ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
פג'ו 205, שנת 92, 1400, 5 דל, 125 ק"מ, יד 2 נמכרת ב 11500 שזה לפי לוי יצחק 1000 מעל המחירון. מה יכולה להיות הסיבה למכירה מעל למחירון? או שאני תועה במחירון
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 770 צפיות
אוקיי, אני מחפש לי רכב קטן , בסביבות 40K ואוטומטי, והרכבים שעלו אצלי הם: איביזה פולו ורובר (200). ( סביבות שנת 98 ) משום מה את הרובר אנשים פוסלים, ומייעצים לי לא לקנות מסיבות שונות. העניין הוא שבינתיים אני באמת לא מחפש רובר בגלל המלצות אלה אבל לא ממש מבין למה, ואני לא בטוח שהסיבות האלה תופסות לגבי. בצעתי פה גם חיפוש והתשובות שמצאתי הן: 1. אין לה שוק. - זה פחות מטריד אותי לגבי הרכישה כרגע, מסיבה זו אני אקנה גם בפחות וגם אמכור בפחות ואולי אפסיד קצת יותר באמצע מהירידה, אבל זה לא צריך להיות שיקול לפסילה ישירה, אלא שיקול נוסף שיש להתחשב בו. 2. אחזקה גבוהה. - זה בהחלט שיקול, אבל האם האחזקה של הפולו יותר נמוכה?? החלפים של הפולו למיטב ידיעתי יקרים לא פחות, וצריכת…
הודעה אחרונה מאת דן-אברהם, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רציתי לדעת אם לדעתכם שווה לרכוש את הרכב הזה במחיר של 29 אלף ש"ח... היא שנת 95 עם סאן רוף ויחסית מושקעת אבל רואים שהיא עברה תאונה היא שופצה ונראית ממש ממש טוב אבל עדיין לא עשיתי לה בדיקה לשלדה וכאלה...
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
[לא הצלחתי למצוא משהו דומה בחיפוש] חבר שלי מחפש רכב מסחרי כאשר הדרישות שלו הן: 1)דיזל 2)מחיר - 30 אלף 3)כמה שיותר אמין (במסגרת התקציב) תודה מראש , הראל.
הודעה אחרונה מאת הראל, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הסיפור הוא כזה - מדובר בילד, צעיר וטיפש - שרצה רכב משלו - הקשיב לאביו וקנה סוזוקי סוויפט 86 די גמורה באלף שקל בלבד. החלטתי לשפץ אותה - וכך אחרי כמעט שנה וחצי של השקעת דם יזע ודמעות. יש לי סוזוקי סוויפט 86 - אחרי צבע+פחחות. אוברול למנוע(3.5K) מערכת לבד שעולה כ1000 שקל 5 דלתות +מזגן וכמעט כל הרכיבים הוחלפו עם הזמן . ובקיצור האוטו מושלם- נראה יותר טוב ממה שנראה כשיצא מהמפעל - ואין לי בעיה איתו. אני ממש אוהב אותו ומבחינתי להמשיך להשקיע בו וליסוע בו שארית חיי... רק ש... לפני שנה וחצי כשנקנה הרכב -האב לא התחשב שכל מה שאני רוצה זה אופנוע ושיכנע אותי ללכת על זה... בקיצור לרכב טסט לשנה ואני לא רוצה אותו... המחירון שלו הוא 6300 אבל לפי דעתי (מה שכנראה תזלזלו בה) ה…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני רוצה לקנות הונדה דגם EX שנת 91 (זאת הצורה הישנה), שמעתי שהיא מאוד מהירה לגבי רכבי ה 1.6 ושהיא קלה יותר ב 500 קילו מכל דיגמי ההונדות החדשות יותר ככה שהיא מהירה ביותר, רציתי לקבל מכם תגובות או עצות לגבי הרכב הזה ועד כמה שמה שאמרו לי מדוייק. חיפשתי בכל הרשת אתרים שמראים מפרט לגבי הרכב הזה ולא מצאתי, אז אם למישהו יש לינק לתת לי אני מאוד אשמח )
הודעה אחרונה מאת ariKk, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
טוב, לאחרונה משום מה אני משתמש הרבה בשירותי פורום זה, פשוט אנשים שואלים שאלות שקשה לי לתת עליהם תשובות, אולי אתם תוכלו לעזור לי. מכר שלי מעוניין לרכוש קורסה 1.2 איזוטרוניק, חדשה (לטענתו הציעו לו הצעה שהוא לא יכל לסרב לה). השאלות שנשאלות הן (לפי סדר החשיבות): 1. אמינות הרכב, בעיקר אמינות הגיר המוזר הזה? 2. סחירות הרכב ושמירת הערך? 3. עלות תיקונים ואחזקה שוטפת (כולל צריכת דלק וכו')? 4. בטיחות? ההיכרות שלי עם הרכב הזה היא אפסית לכן אני פונה לעזרתכם. כל מידע בנושא יוכל לעזור. בתודה, sterling.
