Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש לקנות לי מכונית מנהלים חדשה, שהתקציב הוא עד 160 אלף ש"ח.

היום הלכתי עם בני הקטן כדי לראות את המכוניות.

הסוכנות הראשונה שנכנסתי הייתה פורד. נכנסתי למונדיאו, וממש התרשמתי.

הדבר הראשון שמורגש שנכנסים לרכב, הוא המושב, וזה שבמונדיאו משובח. האיכות נראתה לי מאוד גבוהה, וגם האיבזור.

לאחר מכן נכנסתי למאזדה, ואני חייב לאמר שממש לא התלהבתי מה-6. אמנם האבזור רב, אבל התחושה היא של מכונית מצועצעת והמושבים ממש לא נעימים. קשיחים מדי לטעמי.

הבאה בתור הייתה הפרימרה. איך שנכנסתי לתא הנוסעים שלה התלהבתי. ממש יפה. התא מרווח מאוד, אוורירי, ובסה"כ נעים יותר משל המאזדה. קפצתי גם לסוכנות של הבעלים של ניסאן, רנו, וראיתי את הלגונה. אין מה לאמר, תא הנוסעים היפה בקטגוריה, ללא ספק!

רק משילוב הצבעים של המושבים לא התלהבתי כל כך. גם ה-B4 החדשה הייתה נעימה, אך העיצוב החיצוני, והמושבים הגרועים הורידו אותה מהפרק.

אחרונה חביבה הייתה ההונדה אקורד. לדעתי, תא הנוסעים שלה הוא היחידי(טוב נו, אולי גם של המונדיאו) שמרגיש כאחד שיכול להתמודד מול הרנו ללא רגשי נחיתות. המושבים מעולים, התא עצמו מרווח מאוד(למעט המושב האחורי) ובסה"כ היא נראית לי כחבילה לא רעה בכלל.

רציתי לשאול אתכם, מיהי לדעתכם, המכונית העדיפה בקבוצה הזו?

(נסיעות מבחן תהיינה בקרוב מאוד בפורד מונדיאו, ניסאם פרימרה, הונדה אקורד ורנו לגונה-האחרות ירדו מן הפרק)

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה יכול להריץ חיפוש היו דיונים רבים על הרכבים האלו בזמן האחרון. על כולם חוץ מהפרמיירה, שהיא אופציה בהחלט לא רעה. בקושי נמכרת, לא ברור לי למה.

אני מאוד אהבתי את המונדיאו, לדעתי היא אופציה מעולה, ועדיפה לנהיגה (לדעתי) על פני המאזדה 6.

סה"כ כל הואפציות טובות, אין פה רכבים רעים. השאלה מה אתה מחפש ברכב שלך אולי לפי זה נוכל לכוון אותך קצת יותר טוב.

למה ירדה האקורד? (סתם תהייה)

גיא

פורסם

גיא, הוא לא הוריד את האקורד מהפרק.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

גם אני הסתובבתי עם אבא שלי לפני שנה בערך בסוכנויות שביקרת .

גם בעיננו ה-6 היתה מצועצעת.

המונדיאו בהחלט משובחת. יתרונה העיקרי על האקורד - מרווח במושב האחורי.

דווקא את הלגונה מצאתי קלסטרופובית מעט. אולי זה הגג המשתפל , אבל לא רק . מרחב המחייה לנהג הרגיש צר באופן מוזר. לגבי העיצוב, מסכים.

הפרימיירה כנראה מקדימה את זמנה. הקונסולה המרכזית באמת מגניבה , אבל נראית מעיפת אחרי זמן ממושך. שכלולים כאלה אני מעדיף בסלון לא באוטו :wink:

האופציות נשארו פתוחות עד נסיעת המבחן. שם זכתה האקורד בקלילות.

חשיבות המושב האחורי נמוכה לצרכים שלנו.

האקורד מרגישה מכונית מאד שלמה. כמעט בלי טעויות.(לחיצה מלאה על הדוושה משכיחה גם את אלו).

כיום , שנה לאחר הרכישה ו35K - אין ציוצים אין קירקושים ואין חיישנים מתים.

מומלצת ביותר.

פורסם

תראה אני אישית מעולם לא נסעתי בפרימיירה ונסעתי רק מעט בלגונה.

ככה שהניסיון שלי איתן הוא קטן.

באשר למונדאו, היא מרגישה מדהים על הכביש, מאוד התרשמתי - אבל בכל זאת אני ימליץ לך לא לרכוש אותן. או ליתר דיוק לחשוב המון לפני שתעשה זאת.

