ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
נעזר בדעתכם עבור חבר מאותגר "פורומית". בבעלות העלם פיאסטה שדורשת שדרוג. כרגע ההתלבטות היא בין 306 ואיביזה בשנתון 98. עדפיות לגיר ידני 1.6/1.8. דעות??
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
יש לי את האפשרות לקנות את האוטו הנ"ל במחיר של 6000 שקל כאשר המחירון שלו נאמר לי שעומד על 32000 שקל, האוטו צריך לעבור מסכת טיפולים של אוברול וקצת שיפוצים מכניים כמו רדיאטור אלטרנטור וכו' הגיר תקין! השאלה שלי זה האם שווה לי להשקיע בכזה אוטו? ההשקעה תעלה לי גג 7000 שקל כי דוד שלי מוסכניק,חיצונית האוטו נראה די טוב! פוליש ווקס והאוטו חדש לגמרי! האם כדאי לי ההשקעה? האוטו אמין? קובי.
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
-
פיז'ו 205 (נטחן, אבל עדיין יש שאלות)
מאת Guest gonen- 3 תגובות
- 842 צפיות
טוב, החיפוש אחר רכב מתבצע ע"י אחי (ובעזרתי). דרך הפורום, ידעתי לכוון אותו לרכבים המתאימים לתקציב/דרישות באופן עקרוני. הוא חייל משוחרר (חצי שנה), עם עבודה מסודרת כרגע. המטרה - כלי שינוע אמין. הנסיעות הדרושות - תוך ר"ג רוב הזמן, פעם בשבוע לפחות (כנראה) נסיעה למעלה אדומים (ירושלים) לחברה. אני יודע... אתם חושבים - למה לעזאזל הוא צריך חברה בירושלים, אבל מה לעשות, זה המצב. התקציב יעמוד על סביבות ה 15-18 (בשאיפה ל 15) כולל ישור קו. אם החיפוש יארך מעבר למצופה, התקציב כנראה יגדל. היום ראיתי פיז'ו 205 GR 1400 שנת 94. מחיפוש הבנתי שהרכב בוודאות הזרקה - האם החיפוש הטעה אותי ? לגבי עלויות אחזקה ידוע לי שהן נמוכות. הרכב יד שניה עם 83000 ק"מ. מהצצה על המנוע -…
הודעה אחרונה מאת אופיר86, -
שלום חבר שלי מחפש לקנות במוו 330 , 328, 325 שנים 2000 2001 (כן כן הוא מליין מהרצליה פיתוח) לאחר שבחיפוש מצאתי 1400 ומשהו תוצאות אז החלטתי לרשום פה. הבעיה היחידה היא הוא רוצה גיר רגיל וממה שאני ראיתי במחירונים רשום רק על גיר טיפטרוניק משמע שלא יבאו לארץ בימר עם גיר רגיל (ממה שאני הבנתי..) השאלה שלי היא האם יש בימרים כאלה עם גיר רגיל? ז"א יש לו בכלל מה לנסות לחפש? או שהוא יחכה 30 שנה כדי לייבא מחול? תודה לעונים מתן
הודעה אחרונה מאת gkeeper, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 836 צפיות
אני מחפש רכב בסכום בסביבות ה24K..אני מחפש אמין עם תחזוקה במחיר סביר, רכב קצר, מהנה לנהיגה ושלא יהיה שתיין גדול..(וידני!) אחרי חיפושים מפרכים אני מתחיל להבין שאולי אלו דרישות גדולות מדי לסכום הזה אבל החלטתי לשאול אותכם בכל זאת.. חשבתי על 106XSI אבל התייאשתי (אחרי משהו כמו 7 חודשים של חיפושים אחרי אחת נורמלית..)איביזה 1600 ידנית משנת 96 נשמעת לי חמודה ביותר אבל אני לא יודע עליה יותר מדי..חשבתי גם על פונטו 1600 ידנית משנת 95.. אם תוכלו תרשמו עוד הצעות ומה אתם חושבים על ההצעות שלי...תודה רבה עדי
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
חבר שלי (שיוודא לחיים ארוכים) סיים תקופת רישיון של חצי שנה לפני כמה ימים. הוא החליט לקנות רכב מכוון שהרכב המשפחתי איננו יכול לשרת את כל בני הבית (והבעיה עולה במיוחד בסופי שבוע). אז הנה הסיפור שחוזר על עצמו: רכב מרווח, אמין, ביצועים ספורטיבים הם רק אופציה שיכולה להתווסף, ועלויות נמוכות. במהלך השיחה שלנו הוא זרק פיג'ו 405 ( ?). אחרי שהתעוררתי מההלם הראשוני עזבתי אותו ובאתי לרשום פה בפורום. מה הייתם מציעים לפי הקריטריונים. תודה.
