ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש רכב זה זמן ואני מתחיל לבדוק אופציות נוספות. כמו למשל הסיאט קורדובה?? איך היא? אמינה.? עלות חלפים? צריכת דלק? איבזור??ביצועים(יציבה?מהירה?)??? ואיזה שנתונים יתאימו לי בתקציב של עד 35K? תודה. (מדובר על מנועי בנזין)
הודעה אחרונה מאת M.c Mordy, -
-
רכב עד 40 אלף ש"ח
מאת WRX-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז ככה: אבא שלי רוצה לקנות מכונית שתהיה קטנה, חסכונית בדלק ובאחזקה ולא ישנה יותר משנת 98. אז חשבנו בינתיים על כמה דגמים: סיאט איביזה, פיג'ו 106 , סיטרואן סקסו, מיצובישי קולט ודומיהם. כדי לחסוך מכם אני צריך לציין שאנחנו לא מתכוונים לקנות פיאט מסוג כלשהו.
הודעה אחרונה מאת WRX, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 892 צפיות
אודה לכל מי שיתרום לי מידע ביחס לכדאיות רכישת שברולט אימפלה חדשה....ביחס לבטיחות הנאה מנהיגה... הרכב ניראה זול ביחס לגודלו וגודל המנוע...האם זה נכון?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 1 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול אם מישהו יודע מתי מדעכן המחירון של לוי יצחק או לצורך העניין כל מחירון אחר. ידוע שכבר עכשיו מוכרים רכבים שנת 2005 אבל המחירון עדיין לא מעודכן.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
*** הכותרת נערכה *** זה שחבר שלך שאל את השאלה לא ממש רלוונטי לענין. אז ככה... הוא מחפש לקנות 106... עכשיו הוא נתקל בשתי דגמים למכירה (שתיהן שנת 96)... 106XSI 1.4 ו.. 106XS 1.6 בעקרון השאלה היא כזאת... איזה מן הדגמים עדיף, ומאיזו בחינה? ואם אפשר קצת יתרונות וחסרונות לגבי כל אחד מן הדגמים...
הודעה אחרונה מאת burshtein, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לשכן שלי פיאט אונו ואני מיתכון ליקנות אותה אכשיו הרכב הוא צבע לבן שנת 92 נפח 1100 ומילומטרז זה 190 אלף בלי תאונות ובלי טסט ויש לרכב מזגן כמה אתם חושבים שווה הרכב לפי דעתכם ומה המחירון של הרכב???
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 14 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
חבר שלי מחפש אוטו בעל צריכת דלק של 16:1 ומעלה בסכום של 40K פחות או יותר
הודעה אחרונה מאת VIP, -
- 1 תגובות
- 967 צפיות
שלום לכם. יש לי ידידה שרוצה מאוד לקנות רכב ולהשקיע עד 20000 ש"ח,הציעו לה XSI אמרתי לה שההוצאות יקרות,היא טוענת שהיא לא קורעת ת'אוטו.ה XSI המוצעת שנת 96' ב 23000 ש"ח.האם זה שווה.? אני הצעתי לה פיאסטה שנת 97' ב 17000 ש"ח מטופלת מאוד. האם מה שהצעתי כדאי.? אשמח לקבל תשובה מהירה כולל עצות לרכבים אחרים עם טיפול ותחזוקה זולה. *הודעתך נערכה, להבא נא דייק יותר בכותרת*
הודעה אחרונה מאת Guy, -
rover 216 mg
מאת elior18-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אם למישהו היה רכב כזה או מכיר טוב את הרכב ויכול ליעץ לי לגביו מה פוטנצייל שלו לשיפורים ? האם כדי להתעסק ? מה המחירים ? מי שיכול להעלות תמןונות יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 7 אלף צפיות
מה כדאי ? (פורד פוקס / מאזדה 3 / מיציבושי לנסר / סובארו אימפריזה) דיגמי בסיס 05 זה מה שאחי יכול לקבל מהעבודה שלו.... מה כדאי ? עשיתי חיפוש בפורום אבל הוא נתן לי דברים שמה זה לא קשורים .... חבל"ז.... תודה לכול מי שיעזור לי... בכבוד רב ברק .ג.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אנו מחפשים קטנה ואוטומטית בסביבות ה 40K, מכל ההמלצות הסותרות אנו סגורים שהיא תהיה יפנית אבל ההיצע של הדגמים כל-כך קטן לטווח המחיר הזה. פחות או יותר נראה לנו שנוכל לעמוד בשרייד או סוויפט מ 98 או 99. נשמח לשמוע את דעתכם על הדגמים הללו, בעד ונגד או ניסיון אישי. שוב, תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מישהו יכול לעזור לי?!? אני מאוד אוהב את המכונית הזאת.... עכשיו כולם אומרים שעדיף להביא (להביא = לרכוש) במקומה איזה קליאו ספורט או איביזה טורבו... והייתי רוצה לדעת למה כדאי...?
