ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מתי מתחלף שנתון הרכב ? בהנחה ששנתון זה מתחלף במאי הקרוב, האם זה מוריד אוטומטית את מחירי הרכבים ב 10% ? כלומר, רכב שמחירו במחירון היום 80K יהיה מחירו במחירון בעוד חודש 72K ?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
חבר שלי מחפש xsi, ומצא בפוקוס מודעה על אחת לבנה יד 8 95'. מישהו מכיר אותה/יכול לספק עליה פרטים? תודה מראש לירן
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 1 תגובות
- 956 צפיות
שלום לכולם אני מעוניין לקנות רכב משומש,יש לי 25 אלף שקלים ואני לא יודע איזה רכב משומש הכי כדאי לחפש. מה באמת הכי כדאי?????? אני אצטרך אותו בעיקר לנסיעות ארוכות (כרמיאל -חיפה). אני סטודנט ואין לי הרבה כסף לטיפולים... אנא המליצו.
הודעה אחרונה מאת noname, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ההתלבטות היא בין הונדה אקורד ex כולל חלון שמש. נפח 2000 ואוטומט. לבין מאזדה 626 2000 סמ'ק שניהם שנת 98 ואוטומטיות. בכל ההשוואות שעשיתי האקורד יותר טובה מבחינת ביוצועים וגם נוחות. אבל אני צריך דעה שלכם בקשר לרכבים הללו מה יותר אמין ואיכותי ואנ'לא שואל בקשר לעיצוב, רק בקשר למנוע אמינות נוחות ובטיחות. תודה כפיר.
הודעה אחרונה מאת mazda626, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שאלתי כאן קצת פרטים על רכב ועזרתם לי (מדובר ברכב שמצבו טוב יחסית) הנה האשכול http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=36468 אז החלטתי שאני יקנה אותו הלכתי לבחור לראות את האוטו והאוטו מבחינה חיצונית בלבד נראה סבבה רציתי לקחת אותו למוסך לעשות לו בדיקה ואם הכל בסדר אז לקנות אותו שאמרתי לו את זה הוא אמר שאין לו ביטוח על הרכב מכיון שכבר קנה אוטו חדש ועשה לחדש ביטוח ולכן הוא לא יכול לנסוע למרחק גדול אז הוא אמר לי שאם אני רוצה שנלך למוסך פו ליד ה"בית" שלו ( כבר זה היה נראה לי חשוד ) אז אמרתי לו טוב בו נעשה ביטוח לרכב ליום אחד ויש כזה דבר למי שלא יודע ואמרתי לו גם שאני מוכן לשלם על זה אז הוא אמר שאין לו כוח לבלאגנים רישומים וכאלה וניסה לברוח לנו כזה יעני בור…
הודעה אחרונה מאת cmishal, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי כרגע בליסינג מהעבודה פוקוס אוטומטית 4 דלתות, בת 4.5 שנים, כמעט שלוש אצלי. כיאה וכיאות לליסינג, החוזה נגמר אחרי שלוש שנים, ואני צריך לקבל רכב אחר . הבעיה העיקרית היא שכרגע ההצעה היחידה לרכב חדש אצלנו בחברה היא מאזדה לאנטיס . ולי אישית, מההתרשמות שהיתה לי עד היום ממאזדה לאנטיס, לא כל כך בא לקחת אותה. הבולמי זעזועים שלה די נוראיים, וההיגוי שלה קל ולא מדויק (יצא לי לנסוע על לאנטיס כמה פעמים כשקיבלתי רכב חלופי). ומכאן באה השאלה מה לעשות מבין האופציות הבאות: 1. לקחת בכל זאת את הלאנטיס החדשה לשלוש שנים עכשיו. 2. לקחת לאנטיס בת כשנתיים שמישהו מחזיר, ואז עוד שנה אני אוכל לקבל אוטו חדש (כשההנחה היא שעוד שנה כבר לא יהיה לאנטיסים). 