ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,524 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קונה פורד פיאסטה91(עזרה הסברים על האוטו יתרונות חסרונות) האוטו עבר 152000 ק"מ אתם יכולים לתת לי טיפים איך לטפל בו מה טוב באוטו מה לא טוב ולמה המחירון שלו כזה זול בקיצור הכל על האוטו אם אפשר תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מקבל חיפושית 72', 1300 סמ"ק, 4 דלתות. מעוניין להכין ממנה באגי מה לעשות איך ופרטים??? נא לשלוח לה"פ תודה.
הודעה אחרונה מאת אליה, -
סיאט לאון 1.8T 1 2
מאת t.e.s- 25 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום. מאיזה שנה התחיל יבוא הרכב הנ"ל לארץ? הבאנתי שיש שני דגמים, 4X2 ו 4X4 מה ההבדל במחירים? האם שניהם 6 הילוכים ? זאת הגירסה 180 כוח סוס של ה 1.8T אם אני לא טועה? האם יש סיכויי למצאו כזאת משומשת למכירה? היא נחשבת לנדירה בארצנו? ובכלל כל מה שאתם חושבים על הרכב אתם מוזמנים לרשום פה אשמח לקראו את חוות הדעת שלכם. תודה רבה לכולם. יום טוב
הודעה אחרונה מאת ozzy, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם. הלכתי היום לעשות בקומפיוטסט בדיקה לרכב של חבר מהעבודה: פיאט פונטו 1600 סמק, מודל 95, יד ראשונה, עם 93 אלף ק"מ. התוצאות הפתיעו אותי מאוד לרעה, להלן תוצאות הבדיקה: 1. מנוע; 2. מע' קירור; 3. מערכת דלק; 4. מערכת הצתה - לא תקין: מנוע שורף שמן, יש לבדוק מועד החלפת רצועת תיזמון, תושבות מנוע פגומות, נזילות שמן, נזילות מים ממצנן, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, מערכת חימום לקויה (חימום פנימי לא פועל). 5. מערכת פליטה - תקין. 6. סרן קדמי ומערכת היגוי - לא תקין: לתקן זויות היגוי, נקישות במתלה קדמי, חופש במערכת היגוי. 7. קפיצים - לא תקין: בולמי זעזועים חלשים. 8. שילדת מרכב - ליקויים בעלי משמעות נמוכה: תיקונים בשילדה+כיפופים והלחמות לדופן ימין קדמי, תי…
הודעה אחרונה מאת avi84, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רציתי לדעת האם כדאי לקנות פיאט טיפו שנת 92' מנוע 1400, הבן אדם רוצה עליה 6500 ש"ח. אני מחפש אוטו קטן לא אוכל הרבה דלק , ורק לשישה חודשים הבאים. לא צריך מטוס, ולא עגלה, משהו שיסיע אותי בעיר, ולפעמים נסיעות ארוכות של 250-500 ק"מ...תודה.
הודעה אחרונה מאת burshtein, -
- 8 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום לכולם. ברצוני לקנות רכב (אוטו ראשון), וחשבתי לקחת הלוואה של כ-15\20 אלף שקל מהבנק, תוך כדי פריסה על כשנה וחצי להחזר התשלום. מישהו יודע איך זה מתבצע? האם זה כדאי? שמעתי שאפשר לקחת מימון במגרשי מכוניות (במידה וקונים מאחד כזה), שווה? תודה מראש על כל תגובה...