הודעה אחרונה מאת ELI172, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
בשעה טובה ומוצלחת, הנבלה הלכה לעולמה. למי שלא מכיר, הפיאט מריאה (של רותי - אשתי)נפטרה בדמי ימיה. הפעם זה עקב התחממות יתר של המנוע. מנוע משופץ+ הרכבה+ מה שמסביב יעלה בערך 8K . במוסך מוכנים לתת עבור האוטו כפי שהוא 12K (מחירון 30K), ולנו בעיקר לא מתחשק לראות אותו יותר, כך שנקבל כנראה את ההצעה. אם כך, רותי צריכה אוטו חדש. האוטו משמש אותה ל 10K ק"מ בשנה של נסיעות עירוניות (99%) יומיומית. את כל הנסיעות המשפחתיות הארוכות אנו עושים ברכבים אחרים גדולים יותר. המועמדות האפשריות צריכות להיות: 1. מתוצרת יפאן (בלי להתחיל דיונים בנושא). אוטו יפני שמיוצר בטורקיה זה יפני לצורך הענין. 2. בטיחותי ככל שניתן. 3. קבוצה 3 (יענו 1600 אוטומטי או מקביל)- 120-130K ש"ח. 4. חדש מהסוכ…
הודעה אחרונה מאת alon, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הסיפור הוא כזה, לפני כיומיים מתקשר בן דוד שלי ואומר לי שהציעו לו לקחת פורד אסקורט משנת 83 ובגלל שהוא חייל הוא סרב ועכשיו הוא מציע לי אותה. השאלה שלי אליכם, חברי הפורום המלומדים , היא כדאי או לא כדאי. האוטו נוסע ובלי בעיות מיוחדות...לפחות לא כאלה שאפשר לראות בעין. מאיזה גיל האוטו הופך לאספנות, מה זה אומר בקשר לאוטו? עוד שאלה, אם יהיה צורך להוריד את האוטו מהכביש, במה זה כרוך? אני צריך להחזיר תשובה עוד יום, מקסימום יומיים, אז אני אודה לתשובות בעניין כי אני באמת לא יודע מה כדאי לעשות. תודה מראש, דימה
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- 1 תגובות
- 901 צפיות
אני אגש ישר לעניין. יש לי ידידה שמעוניינת לקנות רכב עד 20000 ש"ח.. הציעו לה 106 XSI שנת 96' ב 23000.אמרתי לה שלא תתעסק עם הרכב הזה כי ההוצאות עליו מאוד יקרות. היא אומרת לי שהיא לא נוסעת כמו משוגעת..אלא הרכב רק לפוזה. האם שווה לה.? ואם לא..איזה רכב שווה לה לקנות.? אני אישית הצעתי לה על פיאסטה 97' במצב פיצוצי..האם צדקתי..? אודה לכם אם תענו לי במהרה..בביי. אלירן.