הודעה אחרונה מאת Jeka, -
-
יעוץ ברכישת 106 ראלי 1 2 3
מאת dkiller-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
ידעו שבמקרב של ראלי כמעט תמיד משלמים מעל המחירון הדיי נמוך שלה .. אבל כמה כדאי לשלם מעל ? המחירון כרגע הוא 29 נדמה לי ... שווה לשלם על ראלי שנת 98 עם קילומטרז נמוך ... משופרת .. נראית טוב אבל יש עליה כמה תאונות לא רציניות אבל יש .. 40 אלף ... ובכלל כמה כדאי לשלם על ראלי שנת 98 במצב טוב ...
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
-
- 2 תגובות
- 989 צפיות
מעוניין לדעת בערך כמה יעלה ביטוח על אוטו כזה......ממי שעשה אי פעם מנוע 2000 נהג "צעיר" בן 22 שנת 1995 עופר
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
פולו קלאסיק 1600 שנת 99 אוטומטית. מה דעתכם ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
ניסאן סאני
מאת mazda626-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
ברצוני לקבל פרטים על הרכב. כמה כ"ס? 0-100? האוטו נחשב לאמין?
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
משהו יכול לתת לי פירוט על הרכב: מימדים, מנוע, תיה"ל, ביצועים וכו'. כמו כן מתי הוא יגיע ומה יהיה מחירו?
mazda 6 2.3 1 2
מאת master blaster- 23 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
חברים..אני רוצה לשמוע מה אתם חושבים על האוטו הזה....... מאזדה6 2300
הודעה אחרונה מאת B~R~A~B~U~S, -
106 אוטומט
מאת ttzz- 1 תגובות
- 753 צפיות
עד היום הייתי בטוח שאין דבר כזה ואפילו לא הסתכלתי בכיוון רק בגלל הגיר והנה אתמול מצאתי במודעה בקרטל 106 אוטומט...היתי בטוח טעות צלצלתי והוא אומר לי כן זה נדיר...יש דבר כזה....שווה ללכת לראות?
הודעה אחרונה מאת piccolo, -
רכב לצעירים
מאת mazda626- 8 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
חבר שלי עבר לפני מס' ימים טסט, ככה שהוא מחפש עכשיו רכב זול, אמין בתקציב של עד 15-17 אלף ש"ח. הוא לא מחפש אוטו שיהיה מהנה או רייסר של ימי שישי, אלא רק אוטו לעיר שיביא אותו ממקום למקום. הכי חשוב שהאוטו יהיה אמין ולא יעשה בעיות. תודה.
הודעה אחרונה מאת Ofer Dotan, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
דוד שלי מחפש רכב.. הדרישות שלו הם משפחתי, אמין, חסכוני ועדיין מהנה לנהיגה. (עד כמה שאפשר..) מה דעתכם על יונדאי אקסנט\לנטרה? תודה, אדם.
הודעה אחרונה מאת Lythos, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני יודע שיש , ג'ימי, יוקון ועוד. מה מהם הכי נוח וטוב בשטח? האם הג'יפים האלו יותר טובים משל היפנים? האם החלקים שלהם יקרים? האם קשה למצוא חלקים שלהם? וכל השאלות האלו מתייחסות לג'יפים שנמצאים אצלנו בארץ, לא חדשים. תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת wolverine, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קודם כל אנשים אני רוצה להגיד שלום כי אני חדש בפורום ממש לפני כמה דקות נרשמתי... חוץ מזה אני מחפש רכב טוב לקנות בסביבות ה-5 אלף דולר.... כל מי שיש לו הצעה מוזמן להציע לי פה או בפרטי... אני אשמח לשמוע על כל רכב.... תודה רבה חברה....
