ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הייתם משלמים את התוספת על אחת כזאת ?... יד 1 של קשיש בן 76, נסעה **רק** 13,000 ק"מ (אמיתיים לחלוטין), אחרי צביעה של כל הרכב (שמורידה מערך הרכב - לא ?) + עדיין יש את הריח של ה"חדש" מהריפודים -מצב חיצוני ופנימי כמו חדש, וכל חייה עמדה בחנייה מקורה - שום נזק של אקלים. הרכב פשוט במצב מדהים ! איזו התלבטות... בעל הרכב דורש 40K במקום 36K...הוא יודע מה הוא מוכר... מה אתם אומרים ?
הודעה אחרונה מאת טורבינה קטנה, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
משום מה יצא לפיאט פונטו (עפ"י מה שאני שמעתי) שם של מכונית לא הכי אמינה? מה אתם אומרים על דגמי 95-96 ?
הודעה אחרונה מאת t.e.s, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מי ששם לב ומי שלא, לא הגעתי למפגש היום, כי מכרתי היום את הלנטרה (23K למי ששואל) בכל אופן, הגיע הזמן להחליף ולהלן ההעדפות כרגע. מי שיכול לעזור בהצעות מוזמן. עלו לי בראש המכוניות הבאות 1. 106 ראלי. 2. 205 CTI - התאהבתי במכונית הזאת, אבל הבנתי שהיא לא עצבנית כמו ה106 3. הקורסה GSI מצאתי מישהו שמוכר ב27K אבל הבנתי שהיא לא משהו. ליבי ספר לי את התרשמותך מהGSI... מה אתם אומרים יותר כדאי?
הודעה אחרונה מאת DaviX, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמה כוח יש למנוע ה 1600 ההוא? האם הוא אמין חלקים, נסיעה אחיזה וכדומה... וכל מה שתוכלו לספר לי לגביו תודה רבה כפיר.
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה אתם אומרים לחבר!! אודי טיטי ידנית שנת 2000 ב 120000!??! שווה?!
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה קורה חברים. ההורים שלי החליטו למכור את הרכב שלהם, מגאן 99' דיזל ולקנות אוטו חדש. פה אני צריך את הייעוץ/עזרה שלכם. התחלתי להסתכל על רכבים שונים בשביל לנסות לשכנע את ההורים, בכל מקרה, הנה הרכבים שחשבנו עליהם בין היתר: *מאזדה 3 5 דלתות (1.6). *מגאן 4 דלתות (1.5 TDI) ידני. *פ'גו 307 2.0 HDI ידני. על איזה רכב אתם הייתם ממליצים?, איזה מהם הוא הנוח ביותר, המאבוזר ביותר, ובכלל שהנהיגה בו היא המהנה ביותר. מה דעתכם? תודה. עומר.
הודעה אחרונה מאת .tommy g, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אבא שלי קנה עם סאן רוף , מגנזיום גנט15 , ספויילר חמדמד מה אתם חושבים על האוטו הזה?
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה אתם אומרים על הרכב הנזכר לעיל ? איך הוא ביחס למחיר ? איך הביצועים שלו ? רמת האמינות ? איכות הנסיעה ? איכות הרכבה ? שוק ? בטיחות ? אופציות נוספות בתג מחיר הנ"ל יתקבלו בברכה. דניאל.
הודעה אחרונה מאת Leonid, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש פורד פיאסטה שנת 96 -97. אני יודע שאומרים שפיאסטה הוא רכב אמין האם זה נכון? אני מחפש רכב צעיר שגם יתאים לי (7 שנות נהיגה) וגם לנהג חדש. אני מעוניין להשקיע עד 26,000 ש"ח. שמעתי גם על אופל קורסה שנת 94 עד 96 אם תוכלו לייעץ לי בכל העסק הזה אני אשמח מאד תודה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 2 תגובות
- 920 צפיות
אני רוצה לקנות בראבו 1600 1400 96 97 יש למישהו מידע על הרכב כולל מחיר מחירון עדכני תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכם, ראיתי היום פולו 96 ידנית, עם 127,000 ק"מ וחזרתי כרגע מבדיקה במכון מבדק. אלו הפגמים לפי המכון: בלאי פנימי גבוה, רעשים במנוע + מגלגלות ואביזרי מנוע, מנוע מצלצל, לחץ עוקה גבוה, תושבות מנוע פגומות, סיבובי מנוע לא יציבים, לתאם מנוע, מפלג רועש. צמיגים פגומים מצמד קשה מפריד גבוה (בלאי) + הפרדה לקויה, שילוב הילוכים קשה, הילוך אחורי חורק, חופשיים במנגוני הילוכים, רעש מיסבי גלגלים, נזילת שמן תיבת הילוכים. הבלמים במצב מעולה. כלומר לפי הבודק צריך להחליף דיסטריביוטר, את כל הצמיגים והקלץ' ילך עוד מעט. מה אתם אומרים? בשבילי כל מה שכתוב על המנוע זה סינית.... זה נשמע חשוד? כדי לקנות את האוטו לדעתכם? כמה עולים התיקונים הללו? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חברה סוף סוף הגיע הזמן לקנות רכב חדש אז מה אתם אומרים. דבר ראשון צורה: פיז'ו 307 5 דלתות מגאן 2 4 דלתות (הארוכות) מאזדה 3 4 דלתות מאזדה 3 5 דלתות (צורת הספורט) אז מה אתם אוומרים תגובות בבקשה. תודה
הודעה אחרונה מאת BMW, -
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מי מבין הרכבים יותר מומלץ מבחינת אמינות, ביצועים, וכו'? נוחות נסיעה דיי דומה לפי נסיעת המבחן, מעניין אותי מעבר לזה מי מהמכוניות עדיפה, כי כשאר משווים אותן לפי המחיר, הסניק מגיעה עם מנוע 1.6 לעומת 2.0 של הפיקאסו באותו מחיר. השאלה אם 1.6 משמעותי או מספיק? (מדובר על נסיעות רבות ברחבי הארץ למטרות טיול).