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום, אני עומד לרכוש רנו לגונה שנת 1995 נפח מנוע 2.0 יש לי כמה שאלות: 1. האם האוטו אמין או מומלץ בכללי 2. מה ההבדל בצריכת דלק בין אוטו בנפח מנוע 1.4 האם זה הרבה או לא כולכך. 3. ברישיון הרכב רשום שרכב מעוקל אבל מוכר של הרכב אומר שהעיקול כבר הוסר מזמן והוא מסכים לחתום על כך ואף להביא הצהרה ממשרד רישוי - אפשר בכלל להעביר בעלות ברשות הדואר למרות שהרכב מעוקל? 4. מה הבדל בין עלות של הביטוח והטיפולים בין רכב כזה ורכב כמו רנו קליו עם נפח 1.4 מאוד אשמח לשמוע דעתכם חבר'ה! תודה.
הודעה אחרונה מאת Leonid, -
-
- 1 תגובות
- 917 צפיות
שלום לכולם, אנו מתכוונים לקנות רכב יד שניה פחות או יותר מהשנים 97 98, התקציב הוא בערך 40,000 ש"ח. הרכב חייב להיות אוטומטי ומסדרי הגודל הקטנים/בינוניים . אז דבר ראשון מי מכם יכול להגיד דברים טובים או רעים על הקליאו אז מאד נשמח לדעת. אבל הכי חשוב - על איזה רכב הייתם ממיליצים ללכת. יש כזה היצע ענק וכולם אומרים רק יפניות. תודה - שרון
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני רוצה לקנות רנו מגאן קופה , שנת 97 , 167000 ק''מ רוב נסיעות בינעירוניות , יד שנייה , רכב מטופל ( יש ספר טיפולים ) אך יש כמה דברים: 1 הייתה פגיעה בכנף קדמי - אני מצרף צילום של דו''ח בדיקה - לא ברור לי האם יש פגיעה בשאסי , פגיעה בשילדה ? מה אתם חושבים ? 2 יש בעית צבע דהוי על הגג - רכב בצבע בורדו - האם ניתן לטפל בזה ? לצבוע וכו' ? 3 מה משמעות של כל הדברים לא תקינים בדו'ח ? 4 מחירון של הרכב 41500 ש''ח , כדי לקנות אתהרכב הנ''ל ואם כן אז כמה להוריד מהמחירון http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles/7774167.jpg תודה מראש לכולם
הודעה אחרונה מאת feel, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הציעו לי להחליף את הרכב שלי (פיאט פונטו s-75 1300 97)...ביונדאי אקסנט שנת 98 מנוע 1600חשמלית אוטומטית עם מזגן ו 60 אלף קילומטר בלבד!!!! האוטו והמנוע במצב מצויין...העסקה היא ראש בראש עם הוספה של 20.000 ש"ח האם זה שווה?...הפונטו שלי ידנית סטנדרטית (חלונות רגילים בלי נעילה מרכזית ו 120 אלף קילומטר) למישהו יש דעות על היונדאי? אני ישמח לשמוע תגובות תודה!!
הודעה אחרונה מאת Astro15, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
לרוב אני מייעץ, הפעם אני שואל. אני פחות מכיר את הרכבים הישנים יחסית ולכן אני אשמח לשמוע דעות. אני צריך המלצה לרכב כמה שיותר אמין, עם תחזוקה כמה שיותר זולה (עד כמה שאפשר לרכבים שהם לא צעירים במיוחד). חובה אוטומטי! עדיף רכב קטן אבל אם יתברר כי דווקא רכב משפחתי יהיה עדיף אפשר יהיה לנסות ללכת גם עליו. מה שחשוב הוא עלויות כמה שיותר נמוכות. (דלק, תיקונים וכו'). התקציב סביב 15K, גג17K לא יותר. ההצעות שעלו לי בראש: סוזוקי סויפט. שרייד - אם כי הבנתי שיש להם מחלה של רעידות. האם הן בעיתיות? מדובר על 92 בערך. DL. מגעילה, קצת גדולה, אבל כנראה מאוד אמינה. מיצובישי לנסר. 1990 נכנסת לתקציב. דעות? תודה, גיא.
הודעה אחרונה מאת DOHC, -
-
- 3 תגובות
- 952 צפיות
איך היא מבחינת אמינות ועלויות אחזקה? תודה.