מה לעשות שרכב גם צריך למכור ולא רק לקנות. ובמדינתנו מוכת הסטיגמות והמיסים, שרכב שקול ערך כמעט לבית ואם אין לך אוטו כמו לכולם אתה צריך להוריד כ-15% מהמחירון ואפילו יותר בלי שום סיבה מוצדקת על רכב לא סחיר זה בעיה.

ואם כ"כ קשה ליבואן למכור אותן כחדשות, תאר לעצמך כמה תעבור עד שתמכור אותן כרכבים יד-שנייה.

המאזדה מצועצעת, מרגישה דיי אנמית על הכביש לדעתי, סה"כ חבילה לא מוצלחת במיוחד למרות הסחירות והשם.

וכאן נכנסת לתמונה האקורד, שמציעה מוניטין מצויין, מנוע מצויין, ככל הנראה אמינות מצויינת ונהנת מסחירות טובה מאוד.

קח נסיעת מבחן על האקורד.

ועל עוד רכב אחד או שניים שהגיע לרשימת המועמדים הסופית שלך...

אני ממליץ על המונדאו, אפילו שהיא הישנה בחבורה.

תראה במה אתה מרגיש יותר טוב.

אם זה בשנייה תחשוב לעצמך עד כמה משמעותי ההבדל, אם הוא מינורי, אז הוא לא שווה את הכאב ראש והעצבים של המכירה אח"כ.

פורסם

מנטה ידידי,אין שום קשר בין רמת מכירות של אוטו מסויים,לביקוש שלו כמשומש.היתה לי יונדאי אטוס שנת 2000 שלפי כמות המכירות שלה כחדשה הייתי אמור להיתקע עמה לנצח...מכרתי אותה 38 דקות אחרי שהיא פורסמה,שלא לדבר על כמות הטלפונים המדהימה.מה שכן צריך להישמר ממכוניות שנימכרות במיספרים גדולים לחברות ליסינג,כי ביום שהם ירצו להיפטר מהן,הם יציפו את השוק ויורידו מחירים.אף אחד לא יכול להטיח סחירות של אוטו בעוד 3 או 4 שנים,וזה פשוט נבואה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

התרשמות אישית שלי מהקבוצה:

נהגתי ונסעתי לא מזמן במשך יום שלם ב-B4, לגונה, מונדיאו ואוונסיס.

באחרות לא ממש יצא לי לנהוג, אך נאמר לי שהאוונסיס מנצחת את ה-6 בכמעט הכל, ובמבחן הזה היא בהחלט לא תהיה המנצחת. כך שאת ה-6 אפשר להוריד. (למרות שהיא טובה - אבל כולן טובות).

האוונסיס יקרה מדי למיטב הבנתי - 175000 ש"ח. וגם לא מספקת באמת הרבה יותר מהמתחרות שעולות 150000.

המונדיאו מכונית טובה. נוחה יחסית, מרווחת מאוד, איבזור טוב - אין הרבה תלונות. (מלבד השילוב מנוע-גיר אולי)

הלגונה בגרסה המאובזרת (פריבלג' למיטב זכרוני) היא באמת מרשימה מאוד מבפנים ומבחוץ. איבזור רב מאוד, נוחות גבוהה, מנוע-גיר טובים, מרווח מצוין (למעט מרווח ראש). אני מסכים עם אביעד שהיא מעט קלסטרופובית בגלל העיצוב החיצוני שמתעגל מאוד לקראת הגג - דבר שמקרב את הראש לקורות הצדדיות. בנוסף יש יותר מדי רעשי רוח בעיקר מהחלון האחורי.

עוד יתרון שלה הוא הבטיחות. היא גם ננהגת מצוין.

ה-B4 מצוינת. מרווחת מספיק ונוחה לנסיעה (אם כי לא כמו לגונה או מונדיאו), לדעתי המושבים מצוינים וספורטיביים אפילו. עיצוב פנים מרשים. איבזור טוב למדי. התנהגות מופתית ואחיזה מצוינת (תודות גם ל-AWD). המינוסים הם המנוע החלש מעט וההגה הלא טוב.

האקורד נחשבת טובה מאוד אבל שים לב שנוחות הנסיעה איננה בראש הקטגוריה בלשון המעטה, ושבגרסה הזולה האבזור קמצני ביותר (כמה עולה הגרסה המאובזרת?)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ליביו ליביו ליביו... :wink:

(נסיעות מבחן תהיינה בקרוב מאוד בפורד מונדיאו, ניסאם פרימרה, הונדה אקורד ורנו לגונה-האחרות ירדו מן הפרק)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תראו...בעיקרון הדברים החשובים לי מהרכב שלי הוא שיהיה נוח ושקט לנסיעה, מרווח ובעל שילוב-מנוע גיר טוב. לפי מבחנים שקראתי, הבנתי שהלגונה היא הנוחה שבחבורה(למעט הסיטרואן, אך היא אינה אופציה), המונדיאו הספורטיבית ביותר, הפרימרה המיוחדת ביותר והאקורד בעלת השילוב מנוע - גיר טוב ביותר.