הודעה אחרונה מאת adi_n, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני שילמתי לסוחר רכבים על רכב פיאט טמפרה 1993 לפני שבוע 8000 ש"ח בתור מקדמה. לא לקחתי את הרכב לבדיקה כיוון שחשבתי שהוא בתור סוחר מכוניות ומכונאי יודע על מה מדובר וסמכתי עליו שהרכב במצב מעולה כפי שהוא הגדיר. לאחר העברת בעלות התברר לי שהבנאדם לא הכי ישר והחלטתי לבדוק את הרכב לפני שנתתי לי את שאר הכסף. הלכנו למוסך שהוא הסכים עליו וגם מוסכניק שהוא המליץ והמוסכניק אמר שעדיף לצאת מכל העסק והרכב שווה 4000. יש להוסיף שהסוחר אמר שעשו למנוע אוורהלל והתברר שרק טיפלו בראש מנוע שגם המוסכניק אמר שלפי דעתו זה סתם חלטורה. נמצאו עוד דברים ברכב שדורשים תיקון להחליף גומיות לצירייה פנימית, להחליף משולש תחתון ימין, רצועת טיימינג+ מותח רצועות ומשאבת דלק. הוא הזכיר משהו גם על פלגים. הסוחר טען …
הודעה אחרונה מאת burshtein, -
-
- 1 תגובות
- 920 צפיות
חשבתי לקנות אופל טיגרה שנת 96 ידני 1600 סמ"ק, אהבתי את הצורה שלה, וחוץ מזה זה אופל ככה שחשבתי שזה צריך להיות אוטו אמין. מה אתם אומרים הייתם קונים אותה נגיד ב35 אלף שקל? האם זה באמת אוטו אמין? כיף לנסיעה? ומה צריכת הדלק שלו? תודה על התגובות , אלעד.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בקרוב ימלאו למיאטה 4 שנים אצלי. אני מאוד אוהב אותה ומרוצה ממנה. יחד עם זה, לפעמים אדם מרגיש שהוא רוצה איזשהו שינוי בחיים. אחת האפשרויות היא להחליף רכב. חשבתי לחזור לאופנועים גדולים ולהחליף את הקטנוע, אבל הצורך היומיומי שלי נשאר כרגע בתחומי העיר. האפשרות השניה היא להחליף את האוטו. זה חייב להיות בכל מקרה רודסטר, כי חיים פעם אחת ומתי שהוא לא תהיה יותר האפשרות להחזיק רודסטר ואני אמצא את עצמי עם פוקוס מליסינג. עד שיגיעו ימי הפוקוס מליסינג, אני צריך ליהנות כמה שיותר. התקציב הוא בסביבות 200 אלף ¤. מיאטה חדשה נפסלת, מכיוון שנהגתי בה והיא לא מספיק שונה. ב MR2 גם נהגתי והיא לא עשתה לי את זה. Z3 נפסלת כי גם בגירסת 2.8 שלה היא נפלה מהמיאטה במבחני דרכים ב…
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
ב.מ.וו M3, היש מצב? 1 2
מאת gmb- 27 תגובות
- 3 אלף צפיות
תגידו קיבלתי הצעה לקנות M3... שנת 97 יד ראשונה... איך אני יכול לקבל הצעת מחיר על הרכב? יצחק לוי עושה זאת גם דרך הטלפון או שמא צריך ללכת אליו עם הרכב? מה אתם אומרים? שווה לקנות רכב כזה או שלעזוב ולקנות איזה ספורטיבית חדשה יותר במחיר שלו (מחיר משוערך כמובן) רמי *בטעות כתבתי את זה ב"רכב כללי" אם אפשר להעביר את זה לקניה ומכירה של רכב אשמח
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כי בפ"ת יש מחיר התחלתי אז רציתי לדעת אם בלוד גם יש תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אוקיי אבא שלי רוצה להחליף שתי הקנגו שכרגע פועלים בעסק הקנגו מכוניות דיי טובות אבל לאחרונה לקראת ה200 אלף קילומטר הם מתחילים לעשות בעיות למשל לאחד מהם שבוע שעבר נקרעה רצועת טיימינג סתם ככה עכשיו אנחנו מתלבטים בעיקר בין 3 מכוניות סיטרואן ברלינגו רנו קנגו פורד טורנדו עכשיו אם אפשר עזרה לגבי המפרטים שלהם ומה ההבדל בינהם וכן מה המחיר של כל אחד מהם עם שתי דלתות צד...
הודעה אחרונה מאת dobon, -
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
אני הולך בעוד מספר ימים לבדוק רכב שהוחלף בו מנוע, ולשקול קנייתו... עפ"י טענת הבעלים - המנוע החולף בעקבות חוסר בשמן (שגרם להריסת המנוע), והורכב במקומו מנוע אחר עם 40 אלף ק"מ, ומאז נסע עליו עוד 20 אלף ק"מ (זה בכל מקרה הרבה פחות מהקילומטרז' של הרכב). אני חושש שאם המנוע ניזק, אולי ניזקו עוד רכיבים... ואולי בכלל זה מרמז על בעיה כללית ברכב. מה לבדוק? מה יכול להינזק עם הלך המנוע - וכיצד אפשר לדעת זאת? (אני מעוניין לבדוק כמה שיותר ע"מ לא לקחת את האוטו לבדיקה סתם, 500 ש"ח זה כסף)
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- 0 תגובות
- 881 צפיות
צריך המלצה לטרקטורון ספורטיבי שיעלה 5K-10K איזה חברה? איזה שנה? מה האמינות? מה הביצועים? כמה עולה אחזקה שוטפת? האם אפשר לסוע אתו על הכביש? בתודה מראש , עמרי
הודעה אחרונה מאת עומרי, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
טוב אז ככה החלטנו לקנות רכב של 7 מקומות התקציב הוא 120 אלף שקל אנחנו נעשה את זה במימון דרך כל מיני חברות מה שאני לא סגור עליו זה הרכב עצמו... הרבה הציעו לנו על קיה קרניבל אומרים מנוע חזק 2.9 טורבו דיזל תיבה אוטו' , רכב נוח סוחב טוב וכו'. אני לא ממש מכיר את קיה ודעתי שהם באותה רמה של שאר הקוריאניות כמו דייהו וגם באותה רמה של סקודה ישנות (לפני שיטוף פולצפאגן) ולאדה.... האם אני צודק ?? האם הייתם ממליצים על רכב אחר??