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אני רוצה לדעת אם כדי לקנות אלפא רומאו 33 שנת יצור 92 נפח מנוע 1.5 אני מדבר בכלליות. אני מתלבט כי יש שאומרים כי הם לא אמינות ויש שאומרים שזה אוטו כן אמין אני חולה על האוטו הזה כי הבנתי שזה אוטו כיף ומפנק אני מאד ישמח אם תעזרו לי להגיע להחלטה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Soundwave, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. כידוע לכמה אנשים כאן בפורום, אני מחפש להחליף את הקדט שלי באחת אמינה יותר, חזקה יותר ומהנה יותר לנהיגה! התקציב עומד על 45K פלוס מינוס. אוטומט הכרחי. חשבתי על הקוואליר אבל ראיתי איך קטלתם אותה בכל הודעה שהיא הוזכרה בה... עכשיו, אני יודע שזה קצת נדוש אבל אם אני אמצא איזו סיביק EX במצב טוב שנת 94-96, האם כדאי ללכת על זה? האם האוטו חזק, מהנה לנהיגה? (עוד לא יצא לי לנהוג על אחת..) ומה בקשר לסיביק משנת 97 והלאה? (עם הפנסים הגדולים המרוחים? ד"א.. איך קוראים לדגם הזה???) כמובן שבנוסף לחוות דעת על הסיביק לאורך שנותיה בקשר להנאה מנהיגה וכוח זמין, אשמח אם תוכלו להביא בפני עוד אפשרויות בהתאם לקריטריונים שנתתי.. תודה על העזרה. אחלה פורום
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
פגיעת שלדה
מאת kenny4- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מה הנזק הבטיחותי בעיקום קורה ימנית תחתונה, באזור שבין הפגוש לגלגל ימני אחורי? הקורה יושרה, ולא היתה פגיעה בציר הגלגלים האחוריים של הרכב. מה ירידת ערך הרכב הצפויה במצב זה, והאם שווה ולנסות לקנות? מדובר באימפרזה שנת 2000
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
סוף סוף, אחרי מאמצעים רבים הצלחתי לשכנע את ההורים להחליף את האקסנט 96' העגלה שלנו לרכב פחות מתפרק. עכשיו המחירון של הרכב (לפי מוטוקאר) הוא 27K. ההורים מוכנים להוסיף עד 20K לסכום בו נמכור את האוטו. (ויש מספר אנשים שמעוניינים לקנות אותו, ככה שלמכור זה לא הסיפור) ככה שאנחנו עם תקציב של בסביבות ה 45K (אני מעריך שתהיה ירידת ערך בגלל סדק שיש בדש בורד בצד של הנוסע) עכשיו הדרישות שלנו מהרכב: איכות חומרים גבוהה - יש לנו סיוטים מהפלסטיק המתפרק של היונדאי. אנחנו מעדיפים רכב שהדש בורד שלו לא יסדק מהשמש ואת הידיות שלו לא נצטרך להחליף כל 3 חודשים... היגוי ואחיזה טובים (אין דבר כזה באקסנט...) אוטומט ח"ח נ"מ ABS האוטו שאני חושב עליו שמתאים הוא סובארו א…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם! אני חדש כאן ולא מזמן הוצאתי רישיון , אין לי הרבה כסף ואני רוצה לקנות אוטו. חשבתי על Y10 (ביאנקי), אתם יכולים להגיד לי איך האוטו בכללי? והאם יש מצב למצוא אחת במצב טוב וכמה היא אמורה לעלות? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת a.c, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 962 צפיות
מה דעתכם על שברולט קווליר.... מה דעתכם על לנטיס 323 .... מה עדיף מבין השניים?... אני מתכוון ששניהם מ95 עד 2000 ככה....