3. לקח…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חבר שלי מחפש ליקנות אוטו ב27K(אפשר קצת יותר) הדרישות- 1600 הילוכים שיהיה חסכוני אמין ומשהו של צעירים שתיהיה לו צורה.... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רציתי קצת פרטים על הרכב הזה כי מצאתי רכב כזה במצב דיי טוב קילומטראג 50.000 יד ראשונה מנוע 1500 אוטומט והוא רוצה מחירון 46.000 שקל פשוט אין לי מספיק נתונים על הרכב הזה כמו שוק? חלקים יקרים? צריכת דלק? אז אם משהו יודע פרטים אשמח לשמוע לפני שאני קונה
הודעה אחרונה מאת urime, -
-
- 33 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אז ככה יום שישי לקחתי אותה לבדיקה במכון קומפיוטסט. אני צריך חוות דעת מכם חברי הפורום שמביני עניין... תוצאות: מנוע: 50% מערכת קירור-צינורות פגומים,קורוזיה/אבנית/סתימות ברדיאטור, נזילת מים מהמנוע לתיקון. מערכת תיזמון-רעש יתר,החלף רצועת זימון לפי הוראות יצרן בלוק מנוע-רעש יתר,מנוע מזייף,נזילת שמן,החלף תומכים(תושבות). ראש מנוע-רעש יתר,דליפות שמן ממובילי שסתומים. מערכת שמן-נשם מנוע פגום(לא בעיה לסדר פשוט הוא לא היה מחובר טוב לראש...) יש לציין שהמנוע מוציא 115 כ"ס עם כל הבעיות שנתגלו! דו"ח סריקת הגיאומטריה של המיתלים 86% מערכת היגוי:נזילת שמן נקישות יתר. דו"ח סריקת שילדה 100% דו"ח סריקת מרכב: 75% תקוני מרכב משמעות נמוכה:…
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום... תזכירו לי בקצרה למה בין השיקולים של למה לא לקנות רכב שטח מציינים את הבטיחות כסעיף שלילי עבור הרכב שטח ? יתכן מאוד שלרוב הרכבי שטח ישנם חסרונות, אבל רכב שטח שמתוכנן כמו שצריך וגם סוחב עימו הרבה משקל (שעוזר וזה כבר הוכח) לא יהיה בטוח ? מה גם שחשבתי, ברכב שטח תא הנוסעים יושב גבוה ואחוז גבוה מאוד של הרכבים על הכביש הוא רכבים פרטיים, מה שאומר שהסיכוי בתאונה לפגוע ברכב רגיל הוא הכי גבוה, ואז במקרה כזה, הנוסעים ברכב שטח שיושבים מעל כל ההתרחשות לא מוגנים יותר ?? ושוב, נניח וישנם איזורי הקריסה והכריות ובכלל כל מה שצריך, הרי ברכב רגיל ובטוח אבל קטן וקל משקל, יש הרי גבול למה שהאיזורי ספיגה יכולים לספוג ומה אז ? למשל במכה בצד, אין הרבה איזורי קריסה והרכב עלול להתקפל …
הודעה אחרונה מאת NadavRally, -
-
רכב סטישן
מאת NadavRally-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 887 צפיות
איזה סטיישן אפשר לדעתכם לרכוש בתקציב של 40 עד 60 אלף ש"ח עדיפויות: 1. אמינות 2. נוחות 3. בטיחות 4. התנהגות בברכה נדב
הודעה אחרונה מאת NadavRally, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ישנה התלבטות בין 323 ל-309. 1.6 אוטומטיות. בעקרון חשבנו לקנות 323 אבל במקרה נתקלתי באיזו 309 שנת 93 1.6 אוטומט ב-10K.. ומאזדה זה איזה 20K לפחות.. השאלה היא מי עדיפה בדירוג החשיבות הבא: 1-צריכת דלק. 2-אמינות. 3-נוחות נסיעה. 4-ביצועים. אודה לכם מאד על ההשוואה.