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- 5 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
הרבה פעמים אני נתקל במודעות למכירה של רכב משומש, בהן מבליטים בגאווה שלרכב יש וו גרירה. אני באופן אישי לא הייתי מתקרב לרכב כזה. אם לאוטו יש וו גרירה, כנראה שהוא....גרר. רכב שגורר מבלה את מכלליו בקצב מהיר בהרבה מרכב שלא גורר. בשביל החסכון הכספי הפעוט יחסית של מחיר התקנת וו גרירה, מפסידים אח"כ בתיקונים. נמרוד
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
**** הכותרת נערכה**** http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=1051 קרא את כללי הפורום. שרשור עם כותרת סתמית כמו "כדאי או לא" ימחק להבא. כדאי לקנות סיטרואן ZX שנת 94 3 דלתות מנוע 1.4?!?!
הודעה אחרונה מאת pug 206 xs, -
-
- 2 תגובות
- 937 צפיות
אני מעוניין לקנות פ'גו 306 שנת 94 דגם XR נפח 1600 5 דלתות. רציתי לדעת אם שווה לקנות את האוטו הזה אני יודע שזה משפחתי כי לא רק אני ייסע בו אז אם מישהו יוכל לעזור לי שיודע כמה כ"ס יש לאוטו אמינות וכ'ו. תודה על העזרהה.....
הודעה אחרונה מאת זאב 206 GTI, -
- 0 תגובות
- 847 צפיות
טוב אני ראיתי לאחרונה סוזוקי סוויפט שנת 87 ... היא אוטומטיתיש דפיקה קטנה בדלת נהג, בעל הרכב אמר שיש צורך בהחלפת בולם קדמי ימני, וצינורית של מזגן שיש בה חור קטן ... עכשיו על כל העסק הוא רוצה 3 אלף וזה נכנס לי בדיוק בתקציב . השאלה שלי האם משתלם לקנות את הרכב כמה יעלה בערך לעשות את התיקונים ומה עלות האחזקה של הסוויפט ?
הודעה אחרונה מאת bgig, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים בן דוד שלי בן 17 וחודש קיבל בדיוק ביום ההולדת שלו רישיון (לא יודע א זה אמר לעניין אותכם אבל לא חשוב)בכל אופן להורים שלו יש רכבים אוטומטים והוא לא סובל את זה ואני מבין אותו בצדק... בכל אופן יש לו משהו כמו 25 אלף שקל אבל עדיף שהרכב אהייה בסביבות ה 15 עד 20 k כדי שהוא יוכל לתקן מה שצריך להרכיב מערכת וכו וכו בכל מקרה אני יודע שאין חייה כזאת רכב "ספורט מטורף" כמו שמלא פה מחפשים ב 15 אלף חחח אבל באמת תתנו לי את ההצעה הכי משתלמת בשבילו כי אני באמת לא רוצה שהוא יד** בכל מקרה הוא רוצה רכב ידני "ספורטיבי" והאמת הוא שהוא נהג ממש טוב כי הוא אמריקאי וכבר שנה יש לו שם רשיון אז הבחור יודע לנהוג אז אפשר לא לדאוג לו חחח (הוא חזר לארץ עכשיו לפני חודשיים בערך זה לא שהוא הו…
הודעה אחרונה מאת Sprint, -
-
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מדובר אם אתם לא מכירים אותי ברנו מגאן קופה 96 ידני, אבל מנוע 2.0 עם וו גרירה ומערכת. בכל מקרה גם הסאנרוף לא עובד (כמו ברבים אחרים), וגם הוחלפה דלת (לטענת הבעלים היא לא מקורית כי בזמן חניה אוטו נתקע וסחף את הדלת הפתוחה [אוווווווץ']). בכל מקרה הוא מתחייב שאין שאסי, אבל הדבר המפחיד באמת הוא 150 אלף ק"מ ויד חמישית! שווה לבדוק בכלל? מה תוחלת החיים הממוצעת של מנועים אלו? האם אוכל להפטר ממנו בעתיד כשארצה למכור? חשוב לציין שהמחיר בהתאם - 6 מתחת למחירון ומתגמש עוד יותר ביחס לבדיקה... אבל האם בכלל שווה לבדוק?