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. יש להורי סיטרואן קסנטיה 2001 מנוע 2000 SX, (הדגם המפואר) האוטו עשה 150 אלף קילומטר. לפי מה שהבנתי האוטו לא סחיר במיוחד ואבא שלי רוצה למכור אותו. כמה הוא יכול לבקש עליו?
-
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 42.6 אלף צפיות
אם וכאשר אמכור את ריכבי (שווה כ 80,000 ש"ח), אני מניח שלא הרבה אנשים נוהגים לשלם סכומים כאלה בזומן, לכן האופציות שנותרו הם : 1. צ'ק רגיל 2. צ'ק בנקאי 3. העברה בנקאית הבעיה היא שבשום אופציה, לא מקבלים אישור מיידי על ביצוע הפעולה. אפילו בצ'ק בנקאי/העברה בנקאית - הפעולה אמנם נרשמת באותו היום, אך אישור סופי לפעולה והאימות הסופי שהכסף אכן נח בבטחה בחשבון הבנק שלי,מתקבל לאחר 3 ימי עסקים. מצד אחד אינני מוכן להסתכן כלל, ומוכן לבצע העברת בעלות רק לאחר שהכסף נח אצלי בבטחה, אך מצד שני לא ממש הגיוני לבקש מהקונה למסור את הצ'ק/לבצע את ההעברה, ורק לאחר 3 ימי עסקים לבצע את העברת הבעלות. אשמח לשמוע מנסיונכם מה עושים ומה קודם למה, הביצה הקשה או התרנגולת …
הודעה אחרונה מאת joker2k, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום איזה אוטו אתם ממליצים עד 135,000 ש"ח? דרישות: 1.שלא יהיה ג'יפ,מיניואן וכו'....רק סדאן או האצ'באק... 2.רצוי חדש 3.רצוי גרמני.... צחי
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כחבר חדש יחסית בפורום, מבקש אני לציין לשבח את ידענותם, מקצועיותם ויושרם של המשיבים. יושר בעניין זה חשוב ביותר, לתת תשובות אמינות וחסרות פניות. ממש בשבת זו נעזרתי במשתמש פרחי שידענותו המופלגת בעולם הרכב ראויה לציון, כמו גם נכונותו הכנה והישרה לסייע ביידי המתלבטים והסקרנים כאחד. לפרחי ולכל המשיבים התודה בכבוד רב אבי
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
יש את הלגאסי הישנות השפיציות עכשיו ה- B4 זה כמו ההמשך של הלגאסי.. השאלה היא מה יש באמצע?? שנת 98 למשל?? מה הצורה שלה?? תמונה תעזור מאוד!
הודעה אחרונה מאת M.c Mordy, -
-
- 11 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
חיפשתי בפורום את כל הפרטים על הפיאסטה שיכולתי למצוא. אבל יש לי עדיין כמה שאלות: 1. באיזה שנה התחלף הדגם בדיוק? 2. אני יודע שבדגמים הישנים יש סוג "דינמיק" ו "דינמיק 16V". הבנתי שה 16V היא המומלצת ביותר עם מנוע של 75 כ"ס. האם המנוע של הדינמיק הוא כמו המנוע של סוג "יות'" וכל השאר? 3. האם בדגמים החדשים יש הבדלים בין המנועים? או שכל ההבדלים הם רק באבזור? אם יש הבדל, מהו? הערה: הכוונה בדגמים החדשים = "פנים שמחות". הכוונה בדגמים הישנים = "פנים עצובות". שתיהיה בריא sronis עם ההמצאה הזאת. לקח לי שעה להבין אותה
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חברה אני חייב עזרה דחופה... אני צריך דחוף את המחיר של : 1.מאזדה GL 1800 2.מאזדה GLX 1800 + גג ניפתח שניהם שנת 2002!!! תודה רבה לכל העונים... marksab
הודעה אחרונה מאת ow-polo, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
