ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,523 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אחרי התלבטויות וריבים עם אמא שיכנענו אותה שרוכשים פאסאט טורבו דיזל. עכשיו אני צריך מידע על בעיות כרוניות (אם יש,אוטו גרמני אחרי הכל) ומה יש לבדוק טוב טוב כשקונים אותו כזה אחרי יד שנייה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Olechko, -
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מעוניין לרכוש רכב 4X4 ל-5 נוסעים, שיהיה נוח על הכביש בעיקר, אבל גם בעל ביצועים טובים בשטח. תקציב 200-250K. בדקתי את המפרטים של לנדקרוזר,טרופר,רודיאו,שירוקי ולנדרובר וכולם ירדו מהפרק. נשארתי עם מיצובישי פאג'רו וניסן. האם אפשר לקבל המלצה מתוך הרשימה הארוכה או שיש למישהו רעיון אחר? תודה מראש על תשובה רצינית. איציק
הודעה אחרונה מאת אלמוג שקיבל שינוי שם בגלל , -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב קטן ואמין בתקציב של 20k + - לנהג חדש (אני) הבעיה היא שהוא חייב להיות אוטו' (אני מודע להבדלים אך יש סיבה לכך) המטרות של הרכב הם לנסיעות קצרות בעיקר (לימודים,חברים,יציאות וכו') , שיהיו לו ביצועים והאצות טובות יחסית (כן אני יודע שעדיף לזה ידני) ,נוחות נהיגה וכמו כן שלא ידרוש תיקונים תכופים והוצאות רבות לאחר שעיינתי בפורום ע"י חיפוש ובמחירונים נראה לי שהפיג'ו הנ"ל מתאימה אך אם יש לכם המלצות נוספות לרכב אחר בעל מאפיינים דומים בבקשה ד"א כמה קילומטרז' נחשב לסביר במודלים אלו ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם... אני רוצה לקנות רכב מיד שנייה והמוכר של האוטו אמר לי שהיה עיקול על הרכב ורציתי לדעת איך אני יכול לבדוק ולדעת ב-100% שהעיקול מהאוטו הוסר ואין עליו עיקול ושאני הולך לקנות את האוטו בראש שקט??? תודה לכל מי שיוכל לעזור לי....
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
למי היה ניסיון נהיגה בפורד פיסטה(דינמיק) וגם בשרייד(93).שמעתי ששרייד עולה על פורד בנוחות הנסיעה.ובכלל למי היה פורד בבעלתו(8 שסתומים) רוצה לקבל חוות דעת *הודעתך נערכה, להבא פרט יותר בכותרת או שהודעתך תימחק*
הודעה אחרונה מאת andreyla, -
רנו קליאו ספורט 2001 1 2 3
מאת joker-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום לכולם . אני מעוניין לקנות את הרנו קליאו ספורט 2001 . מצאתי מוכר ב 78K . מה הנתונים שלה ? מה אתם אומרים ? כדאי לא כדאי ?? בבקשה תצרפו לי תמונה של הקליאו ספורט למי שיש. תודה לכולם .
הודעה אחרונה מאת בזיק172, -
-
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם!אני מעוניין לקנות סיטרואן קסנטיה 2001 מנוע 2 ליטר מה דעתכם על הרכב הזה דברים לחיוב ושלילה
הודעה אחרונה מאת Maserati, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קודם כל, עשיתי חיפוש פה, ולא מצאתי בדיוק תשובות לשאלות שלי, אז אם לא קשה לכם לענות אני ישמח. אני רוצה לדעת מה ההבדל בין הדגמים עד שנת 90 (cti) לבין הדגמים משנת 91 ומעלה (CG), מבחינת מנוע, אבזור, גג (חשמלי,ידני), והאם בכלל שווה להכנס לסרט הזה? כי לפי מה שהבנתי הן יקרות בקנייה, נדירות, יקרות לאחזקה,מה המחלות שלהן?? התקציב הוא בערך 20,000 - 25,000 ש"ח כולל ביטוח (לא מקיף). נ.ב-האם הן נמכרות בד"כ מעל המחירון בגלל היותן נדירות (כגון הראלי,GTI,XSI)? תודה רבה למי יעזור.
הודעה אחרונה מאת הצדיק, -
-
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כמה כ"ס יש באיביזה מנוע 2.0 GTI CUPRA ? וכמה האוטו עושה מ 0 ל100 ?