- 30 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אני מחפש אוטו שתיהיה עליו "פוזה", אבל שהמחיר שלו יהיה בסביבות ה30 אלף. העדפה היא לשנתון לא מאוד נמוך (94-95 זה בסדר), ממש לא חייב להיות ידני (אוטומוטי יכול להיות מועדף אפילו) ואם אפשר אז קבריולט. אני יודע שבמחיר הזה קשה לדרוש גם אמינות ותחזוקה זולה, אבל אם תוכלו, תנו דעתכם לגבי כל אוטו שתציעו גם בנושאים הללו. כמו כן, בלי קשר לזה, הייתי מבקש לראות תמונות של יונדאי קופה משנת 97 (עדיף לא בצבע לבן). בתודה מראש, ערן.
הודעה אחרונה מאת daniel-rsi, -
- 15 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום חברים פניתי בעבר http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=21804&highlight=%EC%E2%E1%E5%E4%E9%ED הבעיה שלי היא הגובה שלי (לא כל כך בעיה אבל לך תמצא בגדים נעלים ואוטו) אני 1.95 ודי רחב ( לא שמן פשוט רחב) 1. כפי שראיתם אני מחפש רכב אמין ( כנראה עדיף יפני ) 2. צריכת דלק הגיונית ואפילו נמוכה אם אפשר . 3. אין לי משפחה אז דגמי הסדן קצת לא מענינים. 4. אוטומט ולא ידני. 5. 3 דלתות אפשרי,הבנתי שאז הדלתות יותר גדולות ומאפשרות כניסה ויציאה נוחות יותר. 6. כסאות נוחים!!!!הגובה מביא עימו צרות נוספות-ירדתי מאקסנט-כך שזה מאד חשוב לי. התקציב -- גגגגג 100,000 שח ועדיפות ברורה לשנתון גבוה -2000 ומעלה . * בזמנו חשבתי שננעלתי על ה…
הודעה אחרונה מאת Shays, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מחפש רכב קטן בתקציב של עד 15K (אם תהיה מכונית מציאה אז בלחץ אפשר גם 18K). יש לי הזדמנות לקנות AX שנת 96, 1400 ידנית בעלת 95 אלף קילומטר. הרכב עולה פחות מ15 אבל צריך להשקיע ברכב הספציפי הזה קצת על פחחות... מה אתם אומרים על הרכב? בעיקרון אני מעוניין ברכב קטן שיקח אותי בעיקר מר"ג להרצליה על בסיס יומי (ואולי גיחות קצרות לת"א). בערב יש לי את הרכב של ההורים. חשבתי בעיקר על 106 ויש לי גם את ההזדמנות לקנות את הAX המדוברת. מה אתם אומרים על הרכב? איזה עוד רכבים מומלצים לקנות בהתחשב בתקציב ובמטרה? תודה!