הודעה אחרונה מאת piccolo, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
טוב תראו כרגע יש לי מאזדה 323 לנטיס נפח מנוע 1800 שנת 98 אני רוצה למכור את הרכב ולקנות שברולט קווליר.. רציתי לדדעת כמה פרטים עליה.. כמה דלק היא אוכלת בעיר ומחוץ לעיר או לפחות אם היא אוכלת יותר מהמאזדה מה המחירון שלה של שנת 96-98 ואם כבר אני קונה אותה רציתי לדעת אם המכונית אמינה כלומר לא תצטרך הרבה תיקונים אם היא שות הרבה דלק וגם אם המכונית נוחה תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת ZiZi, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכם האם כדאי לקנות את הסובארו לגאסי מדגם DL , אוטומטי מנוע 1800 והאוטו עשה 260 אלף קמ והוא שמורה במצב מעולה והאוטו שנה 1991 וזה סביר ???? ואני שואל אם שווה לקנות (מחיר טוב מאוד ביחס למחירון) ומה עם הבעיות ידועות ומה לבדוק בבדיקה ומה לשים לב ? איך אחזקה שלה ? אני יודע ששותה הרבה דלק אבל מדבר על טיפולים וכדומה ולמרות זאת האם שווה לקנות מכונית הזאת למרות שעברה 260 אלף קמ ? וכמה יעלה לחליף מנוע / אוברול לסובארו לגאסי הזאת ? ומה לבדוק בתיבת הילוכים ? ואיך יודעים שהיא בסדר ? המון שאלות ומקווה שיש לכם תשובה תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת nokia9xxx, -
-
- 4 תגובות
- 929 צפיות
אז ככה יש לי בחניה רנו 5 מודל 86 מנוע 1300 ששירתה אותי בתור חייל סדיר,חשבתי להוריש אותו לאחי הקטן שמועד גיוסו קרב אך לאחרונה קיבלתי הזדמנות להתחלף בבמוו 316 קופה ידנית מודל 84. הרנו שירתה אותי נאמנה ללא בעיות מכניות גדולות והיא סוחבת להפליא (הילוך 5 120 קמ"ש 2.5 סל"ד) ויש לה טסט עד סוף יולי, האם כדאי לי להחליף בבמוו 316 קופה במצב נסיעה שהסתיים לה הטסט עכשיו והאגרה שלה משולמת נשאר רק להעביר,מה אתם אומרים להחליף אני מפחד "לסבך" את אחי הקטן (לא לערב ביטוחים כי מקסימום זה צד ג'). תודה לעוזרים.
-
קנייה מאוויס 1 2
מאת orrianna-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מישהו מכיר/שמע קנה רכב מאוויס ?
הודעה אחרונה מאת דן-אברהם, -
-
- 0 תגובות
- 905 צפיות
כאמור, חלפו עברו להם 47 ימים ללא ה- mr2 וכל יום קשה מקודמו. מה עושים ? מחפשים נחמה. ובכן, ראיתי את המרצדס האמורה (צבע שחור) בלוח פוקוס האחרון. מישהו מכיר את הרכב הספציפי הזה ? (ככל הנראה נמצא באיזור הצפון) על פניו, נראה אחלה רכב ב- 59,000 ש"ח (כנראה יימכר אף בפחות). תודה עידן
הודעה אחרונה מאת silver-mr2, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
או שהיא יותר בסדר בכלל איך היא?מבחינת שוק לא נראה כאילו יש לה הרבה לפחות לא אוטומט או לא שמתי לב?
הודעה אחרונה מאת ttzz, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האוטו משנת 92 , ללא תאונות ,שלישית , 180000 ק"מ והאדם רוצה עליו מחירון ( 19K ) האם שווה לקנות את האוטו או שיש בו בעיות נפוצות ודברים כאלה? האם אתם ממליצים על הקנייה של האוטו? (כדאיות ביחס למחיר)
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
Volkswagen vento TDI CL האוטו משנת 98 אני חושב הנפח מנוע זה 1900 אני חושב אני יודה למי שיתן לי מידע על האוטו נפח מנוע מדויק כ"ס הילוכים וכו תודה לכול מי שעונה **** הכותרת נערכה, להבא שים לב ****
הודעה אחרונה מאת tal_18_2004, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אשמח לקבל כל מידע על הרכב הנ"ל בתודה מראש!
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 942 צפיות
\תיראו יש לי תקציב של 25 אלף, ואני רוצה לקנות אוטו חזק, אמין וידני, ושיהיה יפה אני לא אומר פוזה כי לא ממש אכפת לי. שיהיה די זול לאחזקה שלא יהיה לי במוסך כל שני וחמישי. הייתה לי התלבטות בין מאזדה 323F הדגם עם הפנסים הנפתחים (שמעתי כבר על התדמית של ערסי) לבין מיצובישי סופר לנסר 1600, ורק רכב ידני. אם יש לכם משהו אחר להציע בשמחה תציעו בקשה יש לי עדיפות ליפניות. בתודה מראש.
