Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המצב מתחיל להסתבך מיום ליום, ולהיות מייאש עוד יותר מיום ליום! :mad:

הסיפור נכון להיום (10.4) הוא כזה:

ישנה ראלי שחרחרה דור ראשון שהבעלים שלה הוא מישהו שאבא שלי סומך עליו ומכיר, הייתה אמורה להיות מוצעת למכירה בתחילת החודש כבר. אבל משום מה עד עכשיו לא קיבלנו תשובה ברורה לגביי האם הרכב נמכר או לא?

מכונית שנייה היא 306 XSI שחורה שנת 95, שניתן להוציא מאד בזול וזה כולל פגיעת שילדה (קצה שילה או שילדה זה יתברר בדיקה).

הבעיה עם האוטו זה הסיפור שמאחוריו, וכן אבא שלי לא מתלהב מהרעיון של להחזיק רכב 2000 סמ"ק בבית כרכב שני.

דבר נוסף היא 106 XSI שנת 94 ב-15 אלף ש"ח.

לאחר שהתלהבנו ממנה קצת, בהמלצת הבעלים של מוסך פיז'ו: " עדיף רק בשביל הבטיחות הפאסיבית, לקנות 306 בגלל של-106 הזו אין כרית אוויר"

ירדנו מה- 106 נכון לעכשיו.

אני מקווה שהבנתם פחות או יותר את הרעיון.

כרגע אבא שלי מתחיל קצת להתיאש ומתחיל לפזול לכיוונים של 106 XS רגילה.

הוא אמר שנהפוך אותה ליופי של XSI, ניסיתי להסביר שאחרי התיעצויות בפורום, נאמר לי שההשקעה תהיה לחינם והרכב לעולם לא יגיע לרמה של XSI מקורית. אבל הוא מעט עקשן משום שבכל זאת יש לו מעט ידע בנושא.

זהו בינתיים....

ההודעה הזו נכתבה בעיקר מתוך ייאוש, אם יש לכם המלצות לגבי מצבי אשמח אם תעזרו לי.

תודה

פורסם

השאלה היא למה אבא שלך לא מתלהב מהחזקת רכב עם מנוע בנפח גדול כרכב שני בבית?

אני מניח שהחשש הוא צריכת דלק גבוהה, אז אתה יכול להרגיע אותו שצריכת דלק של 306XSI לא תהיה גבוהה משמעותית מצריכת דלק של 106XSI, אני מהמר על מקסימום 2 ק"מ לליטר הבדל....וזה לפני התחשבות במצב הרכב הספציפי.

106XS תהיה חסכונית יותר משמעותית, להפוך אותה ל-XSI לא כדאי, אבל את זה אתה יודע כבר.

נסה לשכנע את אבא שלך לגבי מנוע 2.0 ליטר.

עוד אפשרות, וולקן.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אהה שכחתי מהאלפות מרוב כתיבה. אני לא מחפש 146.

לא התיאשתי בכלל.

הן פשוט הפסיקו להופיע.

ובנוגע לצריכת הדלק של ה-306: זה לא מה שמפריע לו, מפריע לו עלויות תיקונים שלה שכל חלק במנוע מאד יקר לעומת ה-106 שהיא יותר זולה לאחזקה וחלפים יותר זולים.

ובנוגע לוולקן: יש לו פרמטר אחד חשוב והוא: אם קונים אוטו חזק אז לפחות שתהיה עם כרית אוויר.

ובינתיים לא יצא לי להיתקל בוולקן עם כרית.

פורסם
אהה שכחתי מהאלפות מרוב כתיבה. אני לא מחפש 146.

לא התיאשתי בכלל.

הן פשוט הפסיקו להופיע.

ובנוגע לצריכת הדלק של ה-306: זה לא מה שמפריע לו, מפריע לו עלויות תיקונים שלה שכל חלק במנוע מאד יקר לעומת ה-106 שהיא יותר זולה לאחזקה וחלפים יותר זולים.