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
מה עדיף? מבחינת אמינות, חלפים, מכאנית וכיוב' תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת adi_n, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
למטרת נסיעה לעבודה בלבד (רכב שני בבית) בדרך בינעירונית כ60 ק"מ ביום
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אז ככה,אבא שלי מצא אחת,אחרי מונית,מנוע וגיר חדשים ב18 אלף שקל,והמוכר עוד גמיש... אבל אני שמעתי מחברים שדגמי הSDI הם די עגלתיים,ושעדיף TDI,האם יש איזהשהי אמת בדבר? האם כדאי לשלול את האוטו רק בגלל שהוא לא טורבו דיזל?? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Olechko, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אתמול פעם ראשונה שנכנסתי לפורום הזה. ישבתי שעות על גבי שעות וניסיתי להבין מה לקנות. מבין המשפחתיות הקופקטיות האוטומטיות - הבלנו, האקסנט, הרייסר , המריאה, האימפרזה, קורולה, לנסר (כולם סביב שנתונים 97-99) - הבנתי שיש כאלה שמיד כדאי להוציא מהרשימה . ההתלבטות שלי היא בין הקורולה, האימפרזה, המריאה וגם ראיתי את הסופר סלון 306 של פג'ו. אותי מעניין שיהיה מרווח בתא הנוסעים, עלות החזקה נורמלית. הרכב משמש לנסיעות של כ- 15 ק"מ ביום ואשתי היא זאת שמשתמשת בו, כך שחשוב לי שיהיה נוח לנסיעה, רצוי אוט'. הקתציב הוא בין 40-45 אלף. האם מישהו יודע מה כדאי לקנות?????
הודעה אחרונה מאת meydaley, -
-
- 2 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
סוף סוף אני יודע מה לקנות,אבל יש אפשרויות.לקנות עם מנוע 8ש או 16ש.אני יודע השאלה כבר היתה בפורום אבל אני רוצה לשמוע המלצות של המומחים.אמינות+נחות=תשובה תודה
הודעה אחרונה מאת andreyla, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קישור לאתר מצויין ומפורט ביותר, הסוקר כמעט כל דגם ותתי דגמים מכול יצרן ומכל שנתון. יש אפשרות לראות תקציר של כמה שורות או לראות דוח מפורט ביותר, המתייחס גם לבעיות הקטנות ביותר שאופייניות לדגם המבוקש. מומלץ ביותר. http://www.whatcar.com/
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 3 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
בעל הרכב לא כ"כ שש למכור לי את הרכב, אבל בכל זאת הסכים להעביר אותו בדיקה ואפילו מוכן לחתום לי על זכרון דברים ובו מסכים למכור לי את הרכב במחיר הנקבע (אלף מתחת למחירון לוי יצחק), למקרה שיתחרט... לכן אולי אתםפ מכירים ניסוח רשמי של הסכם כזה, ואני אתמצת אותו: אם הבדיקה לשביעות רצון הקונה, המוכר מוכרח למכור את הרכב במחיר אלף ש"ח פחות ממחירון לוי יצחק לחודש יוני. תשאירו מקום ריק איפה שצריך למלא מספר רשוי, דגם, דברים נוספים (כמו מערכת וסאב), שמות, חתימה וכו' בבקש מהרו, הבדיקה מחר (מקווה שילך לי טוב )
הודעה אחרונה מאת Astro15, -
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אבא שלי רוצה לקנות את האוטו סוזוקי ג'ימני חדש מהחברה... אני מנסה להסביר לו שעדיף לקנות רכב טוב יותר ששנה או שנתיים על הכביש.... הוא לא מקשיב והוא אמר שאני יביא לו דוגמאות לרכבים מתאימים... אז אני מבקש מכם להביא לי דוגמאות לרכבים בסגנון של ג'יפ קטן אבל אולי מנוע יותר גדול והאוטו יותר גדול... תודה מראש..
הודעה אחרונה מאת Maserati, -
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום. מחפש יעוץ לגבי שני הרכבים האלה. וולוו S70 T5 מבציר 98 ואדי איי4 טורבו מבציר 2000-2001 האם יש סיכויי למצאו אחת מהן ידני? הבאנתי שיש מספר אודי כאלה ידניות מסתובבות בארץ. איך הן בקשר לאמינות? עלויות אחזקה? ביטוח? מה לגבי נוחות? אני משער שהוולו צורחת הרבה יותר דלק. מה לגבי התנהגות כביש? בקיצור ספרו לי מה שאתם יכולים מה אתם ממליצים מה הייתרנות והחיסרונות של שני הרכבים האלה אחד בהשוואה לשני, ואם יש לכם עוד המלצות לרכבים בסגנון הזה בסכום של 100-110K תציעו. תודה. אאא ועוד שאלה, מה גודל הטורבינות שמגיעה בכל אחד מהרכבים הללו ? באודי מגיע טורבו של KKK אם אני לא טועה מה מגיעה בוולוו? איך הגירים האוטומתיים שלהם? במידה והרכב ישופ…
הודעה אחרונה מאת t.e.s,
-
מי מחובר 29 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 105 אורחים (הצג רשימה מלאה)