הודעה אחרונה מאת R'n'B, -
- 19 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום אני רוצה לדעת איפה אני יכול למצוא מקום שמוכרים גפיים שיוצאים מהצבא זה ממש חשוב לי !!!! עם תוכלו לענות לי תודה!!!
הודעה אחרונה מאת ttzz, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אפשר לקבל פרטים על הרכב הזה בבקשה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני רוצה לשמוע דיעות השוואה בין השתיים אם בא לכם אני אשמח
הודעה אחרונה מאת אייל, -
קורדובה 00
מאת avrit- 1 תגובות
- 754 צפיות
צריך יעוץ אני מחפש קורדובה המון זמן מצאתי קורדובה 00 ,1.6 אוט' ו 75 כ"ס הרכב עם נתונים טובים יד וק"מ וכל חייו טופל במרכזי של VW המחירון שלו 40 אלף לפני הורדה אבל עם פגיעת שילדה מלפנים מלפני 3 שנים כך שאני לא בטוח שהפגיעה מהווה מכשול בטיחותי 1- האם 75 כ"ס זה חלש מדי? 2- אותי חינכו שבשאסי לא נוגעים! השאלה עד כמה ?בכל מחיר? ועם החשיבות של זה רק במכירה או גם בשימוש?
הודעה אחרונה מאת saar5555, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אימפרזה בשנים 95-98 סיוויק בשנים 93-96 בשתיהם מדובר על הדגמים הידניים. מי היא העדיפה מבין השתיים? איך כל אחת מהן בצריכת דלק?? אמינות??איבזור?? עלות חלפים? ביצועים?? דעה מניסיון יעזרו ותשובה חד משמעית לגבי אחת מהן תעזור גם כן.
הודעה אחרונה מאת machinehead, -
-
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חבר שלי מחפש רכב ספורטיבי יחסית בתקציב של עד 65 אלף. כרגע יש לו פולו 16V 97 והוא מחפש משהו חדיש יותר ומעט חזק יותר מהפולו. לפי סקר קטן שעשינו, הגענו שהמחיר די בעייתי כי אין יותר מדיי דברים בתקציב הזה. אני רוצה לקבל דעה על 206 XS ועל פונטו HGT ... איזה רכב הייתם מעדיפים? מי אמינה יותר? תצרוכת דלק וכו'.... בנוסף אני מבקש לקבל הצעות לרכבים נוספים בסגנון שנכנסים לתקציב. נ.ב יש סיכוי להשיג יאריס ספורט בתקציב הזה- זה הרכב האידיאלי מבחינתו. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
אני צריך פרטים על הרכב הזה , אני שוקל לקנות אותו ובגוגל אני לא מוצא כלום עליו מישהו מכיר את הרכב בדגמי 93-94 ויכול לתת לי פרטים עליו ? ויש עוד אפשרויות טובות ב20 אלף שקל ? לאוטו חסכוני שלא מבקר הרבה במוסך ? עדיף אוטומט אבל אפשר גם ידני
הודעה אחרונה מאת mafisto, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכם אני חייב עזרה, אני מעוניין לרכוש פורד פייאסטה XRI שנת 90-92 עכשיו ככה אני לא יודע עליה כלום, אני רוצה לדעת מפרט טכני\פוטנציאל לשיפורים\מחירון\וכמה היא נדירה?? אני רוצה בבקשה תמונות, כמה שיותר שיהיה מארץ אבל אם אפשר... תודה שרון.
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לשמוע את חוות דעתכם על פורד פיאסטה שהלכתי לראות היום, ומחר (יום שישי) אני לוקח אותה לבדיקה. שנת 96 106 אלף ק"מ, צבע טיפה מתקלף, יד 3 (יד ראשונה השכרה), פה ושם תיקוני פחחות, ומחר אני יבדוק את השילדה בבדיקה, וצבע בגג ובמכסה מנוע מתקלף. הורדתי אותו ב4 אלף פחות מהמחירון. מה דעתכם? תודה מראש, PEUGEOT 106.
הודעה אחרונה מאת ירון פ,
-
מי מחובר 6 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 323 אורחים (הצג רשימה מלאה)