הודעה אחרונה מאת ~TB~, -
אלפא 147 נתונים
מאת dobon- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז ככה, לחבר שלי יש מצב לקבל אלפא 147 שנת 2001 מנוע 1600 סמ"ק יש לו מספר שאלות כמה יעלה ביטוח על נהג צעיר-חדש כמה דלק לק"מ האוטו צורך האם הוא אמין וביצועים בבקשה שרק אנשים שבאמת יודעים יכתבו
הודעה אחרונה מאת dobon, -
- 4 תגובות
- 989 צפיות
מדובר בסוזוקי סמוראי שנת 98 מצב מכני מעולה תוספות מזגן רדיו דיסק צמיגי כביש שטח חדשים יד שלישית האם המחיר: 50,000 שווה את האוטו????????
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 1 תגובות
- 866 צפיות
בימים האחרונים חרשתי את רוב הפורומים המוכרים בארץ, מעונין לקנות 4X4 לחמישה נוסעים, בתקציב של כ 200K, שתהיה מעולה על הכביש ולא רעה בשטח. בדקתי את טויוטה,צ'ירוקי, סוזוקי, לנדרובר, פג'רו, ניסן - לכל אחד בעייה אחרת. קיבלתי המלצה אחת על קאיה- סורנטו 2.5D למישהו יש נסיון איתה? תודה מראש איציק
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אז ככה אני מעוניין לרכוש בזמן הקרוב (חודש ככה) אונו שנת 92 ידנית, תוכלו להסביר לי את ההבדל הבסיסי בין 60S ו70S ומה יותר טוב...
הודעה אחרונה מאת VIP, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
שלום לכולם אז ככה יש לי חבר שרוצה לקנות BMW 318 התקציב שלו הוא בערך 107000K והוא מתלבט בין 318 קופה שנת 2000 או 318 שנת 99 קבריולט או אלי ללכת על Z3 הבעיה איתה שהיקטנה מדי ואי אפשר להסים מערכת ודברים כאלו... אממ אנחנו רוצים גם מידע על BMW 318 בכלליות כמו נהיגה הנעה כול מיני דברים מיוחדים וכו'.. אהה ולא יזיק גם נתונים כמובן.. ד"א הוא רוצה רק BMW אז אל תיתנו הצעות אחרות לבנתיים! תודה SHAY69
הודעה אחרונה מאת shay69, -
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי לכולם אני ממש לא מכיר תרכב הזה קיבלתי פיאט טיפו 1400 רגילה לא דיגיטלית ויש לי כמה שאלות למי שמבין האם המנוע של הטיפו הוא כמו של האונו?האם זה רכב אמין? איך הוא בדלק?כמה כ"ס יש לו? עם ישנן עוד פרטים שימישהו יכול לומר לי על הרכב אני ישמח לדעת תודה לכםם
הודעה אחרונה מאת eliho, -
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם... זה יהיה קצת ארוך אבל זה דורש את עצתכם לאחרונה גילתי שסבא שלי מוכר את הרכב שלו. הרכב הוא סובארו DL, שנת 91 או 92 (לא זוכר בדיוק), צבא כחול, יד ראשונה (נקנה ע"י סבא שלי מהחברה בזמנו), נהג יחיד במשך כל השנים האלו. האוטו נסע נסיעות קצרות במשך 12 שנותיו על הכביש (50 ק"מ לכל היותר בנסיעה ישירה) הקילומטרז עומד על כ-90000 ק"מ (כן, 90 אלף ק"מ ב-12 שנה!! אמיתי לחלוטין) כמו-כן חשוב לציין שהאוטו שמור בצורה מלוקקת, חונה 12 שנה מתחת לסככה מוצלת ומבפנים רק חסר הריח של רכב חדש כדי להשלים את המצב הפנימי המדהים(ממש כמו חדש) עכשיו לשאלה: -כבר אמרו לי אנשים שקילומטרז' נמוך מדי ברכב "ישן" זה מקור לצרות, וכמו כן גם נסיעות קצרות בלבד במשך 12 שנה זה גם…
הודעה אחרונה מאת BMW, -
- 2 תגובות
- 953 צפיות
שלום! אני צריך את עזרתכם בעניין קטן... אחי רוצה להחליף את האימפרזה 1.6 שלו במשהו יותר ספורטיבי. הוא חשב על פולו GTI ועכשו מתעוררות השאלות: איך הביצועים? יש איבזור? אמינות? (יש בעיות מיוחדות? או רק בעיות VAG טיפוסיות?) אחזקה? (דלק,ביטוחים וכו') הבנתי שהיא נמכרה פה רק ב2000,אז זה אומר שקשה מאוד למצוא כאלה? ואם כבר מוצאים אז הם עלולות להיות שחוטות? ובכלל אם יש לכם משהו להגיד על האוטו,תגידו. תודה מראש. מיכאל.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 0 תגובות