1. סיטרואן קסנטיה 95. יש אוטו שמור טוב, קצת מוזנח חיצונית, גדול ומרווח. מחיר נמוך. האם הוא סחיר?? אני חושב שנצטרך להחליף אותו עוד 3-4 שנים מקס', יהיה מי שיקנה אותו? זה השיקול העיקרי למה לא, כי מכל הבחינות האחרות הוא מתאים לנו. 2. יונדאי לנטרה 96. רכב סחיר בצורה מטורפת, מרווח, מחיר קצת יותר גבוה אבל כנראה זה מוצדק. 3. אפשר לסמוך על הטרייד אין במשרד הרישוי בחולון? יש להם הונדה אקורד שנת 93 שנראית מענינת, אבל האם הם "סוחרים" (במובן הרע של המילה)? 4. מיצובישי גאלאנט שנים 93-94 נראית מתאימה מבחינת גודל ומחיר, אבל אני חושש מאמינות נמוכה. הדעות בפורום היו חלוקות. תגובות? *הכותרת נערכה, להבא נא לדייק יותר*
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
לא מזמן ביקשתי את חוות דעתכם בנוגע לשני הרכבים הנ"ל. ביצעתי בכל רכב נסיעת מבחן של כשעה ורבע בכביש משובש, פסי האטה, כביש מהיר ובתוך עיר. מראש, כדאי להביא בחשבון שיש לי בעיות גב. הרשמים הם אישיים וסובייקטיביים. מנוע לאקורד, אין פלא, יש מנוע מצויין, כח זמין בכל עת וגיר קרבי שלא מהסס להוריד הילוך גם כשאין צורך בקיק דאון. בסיטרואן, גיר מתחכם, שלמדתי להכיר מה-406 שלי, ומשום כך גם כח פחות זמין. מנסיון, אחרי שהמנוע 'נפתח', אין לו במה להתבייש. מושבים ותנוחת נהיגה לצערי, בשני הרכבים, כיוון זוית המסעד נעשית באמצעות מנוף ולא ברז ולכן הזוית תלויה במיקום השיניים ולא בסיבוב המנוף - משמע, אין מצבי ביניים למי שצריך קצת יותר או פחות. בנוסף, לא ניתן עוד לכוון את זוית המ…
הודעה אחרונה מאת B~R~A~B~U~S, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מכיוון שנמאס לי מהצרפתיה שלי החלטתי לשנות,והאופציות שעלו מבחינת מחיר (40K+-) הן אילו: רנו מגאן קופה אופל טיגרה יונדאי אקסנט סיויק /האצ'בק טיוטה קורולה מאזדה 323 כן כמו שאתם מבינים התייעצתי עם כמה אנשים וכל אחד נתן רכב אחר ולי כבר אין מושג מה קורה איתי ! בקיצור השאלה היא מי מהן עדיפה מבחינת צריכת דלק,ביטוח,חלקים,תיקונים וכו'? וכמובן אם יש אופציות אחרות אשמח לקבלן
הודעה אחרונה מאת gs, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 960 צפיות
ראיתי את המודעה של ה gti בלוח העיר. בהנחה שהיא עדיין רלוונטית אני מאוד אשמח לדעת אם משהו מכיר את הרכב או יודע אם בדקו אותו כבר ולא קנו. תאמת מוזר כי הוא עומד די הרבה זמן בשביל כזה רכב שבדרך כלל לא מגיע לעיתון בכלל. חוץ מזה יד רביעית סביר לרכב או לא?. לי זה נראה קצת גבוהה. ומחיר אני מבין שהן הולכות מעל מחירון רוב הפעמים פה הוא רוצה מחירון אבל היד די גבוהה הגיוני??. תאמת לא חיפשתי כזה רכב אבל די נמאס לי להיות בלי רכב ומה גם שהרכבים שאני מחפש קצת בעייתים למצוא אשמח לשמוע דעות רועי
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
(עדיף לא צרפתי בגלל טיפולים) קראתי על בראבה שזה אוטו די סביר במוטוקאר....גם פה שמעתי כל מני תגובות אבל אני ידעתי שמריאה היא כמו בראבה ובנאדם שיש לו מריאה סטיישן אמר שזה אוטו עגלה...עכשיו מה אתם אומרים שווה לחשוב לכיוון של בראבה??? חוץ מזה מה עוד יש במחירים האלה מעל שנת 96?
הודעה אחרונה מאת redroze,
-
מי מחובר 24 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 373 אורחים (הצג רשימה מלאה)