ובנוגע לוולקן: יש לו פרמטר אחד חשוב והוא: אם קונים אוטו חזק אז לפחות שתהיה עם כרית אוויר.

ובינתיים לא יצא לי להיתקל בוולקן עם כרית.

כרית אוויר במכונית שנת 94' כבר לא שווה כלום, וכדי שתהיה אפקטיווית חייבים להחליף אותה...

העלות ההחלפה - כשליש מערך הרכב.

במילים אחרות - תגיד לאבא שלך בעדינות שירד מהעצים...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
קודם כל שנת 96 ב-106.

ו-95 ב-306 ובאלפות.

אתה בטוח שהחלפת כרית אוויר זה סיפור כל כך יקר?

ב306 משנת 95? אתה בטוח בS16 שלי יש... אין שום כרית אויר אפילו לא לנהג... והיא שנת 95 מודל 96 ככה ש95 נשמע לי מוזר...

<-- דומה אבל... לא... :) [306 S16]

פורסם
קודם כל שנת 96 ב-106.

ו-95 ב-306 ובאלפות.

אתה בטוח שהחלפת כרית אוויר זה סיפור כל כך יקר?

ב306 משנת 95? אתה בטוח בS16 שלי יש... אין שום כרית אויר אפילו לא לנהג... והיא שנת 95 מודל 96 ככה ש95 נשמע לי מוזר...

ב-306 SR שנת 95 שלי יש כרית אוויר.

* הסתייגות - לא יודע אם אפשר להשוות מבחינה זו לרכב אחר וספורטיבי..

פורסם

ברוב ה-306 S16 שנת 95 אין כרית אוויר. זה למרות שהיא הגרסה הבכירה של ה-306 ולמרות של-306 אחרות יש (אפילו ל-XSI). למה? השד (ולובינסקי) יודע...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

חבר'ה... אתם מתעלמים כאן מעובדה מאוד חשובה שצבי הזכיר.

כרית אוויר מ94'/95'/96' לא שווה כלום!

וגם אם יהיו לרכב 7 כריות אוויר זה לא יעזור.

המנגנון טוב למשהו כמו 5 שנים גג... אחרי זה כבר :roll: ....

אל תתעקש סתם על רכב עם כרית אוויר כיוון שהיא כבר לא אפקטיבית באותו שנתון

ומחיר ההחלפה מטורף.

פורסם

ליתר דיוק ע"פ הגדרות רוב היצרנים פעולתן התקינה של כריות האוויר והמותחנים מובטחת ל-10 שנים מיום הייצור.

כבר ראיתי מותנים חלןדים (שלא עבדו) באופל אסטרה 2001, ויש כריות שפעלו באופן תקין גם אחרי 13 שנים.

לומר שהכריות בכל המכוניות מ-5 שנים ומעלה לא אפקטייויות זו הסחפות...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אז למה לא לקחת את ה"סיכון" כביכול ואם חס וחלילה תהיה תאונה, אז יש סיכוי סביר שהכרית תיפתח.

לא עדיף מאשר לוותר מהתחלה?

זה כמו להגיד (די בהקצנה) גם ככה אם תהיה תאונה אני אמות אז למה לי לחגור?

פורסם
ליתר דיוק ע"פ הגדרות רוב היצרנים פעולתן התקינה של כריות האוויר והמותחנים מובטחת ל-10 שנים מיום הייצור.

כבר ראיתי מותנים חלןדים (שלא עבדו) באופל אסטרה 2001, ויש כריות שפעלו באופן תקין גם אחרי 13 שנים.

לומר שהכריות בכל המכוניות מ-5 שנים ומעלה לא אפקטייויות זו הסחפות...

ראיתי בתוכנית שאני לא זוכר את שמה לצערי פרק על כריות אוויר.

והם הראו שהכריות אינן אפקטביות אחרי כמה שנים....

• תוכן חדש...