- 598 צפיות
שלום לכוווולם שמתי לב שבפורד דינאמיק(בוכה) יש הבדלים בין מכוניות זאת אומרת אותו דגם אבל צורה קצת שונה למשל יש גירסעות שעל דלתות יש פלסטיק ויש בלי ויש עוד.מישהו יכול להסביר למה או שזה סתם. תודה
הודעה אחרונה מאת andreyla, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איך האוטו באמינות? הביצועים טובים?אוטו ספורט או יותר אוטו לפוזה? צריכת דלק? נתונים? וכל מה שעולה לכם בראש תודה (עשיתי כבר חיפוש)
הודעה אחרונה מאת גרשון המשפר, -
טוב אז החלטנו להחליף את הסן בירד העגלה. אני ואמא שלי מאוהבים בגולף (למעשה ברוב האצ'בקס 206 306 וכו' כו') בכל מקרה התחלתי להסתובב בפורומים לקרוא הודעות ועדיין לא הגעתי להחלטה מישהו אולי יכול להמליץ על אוטו עד 30,000 אוטומט 95-97 ? שלא יהיה עגלה אבל יהיה נוח ותחזוקה קלה\זולה לא קל אולי בלתי אפשרי אבל הצעות יתקבלו בברכה נ.ב אפשר לרדת לשנים יותר נמוכות אבל רק אם האותו באותה רמה \יותר טוב ...מה אני יגיד אני רוצה לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה
הודעה אחרונה מאת beresford, -
- 0 תגובות
- 774 צפיות
אהלן, הייתי רוצה לקבל מידע איך זה משפיע על היציבות והאחיזה של הרכב? האם צריך חיזוקים כלשהם . מדובר באלפא 146 עם מנוע 1.6 במקור שהוחלף ל1.7 רגיל ולא (16V) במקרה כזה מה התקלות שעלולות להופיע ולצוץ פה ושם! ומה כדאי לבדוק אחרי שבוצע ההחלפה. נ.ב מעוניין לקנות אוטו כזה רק חושש מפני נזקים שעלולים להיגרם כתוצאה מההחלפה! אודה לכל אינפורמציה שתועיל
הודעה אחרונה מאת isma3eel, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אוטו קטן ידני נסיעה יומית קבועה יפו - תל אביב חזור וקצת בעיר... אין בעיות לדיזל (לא מבחינת הביטוח בכל אופן...) האיבזור העיצוב והאמינות הם אלה שקובעים... (לדוג' אין בעיות לסיריון עם מנוע 1000) שנתון 95+ חשבתי על דיהטסו סיריון 99 שהמחירון שלה 26,500 (CX) או סאקסו 99 28,280 (SX) מה ההמלצות שלכם
הודעה אחרונה מאת -_-, -
אחרי חיפוש מהיר בפורום, לא הצלחתי למצוא תגובות של בעלי COOPS על הנהיגה רכב. האוטו, בשתי גרסאותיו, חזק מאוד ומונע כידוע לרובכם, מקדימה. השאלה הנשאלת היא מדוע רבים אומרים שהרכב הוא אחד מרכבי ההנעה הקידמית הטובים ביותר? איך הוא מסתדר עם כל הכוח, אם בכלל? אני שואל את השאלה משום שאני מחפש אחת (אבל בינתיים לא מוצא). תודה
הודעה אחרונה מאת חן, -
- 18 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
היי, אני מעוניין לקנות יאריס T ספורט חדשה ולפני כן רציתי לבדוק מה דעתכם עליה, וגם לבדוק אילו שיפורי מנוע, ושיפורים חיצוניים אפשר לעשות לה. לאיזה ביצועים אפשר להגיע עם השיפורים הללו? האם יש שיפורים אחרים שאתם ממליצים עליהם? ידוע לכם על עלויות? מה לגבי צביעות מיוחדות? יש מישהו טוב בארץ שיוכל לבצע ציורים ושאר חארטות? האם יש מקום או אדם בארץ שידע לשדרג את האוטו הזה? אולי מתמחה בו? אם יש לכם מושג לגבי היכן אפשר למצוא עוד מידע בנושאים הללו, מעבר למה שתוכלו לתרום, אני מאוד אודה לכם. אני לא בטוח כרגע אם אבצע את הכל או רק חלק... לא רוצה לעשות דברים ערסיים, אז אני כנראה לא אגזים, אך בכל זאת אשמח לדעת מה אפשרי ואם ראיתם ושמעתם על דברים מעניינים שקרו עם הרכב הזה. אגב…