הודעה אחרונה מאת Lythos, -
- 33 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שמתי עין לאחרונה על ה-B4 החדשה, אני כנראה אקח נסיעת מבחן מתישהו על דגם ה-3.0 ליטר, הוא מסקרן אותי. לפני שאני מתחיל להטריד סתם אנשים בסוכנות, יש למישהו כבר טיפה נסיון על רכב ? (רצוי על הדגם החזק), אני יודע שאיציק אולי נסע עליו או משהו לא ? קראתי מבחן קצר על דגם ה-2.0 ליטר באוטו, האם היה מבחן גם לדגם ה-3.0 ליטר ? ולמה הביצועים של גירסת ה-3.0 ליטר טיפונת פושרים יחסית לכוח ? 8.2 שניות למאה בשביל 245 כ"ס זה דיי בינוני. (כמובן שזה לא הכי חשוב אבל כזכור אני אוהב להידבק לכיסא ולא רוצה להידבק פחות מאשר כיום). ולשאלה הפסיכית של היום... דרוש טווח אומדני, כמה יעלה לשים טורבו על הרכב הזה (כולל כל מה שדרוש) ? (דגם ה-3.0 ליטר כמובן...) מישהו במקרה יודע מה אפשרויות המימו…
הודעה אחרונה מאת Discover, -
אקורד 2001
מאת reuveno-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בכוונתי לרכוש אקורד 2001 ומצאתי אחד במחיר אטרקטיבי,אולם רגע לפני הרכישה נאמר לי שזה דגם לא מוצלח. האוטו אמור לשמש משפחה ובעיקר את אשתי(לי יש אופנוע ). האם יש דברים בגו. דעתכם חשובה לנו
הודעה אחרונה מאת shay69, -
-
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני עומד לפני רכישה ובסיבוב שעשיתי ברכב עקבתי אחר הנתונים של מחשב הדרך. בנסיעה לא לוחצת במיוחד הנתונים סביב 1:8 , כשמאיצים ( וזה קורה הרבה ברכב הזה) זה עולה ל 1:4 בערך. מי מכיר את הרכב באופן טוב ויכול לתת מנסיונו. אני רגיל לפגרו דיזל ולמחירים קטנים בהרבה של דלק. חוץ מזה דעה על הרכב בנושא האמינות והבעיות הרגילות שלו תתקבל בברכה.
הודעה אחרונה מאת Aדי, -
- 2 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אני מתלבט בין קניית איסוזו טרופר (שנים 99-01) קצר עם מנוע דיזל או מנוע בנזין. הבנזין כמובן שותה יותר דלק (3.5 ל', 215 כ"ס) אך מכיוון שהקילומטרז' השנתי שלי נמוך למדי (בסביבות 10,000 ק"מ בשנה), ההוצאה שלי על דלק לא תהיה נוראית גם אם אנהג בזולל דלק. השאלה היא עד כמה במקרה הנ"ל מנוע הבנזין חזק יותר מאחיו שותה הסולר? הדיזל אמנם רק 3.0 ל' עם 159 כ"ס אך אלו מושגים כבר ב-3900 סל"ד ויש לו יתרון מומנט קטן (34 קג"מ ב-2000 סל"ד בדיזל מול 31.6 קג"מ ב-3000 סל"ד בבנזין). בהתחשב בכך שמדובר בג'יפ ולא באיזו הוטהאצ', קשה לי להחליט האם באמת יש צורך בכוח העודף שמציע הבנזין. האם למישהו יש מושג (או השערה) עד כמה ההבדלים מורגשים ברכב הזה (מדובר, אגב, בעיקר על נסיעה בכביש, פחות בשטח)? מ…
הודעה אחרונה מאת dor-17(mk)2, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
טוב, למי שלא יודע (או שלא מעניין אותו) אני נוהג כרגע על פיזו 205 1400i. עכשיו, שלא תבינו לא נכון. זה אחלה אוטו, הוא די חזק, ואין לי תלונות על מהירותו המקסימלית, או על תאוצתו(טוב טיפלה). אבל.........אני מחפש משהוא קצת יותר מרגש . יותר חזק... משהוא שהפיזו לא מעבירה, ובטח שלא האלמרה של אבא. כשקניתי את האוטו השיקול היחיד שנלקח היה עלויות האחזקה, וזה שיקול מוטעה. אקיצר, אני זומם כבר כמה זמן על איזו אלפה של סוף שנות ה 80 תחילת ה 90. הסיבה היחידה שאני פוחד ממנה היא מעלויות אחזקה גבוהות בטירוף. כי יש לאוטו הזה מוניטין גרוע ביותר. עכשיו השאלה. כך הדבר? לא מדובר על דלק, אלה על תיקונים ומחירי חלפים. איזו אלפה אני רוצה? כמובן GTV\ספרינט אך ככל הנראה לא אמצא כזאת ל…
הודעה אחרונה מאת נמרוד_פוקוס, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה אתם חושבים על הCIVIC קופה שנת 92-95? תודה
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה המצב? אז ככה:יש לנו ניסאן אלמרה שנת 97 מבחוץ הכל שמור כמו חדש ,אבל הרכב עבר משהו כמו 5 תאונות-(3 מאחורה ושתיים מקדימה). לא ידוע מה מצב השאסי אבל יש פגיעה אני חושב.. עכשיו חשבנו על אופציה להחליף רכב למשהו יותר צעיר בשבילי מכיוון שאין לנו כסף להחזיק שתי מכוניות. אז השאלה שלי היא האם יש ביקוש לאוטו הזה? כמה אני אני יכול לקבל עליו בהנחה שהמחירון הוא-58? בבדיקה אפשר לגלות שהאוטו עבר 5 תאונות??? (אי אפשר לטעון שה3 מאחורה למשל זה אותו אחת?) (עוד פרטים:האוטו הוא יד שניה עם 80 אלף קילומטר,מבחינת אמינות אני לא חושב שקיים אוטו יותר אמין מזה.) + חשבתי על הונדה קופה או האטצ'בק מהשנים היותר חדשות 96+ האם הביטוחים של האוטו הזה יהיו יותר יקרים מאחר ואני …
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אם הייתם צריכים לבחור אוטו מהרשימה הבאה (כמובן הדגמים הפשוטים של המכוניות) מה הייתם קונים (מדובר בקנייה מהחברה): קליאו 206 אונו קורסה גטס ???
