רציניות או תאונות. רק סחירות לא טובה. לא שורף לנו למכור את האוטו אבל רצוי שנמכור אותו בחודשיים הקרובים. מה דעתכם? זה טיפשי למכור רכב ב-30% מתחת למחירון? או שעקב סוג הרכב אין מה לעשות וצריך להוריד על מנת למכור? אנחנו שילמנו עליו 10% מתחת למחירון (10K בזמנו).
הודעה אחרונה מאת kompy, -
יש לי שאלה (בלי הסתלבטויות בבקשה ! ) : מרוטי(שזה סוזוקי אלטו שמיוצרת בהודו למי שלא יודע) כדאי לקנות אחת כזאת שנת 95 60,000 ק"מ יד ראשונה -ואם כן כמה היא שוה ?
הודעה אחרונה מאת ssc, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 804 צפיות
שלום אני רוצה לדעת מה אתם אומרים על האוטו שרוולט אסטרו. הוא שנת 94...... אני יודע שהוא מתחנת דלק..... אבל שטויות עזבו את זה. איך הוא מבחינת מהירות? כוח? תאוצה? נוחות...?? מנוע חזק? טוב?? תודה תמיר
הודעה אחרונה מאת dor-17(mk)2, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 920 צפיות
מחר אני אמור לעשות בדיקה לאוטו בראשון לציון זה בדיקה לפני קניה מישהו מכיר את המכון איך הם??? תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
מכרתי את הפיאט וכרגע אני מעוניין לקנות 205 על איזה שנים אתם יותר ממליצים??? ואם למישהו יש משהו יותר טוב בסיגנון להציע אני אשמח לשמוע... תודה מראש למגיבים...
הודעה אחרונה מאת asi08, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
עם קצת עזרה מאבא עלה התקציב שלי ל 20 אלף חשבתי אוליי לקנות את המיצובישי סופר לנסר שנת 93...נהגתי על האוטו הזה ומאוד התלהבתי ממנו הוא מרווח הוא דיי חזק ולא אוכל הרבה דלק... למישהו יש חוות דעת על האוטו?
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חבר שלי מעוניין לרכוש אימפרזה טורבו (דור אחד אחורה מהדור הנוכחי) האם כדי? האם האוטו באמת ספורטיבי ? ולאיזה בעיות אפשר לצפות באוטו כזה? מחקתי את הפוזה
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי אפשרות לקנות 205 GTI שנת 87 במחיר של בערך 4000 ש"ח האוטו זקוק לפחחות קלה ויש לו מעט נקודות חלודה. גם הצבע מאוד דהוי ובכלל המצב הפנימי שלו די מוזנח (דשבורד סדוק קשות. וחוץ מזה יש לו 555000 ק"מ על השעון. יש גלגלי מגנזיום 14 אינץ מקוריים. שווה לקנות או לא? דרך אגב מחיר מחירון 8200 ש"ח אפשר בכלל לקנות מנוע GTI בארץ? לקנות או לא?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האוטו יד רביעית עם 135,000 ק"מ, שילדה נקיה ומנוע במצב טוב. יש לרכב תוספות חיצוניות קטנות. בכלליות האוטו שמור ונראה טוב מאוד. הבעיה היחידה של הרכב היא שהקלאץ' שלו גמור- נשאר בערך 20% מהקלאץ'. המחירון של הרכב 28,000 ש"ח והבחור רוצה 2-3 מעל. שווה??? נ.ב.- קלאץ' מקורי עולה 4,300 ש"ח וחלופי עולה 1,700 ש"ח. מברורים שעשיתי אמרו לי שהחלופי יחזיר לי בסביבות שנתיים אם לא יותר ושאני יכול להמשיך לנסוע עם הקלאץ' הקיים עוד חצי שנה בערך.
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הדרישות של בעלת הרכב לעתיד: א.קטן(אמרנו את זה כבר,לא?) ב.אוטומטי. ג.אמין. ד.רצוי שיהיה נוח. איזה אופציות באות בחשבון לדעתכם?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אין לי הרבה כסף...5 אלף...מקסימום גג 7 אלף אני מחפש אוטו ידני וכמה שיותר ספורטיבי ואמין שלא יעשה יותר מידי בעיות אני מתכוון להשתמש בו בעיקר לנסיעות בעיר ביום יום ולעיתים קרובות מאוד גם לנסיעות ארוכות (בת-ים לפ"ת למשל) בינתיים חשבתי על 2 רכבים...סיאט איביזה ופיאט אונו... בבקשה תייעצו לי על אוטו מתאים בשבילי...
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
שאלה על פיאט
מאת ttzz- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
כמו שכבר הבנתם משאלות קודמות שלי אני רוצה להחליף את הטויוטה פשוט בלי סיבה באמת האוטו מצוין אבל קיבלתי כריזה...בקיצור אמרתם לי כן ולא לגעת ברובר 216...ברור שזה לקחת רברס אם אני מתקדם בשנה ולא מוסיף כסף...גם לגבי דייהו שלא כל כך התלהבתי אבל מה לגבי פיאט בראבה??.על בראבו אמרו לי שהיא בסדר אבל היא קטנה...מה עם בראבה אוטומטית???איך האוטו???יש לו שוק????עד כמה הוא שווה???
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מישהו מכיר את הרכב הזה??? מי שכן שירשום לי כל מה שהוא יודע על האוטו הזה.. תודה.
הודעה אחרונה מאת amit69, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני מחפש רכב כבר הרבה זמן ,הלכתי לבדיקה עם בחור אחד ושילמתי עליה בערך 400 שקל בדיקה אמרו לי שהרכב עבר תאונה קשה ולכן כמובן וויתרתי עליו השאלה שלי היא איך אני יכול למנוע את ההסתבכות עם עוד רכבים כאלו שאני מוציא עליהם כל בדיקה 400 שקל
הודעה אחרונה מאת romer-, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
** בפעם הבאה, בבקשה לכתוב כותרת נורמלית ** אני צריך רכב שישמש אותי לנסיעות יום יומיות של כ ~180 קמ ביום (~45000 בשנה) התקציב עומד על 20000 שח לקניה + ישור קו. הדרישות הם קודם כל אמינות,אח"כ צריכת דלק נמוכה ואח"כ הנאה מנהיגה. כרגע יש לי פיאט אונו 1400 SX שנת 92 שעשה 260000 קמ עד עכשיו. בתקופה האחרונה האוטו התחיל לעשות בעיות ואפילו נתקעתי איתו בדרך,(בגלל מחשב הזרקה).התחושה הכללית שלי היא שהוא לא ישרוד את הקילומטראז' הדרוש... האופציות שחשבתי עליהם הם: 1. רנו אקספרס דיזל או כל מסחרי דיזל אחר (האם קיים בתקציב שלי ? ) 2. רכב קטן (בסיגנון פונטו,סקסו ושות') משנתון הכי מתקדם שאמצא (להערכתי ~97 ) 3. השקעת הכסף בישור קו של הפיאט - האם היא תשרוד עוד 3 שנים …
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 231 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- הרקוליטו
- גולדן191
- נהג מירוצים ותיק
- David32
- פאר האורה
- TomerP
- sperial
- לירון .ה.
- amital4
- mcshmupi
- jpex
- Matanb1998