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 936 צפיות
שלום .. כיום יש לי (יותר נכון לאמא שלי) רובר 200 שנת 99 האוטו עבר תאונה קשה ועוד תאונה קלה יותר .. בבדיקה שעשינו הסאשי נפגע נסדק.. למרות שסידרנו הכל במוסך המחיר של האוטו אחרי התאונות הוא יוכל להמכר ב 20,000 למרות שמחירו הוא 50. במוסך הציאו לנו הצעה מפתה הם "יקנו" מאיתנו את האוטו ב 50 ואנחנו נוסיף עוד 70,000 ונקבל את הרובר 25 החדש , עכשיו באוטו הישן היה הרבה תקלות נזילות מהגג וכו' אבל נראה לי שכל התקלות הם מאותה תאונה קשה .. שאוטו נכנס בחומה. השאלה שלי היא כזאת הרובר 25 הוא שונה ועדיף יותר מרובר 200 או שהם אוטו סוג ..? כי לאבא שלי ממש אין כוח שוב לרוץ כל פעם למסוך .. נב הם גם נתנו לנו 3 שנים אחריות על האוטו .. כל מה שקשור לתיקונים במוסך ..
הודעה אחרונה מאת rodeo, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
חשבתי לעצמי.. כל עוד אני גר בירושלים - להשאיר Z4 בחוץ זה פשוט סיכון מיותר - בעיר שבה כולם מכירים את כולם פשוט אין טעם... נסיעות קצרות בעיר.. לנסוע עם רכב כזה זה יותר מסוכן ממה שזה מהנה - מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת ALI-G., -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, שמעתי על הפורום רבות, ובגלל שאני עומד בפני מציאות של רכישת רכב, החלטתי להצטרף ולבלות פה בפורום זמן רב כדי להיעזר בכם. אני מחפש רכב בעלות של עד 20,000 שקל. לא מדבר על מחיר המחירון עד הסכום הנ"ל, אלא על פי חשיבתכם איזה מכוניות באיזה שנים אוכל לרכוש במחיר כזה. יש לי עוד מספר הוצאות קטנות אח"כ על ביטוח, על מערכת סטריאו לאוטו, ו DVD, מה שהייתי רוצה שתמליצו לי לגבי DVD אם זה שווה לי בכלל לקנות. תודה רבה. יוני שנקר
הודעה אחרונה מאת moshe, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם זה נכון? כי חבר מצא לי רכב דיי טוב...ככה: פיאט אונו שנת 94 יד 2 עם 88 אלף ק"מ בלי תאונות(צריך לבדוק את זה, עוד לא ראיתי את הרכב) עם טסט מזגן חלונות חשמל ב12 אלף S70 אבל שמעתי שיש בעיה של מערכת החשמל במכוניות אונו משנת 94.. האם זה נכון? מה הבעיה בדיוק? זה עושה הרבה בעיות? ומה דעתכם על הרכב?
הודעה אחרונה מאת The HoT, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום אנשים. אני זקוק לעצות לגבי רכישת מכונית. אני מחפש קטנה וספורטיבית וכרגע גם משיקולי תקציב נראית לי בעיקר 106 GTI/STI, או איביזה ספורט. אני מחפש בעיקר רכב שנותן הנאה מנהיגה ספוריבית וזריקות זנב בסיבוב ופחות מנסיעה מהירה בקו ישר ופתיחות התקציב שלי הוא בסביבות ה 35K עד מקס' 40. אשמח לקבל עצות לגבי סוגי רכבים נוספים וטלפונים של אנשים שמוכרים 106
הודעה אחרונה מאת ירון פ, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן חבר'ה אני מחפש סיאט איביזה שנת 89 88 ב7K ויש לי כמה שאלות 1. האם הרכב הזה אמין ,זולל דלק, בעיות נפוצות וכו' 2. מישהו אולי מכיר מישהו שמוכר? ויכול לעזור תודה
הודעה אחרונה מאת חנן-ג'יפולוג, -
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 304 אורחים (הצג רשימה מלאה)