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מעבר לעובדה שהמכוניות האלה נמצאות בתחתית שרשרת המזון (שלי לפחות), הן גם מוצעות לחבר מהעבודה. מדובר על בן אדם יחיד שינהג ברכב שמחפש רכב לנסיעה עירונית בעיקר. מחפש רכב נוח , מאובזר ואת כל הדברים הבנאלים. מי כאן החוליה הפחות חלשה ?
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
הונדה HR-V
מאת Nakamichi- 1 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מישהו מכיר את הרכב הנ"ל?! אשמח לקבל כל פרט עליו, נתונים טכניים, שנים שיוצר/יובא לארץ וכו'. ובעיקר אמינות, עלויות אחזקה וסחירות! האם להחזיק ג'יפון יקר יותר בכלליות ממשפחתית מקבילה?! תודה!
הודעה אחרונה מאת Rשף, -
- 23 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני מחכה עוד כחודיים בע"ה יקנה את האיביזה הרגילה והפשוטה מנוע 1.4 אני לא צריך יותר כרגע רוב הנסיעות שלי הן בתוך ערים ואחרי שהיה לי מנוע 1.9 sdi אני מקווה שזה המנוע שאני יוכל להנות ממנו ושהוא יהיה לי חיסכוני אני לא צריך מהירות אני אוהב את זה אבל בנתיים לא רוצה שיהיה לי אוטו ספורט. עכשיו למה אני רוצה לעבור לבנזין כי זאת חווית נהיגה אחרת לחלוטין ואני רוצה לנסוע על בנזין וגם הורדתיאת כמות הקילומטרז' שאני עשיתי עם הדיזל. אני ממתין בכוונה עוד חודשיים כי יצא 2005 ואז אני ירוויח כמה אלפי שקלים כי דגמי 2004 יהיו בהוזלה! מה אתם אומרים כמה החבר'ה תמכור את המכוניות של מודל 2004 ברגע שיגיעו 2005? מה אתם אומרים אני לא ירגיש "טחינה" בדלק זה דיי ברור שלא כי תאחלס זה מנוע 1.4..…
הודעה אחרונה מאת cocAIn, -
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אני מעוניין לדעת האם הרכב הזה נמכר מחירון או מעל המחירון??? שנת 2000 יד ראשונה עם 62000 ק"מ?! מצב מעולה חיצונית ופנימית!
הודעה אחרונה מאת o_yeshula, -
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם אשמח לקבל פרטים לגבי : CJ-6 CJ-7 אני מעוניין לקנות את הרכב , ואשמח לקבל ייעוץ לגבי נתונים וכמובן צריכת דלק ... באיזה מחירים הם מסתובבים בשוק ( שיפורים קלים , לא מהמשוגעים) תודה תודה
הודעה אחרונה מאת netivi, -
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב, בקרוב אני הולך לבדיקה של רכב מסויים והייתי רוצה את דעתכם המקצועית לגבי כדאית הרכישה....אלו הם פרטי הרכב: פיזו 106 xs , שנת 1997 , 2 דלתות , צבע בורדו מטאלי , יד 3 , מנוע של ראלי 1600 ( עם אישור ורשום ברשיון) , גיר די חדש של ראלי , 108000 ק"מ , אלטרנטור חדש , מזגן , חלונות חשמל , נעילה מרכזית , אזעקה , ג'מטים מגנזיום לבנים חדשים של rota , קלאץ די חדש של valeo , יחס דחיסה משופר , אגזוז freeflow של dragon (עם אישור ממכון התקנים) וזהו פחות או יותר, סה"כ נראית נורא שמורה ומטופלת, אשמח לשמוע את דעותיכם, בתודה, עופר
הודעה אחרונה מאת Herman,
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 231 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- הרקוליטו
- גולדן191
- נהג מירוצים ותיק
- David32
- פאר האורה
- TomerP
- sperial
- לירון .ה.
- amital4
- mcshmupi
- jpex
- Matanb1998