הנסיעת מבחן שלי(יש לציין שהצלחתי לארגן את כל הרכבים באותו יום!!!) תארך בתאריך ה6.4. התרשמות מארבעתם מובטחת.

פורסם

אין לי כח לפרט על כל אחת ואחת.

אבל נהגתי כמעט על כולן ונסעתי בכולן.

והבחירה שלי היא הונדה אקורד!!!(אולי בגלל שנסעתי על הגירסה של ה250 אלף ש"ח אבל כמה הבדל יכול להיות :wink: )

הבחירה השניה והמוחלטת שלי היא המונדאו. אם אתה אדם גדול 2 מ' ומעלה יהיה לך טיפה בעייה של מקום ברגלים.העיצוב הנוחות ושאר החבילה מפצה על זה.

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

באחרות לא ממש יצא לי לנהוג, אך נאמר לי שהאוונסיס מנצחת את ה-6 בכמעט הכל, ובמבחן הזה היא בהחלט לא תהיה המנצחת. כך שאת ה-6 אפשר להוריד. (למרות שהיא טובה - אבל כולן טובות).

האוונסיס יקרה מדי למיטב הבנתי - 175000 ש"ח. וגם לא מספקת באמת הרבה יותר מהמתחרות שעולות 150000.

המונדיאו מכונית טובה. נוחה יחסית, מרווחת מאוד, איבזור טוב - אין הרבה תלונות. (מלבד השילוב מנוע-גיר אולי)

הלגונה בגרסה המאובזרת (פריבלג' למיטב זכרוני) היא באמת מרשימה מאוד מבפנים ומבחוץ. איבזור רב מאוד, נוחות גבוהה, מנוע-גיר טובים, מרווח מצוין (למעט מרווח ראש). אני מסכים עם אביעד שהיא מעט קלסטרופובית בגלל העיצוב החיצוני שמתעגל מאוד לקראת הגג - דבר שמקרב את הראש לקורות הצדדיות. בנוסף יש יותר מדי רעשי רוח בעיקר מהחלון האחורי.

ה-B4 מצוינת. מרווחת מספיק ונוחה לנסיעה (אם כי לא כמו לגונה או מונדיאו), לדעתי המושבים מצוינים וספורטיביים אפילו. עיצוב פנים מרשים. איבזור טוב למדי. התנהגות מופתית ואחיזה מצוינת (תודות גם ל-AWD). המינוסים הם המנוע החלש מעט וההגה הלא טוב.

האקורד נחשבת טובה מאוד אבל שים לב שנוחות הנסיעה איננה בראש הקטגוריה בלשון המעטה, ושבגרסה הזולה האבזור קמצני ביותר (כמה עולה הגרסה המאובזרת?)

רוני

רוני

מילה ומילה 100%....;)

אבל למרות שהמנוע של ה-B4 חלש הוא קיבל ציונים טובים...

בגלל שהוא בוקסר,הוא שקט ונוח.

וגם זוכה למומנט אחלה-(19.3)

ראיתי איך ענייך היפות דיברו בלי קול,במבטך בחיוך סיפרת לי את הכל,בכל מילה היכול צחוקך עולם אחר לא שלך!!!

רצית לדעת מדוע נישארתי טוב ונחמד איתך!!!

שלאא תעצביי עודד,לאא תכאביי עודדד,לא תהיה לבד יושבת בעולם אכזררר

יאסוו איציק קלה!!!

פורסם

רוני

רוני כאשר אנחנו בדקנו את המכוניות שזה היה לפני חודשיים פלוס... המקבילה באיבזור לאוונסיס מצד האקורד עלתה 212 אלף שזה היה מוגזם לגמרה מכל הבחינות האפשריות.. אז גם עדיין לא הייתה הB4 החדשה ומה לעשות לדעתי כל שאר המכוניות ממש לא מתחרות לא הלגונה עם העיצוב השנוי במחלוקת או המונדאו שלדעתי פורד טיפה פיספסו לא יודע להצביע על מה בדיוק אלא תחושה כללית... הכל נידון כבר הדיון הקודם שהיה לנו

<-- דומה אבל... לא... :) [306 S16]

• תוכן חדש...