-
- 11 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אהלן שמעתי על הפורום הזה רבות וטובות, אפילו יצא לי להנות מהשאלות והתגובות וחייב אני לומר כי למדתי המון . כפי שראיתם בכותרת אני שוקל לקניה את הפולו 16V 1400 ידני שלוש דלתות , לרשותי עד 80,000 שח, על אף הסכום אשר ברשותי הייתי רוצה להוציא הרבה פחות בחישוב של עלות תועלת. ובכן - במחירון מצויין פולו ישנה 16V ופולו החדשה 16V עם 100 כוחות סוס. השאלה היא האם בכלל יש הבדל - מישהו יכול אולי להפנות אותי לתמונות של שני הדגמים - האם הם כל כך שונים אחד מן השני? חיצונית ופנימית. אשמח לבעלי ניסיון על הרכב שיאירו את עיני על חויותיהם ורשמיהם. נ.ב חשבתי גם על גרסת ה OPEN AIR, היש המלצות? תודה לכם jingel
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שתי דלתות גיר אוטומט (למרות שזה לא נראה לי הגיוני כי אוטומט יש רק 3 דלתות אבל ראיתי אותה בעצמי) בכל מקרה האוטו שמור לגמרי, עם סאנרוף ונראה חדש אפילו שהוא מודל 95 והכי חשוב- יד ראשונה מרופא נשוי ולפי הבוסטר גם עם תינוק ולכן כנראה רוצה להחליף אוטו. מחירון של אוטו כזה הוא בסביבות ה40 והוא רוצה עליו כמעט 46 האם שווה לקנות אוטו כזה? האם צפויות לי בעיות גיר אוטומטי? איזה עוד בעיות אתם מכירים של הדגם? תחזוקה ודלק יקרים? חוצמזה האם אתם יודעים ואיפה וכמה יעלו לי שיפורים לאוטו כמו אגזוז לחץ, כונס אויר?
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות אוטו ממישהו ונפגשתי איתו כדי לראות את האוטו, האוטו מאד מרשים אבל נתקלתי בתופעות כמו התגבשות בועות של קורוזיה בצבע האוטו בחלקים מסויימים, ועוד חלקים כמו ידית הדלת אינה נראית במצב טוב, חשוב לציין כי האוטו עבר צביעה. האם ניתן להסיק כי כל מכלול האוטו נתון לקורוזיה ולא כדאי לסמוך על האוטו, או שעדיף להחליט לאחר בדיקה של הרכב במוסך? ועוד שאלה- כמה זמן בערך עורכת בדיקה כזו והאם ממש ניתן להסתמך עליה לפני החלטה של קניית האוטו.
הודעה אחרונה מאת Ziv, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מחפש משפחתית קומפקטית ולצערי ידוע שמה של הפיאט בעניין האמינות האם גם בפונטו ספייס החדשות (00'-02) הן גם סובלות מאמינות קשה?? נ.ב. יתקבלו גם המלצות למשפחתית קומפקטית בתקציב של עד 35K
הודעה אחרונה מאת saimonv, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אולי מישהו מכיר את הדגם של פונטו STILE TD דגם דיזל 1.7 שיצא רק בשנת 2000 למשך שנה או הובא לארץ רק במשך שנה זו.אולי מישהו יודע אם זה רכב טוב,קצת מחשיד שהיה רק שנה. וגם מה דעתכם על הפונטו HGT 1.8 תודה מראש ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת alfetta2000, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני רוצה לשמוע חוות דעת מאנשים על האוטו אני יודע שזה אחלה אבל הוא צרפתי למרות הכל ולפרצתים יש הרבה בעיות ... האם שווה בכלל להסתכל ..?
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
קליאו בהזדמנות?
מאת ttzz- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אחרי שכבר שאלתי ועניתי חיפשתי מצאתי קליאו אוטומט 96 יד ראשונה פנסיונר 64000 ק"מ בתור רכב שני שאני חושב על 121 סטארלט שווה ללכת על זה?
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
בימר, סידרה 3. 1 2
מאת fizban-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום, בעבר התייעצתי עמכם לגבי רכישת רכב וקיבלתי תשובות מספקות מאוד. לאחרונה התחלתי להתענייו ברכישת ב.מ.ו סידרה 3. לאחר חיפוש בפורום הבנתי שגירסות 320 ומעלה יותר מומלצות (וגם קראתי ויכוח מעניין בין מנהלי הפורום לאדם שהיה מאוהב ב 316 שלו ) התקציב המדובר - 50K, אם אמצא מציאה אפשר גם 60 (אבל עדיף שלא כי אני עדיין צריך לאכול מדי פעם) הדרישות לפי סדר יורד הן: תיבה ידנית (!!). הנאה מנהיגה. מראה סקסי (על טעם וריח אתם יודעים...) בטיחות, עד כמה שאפשר בשנתונים המדוברים (93-96) הנעה (הנאה) אחורית זה פלוס. שיהיה לה שוק טוב וצריכת דלק מינימלית (סתם, סתם!) ברשותכם קושיות נוספות: האם יש הבדל בכיול מתלים / התנהגות בין גירסת הקופה לבין ג…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 271 אורחים (הצג רשימה מלאה)