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 6 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני בן 17 וחצי ורוצה לקנות אוטו ב10000 ככה.........לא כולל ביטוח.........מנוע עד 1400 ושיהיה אוטו לצעירים ולא סוברו DL(לא שאני יורד על האוטו חחח).....בקיצור אם יש לכם הצעות תשפכו הכללללל
הודעה אחרונה מאת dobon, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בתקציב של 10-15 אלף שקל מה אתם אומרים...? אני חושב שהיא מושלמת לצעיר נהג חדש וגם העיצוב הספורטיבי חשוב לי ויש את זה לאלפא...
הודעה אחרונה מאת lekter, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אחותי מצאה מישהי שמוכרת את הרכב הזה רנו 19 היא אמרה לי אוטומטית שנת 94 עם נפח מנוע של 1800 ועשתה 130 אלץ קילומטרז.יש רכב כזה אוטומטי עם 1800 נפח מנוע והאם זה רכב בטיחותי.האישה מבקשת על הרכב 17 אלף שקל.מה אתם חושבים על הרכב והאם יש לכם תצלום של הרכב רנו 19 ואיך הוא ניראה ...אני מאוד יודה לכם על העזרה בבקשה תגובה..
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
צריך למצוא רכב לאמא. הקודמת הייתה סקסו 1.4 ידנית. התקציב כפי שנכתב למעלה. אין לה דרישות מיוחדות בנושא נהיגה , למרבה זוועתי ,הקיא ריו שהייתה לה (מהשכרה) במשך כמה ימים מצאה חן בעיניה מה כן - 5 דלתות , חסכונית ככל שניתן , נוחה , מנוע 1.4 יספק ככל הנראה , 1.6 לא ייתקל בדלת סגורה. ניתן אולי למתוח את התקציב עד 65K , עדיף שלא. מועמדות שעלו לי בראש (אחרי חיפושים גם כאן). קליאו B , פז'ו 206 , אולי GETZ ? עוד רעיונות ? מישהו יודע את המודל אותו ניתן לקנות בטווח המחירים שצויין ?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
משפחתית ב50K +-
מאת B.R- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפש רכב 4/5 דלתות בסביבות 50K סדר עדיפויות שלי הוא: אמינות נוחות יציבות יופי ןשתהיה לפחות שנת 99 חשבתי על סקודה אוקטביה 1.6 או מזדה 323 מליסינג. שווה בכלל לקנות מליסינג?? אני לא ממש יודע איך לבדוק מכוניות והם נותנים שנה אחריות. וזה מה שמושך אותי לקנות מליסינג. אז תנו לי הצעות בבקשה.
הודעה אחרונה מאת B.R, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לי לא עלו רעיונות בראש, אולי אתם תוכלו לעזור. השנה לא משנה, הדגם לא משנה שום דבר לא משנה מלבד העובדה שלא יתפרק. האוטו צריך לנסוע מאשקלון לת"א 3 פעמים בשבוע מבלי להתפרק. דניאל.
הודעה אחרונה מאת Peugeot 106, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חיפשתי ולא הצלחתי למצוא את המחירון של הונדה סיויק קופה סדאן (בעצם 2 דלתות) אוטומט 1.6 וגם האם משהו יכול להפנות אותי למפרט הטכני שלה תודה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
על clx שלוש דלתות...מנוע 1400 ומעלה אני מחפש פרטים כמו מחיר מחירון פירוט מכני ותמונה כמובן... תודה רבה רבה רבה רבה לכל העוזרים!!!!!
- 0 תגובות
- 870 צפיות
אמינות, נוחות, טיפולים, חסכוניות? איך בתור רכב ראשון?
הודעה אחרונה מאת ph7, -
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שמעו לא שאלתי מה יותר טוב שאלתי מה עדיף ליייי אני תלמיד כיתה יב' ששנה הבא לומד יג' יש לי כרגע 10,000 שקל מעבודה שכבר הפסקתי לעבוד(זאת אומרת שלא יהיה לי עוד כסף חוץ מדלק) אני יצטרך שנה הבא ליסוע כל יום מפ"ת לריאשון הלוך חזור אני רוצה םיג'ו 205 או פיאט וכל אחד אומר שכדי לי משהו אחר ואני מבולבל אני רוצה רק 1.4 (נפח מנוע) האם אני יוכל לתחזק פיג'ו 205 ? כי אם כן אז אני מעדיף פיגו אבל אני פוחד ?
הודעה אחרונה מאת panter, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אני שואל את אילו שיש להם\היה להם 306 GTI או סתם מביינכם שמבינים... 1- כמה כ"ס יש לרכב (הוראות יצרן\בפועל)? 2- איך הוא מבחינת אמינות, עלויות מוסך...? 3- יש לו רג'קטים שצריך לדעת עליהם? 4- איך ההתנהגות כביש שלו? תודה מראש לכל העונים....
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
פשוט ראיתי שהרכב הזה נורא זול רציתי לדעת אם כדאי לקנות אותו שנים 99-01 האזור הזה ואני מדבר על הצורה של ה 5 דלתות מנוע 1500 מבקש פרטים: שוק, אמינות, נוחות, צריכת דלק, ערך כספי של חלקים, ריבוי תקלות, וכו... (כל מה שאפשר) מחכה לדעותיכם ותודה רבה מראש!!!
הודעה אחרונה מאת burshtein, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
אבי מתעניין ברכב משפחתי דיזל מליסינג לעבודה בשווי בין 120-135 אלף. לפי בדיקה שלי הדגמים האפשריים הם: רנו מגאן II 1.5 DCI, עלותה 120 אלף. סיאט טולדו 1.9 TDI, עלותה 127 אלף. פיג'ו 307 2.0 XR HDI, עלותה 133 אלף. פולקסווגן גולף 1.9 TDI, עלותה 134 אלף. סיטרואן קסארה 2.0 HSI, עלותה 133 אלף. טויוטה קורולה, 2.0 GLI TDI, עלותה 138 אלף. הרכב אמור לעבור בממוצע בחודש כ 4000-5000 ק"מ, אז יש חשיבות רבה לאמינות אפילו שזה ליסינג, לא להיתקע כל תחילת שבוע עם הרכב במוסך, וכמובן גם חשובה הנוחות והבטיחות. כמו כן עדיף שתהיה כמה שיותר זולה. ואם יש הצעות נוספות אשמח לשמוע. תודה.
הודעה אחרונה מאת omri75, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז כמו שאתם זוכרים כבר שאלתי כאן כל מיני שאלות על אופל קדט וכאלה אבל בסוף ירדתי מזה והפעם כנראה כמעט סופי בהחלט, אני הולך עד דייהטסו שרייד שנת 92 מנוע 1000 האוטו עבר לא מזמן אוברול, יש עליו עכשיו 250000 ק"מ כמו שהזכרתי זה מנוע 1000, גיר רגיל את האוטו אני קונה מדוד שלי שמחליף עכשיו תאוטו וקונה מכונית חדשה ככה שאין לי מה לדאוג בקשר לשקרים או משהו ושלא נדבר שבגלל שהאוטו רשום על שם סבא שלי אז הטסט יעלה הרבה פחות מהטסט הרגיל (נכה) המחיר שלה זה 5000. מה דעתכם? שווה? בסך הכל זה אוטו לנהג חדש, לא משהו רציני, משהו חמוד שיסחוב לכל מיני מקומות פה באזור.
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ידיד שלי מחפש מכונית העונה על הדרישות הבאות: 5 דלתות אוטומטית עד 80K ש"ח אמינה (עדיפות ליפניות) נוחה לא עגלה (הייתה לו 106 XR עגלתית ) מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מדובר על רכב חדש דרך ליסינג של חברה. ההתלבטות היא בעיקר בין סובארו B4 לסיטרואן C5. כאשר הדגש העיקרי הוא על נוחות נסיעה. רציתי לדעת מה אתם ממליצים. נ.ב. שני הרכבים הם 2.0 עם האבזור הרגיל/נמוך. שניהם הם דרגת רישוי 3 נכון? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
כדאי להזמין פג'ו 407? בתקציב של כ 200000 על מה הייתם ממליצים ? לי חשובה הדינמיות בראש ובראשונה ומאידך אני חייב שהאוטו יהיה אוטומטי. אם כבר פג'ו מישהוא יודע אם גם גירסת הסטיישן מיובת בשלב זה?
הודעה אחרונה מאת ALI-G., -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ובכן, לאחר הכישלון למצוא פיאסטה במצב סביר, ובמחיר הוגן, עיני לכדה מודעה לסובארו ג'סטי, מודל 88 עם מנוע 1200 ידני (במקור מנוע 1000, שלפני שנתיים הוחלף במנוע משומש מיובא) מחר כנראה אלך לחזות ביצירה, וציתי לשאול אם יש דברים חשובים ומיוחדים לשים אליהם לב?
הודעה אחרונה מאת אקס השחור, -
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 297 אורחים (הצג רשימה מלאה)